0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μεταφερω ιστορια που συνεβη σε φιλη και ειναι για γελια και για κλαματα.Εκανε περυσι σ'ενα παιδι, πολυ καλος μαθητης και επαιρνε 10 ευρω/ωρα, 2 ωρες/εβδομαδα.Η μαμα ζητησε φετος μειωση της τιμης, η φιλη μου της ειπε οτι δε μπορει να πεσει πιο κατω η τιμη(δε μιλαμε για junior).Γυρναει η μαμα και της λεει οτι θα πρεπε να θεωρει τιμη της που διδασκει ενα τετοιο μαθητη και οσον αφορα την αμοιβη της θα πρεπε ν'αρκεστει στην ικανοποιηση που της προσφερει η προοδος και η φιλομαθεια ενος τετοιου μαθητη.Εν ολιγοις ηθελε η μαμα να του κανει τα μαθηματα η φιλη μου δωρεαν! Το εχετε ξανακουσει ;???Παρανοησε ο κοσμος;Εννοειται πως η φιλη μου αρνηθηκε και εφυγε αμεσως.υ.γ.Η μαμα ειναι εκπαιδευτικος!
Αυτή (που είναι και εκπαιδευτικός) στη δουλειά της έτσι δουλεύει??
Εννοειται πως πρεπει να επιβιωσουμε και για να γινει αυτο πρεπει να πληρωνομαστε γιατι χαρες εμας δε μας κανει κανεις. Μια φιλη μου ''γαλλικου'' που κανει μαθημα σ'ενα κοριτσακι που η μαμα του εχει καταστημα την πληρωνει σε ειδος:σεντονια,πετσετες, κουρτινες,παπλωματα κτλ. Απ'αυτα προτιμω το χασαπη, το μαναβη και τον μπακαλη να σου πω την αληθεια!
Μου θυμήσατε μια προσωπική ιστορία που ζήσαμε οικογενειακώς πριν από 20 ακριβώς χρόνια: 'Οταν ήμουνα Γ' Λυκείου έκανα 2 ώρες αρχαία, 2 ώρες λατινικά στο φροντιστήριο και διάβαζα ιστορία και πλάνα και βιβλία για έκθεση μόνη μου. Τα οικονομικά μας κάτι παραπάνω από πενιχρά... και λίγα λέω. 2η χρονιά φροντιστήριο δεν έβλεπαν να μπορούν να πληρώσουν. Ποτέ μα ποτέ όμως οι γονείς μου δεν 'κλάφτηκαν' και δεν καθυστέρησαν πληρωμή πουθενά. Στην αρχή του Οκτωβρίου λοιπόν πλησιάζει η μαμά μου μια πολύ γνωστή καθηγήτρια για τα ιδιαίτερα και τις επιτυχίες σε πανελλήνιες για ιδιαίτερο αρχαία 1 ώρα την εβδομάδα. Η οποία σημειωτέον ήταν πανάκριβη και εκλεκτική. Αναλάμβανε μόνο περιπτώσεις που τα παιδιά ήταν συνεργάσιμα και δεν τεμπάλιαζαν. Αφού λοιπόν έμαθε ότι ήμουνα πολύ καλή μαθήτρια, απουσιολόγος κάθε χρονιά και στρωνόμουν για διάβασμα με ανέλαβε ζητώντας από τη μαμά μου να την πληρώσει ως τα Χριστούγεννα και για τις υπόλοιπες ώρες δεν ήθελε χρήματα αλλά επειδή η μαμά μου κεντούσα να της φτιάξει ένα κέντημα-εργόχειρο (στην αγορά τα χειροποίητα δεν ήταν και φτηνά). Εκείνη λοιπόν η καθηγήτρια δούλεψε τρελά μαζί μου με έξτρα ώρες δικές της εκτιμώντας πιθανότατα τη δουλειά μου την οικονομική μας κατάσταση (παρόλο που παζάρια δεν έγιναν) και τις αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας. Το μόνο που ζήτησε ήταν να μη διαρρεύσει η συναλλαγή και εκείνη κατόπιν είπε ότι η μαμά μου της το έκανε δώρο γιατί ήταν πολύ ευχαριστημένη!!! Sorry για το εκτός θέματος...