0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μου δημιουργήθηκε το ερώτημα όταν βρέθηκα σε "συζήτηση" συναδέλφων που προσπαθούσαν να μοιράσουν μαθήματα και ώρες και η άποψη του σχετικού συμβούλου (που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά) ήταν να αποφασίσουν με ποιό κριτήριο καθορίζουν την αρχαιότητα και σε αυτή τη βάση να προχωρήσουν. Θα με ενδιέφερε να μάθω τί γίνεται στα άλλα σχολεία
Παράθεση από: AnnaH στις Σεπτεμβρίου 15, 2008, 05:17:48 pmΜου δημιουργήθηκε το ερώτημα όταν βρέθηκα σε "συζήτηση" συναδέλφων που προσπαθούσαν να μοιράσουν μαθήματα και ώρες και η άποψη του σχετικού συμβούλου (που κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά) ήταν να αποφασίσουν με ποιό κριτήριο καθορίζουν την αρχαιότητα και σε αυτή τη βάση να προχωρήσουν. Θα με ενδιέφερε να μάθω τί γίνεται στα άλλα σχολεία αυτή ήταν η άποψη του συμβούλου; ωραίος σύμβουλος! αντί να βοηθήσει να μοιραστούν οι ώρες και τα "δύσκολα" μαθήματα όσο το δυνατόν ισότιμα μεταξύ των συναδέλφων, προωθεί το σύστημα της " παλιάς καραβάνας" . έκτακτα!
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Έχετε κάποια ιδέα ή εναλλακτική λύση για το πώς θα μπορούσαν να επιλυθούν τέτοιες καταστάσεις ώστε να ξεκολλήσουμε επιτέλους από το τέλμα της "αρχαιότητας"?
Και πριν με λιθοβολήσετε, να σας πω πως δεν έχω καν πάρει το ΜΚ 17, άρα δεν ανήκω στους "αρχαίους". Δε μου αρέσει η συμπεριφορά τους, το στυλ "μίλησε-ο-παλιός-όλοι-οι-υπόλοιποι-τουμπεκί", δεν εγκρονω το ότι αυθαιρετούν σε θέματα κατανομής μαθημάτων, απεχθάνομαι το πώς χαντακώνουν τους νέους στο θέμα κατανομής τάξεων και γενικά η νοοτροπία με ενοχλεί ιδιαίτερα. Δε θέλω να κατλήξω έτσι, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ παρά ν'αναρωτιέμαι: Αυτοί στα νιάτα τους, έτσι όπως έιναι τώρα σκόπευαν να γίνουν? Κράτος εν κράτει μέσα στο σχολείο?? Με άλλα λόγια, είστε απολύτως βέβαιοι πως στα 28 χρόνια υπηρεσίας μας δε θ' "απαιτούμε" να διαλέγουμε τάξεις πρώτοι, δε θα κοιτάμε τους νέους αφ'υψηλού, δε θα θεωρούμε το σχολείο τσιφλικάτο μας, και γενικά όλα αυτά τα χαριτωμένα που περνάμε τώρα? Τους κατηγορώ και εγώ, αλλά φαντάζεστε να καταντήσω έτσι σε 30 χρόνια??
εσείς να δείτε όταν ο νέος έχει μπάρμπα τον αρχαίο στο σχολείο και με τις πλάτες του κάνει ότι θέλει.....