0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν έβγαινες αξιωματικός από την σμυ δεν θα προτιμούσες να πας σμυ αντί για ευελπίδων που έχει υψηλότερη βάση?
Όπως είπε ο συνάδελφος παραπάνω, ο μισθός διαφέρει κατά 50 ευρώ. Οι ΠΕ19 θα θέλανε να διαφέρουν και τα καθήκοντα; Δεν μπορώ να τις καταλάβω αυτές τις νοοτροπίες...
Και ο βασικός μισθός και τα επιδόματα είναι τα ίδια σε όλους τους ΠΕ. Αυτό φαίνεται και από τις καταστάσεις μισθοδοσίας που έρχονται στα σχολεία...
Επειδή εγώ είμαι μια παλιά καραβάνα να πώ τα εξής: Δεν ξέρω αν θα διαφωτίσω, και το μόνο που δεν θέλω είναι να ανοίξω πόλεμο ανάμεσα σε ΠΕ19 και 20. Μακάρι όποιος είναι άξιος και έχει ενδιαφέρον και μεράκι για την εκπαίδευση να μπορεί να γίνεται εκπαιδευτικός...Μπήκα στο ΤΕΙ πειραιά ΣΤΕΦ τμ "Η/Υ Συστημάτων" το 1991, 20η, με βαθμολογία στα 4 τότε εξεταζόμενα μαθήματα 18.5 ,17.75, 16.75 και 11 .Δεν θέλω να μειώσω κανέναν που πέρασε Πολυτεχνείο ή ΑΕΙ, αλλά και εμείς δεν είμασταν σκάρτοι. Το αποδείκνυει και η βάση του τμήματος στις Πανελλήνιες. Με τη βαθμολογία μου περναγα και Μαθηματικό Καρλόβασ και Φυσικό κάπου που δε θυμάμαι που.Καλή δουλειά σε όσους ενδιαφέρονται να δουλέψουν Wink
Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά που κερδίζονται τόσο εύκολα, χάνονται εξίσου (αν όχι ακόμη πιο) εύκολα με άλλους τρόπους. Δεν συμφέρουν κανένα τέτοιες "αναβαθμίσεις". Άποψή μου
ΠαράθεσηΑν έβγαινες αξιωματικός από την σμυ δεν θα προτιμούσες να πας σμυ αντί για ευελπίδων που έχει υψηλότερη βάση?Το επιχείρημα σου δεν εμπεριέχει την έννοια της ορθης λογικής και κατά τη γνώμη μου αποτελεί σοφιστεία..η Σμυ είναι για Υπαξιωματικούς η Ευελπίδων για Αξιωματικούς και για να το πούμε και με όρους ελεύθερης αγοράς η μεν βγάζει μεσαία/ανώτερα στελέχη η δε ανώτατα.Γι αυτό και έχει διαφορετική βάση..εκτός κι αν εσύ ανάγεις στη σφαίρα του μεταφυσικού τη διαφορά βάσης μεταξύ των Δυο σχολών.
Μιλώντας κι εγώ εκπροσωπώντας την αφεντιά μου μόνον, υποθέτω ότι ο Πολ. Μηχανικός δεν μπορεί να έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τον Πολ. ΈΡγων Υποδομής, (χωρίς να τα ξέρω ) αλλά αν ο Πληροφορικός ΑΕΙ μπορεί άνετα να διδάξει τεχνολογία-χρήση υπολογιστών-δικτύων γιατί να μη μπορεί και Μηχανικός Υπολογιστών να διδάξει ΓΛΩΣΣΑ, στην Ανάπτυξη εφαρμογών Γ Λυκείου (που στη θεωρεία ασχολείταί και με γλώσσα μηχανής)
1.Πληροφορική Πολυτεχνείο ---> Μηχανικός Υπολογιστών2.Πληροφορική ΑΕΙ ---> Επιστήμονας Πληροφορικής/Πληροφορικός3.Πληροφορική ΤΕΙ ---> Τεχνολόγος Πληροφορικής/Υπολογιστών
Παιδιά συγνώμη, αλλά νομίζω το έχουμε κουράσει. Ας είμαστε κάπως λογικοί. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μισθολογικά τουλάχιστο ο μηχ. πληροφορικής ΑΕΙ με τον μηχ. πληροφορικής ΤΕΙ παίρνουν ακριβώς τα ίδια λεφτά σαν καθηγητές στα σχολεία, δεδομένου ότι ο 1ος πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ. Ούτως ή άλλως όποιος πηγαίνει να βγάλει πολυτεχνείο για να γίνει καθηγητής αυτή τη στιγμή (δεδομένης της κατάστασης) είναι ή ψώνιο ή απληροφόρητος.
Όποιος θεωρεί τις σπουδές του ανώτερες (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ΑΕΙ, Πολυτεχνεία, κλπ), διαφωνώντας με την «εξίσωση» που έκανε το Υπουργείο, του προτείνω να στραφεί αντί για την εκπαίδευση που «ισοπεδώνει τα ανώτατα πτυχία», στον ιδιωτικό τομέα και ακόμα καλύτερα στο εξωτερικό. Κανένα ίχνος ειρωνίας, απλή συμβουλή!
Παράθεση από: lio στις Οκτωβρίου 28, 2006, 04:00:44 pmΠαιδιά συγνώμη, αλλά νομίζω το έχουμε κουράσει. Ας είμαστε κάπως λογικοί. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μισθολογικά τουλάχιστο ο μηχ. πληροφορικής ΑΕΙ με τον μηχ. πληροφορικής ΤΕΙ παίρνουν ακριβώς τα ίδια λεφτά σαν καθηγητές στα σχολεία, δεδομένου ότι ο 1ος πληρώνει το ΤΣΜΕΔΕ. Ούτως ή άλλως όποιος πηγαίνει να βγάλει πολυτεχνείο για να γίνει καθηγητής αυτή τη στιγμή (δεδομένης της κατάστασης) είναι ή ψώνιο ή απληροφόρητος.μήπως απλά θέλει να δώσει στον εαυτό του (εφόσον μπορεί βέβαια, γιατί έχει εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει στο σκληρό ανταγωνισμό των πανελληνίων εξετάσεων) όσο γίνεται περισσότερα εφόδια;Και βεβαίως έτσι είναι και καλά κάνει! Υπό την έννοια όμως της επαγγελματικής αποκατάστασης εαν ποντάρει κανείς ΜΟΝΟ στην εκπαίδευση, ε τότε είναι κορόϊδο να κάνει τόσο κόπο. Γνώμη μου.Και να πω και κάτι άλλο, που θα πλακωσουν να με φάνε ΚΑΙ οι πληροφορικοί ΤΕΙ, και οι ΑΕΙ, και οι μηχανικοί πληροφορικής (ΑΕΙ εννοείται, του τμήματος της Πάτρας και των ισότιμων αντίστοιχων του εξωτερικού)...αν κάποιος θέλει την καλύτερη τύχη στον τομέα της πληροφορικής (και της αγοράς εργασίας), θα πάει ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη) ή ηλεκτρολόγος μηχανικός και τεχνολογίας υπολογιστών (Πάτρα)...δεν είναι τυχαίο που η βάση έχει εκτοξευτεί στα ύψη: με ένα πτυχίο είσαι και ΠΕ19 και ΠΕ12 οπότε παίζεις σε δυο ταμπλό στην εκπαίδευση (Πληροφορική-Ηλεκτρολογία), χτυπάς και θέση ηλεκτρολόγου σε ΑΣΕΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ αλλά και Πληροφορικού, παίρνεις εργολαβίες ηλεκτρολόγου στον ιδιωτικό τομέα...Συμφωνώ απολύτως, αυτά είναι γνωστά, αλλά υπάρχει και ένα αλλά: οι εργολαβίες ηλεκτρολόγου ιδ. τομέα είναι κατά γενική ομολογία κακοαμοιβόμενες σε σύγκριση πχ με αυτές του πολιτικού μηχανικού. Όλοι απλά παραχωρούν τη σφραγίδα τους έναντι πινακίου φακής.. απ' όσο ξέρω..και επειδή θα μου πουν πολλοί ότι κακώς μας δίνονται τέτοια δικαιώματα, δεν έχετε παρά να μπείτε σε μια σελίδα των παραπάνω τμημάτων να δείτε πόσα μαθήματα πληροφορικής κάνουμε, ΚΑΙ οι ενεργειακοί...ας μην ξεχνάμε και το IEEE: Institute of Electrical and Electronic Engineers (άσχετοι και οι Αμερικάνοι; εννοείται πως είμαι μέλος, και το Spectrum που λαμβάνω κάθε μήνα, όσοι το γνωρίζουν θα συμφωνήσουν πως είναι η τελευταία λέξη της υψηλής τεχνολογίας)Lio, ελπίζω να κατάλαβες πόσο ψώνιο και απληροφόρητη είμαι Συγνώμη αλλά οι χαρακτηρισμοί απευθύνονται σε ΤΩΡΙΝΟΥΣ υποψήφιους οι οποίοι ποντάρουν ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Μην παρεξηγούμαστε. Ο παλιός είν' αλλιώς Α, και απότι ξέρω, οι κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ για έναν καθηγητή πληροφορικής είναι ίδιες με αυτές του Δημοσίου Ταμείου (διορθώστε με αν κάνω λάθος), εγώ βλέπω διαφορά στο μισθό μου λόγω του κλιμακίου που ανέβηκα με την πρώτη λόγω πενταετούς...Πίστεψέ με χαίρομαι που το μαθαίνω, και το θεωρώ απόλυτα δίκαιο. Έχω συναδέλφους όμως Μηχ. Πληρ. ΑΕΙ που "τρώγονται" συνέχεια. Μου έδωσες στοιχεία για να "τους την πω"