0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, επειδή και εγώ έχω μια αντίστοιχη περίπτωση εκείνο που αποφάσισα να κάνω είναι το εξής: Θα τους κάνω το Tech it easy 1 σε συνδυασμό με το Penpal 1 , Archer Editions που είναι skills book ( και στους δύο εκδοτικούς, αν παραγγείλεις κατευθείαν απο αυτούς τα βιβλία του μαθητή σου στέλνουν δωρεάν του καθηγητή και τα CDs φυσικά). Ένα ακόμη πολύ ωραίο skills book είναι το Let's speak, listen and write 1, Grivas publications που είναι λίγο πιο απαιτητικό από το Penpal αλλά είναι κατάλληλο και αυτό για μικρά παιδιά. Ο λόγος που επέλεξα το Tech it easy τελικά είναι γιατί είναι πολυ μεθοδικό ως βιβλίο στη γραμματική και η θεματολογία του αρέσει πολύ στα παιδιά. Επίσης, βολεύει στην τηλεκπαίδευση γιατί όπως έχεις προσέξει το Ebook είναι υπέροχο. Ένας ακόμη λόγος είναι και το ότι το έκανα με μια μαθήτρια μου και παρατήρησα ότι λόγω της μεθοδικότητάς του, ό,τι έχουμε μάθει της έχει μείνει στο μεγαλύτερο βαθμό. Αντιθέτως, μια άλλη μαθήτριά μου που ήρθε αφού πήγε 2 χρονιές φροντιστήριο και οι γονείς της επέμεναν να τελειώσουμε πρώτα το Blaze 1 που έκαναν εκεί, δυσκολεύτηκε απίστευτα γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν τόσο απαιτητικό που λειτούργησε αποθαρρυντικά για το παιδί με αποτέλεσμα να έχει κενά στη γραμματική και στο λεξιλόγιο. Όσον αφορά το Portal 1 το τμήμα e αν το προσέξεις έχει λεξιλόγιο listening speaking και writing που συνδέονται πολύ αρμονικά μεταξύ τους. Θεωρώ, επομένως, ότι μια χαρά προετοιμάζει για το Writing. Το Amazing English κατά τη γνώμη μου δεν είναι τόσο μεθοδικό στο Writing όσο το portal. Για να μην πολυλογώ, εφόσον τα παιδιά είναι μικρά ακόμη, η γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις με το Tech it easy 1 του οποίο το μονο ελάττωμα είναι το λεξιλόγιο ( θα ήθελα να είχε πιο πλούσιο λεξιλόγιο) συνδυάζοντας το με ένα καλό skills book όπως τα παραπάνω που σου έγραψα ( και έτσι θα καλύψεις πλήρως το κενό του λεξιλογίου). Αν δεις ότι πάνε καλά συνεχίζεις έτσι και στη
Καλημέρα! Προσωπικά δουλεύω το Portal και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Είναι μια σειρά που καλύπτει όλα τα skills του επιπέδου, χωρίς όμως να είναι υπερβολικά απαιτητικό. Κάνεις λάθος για το writing, υπάρχει σε ξεχωριστή ενότητα και είναι μάλιστα πολύ ωραία παρουσιασμένο, τόσο στο Portal 1 όσο και στα επόμενα επίπεδα. Το Tech it easy το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, αλλά δεν με κάλυψε καθόλου.. Θεωρώ ότι πέρα από το πολύ ωραίο e-book που όντως έχει, δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο.. Είναι πολύ ελλιπές κατά τη γνώμη μου. Εύχομαι να βοήθησα!
Καλημέρα σας,Θα ήθελα τη γνώμη σας για τα βιβλία here we go 1,2,3 της burlington. Θεωρείτε πως κάνουν καλή δουλειά για τις τάξεις που απευθύνονται;Παρήγγειλα πρόσφατα το Spark 1 για να το δω μια και έψω ακουσει πολύ καλά σχόλια , μου φαίνεται όμως πολύ ο ογκος της δουλειάς του ( εννοώ με 2 ώρες την εβδομάδα για senior a βγαίνει η ύλη του;) Αν έχετε κάποια άλλα να μου προτείνετε γιατί δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να έρθω Αθήνα για να δω εκθέσεις από κοντά. επιπλέον πόσες ώρες την εβδομάδα κάνετε για senior a,b,c,;
Καλησπέρα, τα here we go είναι παλιά βιβλία. Η Burlington έχει μια νέα σειρά αρκετά καλή το Webkids, ωστόσο αν τα χρειάζεσαι από Σεπτέμβριο και όχι άμεσα, θα κυκλοφορήσει η ολοκαίνουρια σειρά της Luke & Myla που φαίνεται πώς θα είναι κάτι ξεχωριστό και πολύ ενδιαφέρον. Αν έχεις αδύναμους ή αρκετά μικρούς σε ηλικία μαθητές θα πρότεινα τη σειρά Tech it Easy . Για μέτριους μαθητές που έχουν φιλότιμο η σειρά Portal είναι επίσης πολύ καλή. Στους δυνατούς μαθητές εγώ προσωπικά κάνω το I5 express bublishing που είναι πιο βατό και student friendly σε σχέση με τα υπόλοιπα βιβλία τους σε αυτό το επίπεδο και έχει υπέροχο e book που καλύπτει πλήρως και τα διαδικτυακά μαθήματα. Τώρα, για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, 2 ώρες την εβδομάδα, αν δεν χάνονται ώρες κατά τη διάρκεια του έτους αρκούν για να βγει η ύλη στις 2 πρώτες τάξεις. Στην C senior ανάλογα με τη σειρά που θα επιλέξεις μπορείς, αν συμφωνούν καιοι γονείς, να προσθέσεις μισή ή μια ώρα ακόμη. Οι εκθέσεις έτσι και αλλιώς από πέρσι το Μάρτιο έχουν σταματήσει και οι διαδικτυακές που γίνονται κατά καιρούς φυσικά δεν μπορούν να τις υποκαταστήσουν στο κομμάτι της ενημέρωσης για νέες εκδόσεις. Είναι κάτι που και εμένα και άλλους συναδέλφους μας στεναχωρεί, αλλά δυστυχώς προς το παρόν η κατάσταση είναι αυτή. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Σε ευχαριστώ πολύ!! Με βοήθησες πολύ και μου έδωσες απαντήσεις σε όλα όσα ηθελα. Σε ευχαριστώ. Ειχα ακουσει πολύ καλά σχόλια για το Spark , το αγορασα να το δω αφού δεν είχα άλλο τρόπο να έχω προσωπική αποψη αλλά μου φάνηκε πολύ απαιτητικό . Για το Spark 1 μιλάω , ενιωσα πως θέλει σίγουρα 3ωρες την εβδομάδα για να βγει και φοβαμαι μήπως τα παιδιά πιεστούν.
Ελπίζω να μην το αγόρασες από οnline βιβλιοπωλείο αλλά από τον εκδοτικό οίκο που κάνει 80% έκπτωση στους καθήγητές σε όλα τα βιβλία. Επίσης, εκτός από τη μια σειρά δωρεάν το χρόνο όσοι παραγγέλνουν οι ίδιοι τα βιβλία των μαθητών τους, μόλις φτάσουν μέσα σε ένα χρόνο τα 150 ευρώ δικαιούνται και 2η σειρά δωρεάν. Οι άλλες δύο σειρές που σου πρότεινα (Tech it easy , Portal to English) δίνονται δωρεάν στους καθηγητές, οπότε μπορείς να τους πάρεις ένα τηλέφωνο και να σου τα στείλουν. Από Σεπτέμβριο δες και το Luke & Myla και αυτοί δίνουν 1 σειρά το χρόνο δωρεάν.Και εγώ που δούλεψα το Blaze 1 express δεν έμεινα ευχαριστημένη. Ήταν πολύ απαιτητικό και το παιδί δυσκολεύτηκε απίστευτα. Ενώ με ένα άλλο παιδί που κάναμε το Τech it easy προχωρήσαμε πολύ καλύτερα.
Απο τον εκδοτικό οίκο το πήρα,. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Πόσο πολύ με βοήθησες...Εχω πολλές πληροφορίες για σκέψη. Τωρα κοιτάζω το tech it easy, δε θα χρειστει και επιπλέον βιβλίο γραμματικής κατα τη γνώμη σου; Να σε ρωτήσω και κάτι άσχετο από το θέμα βιβλίων( σχετικό ομως με τα ιδιαιτερα). Μπορεί να βγει a & b junior μαζι σε β δημοτικου παιδια; Μόνο σε Γ ή Δ δημοτικού το έκανα μέχρι τωρα.
Το Tech it easy συνοδεύεται από Revision book (18 κεφάλαια που αντιστοιχούν στα 36 του βιβλίου) το οποίο έχει επιπλέον για κάθε 2 μαθήματα 1 σελίδα ασκήσεις λεξιλογίου, 2 σελίδες γραμματική , 1 σελίδα listening, speaking και ανα 4 μαθήματα writing.Το δίνουν στο πακέτο μόνο με 6 ευρώ επιπλέον και συμπληρώνει αρμονικά τη σειρά. Εγώ προσωπικά πάντα το κάνω μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία ως επιπλέον εξάσκηση. Όσον αφορά την a και b junior μαζί η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν το παιδί ξεκινήσει β δημοτικού καλό είναι να κάνει ξεχωριστά την α και b junior. Τα βιβλία είναι πλέον τόσο ωραία και είναι σημαντικό τα μικρά παιδάκια να αγαπήσουν τα αγγλικά τώρα που είναι μικρά. Αν πάνε πολύ γρήγορα στις senior τάξεις που αρχίζουν και ζορίζουν τα πράγματα, δεν ξέρω κατά πόσο θα θα συμβεί αυτό. Έχει τόσα ωραία παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε με τα παιδιά στις junior τάξεις και ταυτόχρονα να μάθουν πράγματα. Όταν αποκτήσουν γερές βάσεις εξάλλου στις junior τάξεις μετά η a senior βγαίνει πολύ εύκολα.
Καλημέρα σας,θα ηθελα τη βοήθεια σας όσον αφορα την προετοιμασια proficiency . ΠΟια βιβλία προτιμάτε, πόσες ώρες την εβδομάδα; Απαιτούνται 2 έτη προετοιμασίας ή δεν είναι απαραίτητο αυτό; Δεν έχω αναλάβει αυτό το επίπεδο μέχρι στιγμής και δε ξέρω πως πρέπει να κινηθώ. Ενδιαφέρομαι για ενήλικες αλλά και για παιδιά γυμνασίου ( δε γνωρίζω αν υπάρχουν βιβλία πιο ενδιαφέροντα δε ενήλικες και άλλα πιο πολύ σε παιδιά. Επιπλέον ECPE ή CPE ; Ενα παιδάκι που πήρε το ECCE με 6 έτη προετοιμασία θα μπορούσε σε 2 χρόνια να είναι ετοιμο και για τα 2 proficiency;...Πολλές απορίες...... Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..
Πράγματι, πολλές απορίες. Καταρχάς δεν θέλει άγχος, αλλά οργάνωση και ενημέρωση. Την τρέχουσα περίοδο η ελληνοαμερικανική ένωση κάνει συνέχεια σεμινάρια για το νέο ECPE οπότε όσον αφορά το πτυχίο αυτό και τις ιδιαιτερότητές του μπορείς να λάβεις ενημέρωση από εκεί. Και το Cambridge κάνει αρκετά σεμινάρια κυριώς για το Writing του CPE. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι για να αναλάβει ένας καθηγητής προετοιμασία για CPE πρέπει να είναι ή native speaker ( το καλύτερο) ή να έχει πολλά χρόνια εμπειρίας. Aπό εκει και πέρα η πραγματικότητα είναι οτι πολλά παιδιά στα 15-16 δίνουν για proficiency. Αν δώσουν για ένα από τα πιο βατά 1 1/2 χρόνος αρκεί. Κάποια δίνουν και για ΕCPE στον εναμισυ χρονο με την προϋπόθεση ότι είναι δυνατοί μαθητές και διαβάζουν. Όσον αφορά τις ώρες εξαρτάται από το πόσο διαβάζουν. Οι ενήλικες που διαβάζουν μπορούν να ξεκινήσουν με 3 ώρες και να πάνε στις 4. Τα παιδιά προτιμότερο είναι να κάνουν 4, αλλά και πάλι έχει να κάνει με το παιδί.Ένα πολύ καλό βιβλίο προετοιμασίας είναι το ECPE Honors Burlington που θα βγει σύντομα σε new edition. Για το CPE το OnScreen C2 είναι πολύ δυνατό βιβλίο. Καλή συνέχεια!