*

Αποστολέας Θέμα: πότε θα αρχίσουν να παίρνουν ΠΔΣ  (Αναγνώστηκε 31331 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: πότε θα αρχίσουν να παίρνουν ΠΔΣ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 08:38:36 am »
1) Από το υπουργείο υπάρχει οδηγία ώστε οι αδιόριστοι να είναι περισσότεροι από τους μόνιμους.
2) Τα παιδιά δε νομίζω ότι περιμένουν την προτροπή των μονίμων για να κάνουν πρόσθετη.
3) Αν ο στόχος ήταν η μείωση των ωρών, τότε δε θα άρχιζε το πρόγραμμα από την αρχή του σχολικού έτους αλλά από το Νοέμβριο, όπως και πέρσυ.

1) Στην εγκυκλιο λεει τουλαχιστον το 50% να καλυπτεται με ωρομισθιους.
2) Οι μονιμοι δεν προτρεπουν τα παιδια να κανουν ΠΔΣ παρα μονο οταν θελουν ν'αναλαβουν οι ιδιοι το τμημα ή αν προκειται για τον ιδιο το Σχεδιαστη. Αλλιως δεν καθονται ν'ασχοληθουν με το θεμα της ΠΔΣ. Φυσικα, καθε σχολειο το συμφερει να εχει αρκετα τμηματα ΠΔΣ, ετσι ωστε να εχει επιπλεον εσοδα, οπότε μια γενικοτερη αυρα προτροπης πνεει σε καθε σχολειο που εχει Σχεδιαστη. (δεν εχουν ολα, δε γινεται παντου ΠΔΣ...)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:03:24 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 11:30:56 am »

2) Οι μονιμοι δεν προτρεπουν τα παιδια να κανουν ΠΔΣ παρα μονο οταν θελουν ν'αναλαβουν οι ιδιοι το τμημα ή αν προκειται για τον ιδιο το Σχεδιαστη. Αλλιως δεν καθονται ν'ασχοληθουν με το θεμα της ΠΔΣ. Φυσικα, καθε σχολειο το συμφερει να εχει αρκετα τμηματα ΠΔΣ, ετσι ωστε να εχει επιπλεον εσοδα, οπότε μια γενικοτερη αυρα προτροπης πνεει σε καθε σχολειο που εχει Σχεδιαστη. (δεν εχουν ολα, δε γινεται παντου ΠΔΣ...)

1) Το τουλάχιστον 50% σημαίνει 50-100%. Δηλαδή περισσότεροι από τους μόνιμους. Αυτό είπα.
2) Τα παιδιά που θέλουν μια ενίσχυση στα μαθήματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι γονείς τους να τα γράψουν στα φροντιστήρια, δε θα περιμένουν τους καθηγητές τους πότε θα τους δώσουν οδηγίες να κάνουν πρόσθετη.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 11:43:46 am »
πέρσι η αναλογία ήταν 40% μόνιμοι και 60% ωρομίσθιοι.
πιστεύω ότι περίπου στα ίδια θα κινηθούμε και φέτος γιατί θα πιεστούν και οι μόνιμοι να αναλάβουν τμήματα.
το θέμα όμως δεν είναι η αναλογία αλλά τα πόσα τμήματα θα λειτουργήσουν τελικά.
οι σχεδιαστές των τμημάτων λογικά θα δημιουργήσουν τα τμήματα αυτή την εβδομάδα.
αν καποιος μάθει κάτι από τα σχολεία του ή αν κάποιον τον καλέσουν γισ πδσ, ας μας το πει.

Αποσυνδεδεμένος constans

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 05:16:53 pm »
Εγώ πάντως που πήρα τηλέφωνο στη δευτεροβάθμια σήμερα μου είπαν πως δεν πρόκειται να καλέσουν πριν τις δύο εβδομάδες τουλάχιστον.Οι μαθητές μου είπαν ότι ακόμη δεν τους έχουν πει κάτι στα σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:03:24 »

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 08:58:41 am »

1) Το τουλάχιστον 50% σημαίνει 50-100%. Δηλαδή περισσότεροι από τους μόνιμους. Αυτό είπα.
2) Τα παιδιά που θέλουν μια ενίσχυση στα μαθήματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι γονείς τους να τα γράψουν στα φροντιστήρια, δε θα περιμένουν τους καθηγητές τους πότε θα τους δώσουν οδηγίες να κάνουν πρόσθετη.

Μα σε ολα συμφωνουμε. Δεν προσεξες οτι δε σε εκανα quote για να απαντησω κατι αντιθετο, αλλά για να συμπληρωσω και να διευκρινισω?  ???

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:39:17 pm »
Εγώ πάντως που πήρα τηλέφωνο στη δευτεροβάθμια σήμερα μου είπαν πως δεν πρόκειται να καλέσουν πριν τις δύο εβδομάδες τουλάχιστον.Οι μαθητές μου είπαν ότι ακόμη δεν τους έχουν πει κάτι στα σχολεία.
σε ποια δευτεροβαθμια; οταν λες 2 εβδομαδες ποιες εννοεις; την περασμενη και αυτην που διανυουμε ή αυτην που διανυουμε και την επομενη;

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 09:20:22 pm »
Στα Ιωάννινα στα παιδιά έχουν δοθει έντυπα συμπλήρωσης για τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.
Οσοι σχεδιαστές ειναι έτοιμοι Δευτέρα θα ξεκινήσουν
Τα παραπάνω απο Σχεδιαστή της ΠΔΣ

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 09:40:09 pm »
Αυτές τις μέρες που πήγαινα σε διάφορα σχολεία για να αφήσω βιογραφικό και μιλούσα με τους διευθυντές, όλοι ανεξαιρέτως μου είπαν το ίδιο πράγμα. Ότι δηλ. δε θα δημιουργηθούν φέτος πολλά τμήματα. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους μαθητές μου είπαν, αλλά εγώ υποψιάζομαι οτι αυτό συμβαίνει, γιατί, επειδή η μειώθηκε η αμοιβή των μονίμων αλλά και του υπεύθυνου της ΠΔΣ, δεν ενδιαφέρονται να πιέσουν τους μαθητές για δημιουργία τμημάτων ΠΔΣ.
Στο σχολείο πχ που δούλεψα πέρυσι ο υπεύθυνος της ΠΔΣ μου είπε ότι φέτος δε θα γίνει κανένα τμήμα Γ' Λυκείου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ξαφνικά φέτος δεν υπάρχουν στη Γ' μαθητές που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για ΠΔΣ! Κι ότι αυτό συμβαίνει κατά συμπτωση σε όλα σχεδόν τα σχολεία!
Εσείς παρατηρήσατε κάτι ανάλογο στις δικές σας περιοχές;
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:08:55 pm »

Όλα τα χρόνια λέγαμε να ξεκινά νωρίς η ΠΔΣ για να μη φεύγουν τα παιδιά στα φροντιστήρια και φέτος που γίνεται, έχουμε την απροθυμία των σχεδιαστών.
Εκεί είναι το πρόβλημα και στην απροθυμία των μονίμων γιατί μειώνεται κατά πολύ η αμοιβή τους.
Όταν λες η αμοιβή του υπεύθυνου της ΠΔΣ, ποιον εννοείς;
Σίγουρα δε μπορεί να έχει σταματήσει ξαφνικά το ενδιαφέρον των μαθητών, από αλλού προέρχεται το πρόβλημα και ο λόγος είναι και ότι τα σχολεία θα έχουν από φέτος περισσότερες εργασίες.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:17:03 pm »
Λέγοντας υπεύθυνο ΠΔΣ, εννοώ το σχεδιαστή. Συνήθως είναι ο διευθυντής του σχολείου αλλά όχι πάντα. Στο σχολείο που ήμουν πέρυσι πχ αυτό γινόταν. Άλλος ήταν ο διευθυντής, άλλος ο σχεδιαστής της ΠΔΣ.
Εσύ όταν λες πως τα σχολεία φέτος έχουν περισσότερες εργασίες τι εννοείς;
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος egoiste

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:22:50 pm »
Λέγοντας υπεύθυνο ΠΔΣ, εννοώ το σχεδιαστή. Συνήθως είναι ο διευθυντής του σχολείου αλλά όχι πάντα. Στο σχολείο που ήμουν πέρυσι πχ αυτό γινόταν. Άλλος ήταν ο διευθυντής, άλλος ο σχεδιαστής της ΠΔΣ.

Για ποια ΔΔΕ μιλάς αν επιτρέπεται?

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:27:46 pm »
Aιτ/νίας

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:30:45 pm »

Για το σχεδιαστή δε μειώνεται η αμοιβή. Μειώνεται για όλους τους άλλους.
Από φέτος οι πληρωμές θα γίνονται από τα σχολεία, όπως και η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.
Αυτές είναι οι κυριότερες, υπάρχουν και άλλες δευτερεύουσες που γίνονται από φέτος.
Εγώ θα έλεγα να ενημερώνουμε τις διευθύνσεις όταν έχουμε τέτοια δείγματα.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος egoiste

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:34:14 pm »

Για το σχεδιαστή δε μειώνεται η αμοιβή. Μειώνεται για όλους τους άλλους.
Από φέτος οι πληρωμές θα γίνονται από τα σχολεία, όπως και η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.
Αυτές είναι οι κυριότερες, υπάρχουν και άλλες δευτερεύουσες που γίνονται από φέτος.
Εγώ θα έλεγα να ενημερώνουμε τις διευθύνσεις όταν έχουμε τέτοια δείγματα.

Εχετε σκεφτεί ότι αυτο είναι μια καλή δικαιολογια απο πλευρας σχεδιαστη για να αποφυγει τα πολλα βιογραφικα και να βάλει αυτους που θέλει ή αυτους που του ορίζονται απο πάνω..?
Εσυ jak για ποια διεύθυνση κάνεις λόγο?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182741
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144