0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
αυτό που αναφέρεις είναι άλλο, είναι στο τμημα προσχολικής του Αριστοτελείου.Αυτό που λέει είναι από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής τουΑΠΘ (καμία σχέση με Φλώρινα), και είναι όντως 800
Ειμαι φιλολογος και ρωτω αν παρακολουθησω καποιο σεμιναριο ειδικης αγωγης μπορω ν' απορροφηθω?Υπαρχει η φημη πως ειναι αναρπαστη αυτη η ειδικοτητα, γι αυτο το λογο καθηγητες απο αλλους κλαδους σπευδουν να παρακολουθησουν το συγκεκριμενο προγραμμα.Τι ισχυει τελικα?
συμφωνω πως για τους δασκαλους δεν θα επρεπε να ισχυει. αφου υπαρχει ηδη παιδαγωγικο ειδικης αγωγης.αλλα για τις υπολοιπες ειδικοτητες φυσικα κ πρεπει να υπαρχει μια εξειδικευση σε αυτο το θεμα.απλα με ενοχλει το γεγονος οτι ειναι τοσο ακριβα.
Παράθεση από: partali στις Νοεμβρίου 10, 2009, 01:39:58 pmσυμφωνω πως για τους δασκαλους δεν θα επρεπε να ισχυει. αφου υπαρχει ηδη παιδαγωγικο ειδικης αγωγης.αλλα για τις υπολοιπες ειδικοτητες φυσικα κ πρεπει να υπαρχει μια εξειδικευση σε αυτο το θεμα.απλα με ενοχλει το γεγονος οτι ειναι τοσο ακριβα.Με όλη την καλη διάθεση και χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, το βλέπεις πολύ λάθος για εμένα. Καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία όλων μας να διοριστούμε και να βάλουμε τη ζωή μας σε μία σειρά, αλλά πραγματικά θεωρώ το λιγότερο απαράδεκτο να μπεις σε τάξη με παιδιά με ειδικές ανάγκες μόνο και μόνο επειδή είσαι αναγκασμένος. Παιδιά, μιλάμε για ψυχές, όχι για το μέσο που θα μας βολέψει. Ειλικρινά το λέω πρώτα για τα παιδιά και μετά για εσάς-το να διδάξεις σε ειδική τάξη θέλει πάνω από όλα ψυχή, κουράγιο και να το ξεκινάς επειδή το θέλεις πραγματικά με την προοπτική να συμβάλλεις στη διάπλαση τους-να βάλεις όποιο λιθαράκι μπορείς για τη βελτίωση τους. Οποιοσδήποτε άλλος λόγος, πέραν της προσωπικής ευαισθησίας καταδικάζει και τα παιδιά και τον διδάσκοντα. Μην κάνετε το λάθος να τα δείτε σαν ένα 'πέρασμα'. Ξαναλέω... μιλάμε για ΨΥΧΕΣ.
.. Φανταστειτε για παραδειγμα ενω εγω εχω τελειωσει Θεολογια να μπορω απλως με ενα σεμιναριο χ ωρων και χ ποσου, να διδασκω φιλολογικα μαθηματα!!!!Καταργειται αυτοματως η φιλοσοφικη και οχι μονο?Ειδικοτερα οταν αυτα τα σεμιναρια τα προσεφερουν....πανεπιστημια, με τις ευλογιες του κρατους φυσικα.