Σύνολο ψηφοφόρων: 107
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν ένα παιδί έχει κάποιο πρόβλημα....τότε το σχολείο λέει πως φταίει το σπίτι....κι έτσι φεύγουν οι ευθύνες απο πάνω μας.
Το μονο προβλημα που εχουν τα παιδια είναι βαρεμαρα και ερωτες...Μιλαμε για πολυ ραβασακι την ωρα του μαθηματος. Εννοειται πως οτι χαρτακι πεσει στα χερια μου το κραταω για να το δειξω στους γονεις!!!! Παντως για εκτη ταξη δεν εχω πολλα παρατράγουδα.
μην είσαι καθόλου σίγουρη πως όλοι όσοι νομίζουμε πως είμαστε άψογοι εκπαιδευτικοι, είμαστε κιολας..καλο είναι να ξεκινά κανεις με το αντίθετο δεδομένο..γιατι όλοι οι εκπαιδ αν τους ρωτήσεις θεωρούν πως κάνουν το καλύτερο κ όλοι οι γονείς το ίδιο...αν το κάναμε όμως κ οι δυο, δεν θα χαμε τα αποτελέσματα που βλέπουμε καθε μέρα μπροστά μας..
Παρακαλώ συναδέλφισσες και συνάδελφοι......οι παραθέσεις, όταν αποκόπτονται απο το όλο κείμενο δημιουργούν διαφορετική εικόνα και σκέψη.Όσον αφορά το θέμα Ελένη....όντως η ετικετοποίηση των παιδιών δεν είναι το καλύτερο. Είμαστε στο σχολείο για να σβήσουμε ετικέτες και ταμπέλες, όχι να κολλήσουμε. Είμαστε δάσκαλοι για να βρούμε το "διαμαντάκι" που κρύβει κάθε παιδί μέσα του και να το βγάλουμε στην επιφάνεια. Να αναδείξουμε το παιδί. Πριν κάποια χρόνια και όταν πρωτοδιορίστηκα, ήμουν για ένα μεγάλο τμήμα των Ελλήνων πολιτών ένας δασκαλάκος.....τώρα είμαι ένας δάσκαλοςπου έβγαλα στις πανελλήνιες 18-19-20. Τι άλλαξε απο το τότε μέχρι το σήμερα;;;;..... Τι άλλο, παρά η επαγγελματική αποκατάσταση. Και είναι καλό να "ανεβαίνει" το "επίπεδο" των συναδέλφων και χρειάζεται.....Δάσκαλο σε κάνει το τρίψιμο στη δουλειά....όχι οι θεωριες....καλές είναι κι αυτές, μα δε φτάνουν....και το βασικότερο να παρακολουθούμε τις εξελίξεις συνάδελφοι.Η ταπεινή μου γνώμη είναι...........τα παιδιά και τα μάτια μας!!!!!
όντως η ετικετοποίηση των παιδιών δεν είναι το καλύτερο.
Οταν το παιδάκι πρώτης δημοτικού έρχεται και σου λέει "εγώ δεν έχω μαμά γιατί η μαμά μου γ@....ται με τον έναν και με τον άλλο γι'αυτο κυρία σου λέω έχει πεθάνει" το βρίσκεις νορμάλ? Παράθεση από: _Ελένη_ στις Οκτωβρίου 25, 2008, 08:39:26 pmαλλά για πες μου, αν σου τύχαινε παιδακι πρωτης δημοτικου να πει σε ολη την ταξη αυτο που γραφω τι θα εκανες???
αλλά για πες μου, αν σου τύχαινε παιδακι πρωτης δημοτικου να πει σε ολη την ταξη αυτο που γραφω τι θα εκανες???
Παράθεση από: mimis στις Οκτωβρίου 27, 2008, 08:25:24 pmόντως η ετικετοποίηση των παιδιών δεν είναι το καλύτερο. Συμφωνώ και επαυξάνω Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να ξέρω τιποτα για το μαθητή μου από πριν. Δημιουργείται έτσι λάθος εικόνα και μια προκατάληψη που ειδικά για τους αποδεδειγμένα φασαριόζους μαθητές δε βοηθάει πουθενά. Ισα ισα δημιουργει ταμπελες και διαιωνιζει μια κατασταση που δεν ειναι προς οφελός τους. κάτι άλλο που επίσης δε με νοιαζει ειναι να μάθω τις επιδόσεις στα μαθήματα από τον προηγούμενο δασκαλο. Θα το δω κι αυτό στην πορεία. Μας λεγαν στο πανεπιστήμιο για τη θεωρία της αυτοεκπληρούμενης προφητείας και τελικά είδα στην πράξη πως είναι χρήσιμο που το ξέρω...Πάντως Μίμη μη λες πως δεν υπάρχει διαφορά στη γενιά μας. Όπως και να το κανεις και στο λυκειο ακόμα δεν έχουν την ιδια αντίληψη πραγμάτων ένας μαθητής του 12 με έναν του 18. Φαντάσου πως αυτό φαίνεται στη δουλειά μας. Όσο για σένα georgia s χαίρομαι που διαφωνείς γιατί αμα συμφωνούσαμε όλοι εδω μέσα θα ηταν λιγο μονοτονα και βαρετά. Πες μας ομως τι κάνεις εσυ, για να δούμε και τη δική σου μέθοδο αν θέλεις. Εξακολουθώ να περιμένω απάντηση στο παρακάτω: Παράθεση από: _Ελένη_ στις Οκτωβρίου 25, 2008, 06:17:13 pmΟταν το παιδάκι πρώτης δημοτικού έρχεται και σου λέει "εγώ δεν έχω μαμά γιατί η μαμά μου γ@....ται με τον έναν και με τον άλλο γι'αυτο κυρία σου λέω έχει πεθάνει" το βρίσκεις νορμάλ? Παράθεση από: _Ελένη_ στις Οκτωβρίου 25, 2008, 08:39:26 pmαλλά για πες μου, αν σου τύχαινε παιδακι πρωτης δημοτικου να πει σε ολη την ταξη αυτο που γραφω τι θα εκανες???
snipped
Εγώ τελευταία ψήνομαι να εφαρμόσω το ηλεκτρικό κολάρο που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση πολύ επιθετικών σκύλων.