Σύνολο ψηφοφόρων: 165
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Άρθρα σχετικά με την εισαγωγή της πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Αν διαβάσετε προσεκτικά τα άρθρα ειδικά το τελευταίο λέει Οι δάσκαλοι σε συλλογικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο, πεπεισμένοι για την αξία της πληροφορικής στην εκπαίδευση δραστηριοποιούνται έντονα. Η δραστηριότητά τους αυτή παίρνει την μορφή ενημέρωσης, εκπαίδευσης -κάτι που οι δάσκαλοι εκτιμούν ιδιαίτερα- ενεργοποίησης και υποστήριξης των ενεργειών των διαφόρων φορέων που προτίθενται να εισάγουν την πληροφορική στα σχολεία.Οι δάσκαλοι πιστεύουν ότι η πληροφορική είναι:Εργαλείο για τον δάσκαλοΕργαλείο για τον μαθητήΕργαλείο για την καλή λειτουργία του σχολείουΑρχή στην εισαγωγή της τεχνικής κουλτούρας που ένα παιδί που ζει την εποχή μας πρέπει να έχειΔε λέει πουθενά για πληροφορικούς αλλά για δασκάλους. Είναι φανερό ότι τα προγράμματα πληροφορικής στο κανονικό πρόγραμμα θα τα κάνουν οι δάσκαλοι και όχι οι πληροφορικοί από τη στιγμή που δεν έχουν τα προσόντα να διδάξουν στο δημοτικό.Παράθεση από: psych@ra στις Ιουνίου 13, 2008, 02:21:14 amΆρθρα σχετικά με την εισαγωγή της πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Δε λέει πουθενά για πληροφορικούς αλλά για δασκάλους. Είναι φανερό ότι τα προγράμματα πληροφορικής στο κανονικό πρόγραμμα θα τα κάνουν οι δάσκαλοι και όχι οι πληροφορικοί από τη στιγμή που δεν έχουν τα προσόντα να διδάξουν στο δημοτικό.
Για καθήστε ρε παιδιά. Εσείς δε λέτε ότι σας έχουν πάρει τις θέσεις οι μη πτυχιούχοι-άσχετοι και κάνουν πληροφορική? Εσείς γιατί θέλετε να πάρετε τις θέσεις των δασκάλων? Μπορείτε να μπείτε σε τάξη δημοτικού και να διδάξετε οποιοδήποτε αντικείμενο καλύτερα από έναν δάσκαλο? Έχετε καλύτερη παιδαγωγική κατάρτιση από έναν δάσκαλο? ή μήπως είστε οι παντογνώστες της εκπαίδευσης? Παρατηρώ πάντως ότι ενώ φωνάζετε για αυτούς που σας παίρνουν τις θέσεις εσείς κάνετε τα ίδια στον βωμό του διορισμού στο δημόσιο. Τα δικά σας δικά σας και τα δικά μας δικά σας έ?
Δέν έχει σκέφτει ο jaffar οτι αν μπέι η πληροφορική στα δημοτικά θα μειωθεί το ωράριο των δασκάλων
(βάζω και εσένα μέσα jaffar γιατι μια ζώη και σήμερα θα είσαι μόνο Δάσκαλος.Δεν θα διδάξεις πότε Πληροφορική σε παιδιά του δημοτικού,Ενώ εγώ απο ΤΕΙ θα γουστάρω κιόλας).
Παράθεση από: walkleon στις Ιουνίου 14, 2008, 02:38:30 pmΔέν έχει σκέφτει ο jaffar οτι αν μπέι η πληροφορική στα δημοτικά θα μειωθεί το ωράριο των δασκάλωνΠράγματι δεν το είχα σκεφτεί και ξέρεις γιατί? γιατί εγώ δε σκέφτομαι πως θα λουφάρω σαν και σένα που το μόνο που σκέφτεσαι είναι η μείωση ωραρίουΠαράθεση(βάζω και εσένα μέσα jaffar γιατι μια ζώη και σήμερα θα είσαι μόνο Δάσκαλος.Δεν θα διδάξεις πότε Πληροφορική σε παιδιά του δημοτικού,Ενώ εγώ απο ΤΕΙ θα γουστάρω κιόλας).Εεεε, μη γουστάρεις πολύ γιατί διδάσκω ήδη πληροφορική αφού είμαι καθηγητής σε Γυμνάσιο. Και φυσικά είμαι κανονικά στον κλάδο ΠΕ19. Διορίστηκα γιατί έκανα και 2ο πτυχίο από ΦΠΨ μαζί με κάποια σεμινάρια πληροφορικής. Επίσης έχω κάνει μεταπτυχιακό στην πληροφορική και τώρα κάνω και phd. Όταν αποφασίσεις να επιμορφωθείς στην επιμόρφωση των πληροφορικών μπορεί να σε επιμορφώσω και εγώ μια και είμαι επιμορφωτής στην ενότητα της Διδακτικής.Οπότε αγαπητέ μου φίλε εγώ διδάσκω πληροφορική σε γυμνάσιο και έχω διδάξει και σε Λύκειο. Τις υπόλοιπες βαθμίδες τις αφήνω για σένα, φαντάζομαι ότι παρόλο που έχεις τελειώσει ΤΕΙ θα έχεις τις γνώσεις πληροφορικής που χρειάζονται. Το ερώτημα που έχω είναι από πότε τα ΤΕΙ θεωρούνται και καθηγητικές σχολές.
Τώρα το κατάλαβες οτι είμαι αδιόριστος jaffar;Αν ήμουν διορισμένος λες να καθόμουν να ασχολούμαι με το "ποιός θα διδάξει τελικά Πληροφορική" όπως έσυ;Το Θα το χρησιμόποιω γιατί αργά η γρήγορα θα γίνει.Ξέρεις τι ωραία θα είναι;