0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
1) Από το υπουργείο υπάρχει οδηγία ώστε οι αδιόριστοι να είναι περισσότεροι από τους μόνιμους.2) Τα παιδιά δε νομίζω ότι περιμένουν την προτροπή των μονίμων για να κάνουν πρόσθετη.3) Αν ο στόχος ήταν η μείωση των ωρών, τότε δε θα άρχιζε το πρόγραμμα από την αρχή του σχολικού έτους αλλά από το Νοέμβριο, όπως και πέρσυ.
1) Στην εγκυκλιο λεει τουλαχιστον το 50% να καλυπτεται με ωρομισθιους.2) Οι μονιμοι δεν προτρεπουν τα παιδια να κανουν ΠΔΣ παρα μονο οταν θελουν ν'αναλαβουν οι ιδιοι το τμημα ή αν προκειται για τον ιδιο το Σχεδιαστη. Αλλιως δεν καθονται ν'ασχοληθουν με το θεμα της ΠΔΣ. Φυσικα, καθε σχολειο το συμφερει να εχει αρκετα τμηματα ΠΔΣ, ετσι ωστε να εχει επιπλεον εσοδα, οπότε μια γενικοτερη αυρα προτροπης πνεει σε καθε σχολειο που εχει Σχεδιαστη. (δεν εχουν ολα, δε γινεται παντου ΠΔΣ...)
Παράθεση από: utenar στις Σεπτεμβρίου 15, 2008, 08:38:36 am1) Στην εγκυκλιο λεει τουλαχιστον το 50% να καλυπτεται με ωρομισθιους.2) Οι μονιμοι δεν προτρεπουν τα παιδια να κανουν ΠΔΣ παρα μονο οταν θελουν ν'αναλαβουν οι ιδιοι το τμημα ή αν προκειται για τον ιδιο το Σχεδιαστη. Αλλιως δεν καθονται ν'ασχοληθουν με το θεμα της ΠΔΣ. Φυσικα, καθε σχολειο το συμφερει να εχει αρκετα τμηματα ΠΔΣ, ετσι ωστε να εχει επιπλεον εσοδα, οπότε μια γενικοτερη αυρα προτροπης πνεει σε καθε σχολειο που εχει Σχεδιαστη. (δεν εχουν ολα, δε γινεται παντου ΠΔΣ...)1) Το τουλάχιστον 50% σημαίνει 50-100%. Δηλαδή περισσότεροι από τους μόνιμους. Αυτό είπα.2) Τα παιδιά που θέλουν μια ενίσχυση στα μαθήματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι γονείς τους να τα γράψουν στα φροντιστήρια, δε θα περιμένουν τους καθηγητές τους πότε θα τους δώσουν οδηγίες να κάνουν πρόσθετη.
Εγώ πάντως που πήρα τηλέφωνο στη δευτεροβάθμια σήμερα μου είπαν πως δεν πρόκειται να καλέσουν πριν τις δύο εβδομάδες τουλάχιστον.Οι μαθητές μου είπαν ότι ακόμη δεν τους έχουν πει κάτι στα σχολεία.
Λέγοντας υπεύθυνο ΠΔΣ, εννοώ το σχεδιαστή. Συνήθως είναι ο διευθυντής του σχολείου αλλά όχι πάντα. Στο σχολείο που ήμουν πέρυσι πχ αυτό γινόταν. Άλλος ήταν ο διευθυντής, άλλος ο σχεδιαστής της ΠΔΣ.Εσύ όταν λες πως τα σχολεία φέτος έχουν περισσότερες εργασίες τι εννοείς;
Παράθεση από: olgalia στις Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:17:03 pmΛέγοντας υπεύθυνο ΠΔΣ, εννοώ το σχεδιαστή. Συνήθως είναι ο διευθυντής του σχολείου αλλά όχι πάντα. Στο σχολείο που ήμουν πέρυσι πχ αυτό γινόταν. Άλλος ήταν ο διευθυντής, άλλος ο σχεδιαστής της ΠΔΣ.Εσύ όταν λες πως τα σχολεία φέτος έχουν περισσότερες εργασίες τι εννοείς;Για το σχεδιαστή δε μειώνεται η αμοιβή. Μειώνεται για όλους τους άλλους.Από φέτος οι πληρωμές θα γίνονται από τα σχολεία, όπως και η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.Αυτές είναι οι κυριότερες, υπάρχουν και άλλες δευτερεύουσες που γίνονται από φέτος.Εγώ θα έλεγα να ενημερώνουμε τις διευθύνσεις όταν έχουμε τέτοια δείγματα.