0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδια να ρωτησω κι εγω κατι..Καθε ποτε ζητατε να πληρωνεστε απο τα ιδιαιτερα;Εγω εχω φετος 1 ιδιαιτερο μονο (που να μην το ειχα) και εχουν μαζευτει τα χρεωστουμενα 280 ευρω Ειναι γνωστο το παιδι ,απο φιλικη οικογενεια,και κανω πολυ καιρο υπομονη,αλλα τωρα τελευταια αρχισε να μου τη δινει η κατασταση.Ανοιξα μια φορα συζητηση με τους γονεις για την πληρωμη,με διαβεβαιωσαν οτι καθε 15 μερες θα με πληρωνουν και τιποτα δεν εγινε.Ξανανοιξα συζητηση και παλι τιποτα,εχω αρχισει να νιωθω σαν ζητιανα,να ζητιανευω τα δεδουλευμενα μου Σκοπευω να τους πω ωμα οτι δεν δουλευω απο χομπι και οτι τα εξοδα τρεχουν κι ας θυμωσουν..Εσεις πως τα ρυθμιζετε ωστε να μην σας βαζουν φεσια;[Η κατάσταση ξεκαθαρίζει απο νωρίς πιστεύω .Αν καποος είναι κακοπληρωτής δεν αλλάζει και άντε να αποδείξεις μετά οτι σου χρωστάνε....ειδικά στα ιδιαίτερα.Θα έχετε βγάλει όλη την ύλη και η τσέπη σου θα είναι άδεια.....Αν συνεχίσει αυτό το βιολί μπορείς με ωραίο τρόπο να διακόψεις τα μαθήματα.Κάτι τέτοιες βλακείες έκανα κι εγώ κάποτε και δεν πήρα τα χρήματά μου ποτέ. >:(Είχα βλέπεις την άποψη οτι δεν μπορώ να ζητιανεύω τα χρήματα και οτι όλοι είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους σαν εμένα.Αλλα αργότερα κατάλαβα οτι κάποιοι το έχουν σύστημα.Πλέον αν δώ οτι κάποιος κάνει το"σφυριχτράκι" κάνω επίθεση¨(πάντα με ευγένεια και με το χαμόγελο στο στόμα) .]Κάθε φορά που κλείνω ένα μαθητή και με ρωτάνε οι γονείς πώς θέλω να πληρώνομαι τους λέω ξεκάθαρα και αν έχουν πρόβλημα να μου το πούνε για να κανονίζω κι εγώ τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ μου.Φέτος έχω ρυθμίσει να με πληρώνουν καθε 2 εβδομάδες αν είναι πάνω απο 2 ώρες την εβδομάδα τα μαθήματα για να μην τους φαίνονται πολλά τα χρήματα και για 1:30-2:00ώρες μάθημα την εβδομάδα κάθε τέλος του μήνα .Μεχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα αλλά αν κάποια στιγμή προκύψει θα βρω μια ωραιότατη δικαιολογία και θα σταματήσω.Αρκέτά τραβάω με την ωρομισθία.Τώρα θα μου πεις "τί φταίει το παιδί? και θα έχεις δίκιο ΟΜΩΣ αυτή η κατάληξη θα είναι επιλογή των γονειών του και όχι δική μου.Πιστεύω η μόρφωση του παιδιού τους είναι πάνς απο'όλα.
μπα ευτυχώς κ εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα μέχρι τώρα(φτου, φτου) που δουλεύω κυρίως με ιδιαίτερα. πάντα με ρωτούσα στην αρχή της χρονιάς πως θέλω να πληρώνομαι κ τους λέω, όπως σας βολεύει αρκεί να μην με καθύστερείτε αρκετά. κ άλλοι με πληρώνουν την εβδομάδα, άλλοι με τον μήνα κ άλλοι λίγα λίγα όποτε έχουν δλδ. μπορεί κ κάθε 2 βδομάδες μπορεί κ κάθε μήνα.
Nα σου πω κάτι Χ.Κ?Νομίζω οτι 350 είναι πολλά για να μην τα πάρεις ειδικά εσύ που έχεις και παιδιά.Αν το αφήσεις τα 350 θα γίνουν 500 και πάει λέγοντας.Κάνε μια επίθεση σε στυλ " θα ήθελα σας παρακαλώ να κλείσουμε τους υπόλοιπους μήνες και να μου πείτε κάθε πότε θέλετε να με πληρώνεται για να κανονίσω και εγώ τις υποχρεώσεις μου" και αν δείς οτι σου βγάζει το 50κο πές της οτι κάνει να σου δώσει 350 και όχι 50 και αν δεν μπορεί να στα δώσει να το κανονίσει για την επόμενη φορα... >
Καλά, Χ.Κ., μήπως είχαμε την ίδια οικογένεια: Επί 1.5 χρόνο έκανα υπομονή σε παρόμοια κατάσταση. Όλοι οι άλλοι γονείς με ρωτούσαν πότε θέλω να πληρώνομαι και τους άφηνα να διαλέξουν (βδομάδα ή μήνα) για να μην τους πιέζω. Όλα καλά. Αλλά αυτή η οικογένεια από την αρχή έβγαζε προβλήματα. Γενικά η συμπεριφορά ήταν ψιλοχάλια αλλά το βασικότερο ήταν ότι ζητιάνευα τα χρήματα. Κι έκαναν ακριβώς το ίδιο: έκανα κουβέντα, έλεγαν ότι θα το διορθώσουν και πάλι έβγαζαν 50 ευρώ και μου έδιναν έναντι για τα 200-300 που χρωστούσαν!!! Έτσι πάντα είχαμε υπόλοιπο. Ώσπου στα μισά του δευτέρου χρόνου έσκασα, τους ζητούσα σε κάθε μάθημα, κατάλαβαν ότι δεν θα το άφηνα κι άρχισαν να εξαφανίζονται από το σπίτι! Δεν τους έβλεπα ποτέ για να τους πω. Άρχισαν να μην απαντάνε και στα τηλέφωνα, έβλεπαν τις κλήσεις και δεν με έπαιρναν, άφηνα μηνύματα, έπαιρνα στο κινητό του παιδιού και της έλεγα αυστηρά να με πάρει η μαμά της κλπ. Τίποτα... Ώσπου έφτασα στο σημείο να εμφανιστώ σπίτι τους ώρα που δεν είχαμε μάθημα και φυσικά τους βρήκα. Δεν έφυγα πριν πάρω τα χρήματα. Είχαμε φτάσει τα 600 ευρώ!!! Και ... τους παράτησα στα μισά της χρονιάς! Αντιεπαγγελματικό θα πουν κάποιοι αλλά προέχει η ψυχική μου υγεία!