0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα ήταν ενδιαφέρον να αναφέρει κάποιος πρακτικές συμβουλές. Προσωπικά ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν ξέρω ούτε καν να εντοπίσω την πιθανότητα δυσλεξίας σε ένα παιδί.
Τα βιβλία που έκανε πέρυσι είναι τα Grammarway 2 k το London Test Of English Edexcel Preparation k Practice Tests Level 3.Κ έχω προβληματιστεί ειλικρινά είναι αυτά βιβλία για class E?Κ θέλουν να δώσει κ φέτος!Όποιος μπορεί να βοηθήσει καλό θα ήτανε γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω!
Καλημέρα σας! Έχω μία μαθήτρια στο φροντιστήριο η οποία πιστεύω ότι έχει κάποια μορφή μαθησιακής δυσκολίας. Ο λόγος της είναι πολύ μπερδεμένο, κάνει τρομερά ορθογραφικά και συχνά κάνει αναγραμματισμούς. όσο για την εικόνα του γραπτού είναι κάτι τρομερό....Το θέμα είναι ότι είναι Γ' Λυκείου, έχω ενημερώσει τους γονείς ήδη δύο φορές αλλά μονίμως δε θέλουν να το παραδεχτούν και να το κοιτάξουν και μου λένε ότι είναι αγχωμένη. Τους κάλεσα και τουε είπε ότι τελαυταία φορά που αναφέρομαι σε αυτό το θέμα, το παιδί πρέπει να το κοιτάξει μήπως δώσει προφορικά, γιατί αν πάμε έτσι στις πανελλήνιες, τουλάχιστον στην έκθεση που της κάνω δε θα ανταποκριθεί. Η ερώτηση τους λοιπόν ήταν αν θα χρειαστεί να δώσει όλα τα μαθήματα προφορικά. Μου είπαν να το ψάξω να δω που πρέπει να απευθυνθούν και να τους ενημερώσω. Αυτό όμως που τους ενδιέφερε περισσότερο από όλα, ήταν να μη δώσει το παιδί προφορικά όλα τα μαθήματα! Γνωρίζετε κάτι για το θέμα αυτό; Επίσης που πρέπει να απευθυνθώ για να πάρω πληροφορίες;;;;;;;;;;;;;;
Τηλεφώνησα στο Κ.Δ.Α.Υ και μου είπαν ότι το παιδί και ο κηδεμόνας πρέπει να πάνε στο σχολείο να κάνουν μία αίτηση, να συμπληρλωσουν και οι καθηγητές ένα ερωτηματολόγιο και στη συνέχεια θα τους το στείουν στο ΚΔΑΥ και θα καλέσουν το παιδί για αξιολόγηση....Όντως αυτή είναι η διαδικασία; Χρονοβόρο μου φαίνεται....
Kafi το παιδί στο σχολείο είναι στη βάση... πιστεύω ότι όλο και κάποιος καθηγητής θα έχει αναφερει κάτι απλά όπως αντιδρούν σε μένα έτσι θα αντιδρούν και σε αυτόν. Στα μαθήματα της θετικής που ρώτησα τους καθηγητές μου είπαν ότι όπως τη βλέπουν θα γράψει μόνο το όνομα της...Στο φροντιστήριο γράφει μονίμως 2-3. Δε διαβάζει καθόλου και τα λάθη που κάνει στην έκφραση είναι τρομερά.... Δε θα ήταν κακό από πέρυσι που το λέω να το έχουν ψάξει....δεν είναι κάτι το τόσο τρομερό πια για να το αποφεύγουν...Ίσα ίσα που θα έπρεπε ακόμα και σε αγχος να οφείλεται όλο αυτό να το έχουν κοιτάξει... Τέλος πάντων....
Παράθεση από: Faidra_ στις Νοεμβρίου 09, 2010, 11:28:26 am Kafi το παιδί στο σχολείο είναι στη βάση... πιστεύω ότι όλο και κάποιος καθηγητής θα έχει αναφερει κάτι απλά όπως αντιδρούν σε μένα έτσι θα αντιδρούν και σε αυτόν. Στα μαθήματα της θετικής που ρώτησα τους καθηγητές μου είπαν ότι όπως τη βλέπουν θα γράψει μόνο το όνομα της...Στο φροντιστήριο γράφει μονίμως 2-3. Δε διαβάζει καθόλου και τα λάθη που κάνει στην έκφραση είναι τρομερά.... Δε θα ήταν κακό από πέρυσι που το λέω να το έχουν ψάξει....δεν είναι κάτι το τόσο τρομερό πια για να το αποφεύγουν...Ίσα ίσα που θα έπρεπε ακόμα και σε αγχος να οφείλεται όλο αυτό να το έχουν κοιτάξει... Τέλος πάντων....Πολλές φορές οι γονείς συγχέουν τις μαθησιακές δυσκολίες με νοητικά προβλήματα κάτι που γι'αυτούς είναι ζήτημα ταμπού και αρνούνται να το ψάξουν περισσότερο. Εσύ τώρα από πλευράς σου έδειξες το ενδιαφέρον που χρειαζόταν, έκανες και κινήσεις που άλλοι ίσως δεν θα έμπαιναν στη διαδικασία να τις κάνουν...