0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Gauss, λόγω της ειδικότητάς σου, έκανες κάποια μικρολαθάκια (χρήση λαϊκίστικων εκφράσεων), επειδή όμως φαίνεσαι καλό παιδί (και επιμελής) σου επισημαίνω:«….Είμαι εκτός θέματος και το ξέρω. Επειδή δεν είμαι Πληροφορικός (είμαι μαθηματικός), δεν θα συμμετάσχω στη συζήτηση. Παρόλα αυτά, αισθάνομαι την ανάγκη διαβάζοντας το post σου, να σχολιάσω τον (σπάνια είναι αλήθεια) συγκροτημένο τρόπο σκέψης σου, αλλά ακόμη περισσότερο την ολοφάνερη δεινότητά σου στη χρήση…….Ίσως μπαίνω σε ξένα «χωράφια»…… με την αγραμματοσύνη κάποιων συναδέλφων!!!Προφανώς ήσουν αστέρι σε ΟΛΑ τα μαθήματα και όχι μόνο σε αυτά της θετικής κατεύθυνσης. Φαίνεται αυτό.Μπράβο σου»
Euler...πρέπει να είσαι ο ironsteel του ΚΕΠ, ή κάνω λάθος
oxi, den empaina poly sta kep, apla kana dyo fores egrafa, imoun o turingΠαράθεση από: spaceoddity στις Νοεμβρίου 03, 2006, 01:14:54 amEuler...πρέπει να είσαι ο ironsteel του ΚΕΠ, ή κάνω λάθος
Η απάντηση μου σ’ αυτά τα άτομα είναι να ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα του τελευταίου διαγωνισμού και να συγκρίνουν τις επιδόσεις των υποψηφίων ΠΕ19 με αυτές των ΠΕ20.
Παράθεση από: sakis82 στις Νοεμβρίου 03, 2006, 03:44:15 pmΗ απάντηση μου σ’ αυτά τα άτομα είναι να ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα του τελευταίου διαγωνισμού και να συγκρίνουν τις επιδόσεις των υποψηφίων ΠΕ19 με αυτές των ΠΕ20.Αυτό το θέμα έχει αναλυθεί ενδελεχώς στα διάφορα forums. Εν συντομία, δεν μπορείς να συγκρίνεις τα αποτελέσματα δύο διαφορετικών εξετάσεων, καθώς τα θέματα ήταν με χειρουργική ακρίβεια διαφορετικά στους δύο κλάδους. Επίσης, δεν μπορείς να κρίνεις με αυτά τα θέματα την ποιότητα των πτυχιούχων, παρά μόνο με θέματα ανάπτυξης.
Είμαι του ενεργειακού!!! (Έχεις καμία αμφοβολία ότι το μάθημά μου το κάνω καλά και επιστημονικά; Και format ξέρω να κάνω, όπως ξέρει και η μισή κοινωνία...ατυχές παράδειγμα...)
...Μπράβο ρε φίλε!...
για να πει κάποιος ότι ένα τμήμα βγάζει επιστήμονες πληροφορικής θα πρέπει αυτό το τμήμα να έχει θεωρητικό τομέα στην πληροφορική (το ΗΜΤΥ δεν ασχολείται με αυτά). Δηλαδή μαθήματα σχετικά με πολυπλοκότητα, θεωρία αναδρομής, υπολογισιμότητα (Θεωρία υπολογισμού), Μεταγλωττιστές, συναρτησιακό προγραμματισμό με λ-λογισμό κλπ και πολλά άλλα..
Φυσικά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα και ίσως εκτός τόπου και χρόνου για εκείνον τον απόφοιτο του καποδιστριακού που για να μπει στη σχολή αυτή έγραψε πάνω από 18 σε όλα τα μαθήματα και για να βγει έριξε πολλά ξενύχτια, και όταν διορίζεται στην εκπαίδευση πρέπει να λέει συνάδελφο τον απόφοιτο του Τηλεπληροφορικής Άρτας με βάση 9.0/20. Ο οποίος φυσικά διορίστηκε πριν από αυτόν λόγω του 40%.
Όποιος θεωρεί τις σπουδές του ανώτερες (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ΑΕΙ, Πολυτεχνεία, κλπ), διαφωνώντας με την «εξίσωση» που έκανε το Υπουργείο, του προτείνω να στραφεί αντί για την εκπαίδευση που «ισοπεδώνει τα ανώτατα πτυχία», στον ιδιωτικό τομέα και ακόμα καλύτερα στο εξωτερικό. Κανένα ίχνος ειρωνίας, απλή συμβουλή!
Μία διαφορά που βλέπω εγώ στα τεί/αεί είναι ότι στα τεί οι καθηγητές προβληματίζονται για την ικανότητα των φοιτητών και κόβουν τα μαθήματα στα μέτρα τους.Αυτό δεν γίνεται στα πανεπιστήμια που απαιτείται ο φοιτητής να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις της σχολής
η προκλητική αμφισβήτηση, από ορισμένους, του επιπέδου των σπουδαστών και των αποφοίτων των τμημάτων Τ.Ε.Ι. και ιδιαίτερα των περιφερειακών. Η απάντηση μου σ’ αυτά τα άτομα είναι να ρίξουν μια ματιά στα αποτελέσματα του τελευταίου διαγωνισμού και να συγκρίνουν τις επιδόσεις των υποψηφίων ΠΕ19 με αυτές των ΠΕ20.Δηλαδή μόλις 1/5 ΠΕ19 και 1/6 ΠΕ20 κατάφεραν να γράψουν πάνω από τη βάση με δεδομένο ότι η ύλη για τους δύο κλάδους είναι ίδια! Η αναλογίες είναι προφανώς πολύ κοντά μεταξύ τους. Αυτό κατά τη άποψη μου σημαίνει ότι το επίπεδο είναι χαμηλό και για τους 2 κλάδους!!! Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους…