*

Αποστολέας Θέμα: ΟΑΕΔ ή ΠΔΣ;;  (Αναγνώστηκε 3092 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
ΟΑΕΔ ή ΠΔΣ;;
« στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 01:44:16 pm »
Καλημέρα, μου προέκυψε μόλις ένα θεματάκι.

Παίρνω επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ λόγω της προηγούμενης δουλειάς μου στο φροντιστήριο, και μου μένουν ακόμα 3 μήνες+δώρο.

Σήμερα με ενημέρωσαν ότι θα κάνω ΠΔΣ για 2 ώρες την εβδομάδα μόνο.

Η ερώτησή μου είναι... τι με συμφέρει;; Υποθέτω πως μόλις με προσλάβουν κόβεται το επίδομα, έτσι; Υπολογίζω ότι η κάθε ώρα ΠΔΣ είναι γύρω στα 9 ευρώ, άρα 76 ευρώ το μήνα, ενώ το επίδομα είναι 418!! Πάλι, θα έχω κάποια μόρια, έτσι δεν είναι; Είμαι μηδενικής προϋπηρεσίας και σκέφτηκα ότι τα χρειάζομαι...

Τι νομίζετε ότι είναι καλύτερα να κάνω;; Αξίζουν τα μόρια που θα πάρω και τα λίγα χρήματα, για να μην πάρω τα επιδόματα του ΟΑΕΔ;; Παίζει, λόγω πολύ λίγων ωρών απασχόλησης, να συνεχιστεί κανονικά το επίδομά μου;;

Ευχαριστώ!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΟΑΕΔ ή ΠΔΣ;;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:26:21 »

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 01:52:11 pm »
Εφόσον θα υπογράψεις σύμβαση εργασίας, λογικά δε θα μπορείς να είσαι στον ΟΑΕΔ. Θα χάσεις τους 3 μήνες, αλλά για το δώρο δικαιούσαι αναλογικά ένα ποσό.
 Εφόσον η προϋπηρεσία μετράει, γιατί να μη μαζέψεις λίγα μόρια? Όσα και αν είναι αυτά.. Εκτός και αν διοριστείς με τον ΑΣΕΠ, μπροστά σου θα τα βρεις. Προσωπική μου άποψη πάντα, που έφυγα από Αθήνα, πήγα Λευκάδα για 6 ώρες ωρομισθίας, νοίκιασα σπίτι, πλήρωνα και 3ευρώ/μέρα στα διόδια της γέφυράς... Αλλά τα 2,1 μόρια που πήρα τα βρήκα μπροστά μου 4 χρόνια αργότερα.

ΥΓ: Δες και την πληροφορια της anneta σχετικά με τον ΟΑΕΔ. Ίσως τελικά καταφέρεις να συνδυάσεις και τα 2! http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=174.285
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2008, 01:54:44 pm από pe06 »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 02:00:17 pm »

Όταν έχεις λίγες ώρες απασχόλησης μπορείς να συνεχίσεις να παίρνεις το επίδομα ανεργίας, μειωμένο ανάλογα με τις ώρες που απασχολείσαι.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 02:05:03 pm »
Εφόσον η προϋπηρεσία μετράει, γιατί να μη μαζέψεις λίγα μόρια? Όσα και αν είναι αυτά.. Εκτός και αν διοριστείς με τον ΑΣΕΠ, μπροστά σου θα τα βρεις. Προσωπική μου άποψη πάντα, που έφυγα από Αθήνα, πήγα Λευκάδα για 6 ώρες ωρομισθίας, νοίκιασα σπίτι, πλήρωνα και 3ευρώ/μέρα στα διόδια της γέφυράς... Αλλά τα 2,1 μόρια που πήρα τα βρήκα μπροστά μου 4 χρόνια αργότερα.

ΥΓ: Δες και την πληροφορια της anneta σχετικά με τον ΟΑΕΔ. Ίσως τελικά καταφέρεις να συνδυάσεις και τα 2! http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=174.285

Κι εγω ετσι το βλεπω, ας παρω λιγα μορια, τουλαχιστον να μην ειμαι πια "μηδενικης προϋπηρεσιας"!! Αλλα φοβαμαι οτι με τοσο λιγες ωρες δε θα παρω ουτε ενα μοριο. Ευτυχως, ειναι μιση ωρα απ'το σπιτι μου, δε χρειαζεται να ξενιτευτω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:26:21 »

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 02:05:46 pm »
Είδες? Στο λαιμό μου θα σ'έπαιρνα!! Λογικά τώρα δε θα έχεις δίλημμα τι να κάνεις!! Φόρτσα για την τάξη λοιπόν!!!

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 02:11:31 pm »
Δεν εχω διλημμα, θελω αλλωστε πολυ να μπω σε ταξη. Πριν λιγο μιλησα και με την υπευθυνη και μου ειπε πως αν θελω να πηγαινω ακοοοομα πιο μακρια, ισως γινει τμημα και με αλλες δυο ωρες, συνολο 4. Ειμαι πολυ χαρουμενη!!! Το μονο που σκεφτομαι για τις μετακινησεις ειναι το μπουμπουκι μες στην κοιλια μου. Αλλα θα τα καταφερουμε, καλα να ειμαστε!!

Ευχαριστω και τους 2 για τη βοηθεια.

pe06, πολλες ειναι οι φορες που με εχεις βοηθησει και διαφωτισει (κι ευχαριστω), μηπως μπορεις να μου πεις τι γινεται με την εγκυμοσυνη/τοκετο/λοχεια κλπ; Εχω ανοιξει κι αλλο θεμα σχετικα. Αναρωτιεμαι ποτε μπορω να σταματησω, αν μπορω βασικα, κι αν ειναι αδεια με αποδοχες η οχι...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 06:48:18 pm »

Δικαιούσαι άδεια 56 ημέρες πριν τη πιθανή ημερομηνία τοκετού και άλλες τόσες μετά. Ένα μέρος των αποδοχών σου, καλύπτει ο εργοδότης και ένα άλλο το ΙΚΑ.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 02, 2008, 08:01:16 am »
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 02, 2008, 12:23:55 pm »

Να είσαι καλά και να πάνε όλα καλά σου εύχομαι.  :)

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος miltosmpi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 02, 2008, 11:09:56 pm »
Αν κάποιος είναι άνεργος και παίρνει επίδομα ανεργίας και στη συνέχεια δουλέψει ως ωρομίσθιος, είναι δυνατό να συνεχίσει να παίρνει μέρος του επιδόματος ανεργίας. Ρώτησε καλύτερα στον ΟΑΕΔ για τον αριθμό των ωρών αλλά και των ημερών απασχόλησης. Επίσης υπάρχει ειδικό πακέτο κάλυψης στο ΙΚΑ για μειωμένες κρατήσεις (νομίζω ότι είναι το 3101).

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 10:23:18 pm »
Ρωτησα στον ΟΑΕΔ, τους εξηγησα την κατασταση, οτι θα δουλεψω μονο 2-4 ωρες την εβδομαδα, μου κανουν την ερωτηση τι δουλεια, τους λεω καθηγητης, και η απαντηση ηταν: Αααααα, ισχυει για ολους το να παιρνουν μειωμενο επιδομα, ΕΚΤΟΣ απο τους καθηγητες!!

Αναρωτιεμαι, αν τους ελεγα σουβλατζης, θα μου ελεγαν το ιδιο; Οτι ολοι το παιρνουν εκτος απο τους σουβλατζηδες;;  :)

Για να σοβαρευτω λιγο, υπαρχει καποιος συναδελφος που πραγματι εχει παρει ο ιδιος το μειωμενο επιδομα;

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 10:52:21 pm »
Ρωτησα στον ΟΑΕΔ, τους εξηγησα την κατασταση, οτι θα δουλεψω μονο 2-4 ωρες την εβδομαδα, μου κανουν την ερωτηση τι δουλεια, τους λεω καθηγητης, και η απαντηση ηταν: Αααααα, ισχυει για ολους το να παιρνουν μειωμενο επιδομα, ΕΚΤΟΣ απο τους καθηγητες!!

Αναρωτιεμαι, αν τους ελεγα σουβλατζης, θα μου ελεγαν το ιδιο; Οτι ολοι το παιρνουν εκτος απο τους σουβλατζηδες;;  :)

Για να σοβαρευτω λιγο, υπαρχει καποιος συναδελφος που πραγματι εχει παρει ο ιδιος το μειωμενο επιδομα;

χωρίς να ξέρω τι ισχύει γενικα , ξέρω ότι στον ιδιωτικό τομέα που εργάζεται μια συνάδελφος, συνέχισε να παίρνει το επίδομα ανεργίας μειωμένο, γτ βάζει μόνο 2 ημερομίσθια την εβδομάδα..τώρα αν ισχύει το ίδιο κ στο δημόσιο τομέα, δεν ξέρω σίγουρα να σου πω..νομίζω πάντως πως δεν πρέπει να φαίνεται ότι εργάζεσαι πάνω απο 2 μέρες τη βδομάδα..

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 10:53:26 pm »

νομίζω την απάντηση θα την βρεις στο link που σε παρέπεμψε ο peo6 ! Εκεί αναφέρω κι εγώ κάτι αλλά καλύτερα να δεις και την απάντηση της vikoulaki!
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 03, 2008, 11:01:25 pm »

Το επίδομα συνέχισα να το παίρνω μειωμένο πριν μερικά χρόνια, όταν εργαζόμουν σε ΙΕΚ, ως καθηγητής βέβαια.
Επειδή δε νομίζω να έχει αλλάξει ο νόμος, θα σου έλεγα να ρωτήσεις και σε άλλο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ, μήπως δεν ήταν ενημερωμένοι εκεί.

Gabriel Garcia Marquez

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144