0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γ2 /90024/9-9-2005Σχετικά µε τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυµνάσιο και στο Ενιαίο Λύκειο (ως µάθηµα Γενικής Παιδείας) σας επισηµαίνουµε την εφαρµογή των Γ2/4637/4-9-01 και Γ2/4634/4-9-01 εγκυκλίων.Αν στα σχολεία που ανήκουν στην ίδια ∆ιεύθυνση ή Γραφείο ∆/θµιας Εκπ/σης υπάρχει επαρκής αριθµός εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ5 και ΠΕ7, επιτρέπεται µε τη σύµφωνη γνώµη του ∆ιευθυντή της ∆ιεύθυνσης ή του Προϊσταµένου Γραφείου η δηµιουργία τµηµάτων παράλληλης διδασκαλίας µε αριθµό µικρότερο από τον προβλεπόµενο στις παραπάνω εγκυκλίους.Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ5 και ΠΕ7 µπορούν να συµπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο µε την ανάληψη σχολικών δραστηριοτήτων ή µε τη διδασκαλία στο πρόγραµµα ενισχυτικής διδασκαλίας.Οι ∆ιευθυντές των ∆ιευθύνσεων και οι Προϊστάµενοι των Γραφείων ∆/θµιας Εκπ/σης να µεριµνήσουν, ώστε οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω κλάδων να συµπληρώνουν το ωράριό τους το πολύ σε δύο σχολικές µονάδες.
Καλησπέρα,εγω παντως παω σε 5 σχολεια και κανω εφημερια σε αυτο που ειμαι τοποθετημενη.Οσον αφορα τους νομους,δεν λεει πουθενα οτι ειναι παρανομο να πηγαινεις σε πολλα σχολεια,αλλα οτι καλο ειναι να μην πηγαινει ο εκπαιδευτικος σε παραπανω απο 3 σχολεια.Οπως καταλαβαινεις δεν βρισκεις ακρη με τα παραθυρακια τους.μπορεις ομως να παρεις καποιο προγραμμα ,μεχρι δυο δικαιουσαι,και να συμπληρωσεις ετσι ωραριο.Τωρα για τις εφημεριες υπαρχει διαταγμα που μας απαλασσει απο ολα τα σχολεια.Εγω παντως δεν τη γλιτωσα ,κανω εφημερια μονο στο σχολειο της οργανικης μου.Παντως μην δεχτεις να κανεις στα υπολοιπα,γιατι στο τελος θα καταληξεις να κανεις 5 εφημεριες.Το διαταγμα μπορεις να το βρεις στην διευθυνση της διδε φθιωτιδας νομιζω.Ελπιζω να βοηθησα.
Σύμφωνα με το ΠΔ 201/1998, Άρθρο 13, παράγραφος 2 , εδάφια στ και ζ που παρατίθενται, οι εκπ/κοί που συμπληρώνουν το ωράριό τους σε δύο σχολεία κάνουν εφημερία μόνο στο ένα, σ' αυτό που είναι οργανικά τοποθετημένοι. Καθήκοντα εφημερίας δεν ανατίθενται σε εκπ/κούς που διδάσκουν σε τρία και περισσότερα σχολεία, όταν τουλάχιστο το ένα από αυτά λειτουργεί σε χωριστό κτίριο.
Τωρα για τις εφημεριες υπαρχει διαταγμα που μας απαλασσει απο ολα τα σχολεια.Εγω παντως δεν τη γλιτωσα.