0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
θα έδινα περισσότερα λεφτά για να μάθω Κινέζικα σε έναν Κινέζο που έχει σπουδάσει το πως να διδάσκει Κινέζικα σαν ξένη γλώσσα, μετά λίγο λιγότερα σε ένα Πολωνό που γνωρίζει σε επίπεδο Γ2 κινέζικα και έχει σπουδάσει το πως να τα διδάσκει και τα λιγότερα λεφτά θα τα έδινα σε έναν Κινέζο που είναι π.χ. φυσικός και διδάσκει Κινέζικα γιατί είναι native speaker.
Εγω βρεθηκα στην Αγγλια για λιγο και παρακολουθησα ενα CELTA course .Το πανεπιστημιο του Cambridge εχει καθιερωσει αυτο το πτυχιο πρωτιστος για τους native speakers που θελουν να εντρυφυσουν στην διδακτικη της Αγγλικης .Τους μαθαινει απλως τεχνικες για να διδαξουν τη γλωσσα που γνωριζουν ως μητρικη .Το προγραμμα αυτο κοστιζει καμποσα και περιλαμβανει 120 ωρες διδασκαλιας απο εμπειρους καθηγητες που εχουν το DELTA,στη συνεχεια εχει 6 ωρες προσωπικης διδασκαλιας οπου αξιολογησε αν εφαρμοζεις αυτες τις τεχνικες και επισης 4 εργασιες που σχετιζονται με εφαρμοσμενη γλωσσολογια.Σας λεω επειδη το παρακολουθησα οτι ακομη και για τους native speakers ειναι απαιτητικο, οχι επειδη αυτοι δυσκολευονται με τη γλωσσα(εννοειται) αλλα επειδη πρεπει να μαθουν να τη διδασκουν .Επειτα φτιαχνεις ενα portfolio με ο,τι εκανες καθ ολη τη διαρκεια του προγραμματος και ερχεται ενας αξιολογητης απο το Cambridge.Aν οντως εφαρμοζεις σωστες τεχνικες στη διδασκαλια σου δινει το pass αλλιως σε "κοβει".Και τωρα το προσωπικο μου συμπερασμα ...Εγω ως Ελληνιδα τα καταφερα σ αυτο το προγραμμα ομως οι native speakers το ομολογω οτι χρησιμοποιουσαν τις τεχνικες που εμαθαν στο προγραμμα και η διδασκαλια τους ηταν πιο "αποτελεσματικη" γιατι ειχαν την ευλογη ευχερεια στη γλωσσα .Ειναι σα να λες σε ενα παιδι φτιαξε μια τουρτα και να το πετυχαινει αυτο με μεγαλυτερη ευκολια γιατι απο μικρος εβλεπε τον ζαχαροπλαστη πατερα του .Κι εγω φτιαχνω την τουρτα αλλα εμαθα τη συνταγη σιγα σιγα .Και οι native speakers μαθαινουν σιγα σιγα τις τεχνικες διδασκαλιας στο celta αλλα ανακατευουν πιο γρηγορα απο εμας (αυτη ειναι η αληθεια) τα "υλικα".
.Συν ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτό με την αγγελία, το έχει κάνει κάποιος να μου πει εμπειρία; Παίρνει κανένας από αγγελία άνθρωπο για το παιδι του; Μου φαίνεται δύσκολο..
Αυτά είχα να πω. όποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, μπορεί να κάνει έρευνα στον internet. Το πιο απλό...κοιτάξτε τις αγγελίες για καθηγητές Αγγλικών σε οποιαδήοπτε χώρα σας έρθει. Οποιαδήποτε όμως. Και δείτε τι ζητάνε...Καθηγητές Αγγλικής φιλ/γίας, ή κατόχους του CELTA? Δεν μπορεί ολόκληρος ο κόσμος, ολόκληρος όμως, να κάνει λάθος και εμείς οι Ελληνάρες να είμαστε σωστοί.
Παράθεση από: luckyu στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 01:31:10 amΑυτά είχα να πω. όποιος πιστεύει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, μπορεί να κάνει έρευνα στον internet. Το πιο απλό...κοιτάξτε τις αγγελίες για καθηγητές Αγγλικών σε οποιαδήοπτε χώρα σας έρθει. Οποιαδήποτε όμως. Και δείτε τι ζητάνε...Καθηγητές Αγγλικής φιλ/γίας, ή κατόχους του CELTA? Δεν μπορεί ολόκληρος ο κόσμος, ολόκληρος όμως, να κάνει λάθος και εμείς οι Ελληνάρες να είμαστε σωστοί.θα ήθελα να ανοίξουμε ένα θέμα σχετικό. προβληματίζομαι στο τι είναι καλύτερο, ένα MA IN TESOL ή ένα CELTA ή DELTA? ποιες οι διαφορές? έχει παρακολουθήσει κανείς τα CELTA/DELTA να μας πει τις εντυπώσεις του? και όντας κοιτώντας αγγελίες του εξωτερικού (όπως άλλωστε όλοι οι Έλληνες το τελευταίο καιρό) αυτό που ζητάνε είναι τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά. δεν τους ενδιαφέρει να έχεις ένα bachelor ή ακόμα και master. ή μήπως θεωρείται ποιο φθηνό προσωπικό αυτό με το CELTA/DELTA? άσε που και αυτά δεν είναι φθηνά. το πλήρες πρόγραμμα του DELTA (3modules) πάει κάπου στα 3000e.απλά σκόρπιες σκέψεις που κάνω τον τελευταίο καιρό....
25 ευρώ την ώρα για proficiency πώς το εκτιμάται;;;; μπορώ να βρω και πιο οικονομική τιμή να το παζαρέψω λίγο
συμφωνώ αλλά με δεδομένη την οικονομική κατάσταση μου φαίνονται πολλά τα χρήματα για proficiency και πάνω απ όλα είσαι άνθρωπος πέρα από εκπαιδευτικός....θα ψάξω για κάτι φθηνότερο ...μακάρι να το βρω βέβαια