*

Αποστολέας Θέμα: 3 ερωτησεις για τις νηπιαγωγους  (Αναγνώστηκε 16299 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: 3 ερωτησεις για τις νηπιαγωγους
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:00:03 am »
Συναδέλφισσες, διεκδικήστε τα χρήματα που αντιστοιχούν στα νηπιαγωγεία! Το πρόβλημα με τους διευθυντές των δημοτικών είναι γνωστό, ωστόσο μην πιστεύετε πως δεν έρχονται χρήματα. Διεκδικήστε τα και φτάστε μέχρι τον προϊστάμενο αν χρειαστεί. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας πάρουν στα σοβαρά και αυτό θα γίνει μόνο αν εμείς το κερδίσουμε. Έχω περάσει από πολύ δύσκολα νηπιαγωγεία, σε παραμεθόριες περιοχές, με μεγάλες ανάγκες για πετρέλαιο. Ωστόσο, οι βασικές ανάγκες του νηπιαγωγείου μπορούν να καλυφθούν. Μάθετε πόσα χρήματα αντιστοιχούν στο νηπιαγωγείο. Πολλές φορές κι εμείς εφησυχαζόμαστε και αυτό το εκμεταλλεύονται.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:10:11 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:15:01 am »
Δεν έχεις άδικο σε αυτό. Οι ανάγκες, όμως για υλικό δραστηριοτήτων μπορούν να καλυφθούν εν μέρει μόνο αν υπάρχει ολοήμερο και παίρνεις κάποια χρήματα από εκεί. Άσε που τα χρήματα δεν έρχονται πάντα στη ώρα τους και μπορεί το νηπιαγωγείο να είναι "εκτεθειμμένο" στια βιβλιοπωλεία και στα μαγαζιά της γειτονιάς.

Πώς μπορούμε να μάθουμε το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης κατά έτος για το νηπιαγωγείο; Μιλάω για ξεχωριστή σχολική επιτροπή, όπου διαχειρίζεσαι εσύ τα χρήματα. ??? ??? ???
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 02:38:47 pm από Ritalamp »
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:19:59 am »
Δεν είπα ότι δίνουν μια περιουσία! Απλά μπορούμε να καλύψουμε κάποια έξοδα, χωρίς να ζητιανεύουμε. Φυσικά και θα ζητήσουμε πράγματα και από τους γονείς, και θα έχουμε και το σύλλογο από κοντά! Νομίζω πως στο Γραφείο θα ξέρουν πόσα περίπου χρήματα θα έρθουν. Μπορείς να κοιτάξεις και τί ήρθε πέρσι, θα είναι περίπου τα ίδια.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:25:38 am »
ΟΚ! Ευχαριστώ. Στο νηπιαγωγείο σου συγκροτείτε επισήμως σύλλογο γονέων (καταστατικό κ.λ.π.); Μέχρι τώρα δεν αναγνωρίζονταν, αλλά σκέπτομαι ότι με την υποχρεωτικότητα του ενός χρόνου, ίσως αναγνωριστούν. ??? ???
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:10:11 »

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:31:47 am »
Είναι δύσκολη η συγκρότηση νέου συλλόγου, καθώς πρέπει να διαλυθεί ο κοινός σύλλογος με το δημοτικό και να συγκροτηθούν δυο νέοι. Είναι χρονοβόρα διαδικασία, καθυστερούν τα δικαστήρια. Ωστόσο, αυτό που εγώ κάνω είναι να ορίζουμε αντιπροσώπους για το νηπιαγωγείο στο σύλλογο (ψηφίζουν οι γονείς). Έτσι υπάρχει εκπροσώπηση. Είναι πολύ σημαντικό να σε στηρίζει ο σύλλογος, μπορούν να πιέσουν και έχουν τη δύναμη για πολλά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 10:35:28 am »
Οι αντιπρόσωποι ορίζονται επίσημα, με πρακτικό.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 11:21:45 am »
Σ' ευχαριστώ πολύ. Το νηπιαγωγείο που έχω υπόψιν είναι μόνο του, χωρίς δημοτικό, οπότε ίσως μπορέσουν να συγκροτήσουν σύλλογο από μόνοι τους. Αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα και η οργανωμένη δράση των γονέων θα βοηθούσε.
 :-* :-*
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 12:18:24 pm »
Οι γονείς μπορούν να φτάσουν από το νομάρχη στα κανάλια. Έχε τους από κοντά και θα σε βοηθήσουν.
Καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 12:40:05 pm »
Μάθετε πόσα χρήματα αντιστοιχούν στο νηπιαγωγείο. Πολλές φορές κι εμείς εφησυχαζόμαστε και αυτό το εκμεταλλεύονται.

δυσκολο.δεν υπαρχει συγκεκριμενο ποσοστο.περυσι πασχιζα να μου το πουν και δεν εγινε τιποτα.αν ειναι το ποσοστο συγκεκριμενο κανουμε την οικονομια μας κ υπολογιζουμε,αν οχι μας δινουν ψιχουλα

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 12:45:30 pm »
Ανεφεραν οτι οι νηπιαγωγοι κλεβουν τα χρηματα που ζητουν απο τους γονεις για την αγορα χαρτικων κτλ...

αχ θεε μου τι διαβαζω!!ειναι τρελοι μερικοι ανθρωποι.οταν δινουν 300 και 400 ευρω στα ιδιωτικα λενε και ευχαριστω απο πανω!πριν 2 χρονια πηγε ο ανηψιός μου στο νηπιαγ το οποιο απ εξω ηταν ψιλο βρωμικο.η αδερφη μου προτεινε να το βαψουν μονες καθοτι μικρο και μικρη η επιφανεια.μια αλλη μαμα ειπε ότι δεν θα δωσει αυτη τα χρηματα της για να πανε μετα όλα τα αλβανακια(!) το δικο της μετα το πηγε στο ιδιωτικό.τωρα που δινει 400 στον καπιταλιστη ειναι καλυτερα!!!;;;

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 01:06:08 pm »
αχ θεε μου τι διαβαζω!!ειναι τρελοι μερικοι ανθρωποι.οταν δινουν 300 και 400 ευρω στα ιδιωτικα λενε και ευχαριστω απο πανω!πριν 2 χρονια πηγε ο ανηψιός μου στο νηπιαγ το οποιο απ εξω ηταν ψιλο βρωμικο.η αδερφη μου προτεινε να το βαψουν μονες καθοτι μικρο και μικρη η επιφανεια.μια αλλη μαμα ειπε ότι δεν θα δωσει αυτη τα χρηματα της για να πανε μετα όλα τα αλβανακια(!) το δικο της μετα το πηγε στο ιδιωτικό.τωρα που δινει 400 στον καπιταλιστη ειναι καλυτερα!!!;;;

Δηλαδή προτιμούν να μένουν τα παιδιά τους 4-8 ώρες στο βρωμονηπιαγωγείο προκειμένου να μην πανε τα Αλβανάκια, Τουρκάκια, γυφτάκια σε καθαρό σχολείο? Αχ, Έλληνες αθάνατοι... >:(  ;)

Προφανώς η εν λόγω κυρία είχε θέμα. Ήταν πολύ απλά η "περίεργη της χρονιάς". Κάθε χρο΄νο τα ίδια δεν έχουμε; Ας τα πληρώσει στον καπιταλιστή. :) Στοίχημα ότι θα το ευχαριστιέται... ;D
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 01:16:26 pm »
Τώρα που είπες "αλβανάκια"...πωπω παιδιά έχω ακούσει φοβερά πράγματα να γίνονται...συν το ότι υπάρχουν σχολεία που τα αλβανάκια είναι η πλειοψηφία..... Μια φίλη μου που δούλεψε ως αναπληρώτρια σε σχολείο στο κέντρο μου έλεγε πως στη τάξη της είχε 15 αλβανάκια και 6 ελληνόπουλα ( από τα οποία τα 3 τα πήραν οι γονείς τον Δεκέμβρη). Μου έλεγε πως οι γονείς της έκανα τη ζωή δύσκολη, μάλιστα ένας πατέρας αλβανός την απείλησε πως θα τη...σκοτώσει επειδή έβαλε τιμωρία το γιο του, ο οποίος έκλεβε πράγματα των άλλων παιδιών!!! Επίσης μερικά απο αυτά επειδή δεν τους έδιναν οι γονείς τους προάριστο κτλ έπαιρναν των άλλων παιδιών!! Σε άλλο σχολείο άκουσα πως σε συγκέντρωση έκλεψαν τα χρήματα από το γονιό που τα συγκέντρωνε για την αγορά κάποιων βιβλίων. ( έπιασαν τον κλέφτη επ αυτοφόρω και ήταν ένας αλβανός πατέρας).
Δεν θα γράψω άλλα, γιάτι θα γεμίσω σελίδες με όσα έχω ακούσει....  ???  ???  >:(
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 01:20:43 pm »
σιγουρα συμβαινουν διαφορα.απο τη δικια μου εμπειρια παντως με τα παιδια αυτα και τους γονεις σπανια να ειχα προβλημα.περυσι με ελληνοπουλο ειχα.οι ξενοι γονεις συνηθως ερχονται διστακτικοι και οταν βλεπουν αποδοχη κι χομογελο το εκτιμουν περισσοτερο απο τους ελληνες.

Αποσυνδεδεμένος christen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 01:36:19 pm »
Για να είμαι ειλικρινής...με ενοχλεί αφάνταστα να υπάρχουν εκατοντάδες ελληνόπουλα, τα οποία να αναγκάζονται οι γονείς τους να στέλνουν σε ιδιωτικά και να πληρώνουν, ενώ αντιθέτως να υπάρχουν τάξεις με πλειοψηφία αλβανών! Και δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά αδικίας! Στην Ελλάδα ζούμε και το πρώτο λόγο πρέπει να έχουν τα δικά μας  παιδιά! Σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχουν σχολεία για όλα τα παιδιά, αλλά μιλάμε τώρα για την παρούσα κατάσταση. Anyway...  ???
~Μάθηση χωρίς σκέψη είναι χαμένος κόπος. Σκέψη χωρίς μάθηση είναι κίνδυνος. Κομφούκιος~

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)