*

Αποστολέας Θέμα: Μορια ΠΔΣ σε δυσπροσιτα  (Αναγνώστηκε 19012 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
Απ: Μορια ΠΔΣ σε δυσπροσιτα
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 07:33:06 am »
Αααα, εμενα ολοι αυτοι οι κανονισμοι με μπερδευουν. Θα τους ρωτησω τηλεφωνικα και θα ενημερωσω...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:04:01 »

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 07:42:33 am »
Πέρυσι βγήκα σε άδεια λοχείας ως ωρομίσθια και οι ώρες μου υπολογίστηκαν κανονικά. Για τα ένσημα -όπως είπα- δε μπορώ να ας πω με σιγουριά πόσα παίρνεις. Επίσης, δεν πληρώνεσαι γιατί έχεις πάρει από το ΙΚΑ επίδομα για τις 9 εβδομάδες που διαρκεί η άδεια λοχείας (τα παίρνεις μαζεμένα και όχι με το μήνα). Οπότε το θέμα ξεκαθαρίστηκε irene.a: 8 εβδομάδες πριν, 9 μετά. Αποζημιώνεσαι κανονικά απο το ΙΚΑ, παίρνεις την προϋπηρεσία κανονικότατα και εκκρεμεί το θέμα των ενσήμων.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 08:58:25 am »
Αααα, εμενα ολοι αυτοι οι κανονισμοι με μπερδευουν. Θα τους ρωτησω τηλεφωνικα και θα ενημερωσω...

Αν παρεις κανονικα τα μορια, θα παρεις κανονικα και τα ενσημα, μην ανησυχεις.

Αποσυνδεδεμένος Angieee

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 08, 2008, 09:05:43 am »
Καλημέρα.Για να πληρωθείς από το ΙΚΑ τις 56 μέρες πριν τον τοκετό και τις 63 μέρες μετά(άδεια μητρότητος-λοχείας)πρέπει να έχεις συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων ένα χρόνο πριν την έναρξη της άδειας.Η ΠΔΣ δεν επαρκεί γιατί τα ένσημα είναι λίγα.Εκτός αν εργάζεσαι κι αλλού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:04:01 »

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 08:39:26 am »
Πέρυσι βγήκα σε άδεια λοχείας ως ωρομίσθια και οι ώρες μου υπολογίστηκαν κανονικά. Για τα ένσημα -όπως είπα- δε μπορώ να ας πω με σιγουριά πόσα παίρνεις. Επίσης, δεν πληρώνεσαι γιατί έχεις πάρει από το ΙΚΑ επίδομα για τις 9 εβδομάδες που διαρκεί η άδεια λοχείας (τα παίρνεις μαζεμένα και όχι με το μήνα). Οπότε το θέμα ξεκαθαρίστηκε irene.a: 8 εβδομάδες πριν, 9 μετά. Αποζημιώνεσαι κανονικά απο το ΙΚΑ, παίρνεις την προϋπηρεσία κανονικότατα και εκκρεμεί το θέμα των ενσήμων.

Αν παρεις κανονικα τα μορια, θα παρεις κανονικα και τα ενσημα, μην ανησυχεις.

Να σας πω την αλήθεια, τα πολύτιμα μόρια με νοιάζουν πιο πολύ, μήπως και με βοηθήσουν αργότερα. Τα ένσημα οκ, αλλά δε θα σκάσω κιόλας! Νεότερα μόλις βρω άκρη με το υπουργείο, και χρόνο φυσικά να τους πάρω τηλ! :)

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 08:43:53 am »
Καλημέρα.Για να πληρωθείς από το ΙΚΑ τις 56 μέρες πριν τον τοκετό και τις 63 μέρες μετά(άδεια μητρότητος-λοχείας)πρέπει να έχεις συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων ένα χρόνο πριν την έναρξη της άδειας.Η ΠΔΣ δεν επαρκεί γιατί τα ένσημα είναι λίγα.Εκτός αν εργάζεσαι κι αλλού.

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 08:50:37 am »
ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μολις τηλεφωνησα στο αρμοδιο τμημα του υπουργειου, κατα τη διαρκεια της αδειας παιρνω κανονικα και ενσημα και μορια!!! Γιουπι!!

Ελπιζω οοοολη αυτη η συζητηση να βοηθησει και καποια αλλη στη θεση μου να γλιτωσει το ψαξιμο...

Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 10:12:05 am »
Απ'ότι μου είπαν στο ΙΚΑ, μου πληρώνουν αυτές τις 56+63 μέρες, επειδή δε θα τα παίρνω από τον εργοδότη μου, κι έτσι βγαίνει το επίδομα. Το επίδομα τοκετού είναι ξεχωριστό;;

Ετσι υποτιθεται οτι βγαινει το επιδομα, αλλά το ποσο του ειναι σταθερο (σχεδον 900 ευρω νομιζω) ανεξαρτητως απο το μισθο σου. Ενω τα λεφτα που θα σου πληρωσουν επειδη δε θα τα παιρνεις απο τον εργοδοτη σου εξαρτωνται απο το μισθο σου κι αν δε σου καλυψει ολο το ποσο το ΙΚΑ, θα σου καλυψει το υπολοιπο ο ΟΑΕΔ. Δηλαδη θα παρεις 2 χρηματικα ποσα, το σταθερο επιδομα μητροτητας και το μισθο για τη δουλεια που θα εκανες.

Ελπιζω να τονισες στο αρμοδιο τμημα οτι εισαι ωρομισθια της ΠΔΣ κι οχι απλά ωρομισθια, γιατι οι τελευταιοι το ξεραμε ηδη οτι τα δικαιουνται κανονικα! :)

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 10:18:59 am »
utenar από την αρχή της εβδομάδας την κάλεσαν και σε πρωινό ωρομίσθια. Οπότε καλύπτεται ως προς αυτό.

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 01:28:50 pm »
Απ'ότι μου είπαν στο ΙΚΑ, μου πληρώνουν αυτές τις 56+63 μέρες, επειδή δε θα τα παίρνω από τον εργοδότη μου, κι έτσι βγαίνει το επίδομα. Το επίδομα τοκετού είναι ξεχωριστό;;

Ετσι υποτιθεται οτι βγαινει το επιδομα, αλλά το ποσο του ειναι σταθερο (σχεδον 900 ευρω νομιζω) ανεξαρτητως απο το μισθο σου. Ενω τα λεφτα που θα σου πληρωσουν επειδη δε θα τα παιρνεις απο τον εργοδοτη σου εξαρτωνται απο το μισθο σου κι αν δε σου καλυψει ολο το ποσο το ΙΚΑ, θα σου καλυψει το υπολοιπο ο ΟΑΕΔ. Δηλαδη θα παρεις 2 χρηματικα ποσα, το σταθερο επιδομα μητροτητας και το μισθο για τη δουλεια που θα εκανες.

Ελπιζω να τονισες στο αρμοδιο τμημα οτι εισαι ωρομισθια της ΠΔΣ κι οχι απλά ωρομισθια, γιατι οι τελευταιοι το ξεραμε ηδη οτι τα δικαιουνται κανονικα! :)

utenar από την αρχή της εβδομάδας την κάλεσαν και σε πρωινό ωρομίσθια. Οπότε καλύπτεται ως προς αυτό.

Τους ενημερωσα ακριβως για την κατασταση, οτι ειμαι ωρομισθια και σε δημοτικο πρωινο και σε πδσ.

Σχετικα με τα δυο χρηματικα ποσα, δε με χαλαει καθολου, αν θελουν να μου δωσουν και λιγα ακομα που βοηθαω τον πληθυσμο της Ελλαδας να αυξηθει, δε θα πω οχι!!  ;D ;D ;D ;D

Περα απ'την πλακα, επειδη ειναι γνωστοι μου στο ΙΚΑ, μου ειπαν να μην αγχωνομαι, και αρχες Δεκεμβρη που θα κοντευει η ημερομηνια εναρξης αδειας τοκετου, να παω και θα μου πουν ολα οσα πρεπει να κανω. Η αληθεια ειναι οτι μαλλον μου το ειπαν γιατι κι οι ιδιοι δεν ηταν πολυ ενημερωμενοι... Ρωτουσαν ο ενας τον αλλο κι ακρη δεν εβγαζαν, πιο καλα τα ηξερα εγω που ειχα ηδη ενημερωθει απο το pde... Σκεψου...

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 04:02:18 pm »

Μολις τηλεφωνησα στο αρμοδιο τμημα του υπουργειου, κατα τη διαρκεια της αδειας παιρνω κανονικα και ενσημα και μορια!!! Γιουπι!!

Ελπιζω οοοολη αυτη η συζητηση να βοηθησει και καποια αλλη στη θεση μου να γλιτωσει το ψαξιμο...

Το πιο σημαντικό είναι να μπορεί ο κάθε συνάδελφος, να βοηθά με αυτά που ξέρει και αυτά που είναι σίγουρος.
Δεν θα ήταν προτιμότερο, αν κάποιος δεν είναι σίγουρος για κάτι, να μην το γράφει και μάλιστα με έντονο τρόπο; Γιατί μόνο ζημιά κάνει σ`αυτόν που προσπαθεί να βοηθήσει και ένταση με τους άλλους.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 07:38:10 pm »

Το πιο σημαντικό είναι να μπορεί ο κάθε συνάδελφος, να βοηθά με αυτά που ξέρει και αυτά που είναι σίγουρος.
Δεν θα ήταν προτιμότερο, αν κάποιος δεν είναι σίγουρος για κάτι, να μην το γράφει και μάλιστα με έντονο τρόπο; Γιατί μόνο ζημιά κάνει σ`αυτόν που προσπαθεί να βοηθήσει και ένταση με τους άλλους.

Και ο καθένας να κοιτάει την καμπούρα του jak!

Irene τελος καλά όλα καλά τελικά! ;)

Θα περιμένουνε να μας ενημέρωσεις όταν θα πάρεις την πολυπόθητη άδεια και να μας πεις από πρώτο χέρι πλεον αν μπαίνουν τα πολυπόθητα ΜΟΡΙΑ της ΠΔΣ  ;)
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 07:48:44 pm »

Αν δεν είχες κάνει την επίθεση εναντίον μου δε θα ασχολούμουν καθόλου μαζί σου.
Τώρα βέβαια δεν περίμενα να παραδεχθείς το λάθος σου.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος Dr_Michael

• Ιδρυτής του PDE
  • Administrator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
    • Galop
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 09, 2008, 07:53:25 pm »
Μια σύσταση να μην τσακώνεστε. Ευχαριστώ που με ακούτε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)