*

Αποστολέας Θέμα: Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί  (Αναγνώστηκε 34067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 01:29:47 pm »
Νομίζω ότι η ουσία του ζητήματος βρίσκεται ακριβώς στο ότι, κάθε παροχή που γίνεται δεν εντάσσεται μέσα σ ένα ευρύτερο πλαίσιο για την ποιότητα στην εκπαίδευση, αλλά στη συλλογή ψήφων και το μπάλωμα. Έτσι δημιουργούνται έριδες μεταξύ συναδέλφων, γιατί δεν μπορείς να είσαι πάντα ψύχραιμος, ειδικά όταν είσαι άνεργος.

Όμως μερικές φορές και οι ευεργετηθέντες γίνονται προκλητικοί. Θα θυμίσω ας πούμε εκείνο το θέμα για τις εφημερίες, που λέγαμε ότι μη δουλέψεις επιπλέον ώρες από το ωράριό σου, αλλά τουλάχιστον στο χρόνο που βρίσκεσαι στο σχολείο μπορείς να προσφέρεις κάτι παραπάνω από τα αυστηρά διδακτικά σου καθήκοντα. Ή μια χρονιά σ' ένα νηπιαγωγείο, η Προϊσταμένη μου ανακοίνωσε ότι θα πάρει το κλασικό τμήμα γιατί έχει περισσότερα μόρια λόγω πολυτεκνίας. Γιατί να τεθεί έτσι; Ζήτησέ μου να σε εξυπηρετήσω και θα γίνω χαλί να με πατήσεις. Μη μου τρίβεις στη μούρη, όμως ότι έχεις κάποια προνόμια. (εννοείται βέβαια το δεύτερο πρόσωπο είναι σχήμα λόγου και δεν αναφέρεται σε κάποια από εσάς  :-*)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:54 »

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 01:45:29 pm »
Ετσι είναι δυστυχώς...

Από τις πολύτεκνες μητέρες και τρίτεκνες, που εγώ γνωρίζω μόνο μία μου την έχει δώσει στα νεύρα με τους τρόπους της αλλά αυτή ήταν έτσι από το πρωτο παιδί...Είναι και θέμα προσωπικής καλλιεργειας.

Πιστεύω πως οι πολύτεκνοι πορώνονται πολλές φορές και φτάνουν σε ακραίες απαιτήσεις επειδή υπάρχει προκατάληψη απέναντί τους. Δε μιλώ μόνο μέσα στο σχολικό χώρο όπου τους κοιτούν καχύποπτα αλλά και κοινωνικά. ΟΙ γυναίκες που μένουν συνέχεια έγκυοι ακούν σχόλια "καλά κι άλλο θα κάνεις, κουνέλα είσαι; "κλπ. Δεν υπάρχουν υποδομές για να μετακινηθείς. Σπίτια να νοικιάσεις (ποιος δίνει διαμέρισμα σε πολύτεκνο;). Και όπως οι άνεργοι χάνουν την ψυχραιμία τους έτσι και οι πολύτεκνοι. Και αρχίζει ο φαύλος κύκλος. Θα έπρεπε να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αλληλοκατανόηση.
Δεν κολλάνε οι πολύτεκνοι να αναλάβουν δουλειές...καθώς και οι άνεργοι!
...στη θάλασσα...

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2008, 01:58:12 pm »
Συμφωνώ. Ο καθένας από την πλευρά του έχει δίκιο. Το σύστημα είναι λάθος και χρειάζεται αναδιαμόρφωση εκ βάθρων. ίσως σε μιαν άλλη ζωή...
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος VPTH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 02:37:25 pm »
Θεωρώ σωστό το μέτρο της Κυβέρνησης για τους τρίτεκνους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα μετα την απορθοδοξοποίηση και τον γραικυλισμό που κατατρύχει αρκετούς Έλληνες λόγω της πλύσης εγκεφάλου που έχει γίνει απο την τηλεόραση και τα δημοσιογραφικά και εκδοτικά κέντρα (που τα περισσότερα είναι μισθωμένα χωρίς υπερβολή) είναι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Όντως μεγάλοι ευεργέτες οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι γι' αυτό και αξίζουν αμοιβών από την Πολιτεία.

Σημειωτέον ότι δεν είμαι ούτε τρίτεκνος ούτε πολύτεκνος και αν το πάρω συμφεροντολογικά δεν με συμφέρει διότι μου τρώνε την θέση. Αλλά μόνο οι κοντόφθαλμοι και οι σκεπτόμενοι φιλοτομαριστικά, ενεργούν και μιλούν μόνο για την βολεψή τους. Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πρέπει να θέσουν υπέρανω των συμφερόντων τους την Πατρίδα και το συμφέρον της. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το κάθε παιδί δεν χαρίζει πλούσια χαρά στους γονείς του.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:13:54 »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 12:01:40 pm »
Πρέπει να ενισχύονται οι πολύτεκνοι αλλά όχι μόνο οι πολύτεκνοι..Εγώ μεγάλωσα με έναν γονέα (ο άλλος ήταν αδιάφορος) αλλά δεν με βοήθησε κανείς γιατί η μητέρα μου είχε μόνο 1 παιδί!
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 01:56:08 pm »
ετσι ομως αρχιζουμε κ μπαινουμε σε αλλες λεπτομερειες,οικογενειακες που το κρατος δεν μπορει να παρεμβει κ να προσφερει..εγω ειμαι απο πολυτεκνη οικογενεια,οταν εδωσα ασεπ νομιζαν οτι πηρα μορια απο κει μπερδευοντας το να εισαι παιδι πολυτεκνου με το να εισαι γονεας πολυτεκνος που ισχυει τωρα.οι γονεις μου δυσκολευτηκαν να σπουδασουν 4 παιδια αλλα περα απο το μειωμενο εισητηριο πιστεψε με δεν ειχαμε καμια αλλη βοηθεια

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 02:03:47 pm »
Υπάρχουν κριτήρια αν θέλουν..Εκκαθαριστικό, οικογενειακή κατάσταση, χαρτιά για προβλήματα υγείας..
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος eve elf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε70
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 02:17:18 pm »
πρέπει να βοηθιούνται όλες οι κοινωνικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με προτεραιότητα φυσικά στα άτομα που ανήκουν σε περισσότερες της μίας κατηγορίας.
κριτήρια όπως αυτά που αναφέρει η Νική παραπάνω μπορούν να μετρηθούν και μετρούνται για στατιστικούς λόγους κάθε χρόνο από την αρμόδια υπηρεσία της Ε.Ε., αλλά και από το ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών), υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι των οποίων η καθημερινότητα είναι η μελέτη τέτοιων ζητημάτων. είναι θέμα θέλησης της πολιτείας να τα συνυπολογίσει ως κριτήρια διορισμού ή όχι.
"δύο πράγματα είναι άπειρα. το σύμπαν και η ανθρώπινη βλάκεια. και για το πρώτο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις" (Άλμπερτ Αϊνστάιν)

Αποσυνδεδεμένος VPTH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 02:51:04 pm »
ετσι ομως αρχιζουμε κ μπαινουμε σε αλλες λεπτομερειες,οικογενειακες που το κρατος δεν μπορει να παρεμβει κ να προσφερει..

Συμφωνώ. Τα προβλήματα που ανακύπτουν είναι ενδοοικογενειακής φύσεως και δεν μπορεί το κράτος να παρέμβει. Πέραν αυτού πρέπει ιδιαιτέρως να ενισχύονται αυτοί που παθαίνουν τα πανδεινα και βοηθούν έτσι την Ελλάδα σημαντικότατα, όπως οι πολύτεκνοι

Αποσυνδεδεμένος VPTH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 02:55:51 pm »
Εγώ μεγάλωσα με έναν γονέα (ο άλλος ήταν αδιάφορος) αλλά δεν με βοήθησε κανείς γιατί η μητέρα μου είχε μόνο 1 παιδί!

Και όλα αυτα που συνέβαιναν σπίτι σου το κράτος που θέλεις να τα ξέρει; Δεν λέω ότι το κράτος δεν πρέπει να είναι κοινωνικό και να βοηθά όλες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αλλά σε τέτοια εποχή που ζούμε πολλά ζητάμε... Όμως επειδή οι πολύτεκνοι προσφέρουν τεράστια υπηρεσία στο Έθνος, και επειδή είναι πανευκολο η διακρίβωση ποιος είναι ή δεν είναι πολύτεκνος γι' αυτό το κράτος με κάθε τρόπο πρέπει να τους ενισχύει.

Αποσυνδεδεμένος Ψυχραιμίας

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 03:01:20 pm »
Το βρήκα στο http://kafeneio-paratiritis.blogspot.com και συμφωνώ απόλυτα:

Μια από τις μέριμνες των κυβερνήσεων, θα πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Δικαίως πήραν κάποια μέτρα για τους τρίτεκνους, όμως αυτά τα μέτρα αγγίζουν, αν δεν τα ξεπερνάνε, τα όρια της αδικίας και τι εννοώ. Αν πάτε να δείτε τους πίνακες Αναπληρωτών των Εκπαιδευτικών θα δείτε τρίτεκνους που βρίσκονται 100 και 200 θέσεις πιο κάτω από άλλους συναδέλφους τους να διορίζονται εις βάρος αυτών που προηγούνται. Μάλιστα θα δείτε ότι ενώ ο τρίτεκνος έχει π.χ. 4 μόρια, μπορεί να υπερκεράσει συνάδελφό του που μάζεψε 15. Που συνίσταται η αδικία κι ας με συγχωρέσουν οι τρίτεκνοι:
Κατ' αρχάς ο άνθρωπος που έχει μια μόρφωση και ένα επίπεδο ποτέ δεν κάνει οικογένεια πριν σκεφτεί το οικονομικό μέρος και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον γάμο και την ενδεχόμενη απόκτηση παιδιών. Για να είναι τρίτεκνος σημαίνει ότι είναι παντρεμένος πάνω-κάτω μια δεκαετία. Άρα για να επιλέξει την κοινή συμβίωση έχει τις οικονομικές του καβάντζες όπως και να το κάνουμε. Με τα μέτρα της κυβέρνησης όμως, παραμένουν στον "πάγο" άνθρωποι με οικονομικό πρόβλημα πολύ μεγάλο. Άνθρωποι που μάζεψαν 10 και 15 μοριάκια δίνοντας 3 και 4 και 5 φορές ΑΣΕΠ (μιλώ για του επιτυχόντες και μη διοριστέους) και άντε να "αγόρασαν" καμιά προϋπηρεσία ως ωρομίσθιοι προσπαθώντας να τα μπαλώσουν ως ζητιάνοι παίρνοντας 300 ευρώ περίπου τον μήνα!!! Με αυτούς τι θα γίνει; Και τι προτείνει το υπουργείο; Μέσα στην οικονομική τους αθλιότητα να γίνουν και τρίτεκνοι;
Δεν λέω. Να έχουν κάποια αβάντα και οι οικογένειες με τρία παιδιά, αλλά να υπάρχει κάποια κατανόηση για όσους μοχθούν μη έχοντας στον ήλιο μοίρα!

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 03:08:06 pm »
Θα παρακαλούσα να παραμείνει η συζήτηση σε αξιοπρεπές επίπεδο και να λείπουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, για να μην αναγκαστούμε να την κλειδώσουμε και πάλι όπως έγινε στο παρελθόν.

Θα τροποποιηθούν ή θα διαγραφούν κάποια μηνύματα προσβλητικού χαρακτήρα.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Αποσυνδεδεμένος emel+3

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 03:10:50 pm »
Δε νομίζεις οτι είσαι λίγο υπερβολικός και άδικος στους χαρακτηρισμούς σου;Αν μη τι άλλο για να διοριστείς πρέπει να έχεις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο!Αρα αγράμματος και απόφοιτος φιλολογίας μάλλον δεν πάνε μαζί...Να δουλέψουμε θέλουμε όλοι,δε ζητάμε να καθόμαστε και να μας πληρώνουμε!Και τι σημαίνει δηλαδή οτι για να κάνω πικογένεια θα πρέπει να έχω οικονομικές καβάντζες;ποιός σας είπε οτι πεινάμε;Δε ζητάμε ελεημοσύνη,να εξασκήσουμε αυτό που σπουδάσαμε θέλουμε!

Αποσυνδεδεμένος VPTH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2008, 03:16:58 pm »
Δε νομίζεις οτι είσαι λίγο υπερβολικός και άδικος στους χαρακτηρισμούς σου;Αν μη τι άλλο για να διοριστείς πρέπει να έχεις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο!Αρα αγράμματος και απόφοιτος φιλολογίας μάλλον δεν πάνε μαζί...Να δουλέψουμε θέλουμε όλοι,δε ζητάμε να καθόμαστε και να μας πληρώνουμε!Και τι σημαίνει δηλαδή οτι για να κάνω πικογένεια θα πρέπει να έχω οικονομικές καβάντζες;ποιός σας είπε οτι πεινάμε;Δε ζητάμε ελεημοσύνη,να εξασκήσουμε αυτό που σπουδάσαμε θέλουμε!

Άστον αγαπητέ μου δεν ξέρει τί λέει μέσα στην άφρονα λογική του. Και εγώ θα μπορούσα να απαντήσω σε πολλά ανιστόρητα, όπως αυτό περι καταπάτησης της ισονομίας και ισοπολιτείας! Λες και όταν οι κυβερνήσεις λαμβάνουν κάποια μέτρα κοινωνικά π.χ. μειωμένο εισητήριο για τους υπερήλικες ή τους πολύτεκνους ή τους μαθητές ή μόρια σε κοινωνικές ομάδες με ιδιαίτερες αναγκες , καταργείται η ισονομία και η ισοπολιτεία! Πραγματικά απαράδεκτα και ανεκδιήγητα πράγματα. Όπως και πολλά άλλα. Αλλά το καλύτερο είναι να δείξεις περιφρόνηση σε τέτοιο προσβλητικό κείμενο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)