*

Αποστολέας Θέμα: με μειωμένο ωράριο, με θέλουν υπεύθυνο ενισχυτικής...είναι υποχρεωτικό;  (Αναγνώστηκε 2344 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kalakat

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2
    • Προφίλ
Καλησπέρα. Είμαι πληροφορικός ΠΕ20 (μόνιμη)  , έχω 6 ώρες διδασκαλίας, για τις υπόλοιπες μου έχουν ανατεθεί: το ωρολόγιο πρόγραμμα, οι βεβαιώσεις εφορίας  καθώς και το survey και μου είπαν πως για να συμπληρώσω το ωράριο μου , πρέπει να γίνω υπεύθυνη ενισχυτικής που σημαίνει να κάτσω και μετά τις δύο στο σχολείο. Είναι υποχρεωτικό; Ή έχω το δικαίωμα να μην δεχθώ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος pe19

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 3
    • Προφίλ
Δεν ξέρω αν έχεις μελετήσει την εγκύκλιο της ΠΔΣ αλλά μήπως σε βοηθήσει:
"Αρ. πρωτ. :  113321 / Γ7,4 - 9- 2008 - Οργάνωση και  Λειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης"

Σε αυτην λοιπόν αναφέρονται:



Αποσυνδεδεμένος kalakat

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 2
    • Προφίλ
Σύμφωνα με την διευθύντρια είναι λίγες οι εργασίες που έχω αναλάβει. Θα ήθελα και  μπορούσα να κάνω και άλλα , αλλά επειδή τυγχάνει μεγάλης αχαριστίας η γυναίκα, αποφάσισα να μην αναλάβω άλλα!!! Πληροφορικός ούσα, έχω κάνει πάρα πολλά, αλλά δεν αναγνωρίστηκαν!

Όσο για την ενισχυτική, θέλει να κάνω το πρόγραμμα της ενισχυτικής , να αναλάβω τις πληρωμές  των συναδέλφων της ενισχυτικής  και να κάθομαι στο σχολείο όσο διαρκεί η ενισχυτική.

Διάβασα την εγκύκλιο αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αφορά στην ενισχυτική . 

Αποσυνδεδεμένος elranna

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2316
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Η ΠΔΣ είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από την ενισχυτική.

Στο θέμα μας. Δυστυχώς, οι 6 ώρες που έχεις είναι υπερβολικά λίγες, εφόσον το πλήρες ωράριο είναι 21. Τα πράγματα είναι απλά: Πρέπει να συμπληρώσεις ωράριο. Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι να αναλάβεις την ευθύνη της ενισχυτικής (που συμπεριλαμβάνει και τα μισθοδοτικά τους). Άλλοι τρόποι είναι να είσαι υπεύθυνη εργαστηρίου, να πάρεις κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (θεατρικά, υγείας, διάφορα πράγματα που τρέχουν) και φυσικά να πάρεις ώρες σε άλλο σχολείο. Το ωρολόγιο πρόγραμμα, τα μισθοδοτικά των μονίμων δεν είναι εργασίες που συμπληρώνουν ωράριο. Είναι όπως το να γίνεις υπεύθυνη τμήματος, να αναλάβεις πρωτόκολλο, να αναλάβεις τη μισθοδοσία και διάφορα άλλα πράγματα, τα οποία κάνουν αυτοί που έχουν πλήρες ωράριο ούτως ή άλλως. Φαντάζομαι πως η διευθύντρια σου σου έδωσε όλες αυτές τις δουλειές, για να μην αναγκαστείς να πας και σε άλλο σχολείο. Δεν είσαι υποχρεωμένη να αναλάβεις υπεύθυνη ενισχυτικής, αλλά τότε θα πρέπει να πας στη διάθεση, για να σε στείλουν να καλύψεις κενές ώρες σε άλλο/α σχολείο/α. Αν όμως δεν υπάρχουν κενά της ειδικότητας σου στο νομό, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να καλύψεις το κενό που υπάρχει, δηλ. το κενό της ενισχυτικής. Απλά, αντί να πηγαίνεις πρωί, θα πηγαίνεις απόγευμα. Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται, νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος spooky

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 40
  • Φύλο: Άντρας
  • EI 'AANIIGOO 'AHOOT'E
    • Προφίλ
Καλησπέρα. Πρώτα απ΄όλα για να μην παρεξηγηθώ με την παρακάτω παράγραφο δε σου κάνω επίθεση. Τυγχάνει να έχω πολύ καλό διευθυντή και υποδιευθυντή που αναγνωρίζουν όλα όσα έχω κάνει για το σχολείο.

 Είμαι πληροφορικός ΠΕ20 (μόνιμος), έχω 18 ώρες διδασκαλίας + 3 υπεύθυνος εργαστηρίου, και μου έχουν ανατεθεί: το ωρολόγιο πρόγραμμα, (να είναι καλά το Advanced TimeTable και ο μαθηματικός του σχολείου), η δ-
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 09, 2008, 04:21:54 pm από spooky »
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων Τ.Ε. - Καθηγητής ΠΕ20
Electronic Computer Systems Engineer (E.C.S.E) - Teacher PE20

Αποσυνδεδεμένος MrDegree

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 31
  • La vita e bella
    • Προφίλ
   Παιδιά και εγώ είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός ΠΕ20. Είμαι σε γυμνάσιο και προσφέρθηκα απο μόνος μου να αναλάβω τον ρόλο του σχεδιαστή-αξιολογητή της ενισχυτικής διδασκαλίας.
   
   Πρώτον σύμφωνα με τη διευθύντρια μου για να πληρωθεί ο αξιολογητής τις παραπάνω ώρες που βρίσκεται στο σχολείο κατα τη διαρκεια της ενισχυτικής πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 13 τμηματα ενισχυτικής. Σε αντίθετη περίπτωση έχει μειωμένο πρωινό ωράριο και δεν πληρώνεται υπερωριακά.
   
   Και δευτερον ήθελα να ρωτήσω αν στείλαν σε κανένα γυμνάσιο καθηγητές ενισχυτικής διοτι μας είπαν να μαζέψουμε συμμετοχές εδω και δυο εβδομάδες και δεν μας στέλνουν καθηγητές (υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απο τους μαθητες για την ενισχυτική), διοτι οι ωρομίσθιοι αυτοι θα πληρώνονται απο το ΕΣΠΑ και δεν έχει υπογραφεί ακόμα αυτή η σύμβαση.

Αποσυνδεδεμένος happiness

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 2158
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ

Επίσης να γνωρίζεις ότι όλοι οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι για 30 ώρες εβδομαδιαίας* απασχόλησης στο σχολείο (το ωράριό τους + δουλειές γραφείου κλπ) κάτι βέβαια που δεν ισχύει...

*Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία του Ν. 1566/1985 άρθρο 13 παρ. 8 που ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 14 του παρ. 20 του ίδιου νόμου, κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι πάνω από έξι ώρες την ημέρα και μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα.

η επισήμανση δική μου.

spooky η λέξη-κλειδί εδώ είναι το μέχρι. εάν έχεις ωράριο 21 ώρες, είσαι υποχρεωμένος να μείνεις στο σχολείο από 21 το λιγότερο έως 30 ώρες το πολύ, ανάλογα τον χρόνο που χρειάζεται για να κάνεις τις εξωδιδακτικές εργασίες σου. Εάν πχ είσαι υπεύθυνος εργαστηρίου και δεν έχεις πάρει εξωδιδακτικές εργασίες (και δεν θέλεις να βοηθήσεις εθελοντικά σε οτιδήποτε άλλο), τότε μπορείς να φεύγεις στις 21 ώρες.

kalakat εάν πραγματικά δεν υπάρχει σημείο συνενόησης με την διευθύντρια, τότε μία λύση για να μην αναγκαστείς να πας και σε άλλο σχολείο, είναι να αναλάβεις γραμματειακή υποστήριξη (δλδ εξωδιδακτικές εργασίες) ΑΛΛΑ να απαιτήσεις οι ώρες αυτές να σημειωθούν κανονικά στο πρόγραμμα της εβδομάδας, έτσι ώστε να μην είσαι αναγκασμένη να μένεις παραπάνω από 21 ώρες / εβδομάδα. (δλδ την Τρίτη πχ να έχεις 1 ώρα μάθημα και 3 γραμματειακή υποστήριξη) Κάτι τέτοιο όμως δεν ορίζεται από τον νόμο και πρέπει να το συμφωνήσεις με την διευθύντρια.

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 5
Επισκέπτες: 548
Σύνολο: 553

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.048 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.