*

Αποστολέας Θέμα: Πρώτη συνάντηση γονέων  (Αναγνώστηκε 18216 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος limnioti

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πρώτη συνάντηση γονέων
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 02:30:23 pm »
Είναι το πιό ευαίσθητο κομμάτι οι γονείς.Και γω είμαι καμμένη από την πλευρά τους.Την πρώτη χρονιά έφαγα τα μεγαλύτερά μου χαστούκια από πολλές κατά τ άλλα υπέροχες μαμάδες και αυτό γιατί δεν τους έβαλα όρια.Την επόμενη χρονιά τα πήγα καλύτερα και σιγά σιγά βρήκα τη μέση οδό μεταξύ τυπικότητας και διάθεσης με μέτρο.Δεν υπάρχει όμως καμιά ιδανική συμβουλή.Εξαρτάται και από το τι αντέχει ο καθένας
What goes around, comes around

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:06:10 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 02:41:57 pm »
Ελένη δεν έχω κάποιο πρότυπο. Πάρε υπεύθυνες δηλώσεις  (τις έτοιμες από το περίπτερο, στάνταρ υπάρχουν στο σχολείο σου) και συμπλήρωσε στο κείμενο κάτι σαν:

δηλώνω υπεύθυνα ότι σήμερα (ημερομηνία) και ώρα (...) παρέλαβα με δική μου ευθύνη το παιδί μου ....... μαθητ... της .... τάξης λόγω σοβαρών οικογενειακών λόγων ή λόγω υγείας ή άστο κενό και το συμπληρώνει ο γονιός.

Κάπως έτσι θα κινηθείς και για τα υπόλοιπα, ώστε να φαίνεται ότι την ευθύνη την αναλαμβάνει ο γονιός κι όχι εσύ.

Limnioti έχεις απόλυτο δίκιο, μερικές φορές δεν πιάνουν οι κατάρες δεν πιάνουν οι ευχές. Γι' αυτό ό,τι πατέντες έχουμε δοκιμάσει όσοι έχουμε δοκιμαστεί, καλό είναι να τις μοιραζόμαστε, μπας και γλυτώσει κάποιος συνάδελφος την πίεση και το άγχος που περάσαμε εμείς. (μπλιαχ μπλιαχ, μερικούς γονείς ακόμη τους σκέφτομαι με αηδία).
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος limnioti

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 02:54:39 pm »
Ελένη δεν έχω κάποιο πρότυπο. Πάρε υπεύθυνες δηλώσεις  (τις έτοιμες από το περίπτερο, στάνταρ υπάρχουν στο σχολείο σου) και συμπλήρωσε στο κείμενο κάτι σαν:

δηλώνω υπεύθυνα ότι σήμερα (ημερομηνία) και ώρα (...) παρέλαβα με δική μου ευθύνη το παιδί μου ....... μαθητ... της .... τάξης λόγω σοβαρών οικογενειακών λόγων ή λόγω υγείας ή άστο κενό και το συμπληρώνει ο γονιός.

Κάπως έτσι θα κινηθείς και για τα υπόλοιπα, ώστε να φαίνεται ότι την ευθύνη την αναλαμβάνει ο γονιός κι όχι εσύ.

Limnioti έχεις απόλυτο δίκιο, μερικές φορές δεν πιάνουν οι κατάρες δεν πιάνουν οι ευχές. Γι' αυτό ό,τι πατέντες έχουμε δοκιμάσει όσοι έχουμε δοκιμαστεί, καλό είναι να τις μοιραζόμαστε, μπας και γλυτώσει κάποιος συνάδελφος την πίεση και το άγχος που περάσαμε εμείς. (μπλιαχ μπλιαχ, μερικούς γονείς ακόμη τους σκέφτομαι με αηδία).
Έχεις δίκιο Rita lamp απλώς μερικές φορές σκέφτομαι μην τρομάξω κάποιες συναδέρφους με τις απαιτήσεις και τα δεδομένα συμπεριφορών που επικρατούν στους γονείς.Αθελά μου λοιπόν είμαι συγκρατημένη

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 03:13:37 pm »
Έχεις δίκιο Rita lamp απλώς μερικές φορές σκέφτομαι μην τρομάξω κάποιες συναδέρφους με τις απαιτήσεις και τα δεδομένα συμπεριφορών που επικρατούν στους γονείς.Αθελά μου λοιπόν είμαι συγκρατημένη

Σωστό.
Επίσης ούτε κι εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν μαγικές συνταγές, γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι που λειτουργούμε σε διαφορετικές συνθήκες.
Το καλό είναι ότι με τη δυνατότητα του φόρουμ μπορούμε να παρηγοριόμαστε λιγάκι μεταξύ μας. :)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:06:10 »

Αποσυνδεδεμένος Ελένη_

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 04, 2008, 04:08:20 pm »

Καθόλου συγκρατημένη να μην είσαι. Τι το έχουμε το φόρουμ? Εμένα πάντως όσες φορές έχω θέσει κάποιο θέμα εδώ με βοηθήσατε παρα πολύ. Οσο για τους γονείς πιστεύω οτι είναι πονεμένη ιστορία...
Ο κάθε γονιός, κατα τη γνώμη μου, κουβαλάει καποιες τυψεις και ενοχές απέναντι στο παιδί του. Είτε γιατι δεν το βλεπει πολυ, είτε γιατι εκανε καποια λαθη στο παρελθον και για χιλιους αλλους λογους. Αν ο δάσκαλος με καποιο τροπο ενεργοποιήσει αυτες τις ενοχες τοτε την εβαψε... Γι αυτο πρεπει και εμεις να προσεχουμε πολυ πως μιλαμε, τι λεμε και πως το λεμε. Μπορεις να πεις το χειροτερο πραγμα με τον καλυτερο τροπο και να αναπαυσεις τον αλλο.
Θυμαμαι παντα μια επισκεψη στο χαμογελο του παιδιου οταν ημουν φοιτητρια, η οποια θεωρω πως με σημαδεψε σαν προσωπικοτητα. Η ψυχολογος που μας μιλησε μου εκανε τοση εντυπωση που εχω υιοθετησει σε μεγαλο βαθμο τη συμπεριφορα της, τουλαχιστον απεναντι σε γονεις. Μας ειπε πολυ ασχημα πραγματα, αθλιες ιστοριες παιδιων αλλά χρησιμοποιουσε ουδετερους ορους. Για παραδειγμα δεν ειπε νεκροταφειο, αλλά κομματι γης που φιλοξενει το σωμα. Δεν ειπε πεθανε, ειπε εφυγε ή κοιμηθηκε. Ετσι κι εγω, δεν μιλω για καλους καλους και κακους μαθητες, αλλα μιλαω γενικα και ουδετερα. Αναφερω την ταξη σαν συνολο και δεν διαχωριζω τους μαθητες. Πιστευω πως ετσι δεν δημιουργεις αντιπαθειες.
Το ιστολόγιο της τάξης μου
http://e-taksi.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος euginia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 05, 2008, 03:51:27 am »
Να ρωτησω και εγώ κατι με την σειρά μου.εγω ανελαβα έκτη εδώ και 1 εβδομάδα.πότε πρέπει να φωνάξω τους γονείς για ενημέρωση και επίσης αυτό που είπατε για τα αναψυκτικά και τα κουλουράκια ,πώς το κάνατε ακριβώς.Δεχόσασταν 2-2 τους γονεις ή τους μαζέψατε στην αρχή μεσα στην αίθουσα ,κεραστήκανε και μετά τους δεχτήκατε 2-2.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 05, 2008, 11:16:37 am »
Συνήθως καλούμε τους γονείς μετά τη δεύτερη, τρίτη εβδομάδα, ώστε να έχουμε μια εικόνα για τα παιδιά.
Η πρώτη συνάντηση είναι ομαδική και γενικού περιεχομένου. Ποτέ δύο δύο, πάντα ή ομαδικά ή ένας ένας.
Ούτως ή άλλως είσαι υποχρεωμένη (από τον 1566 νομίζω, αλλά δεν παίρνω και όρκο, έρχεται συνήθως και εγκύκλιος κατά την έναρξη του σχ.έτους) να ορίσεις ημέρα μέσα στην εβδομάδα που θα συνεργάζεσαι με τους γονείς. Του ανακοινώνεις λοιπόν μέρα και ώρες για τις ατομικές, τους λες να σου έχουν τηλεφωνήσει από την προηγούμενη (στο σχολείο έτσι), ώστε να έχεις προετοιμάσει τι θα τους πεις και τι θα τους δείξεις για το παιδί τους και όλα μια χαρά.

Ατομικές λοιπόν όσο συχνά χρειάζεται, ομαδικές 1 φορά στις 40 ημέρες ή στον 1 μήνα (το ρυθμίζεις εσύ). Καλό θα ήταν να δεις τι κάνουν και οι συνάδελφοι στο σχολείο σου μην πας εσύ και "χαλάσεις την πιάτσα", εκτός κι αν δεν κάνουν τίποτα, οπότε χάλασέ τη και κάνε το σωστό.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 05, 2008, 11:20:22 am »
Καλημέρα!τελικά την έκανα τη συνάντηση και όλα πήγαν πολύ καλα!τους μάζεψα πρώτα μέσα τους είπα αυτά που ήθελα να πωκαι μετά κάναμε μια συζήτηση.Στο τέλος ένας ένας ρωτούσαν για το παιδί τους.Τώρα εσύ που έχεις την έκτη, κράτησε ακόμα 2 βδομάδες τα παιδιά να δεις ακριβώς πώς λειτουργούν, πώς είναι τα παιδά, που υστερούν, για να έχεις να τους πεις πράγματα, εκτός αν είσαι έτοιμη απο τώρα.Το θέμα είναι οτι έκανα μια βλακεία...κάναμε μια άσκηση για τα επίθετα:γράψτε σωστά το επίθετο φετινός, εγώ μπερδεύτηκα και νόμιζα οτι έλεγε φωτεινός και τους το διόρθωσα σε έψιλον γιώτα, όταν το κατάλαβα ήταν πολύ αργά, τα παιδιά είχαν φύγει.Κατα πόσο μπορώ να το διορθώσω τώρα αυτό που έγινε?

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 05, 2008, 11:27:46 am »
Θα παραδεχτείς το λάθος σου και θα τους δώσεις ένα πολύ μεγάλο μάθημα ζωής "ουδείς άσφαλτος" ( ;D ;D ;D). Θα το αξιοποιήσεις κιόλας για να δουν ότι είναι σωστό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε, αλλά και ότι από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Χωρίς τύψεις κι ενόχές, αλλά με το μεγαλείο ψυχής που χαρακτηρίζει τον Έλληνα εκπαιδευτικό ( :P :P :P εντάξει το τράβηξα λιγάκι)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 05, 2008, 11:30:33 am »
λες να έχω κανένα παρατράγουδο με κανένα γονιό?αυτό είναι το ζόρι μου πιο πολύ!

Αποσυνδεδεμένος limnioti

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 05, 2008, 11:38:18 am »
Η άσκηση έγραφε πάνω στοιχεία που ο γονιός θα καταλάβει το λάθος σου;

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 05, 2008, 11:39:04 am »
Αν δείξεις ότι τους φοβάσαι, σίγουρα! Αν το παίξεις σωστά και με ειλικρίνεια νομίζω ότι όλα θα είναι ΟΚ. Εννοείται βέβαια ότι από δω και μπρος θα διπλοτσεκάρεις (αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτό δε χρειάζεται να σου το πω, θα το έκανες ούτως ή άλλως από μόνη σου :-*).
Εν ανάγκη φτιάξε μια άσκηση και με τις δυο λέξεις, να τελειώνεις, να εξσκήσεις και την παρατηρητικότητά τους.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος limnioti

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 05, 2008, 11:42:05 am »
Εν ανάγκη φτιάξε μια άσκηση και με τις δυο λέξεις, να τελειώνεις, να εξσκήσεις και την παρατηρητικότητά τους.
Ακριβώς καλή μου.Το να είμαστε ευέλικτες είναι το καλυτερο οπλο

Αποσυνδεδεμένος suliet

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 05, 2008, 11:44:31 am »
εννοείται!πάντα τα κοιτάω προσεκτικά, ακριβώς για το λόγο μήπως υπάρχει κανένας λάθος, αλλά προχθές δε ξέρω τι έγινε λες και κόλλησε ο εγκέφαλος μου!η άσκηση έλεγε:γράψε το γράμμα που λείπει π.χ φετ_νος

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)