0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εννοείται! Και μπορεί το ΙΚΑ να έχει ένα σωρό κουλά, αλλά δίνει τα περισσότερα χρήματα για άδειες τοκετού, λοχείας κλπ.
Αυτο που διαβασα μολις σε ενα εντυπο του ΙΚΑ ειναι για μια ειδικη παροχη προστασιας μητροτητας. Αναφερει πως μετα την αδεια λοχειας, αν δε θες μειωμενο ωραριο παιρνεις 3,5 μηνες αδεια με αποδοχες, και μετα στο καπακι αλλους 6 μηνες ειδικη αδεια. Ενταξει, μεχρι τους 6 μηνες δε θα φτασω, θα εχει ηδη ληξει η συμβαση μου. Αλλα αυτη η αδεια 3,5 μηνων τι ειναι; Με πιανει που ειμαι ωρομισθια; Ξερει κανεις;
Η αληθεια ειναι πως παραλιγο να φυγω και να ερθει στη θεση μου αναπληρωτης... Μου ειπαν οτι οταν παρω την αδεια μου, τοτε θα ερθει εκεινος να με αναπληρωσει. Αυτο που υποψιαζομαι ειναι οτι μετα θα με στειλουν σε κανενα απομακρο μερος στην καλυτερη περιπτωση, η θα μου πουν ευχαριστουμε, δε σε χρειαζομαστε αλλο. Δε νομιζω να καθονται να με πληρωνουν και να μ'εχουν πχ στο γραφειο.
Παράθεση από: irene.a στις Οκτωβρίου 30, 2008, 01:38:11 pmΑυτο που διαβασα μολις σε ενα εντυπο του ΙΚΑ ειναι για μια ειδικη παροχη προστασιας μητροτητας. Αναφερει πως μετα την αδεια λοχειας, αν δε θες μειωμενο ωραριο παιρνεις 3,5 μηνες αδεια με αποδοχες, και μετα στο καπακι αλλους 6 μηνες ειδικη αδεια. Ενταξει, μεχρι τους 6 μηνες δε θα φτασω, θα εχει ηδη ληξει η συμβαση μου. Αλλα αυτη η αδεια 3,5 μηνων τι ειναι; Με πιανει που ειμαι ωρομισθια; Ξερει κανεις;Λοιπόν, αυτά που διάβασες για την εξάμηνη άδεια δεν είναι για μας, αγαπητή μου irene.a. Εμείς είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Δικαιούσαι 56 μέρες πριν και 63 μετά. Σύνολο 119. That's it. Παράθεση από: irene.a στις Οκτωβρίου 30, 2008, 01:38:11 pmΗ αληθεια ειναι πως παραλιγο να φυγω και να ερθει στη θεση μου αναπληρωτης... Μου ειπαν οτι οταν παρω την αδεια μου, τοτε θα ερθει εκεινος να με αναπληρωσει. Αυτο που υποψιαζομαι ειναι οτι μετα θα με στειλουν σε κανενα απομακρο μερος στην καλυτερη περιπτωση, η θα μου πουν ευχαριστουμε, δε σε χρειαζομαστε αλλο. Δε νομιζω να καθονται να με πληρωνουν και να μ'εχουν πχ στο γραφειο. Δε σε πληρώνουν από η τσέπη τους! Έχεις ή δεν εχεις υπογράψει σύμβαση; Μπορείς να τους πας και δικαστικά αν σου κάνουν καμιά λαδιά! Είναι δυνατόν; Να φοβόμαστε να μείνουμε έγκυες; Όσο για το να σε στείλουν μακριά, αφού έχεις στα χέρια σου τη σύμβαση που λέει Χ και Ψ χωριά θα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να επιστρέψεις εκεί. Εγώ σ'αυτό βασίζομαι για να μη με κάνουν πέρα σε περίπτωση που γυρίσει καμιά από τις 3 έγκυες. Η σύμβαση είναι σα συμβόλαιο. Δεν μπορεί να το σπάσει κανείς. Ηρέμησε κι απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου. Μην επιβαρύνεις το μωράκι με άγχη. Θα σου βγει νευρικό!
Από τον ΟΑΕΔ δικαιούσαι ένα επίδομα τοκετού. Αφού γεννήσεις, θα πας να πάρεις από το ΙΚΑ τα επιδόματα τοκετού και λοχείας (γύρω στα 1700Ε υπολόγισε) και θα σου δώσουν μια ββαίωση για να πας στον ΟΑΕΔ. Πρέπει να καταθέσεις κάποια δικαιολογητικά στνο ΟΑΕΔ (τίποτε πολύπλοκο) εντός 3 μηνών από τη μέρα που πήρες τα επιδόματα του ΙΚΑ και σου δίνουν και αυτοί ένα επίδομα διόλου ευκαταφρόνητο (μου είπαν για 900Ε περίπου, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά γιατί δεν το πήρα... Έφυγα αναπληρώτρια και δεν πρόλαβα να κάνω τα χαρτιά )