*

Αποστολέας Θέμα: Άδειες και ωρομίσθιοι  (Αναγνώστηκε 4498 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
Άδειες και ωρομίσθιοι
« στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 08:24:01 am »
Ο ωρομίσθιος δικαιούται 15 μέρες αναρρωτική άδεια, εφόσον δουλεύει ήδη 10 μέρες. Αν πάρω τώρα 5 μέρες άδεια κι αργότερα άδεια τοκετού, θα με απολύσουν;; Μπορούν, αν δε διοριστεί κάποιος μόνιμος; Επίσης, αν έχω υπογράψει σύμβαση για 12 ώρες, μπορούν στη συνέχεια να μου δώσουν λιγότερες, όταν επιστρέψω από την άδεια;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Άδειες και ωρομίσθιοι
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:48:56 »

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 08:52:22 am »
Δε θα σε απολύσουν!! Αλίμονο αν δεν τολμούσαμε να αρρωστήσουμε ή να περιμένουμε παιδί & μας απέλυαν!!! Η δική μου εκτίμηση είναι πως θα περιμένουν να γυρίσεις και στο μεταξύ δε θα καλέσουν καν ωρομίσθιο στη θέση σου, πόσο μάλλον μόνιμο. Στα μέσα της χρονιάς μου έχουν τροποποιήσει τη σύμβαση από 6 σε 12 ώρες, οπότε αφού υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης προς τα πάνω, μάλλον θα πηγαίνει και προς τα κάτω. (Αυτό το υποψιάζεσαι πως θα συμβεί εξαιτίας της εγκυμοσύνης?? Ή από κάποιο λόγο ανεξάρτητο με το ότι θα χρειαστεί ν'απουσιάσεις?)
Πάντως, βάσει νόμου, είναι παράνομο να σε απολύσουν επειδή έμεινες έγκυος και θα λείψεις 17 εβδομάδες. Δεν μου είχε παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα όταν χρειάστηκε να λείψω από τη δουλειά (ήμουν ωρομίσθια τη μία χρονιά, αναπληρώτρια την άλλη), αλλά ούτε έχω ακούσει και καμία περίπτωση που να απολύθηκε συνάδελφος επειδή πήρε αναρρωτική και άδεια κυήσεως.
Άδικα αγχώνεσαι!! Όλα θα πάνε μια χαρά!!

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 10:03:33 am »
Καλημέρα. Η pe06 έχει δίκιο. Ήμουν έγκυος και γέννησα Μάρτη. Κανένα πρόβλημα με την άδεια. Τους είχα ενημερώσει για την εγκυμοσύνη όταν με κάλεσαν από την Πρωτοβάθμια. Μάλιστα, λόγω της κατάστασης μου και να μου μειώσουν τα χιλιόμετρα που θα οδηγούσα με έφεραν λίγο πιο κοντά! ;) Στη θέση μου όταν έλειπα με άδεια έβαλαν κάποια άλλη ωρομίσθια η οποία όταν γύρισα έφυγε. Φέτος, εγώ αντικαθιστώ 3 εγκύους (παίρνουν διαδοχικά άδεια) αλλά μου είπαν ότι αν γίνει κάτι και κάποια (χτύπα ξύλο) αποβάλλει και γυρίσει θα την βάλουν αλλού. Εγώ θα μείνω στα χωριά που είμαι. Πάντως, δε σε απολύουν ακόμα κι αν πάρεις επαπειλούμενη. Μην ανησυχείς. Όλα να πάνε καλά! :)

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 11:27:52 am »
σε καλυπτει το ΙΚΑ? εννοω οικονομικα?
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:48:56 »

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 11:36:55 am »
Εννοείται! Και μπορεί το ΙΚΑ να έχει ένα σωρό κουλά, αλλά δίνει τα περισσότερα χρήματα για άδειες τοκετού, λοχείας κλπ.

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 01:38:11 pm »
Η αληθεια ειναι πως παραλιγο να φυγω και να ερθει στη θεση μου αναπληρωτης... Μου ειπαν οτι οταν παρω την αδεια μου, τοτε θα ερθει εκεινος να με αναπληρωσει. Αυτο που υποψιαζομαι ειναι οτι μετα θα με στειλουν σε κανενα απομακρο μερος στην καλυτερη περιπτωση, η θα μου πουν ευχαριστουμε, δε σε χρειαζομαστε αλλο. Δε νομιζω να καθονται να με πληρωνουν και να μ'εχουν πχ στο γραφειο.

Γι'αυτο το σκεφτομαι, γιατι μια αναρρωτικη 5 μερων θα την ηθελα, αλλα φοβαμαι μη με βαλουν στο ματι και μετα μου φερονται χαλια.

Εννοείται! Και μπορεί το ΙΚΑ να έχει ένα σωρό κουλά, αλλά δίνει τα περισσότερα χρήματα για άδειες τοκετού, λοχείας κλπ.

Πραγματι, καλα ειναι τα χρηματα, βεβαια απο μονα τους δε φτανουν, αλλα δεν πειραζει.
Αυτο που διαβασα μολις σε ενα εντυπο του ΙΚΑ ειναι για μια ειδικη παροχη προστασιας μητροτητας. Αναφερει πως μετα την αδεια λοχειας, αν δε θες μειωμενο ωραριο παιρνεις 3,5 μηνες αδεια με αποδοχες, και μετα στο καπακι αλλους 6 μηνες ειδικη αδεια. Ενταξει, μεχρι τους 6 μηνες δε θα φτασω, θα εχει ηδη ληξει η συμβαση μου. Αλλα αυτη η αδεια 3,5 μηνων τι ειναι; Με πιανει που ειμαι ωρομισθια; Ξερει κανεις;

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 09:40:54 pm »
Αυτο που διαβασα μολις σε ενα εντυπο του ΙΚΑ ειναι για μια ειδικη παροχη προστασιας μητροτητας. Αναφερει πως μετα την αδεια λοχειας, αν δε θες μειωμενο ωραριο παιρνεις 3,5 μηνες αδεια με αποδοχες, και μετα στο καπακι αλλους 6 μηνες ειδικη αδεια. Ενταξει, μεχρι τους 6 μηνες δε θα φτασω, θα εχει ηδη ληξει η συμβαση μου. Αλλα αυτη η αδεια 3,5 μηνων τι ειναι; Με πιανει που ειμαι ωρομισθια; Ξερει κανεις;

Λοιπόν, αυτά που διάβασες για την εξάμηνη άδεια δεν είναι για μας, αγαπητή μου irene.a. Εμείς είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Δικαιούσαι 56 μέρες πριν και 63 μετά. Σύνολο 119. That's it.

Η αληθεια ειναι πως παραλιγο να φυγω και να ερθει στη θεση μου αναπληρωτης... Μου ειπαν οτι οταν παρω την αδεια μου, τοτε θα ερθει εκεινος να με αναπληρωσει. Αυτο που υποψιαζομαι ειναι οτι μετα θα με στειλουν σε κανενα απομακρο μερος στην καλυτερη περιπτωση, η θα μου πουν ευχαριστουμε, δε σε χρειαζομαστε αλλο. Δε νομιζω να καθονται να με πληρωνουν και να μ'εχουν πχ στο γραφειο.

Δε σε πληρώνουν από η τσέπη τους! :o :o :o Έχεις ή δεν εχεις υπογράψει σύμβαση; Μπορείς να τους πας και δικαστικά αν σου κάνουν καμιά λαδιά! Είναι δυνατόν; Να φοβόμαστε να μείνουμε έγκυες; :o :o :o Όσο για το να σε στείλουν μακριά, αφού έχεις στα χέρια σου τη σύμβαση που λέει Χ και Ψ χωριά θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να επιστρέψεις εκεί. Εγώ σ'αυτό βασίζομαι για να μη με κάνουν πέρα σε περίπτωση που γυρίσει καμιά από τις 3 έγκυες. Η σύμβαση είναι σα συμβόλαιο. Δεν μπορεί να το σπάσει κανείς. Ηρέμησε κι απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου. Μην επιβαρύνεις το μωράκι με άγχη. Θα σου βγει νευρικό!

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 08:34:05 am »

Λοιπόν, αυτά που διάβασες για την εξάμηνη άδεια δεν είναι για μας, αγαπητή μου irene.a. Εμείς είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Δικαιούσαι 56 μέρες πριν και 63 μετά. Σύνολο 119. That's it.

Δε σε πληρώνουν από η τσέπη τους! :o :o :o Έχεις ή δεν εχεις υπογράψει σύμβαση; Μπορείς να τους πας και δικαστικά αν σου κάνουν καμιά λαδιά! Είναι δυνατόν; Να φοβόμαστε να μείνουμε έγκυες; :o :o :o Όσο για το να σε στείλουν μακριά, αφού έχεις στα χέρια σου τη σύμβαση που λέει Χ και Ψ χωριά θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να επιστρέψεις εκεί. Εγώ σ'αυτό βασίζομαι για να μη με κάνουν πέρα σε περίπτωση που γυρίσει καμιά από τις 3 έγκυες. Η σύμβαση είναι σα συμβόλαιο. Δεν μπορεί να το σπάσει κανείς. Ηρέμησε κι απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου. Μην επιβαρύνεις το μωράκι με άγχη. Θα σου βγει νευρικό!

Μπα, μη νομιζεις. Κανενα αγχος! Απλα ρωταω για να ειμαι προϊδεασμενη τι μπορει να γινει... Ξερεις, μη με πιασουν στον υπνο.

Οκ, η εξαμηνη δεν ειναι για εμας. Αυτη με τους 3,5 μηνες τι στο καλο ειναι;

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 10:03:09 am »
Δεν ξέρω. Δεν πρέπει να είναι για μας γιατί εμείς είμαστε με σύμβαση ορισμένου χρόνου και παίρνουμε επίδομα ανεργίας. Πάντως ψάξ'το. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 10:07:49 am »
Αυτό με τους 3,5 μήνες πρώτη φορά το ακούω. Ήξερα για τις 17 εβδομάδες του ΙΚΑ πριν και μετά τον τοκετό κα την 6μηνη άδεια του ΟΑΕΔ που όμως δε δικαιούνται ούτε οι ωρομίσθιοι, ούτε οι αναπληρωτές. Μακάρι πάντως να ισχύει επιπλέον άδεια 3,5 μηνών, γιατί το ν'αφήνεις ένα νεογνό 9 εβδομάδων σπίτι και να πηγαίνεις για δουλειά, δεν είναι και το πλέον ευχάριστο πράγμα για τις μαμάδες.. :(

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 31, 2008, 02:40:28 pm »
Το λεει το βιβλιαρακι του ΙΚΑ, αλλα ισως ειναι για οοοολους τους αλλους ασφαλισμενους του ΙΚΑ εκτος απο τους εκπαιδευτικους φυσικα...

(pe06 αποφασισα να το ρωτησω κι εδω)

Απασχολουμαι και σε Αβαθμια και σε

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 12:44:52 am »
Για το καλοκαίρι μιλάω μόνο. Δε θυμάμαι να πήρα άλλα χρήματα από ΟΑΕΔ όσο ήμουν σε άδεια εγκυμοσύνης. Αλλά πάλι ο σύζυγος ασχολείται μ'αυτά! :-[

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 08:46:12 am »
Από τον ΟΑΕΔ δικαιούσαι ένα επίδομα τοκετού. Αφού γεννήσεις, θα πας να πάρεις από το ΙΚΑ τα επιδόματα τοκετού και  λοχείας (γύρω στα 1700Ε υπολόγισε) και θα σου δώσουν μια ββαίωση για να πας στον ΟΑΕΔ. Πρέπει να καταθέσεις κάποια δικαιολογητικά στνο ΟΑΕΔ (τίποτε πολύπλοκο) εντός 3 μηνών από τη μέρα που πήρες τα επιδόματα του ΙΚΑ και σου δίνουν και αυτοί ένα επίδομα διόλου ευκαταφρόνητο (μου είπαν για 900Ε περίπου, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά γιατί δεν το πήρα... Έφυγα αναπληρώτρια και δεν πρόλαβα να κάνω τα χαρτιά :()

Αποσυνδεδεμένος irene.a

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06, I love my job!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 02:28:27 pm »
Από τον ΟΑΕΔ δικαιούσαι ένα επίδομα τοκετού. Αφού γεννήσεις, θα πας να πάρεις από το ΙΚΑ τα επιδόματα τοκετού και  λοχείας (γύρω στα 1700Ε υπολόγισε) και θα σου δώσουν μια ββαίωση για να πας στον ΟΑΕΔ. Πρέπει να καταθέσεις κάποια δικαιολογητικά στνο ΟΑΕΔ (τίποτε πολύπλοκο) εντός 3 μηνών από τη μέρα που πήρες τα επιδόματα του ΙΚΑ και σου δίνουν και αυτοί ένα επίδομα διόλου ευκαταφρόνητο (μου είπαν για 900Ε περίπου, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά γιατί δεν το πήρα... Έφυγα αναπληρώτρια και δεν πρόλαβα να κάνω τα χαρτιά :()

Αυτο δεν το ηξερα!! Ωραια!
Ασχετα απ'το οτι θα δουλευω τυπικα, αλλα θα'χω αδεια ε; Οχι μονο αν ειμαι ανεργη.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182704
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 676
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)