*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 413498 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #154 στις: Δεκεμβρίου 02, 2007, 11:54:54 pm »
Μπορεις να είσαι καλός στη δουλειά σου χωρίς να ήσουν καλός φοιτητής. Επίσεις να έχεις γνώσεις χωρίς να ήσουν καλός φοιτητής. Στον ιδιωτικό τομές της ειδικότητάς μου δεν κοιτάν καθόλου τον βαθμό πτυχίου σου. Τους ενδιαφέρει  να είσαι καλός στην δουλειά.

Φυσικά και μπορείς να είσαι, όμως αυτό που λες είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας

Παράθεση
Και όλοι ξέρουμε τα περι παπαγαλίας. Στην δουλειά όμως κανένας δεν θα τα κατάφερνε από αυτούς που παπαγάλιζαν και δεν κατανοούσαν.
Τέλος πάντων. Φιλοσοφική είναι η συζήτηση γιατί δεν μπορώ να κάνω λόγω οικονομικών. Απλά είπα τη γνώμη μου.
Ειρήνη ημίν. :-*

Ποια περί παπαγαλίας εννοείς; όταν μιλάω για καλούς φοιτητές έχω στο μυαλό μου κατά βάση σχολές θετικών επιστημών που όσο καλός παπαγάλος και να είσαι δεν πρόκειται να περάσεις κανένα μάθημα αν δε σκέφτεσαι.
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:19:46 »

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 03:26:51 am »
Στην σχολή μου μπορούσαμε να παπαγαλίσουμε. Είχαμε πχ, αστικό. εργατικό και εμπορικό δίκαιο και πολλά τέτοια μαθήματα. Για να σου φέρω και άλλο παράδειγμα Έκανα φροντιστήριο σε μία συμφοιτήτριά μου σε ένα οικονομικό μάθημα, στους υπολογιστές και στην λογιστική. Το πιστεύεις ότι πέρασε εκείνη και εγώ κόπηκα; και στα 3.
Σε κανένα μάθημα της σχολής μου δεν χρειαζότανε η σκέψη. Να ήσουν καλός με τους αριθμούς ναι. Αλλά και εκεί τύπους είχαμε αντικατάσταση κάναμε. Στο μόνο που χρειαζότανε σκέψη και ψάξιμο για το κάνεις καλά ήταν το σεμινάριο τελειοφοίτων και η πτυχιακή (χωρίς αυτά πτυχίο δεν έβλεπες).
Αν ναι τελείωσα διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και η μεγάλες μου αγάπες ήταν και είναι η βιβλιοθηκονομία (και το παιδαγωγικό). Του ασχέτου λίγο μεταξύ τους αλλά είχα βλέψεις να πάρω και ειδίκευση στο παιδικό βιβλίο. Κάποτε, κάποια μέρα...
 :-*
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 02:10:28 pm »
Έχω την εντύπωση ότι το Harvard δεν είναι ένα σοβαρό παν/μιο και ουδόλως ισότιμο με τα ελληνικά συμβατικά διότι οι απόφοιτοί του δεν έδωσαν πανελαδικές για να περάσουν εκεί και άρα δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ έναν απόφοιτό του πχ να διδάξει σε ένα ελληνικό λύκειο!

Προφανώς πρόκειται για αποφοίτους μαιμούδες που βαριόταν να έρθουν στην ελλάδα και να αποδείξουν την αξία τους (προφανώς δεν είχαν και τις ικανότητες - chic-) και πήγαν σ ένα παν/μιο που δεν έδιναν πανελλαδικές και γι αυτό δεν ανήκει στα ΑΕΙ και το πτυχίο τους είναι κατώτερο απ αυτό των ελληνικων συμβατικών παν/μιων

Αθανατo ελληνικo πνευμα....
 :)

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Δεκεμβρίου 03, 2007, 03:34:54 pm »
  Επειδή προφανώς είσαι εντελώς άσχετος με τον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών στην Αμερική καλό θα ήταν πριν προσπαθήσεις να κάνεις ειρωνικά σχόλια να κάνεις τουλάχιστον μια αναζήτηση στο google για να μη λες βλακείες και εκτίθεσαι. Το Harvard λοιπόν και τα άλλα σοβαρά αμερικάνικα πανεπιστήμια φυσικά και έχουν εισαγωγικές εξετάσεις. Απλά είναι σε άλλη μορφή. Το GRE,  το έχεις ακούσει καθόλου? Αυτό τι είναι, δεν είναι εξετάσεις? Απλά εκεί η αξιολόγηση είναι αρκετά αντικειμενική γιατί εξετάζουν και τον βαθμό πτυχίο σου και τα μαθήματα που έχεις περάσει και σε βάζουν να δώσεις 2 ειδών εξετάσεις το απλό GRE και το subject GRE το οποίο είναι εξειδικευμένο τεστ για την επιστήμη που σε ενδιαφέρει (μιλάω πάντα για θετικές επιστήμες). Αυτά για τα μεταπτυχιακά, για τα προπτυχιακά τώρα υπάρχει ένα άλλο τεστ που λέγεται SAT, αλλά εκεί παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα όπως η προσωπικότητα του υποψηφίου οι βαθμοί στο σχολείο οι εξωσχολικές δραστηριότητες και άλλα.

Έχω την εντύπωση ότι το Harvard δεν είναι ένα σοβαρό παν/μιο και ουδόλως ισότιμο με τα ελληνικά συμβατικά διότι οι απόφοιτοί του δεν έδωσαν πανελαδικές για να περάσουν εκεί και άρα δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ έναν απόφοιτό του πχ να διδάξει σε ένα ελληνικό λύκειο!

Όπως και να έχει σε όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια του κόσμου υπάρχει μια διαδικασία εισαγωγής η οποία είτε έχει σχέση με εξετάσεις είτε με κατάταξη όσον αφορά τη βαθμολογία στην προηγούμενη βαθμίδα εκπαίδευσης του υποψηφίου ή άλλα μετρήσιμα χαρακτηριστικά.
Σε κανένα όμως σοβαρό πανεπιστήμιο του κόσμου δεν γίνεται εισαγωγή με κληρώσεις τύπου Τζόκερ και Πρότο.
Πάντως όποιος δεν έχει το στομάχι να μπει σε διαδικασία αξιολόγησης (εξετάσεις, συνέντευξη) για κάποιο μεταπτυχιακό ή προπτυχιακό του συνιστώ ανεπιφύλακτα το ανοικτό πανεπιστήμιο
ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗκαι μάλιστα έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις από ότι στο Τζόκερ ή στο Λόττο. Απλά κάνεις μια ηλεκτρονική αίτηση και αποφασίζει η θεά τύχη.

Παράθεση
Προφανώς πρόκειται για αποφοίτους μαιμούδες που βαριόταν να έρθουν στην ελλάδα και να αποδείξουν την αξία τους (προφανώς δεν είχαν και τις ικανότητες - chic-) και πήγαν σ ένα παν/μιο που δεν έδιναν πανελλαδικές και γι αυτό δεν ανήκει στα ΑΕΙ και το πτυχίο τους είναι κατώτερο απ αυτό των ελληνικων συμβατικών παν/μιων

Αθανατo ελληνικo πνευμα....
 :)
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:19:46 »

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 10:27:28 am »
Για ψάξε εσύ αγαπητέ μου αν αυτό ισχύει για τους overseas students, επειγόμενος να χαρακτηρίσεις τους συνομιλητές σου, λες και θα κερδίσει το βραβείο της επιστημοσύνης όποιος προσβάλει τον συνδιαλεγόμενό του.

Καλό το ψάξιμο αρκει να μην είναι επιφανειακό
Για δες πως εισάγονται στα βρετανικά παν/μια οι ντόπιοι και δες πως εισάγονται οι έλληνες κλπ.

Ή μήπως δεν αποδέχεσαι τους τίτλούς αυτών των παν/μιων που απονέμονται σε έλληνες (γενικά αλλοδαπούς)?

Και στο κάτω-κάτω όπως ανέφερε κάποιος τα ξένα ΑΕΙ δεν εντάσσσονται στο νόμο του 82 για τα ΑΕΙ. Πως είναι δυνατό να τα αποδέχεσαι ως ισότιμα?? Προφανώς είναι κάτι άλλο δεν είναι παν/μια (με την ελληνική έννοια του όρου). Προφανώς.

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #159 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 12:13:36 pm »
Για ψάξε εσύ αγαπητέ μου αν αυτό ισχύει για τους overseas students, επειγόμενος να χαρακτηρίσεις τους συνομιλητές σου, λες και θα κερδίσει το βραβείο της επιστημοσύνης όποιος προσβάλει τον συνδιαλεγόμενό του.

Καλό το ψάξιμο αρκει να μην είναι επιφανειακό
Για δες πως εισάγονται στα βρετανικά παν/μια οι ντόπιοι και δες πως εισάγονται οι έλληνες κλπ.

Ή μήπως δεν αποδέχεσαι τους τίτλούς αυτών των παν/μιων που απονέμονται σε έλληνες (γενικά αλλοδαπούς)?

Και στο κάτω-κάτω όπως ανέφερε κάποιος τα ξένα ΑΕΙ δεν εντάσσσονται στο νόμο του 82 για τα ΑΕΙ. Πως είναι δυνατό να τα αποδέχεσαι ως ισότιμα?? Προφανώς είναι κάτι άλλο δεν είναι παν/μια (με την ελληνική έννοια του όρου). Προφανώς.

-----------------------

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Kαι στη

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 07:39:16 pm »
Και εγώ όταν έγινε η ανωτεροποίηση των ΤΕΙ παρ ότι ήμουν αντίθετος δεν εξέφρασα ποτέ την αποψή μου προσβάλλοντας τους σπουδαστές των ΤΕΙ με εκφράσεις τύπου "τειτζήδες" κλπ (όπως έκαναν και κάνουν ακόμα κάποιοι), διότι τους σέβομαι απόλυτα όπως και σέβομαι  την αντίθετη άποψη και δέχομαι ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος.

Ο καθένας εκφέρει τη γνώμη του και η πλειοψηφεία του κοινού βλέπει και κρίνει.

Αλλο όμως το να χαρακτηρίζεις κάποιον άσχετο και να του επιτίθεσαι με χαρακτηρισμούς. Νομίζω ότι εκτός του ότι ρίχνει το επίπεδο της συζήτησης, χάνει κανείς και το όποιο δίκιο έχει στα μάτια των υπολοίπων.

Πάντως , για να επανέλθω στο θέμα Εαπ όπως συμβαίνει και με άλλους θεσμούς πιστεύω πως η κοινωνία θα το κρίνει αυστηρά (και πολύ καλά θα κάνει) και θα βγάλει τα συμπεράσματά της.

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Δεκεμβρίου 04, 2007, 10:33:39 pm »
Για την ιστορία, κανείς δεν άκουγε σε αυτή τη συζήτηση.

Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 01:03:36 am »

Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #163 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 01:54:16 am »

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 07:29:50 am »
Φίλε xaan, απ'ότι φαίνεται δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ.
Προφανώς δεν ισχύουν όσα έγραψα για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και τους Κινέζους.
Επίσης, το "κάποιες φορές" στο μήνυμά μου δεν έχει μπει τυχαία.
Δε θεωρώ τους Έλληνες πιο χαζούς από τους Κινέζους, απλά διαπιστώνω μια διαφορά στη νοοτροπία.
Ούτε το μήνυμά μου είχε στόχο εσένα προσωπικά.

Φυσικά δεν είμαστε όλοι το ίδιο :
Εγώ διάλεξα (για λόγους ευγενείας) να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου στη διατύπωση ενός επιχειρήματος.
Εσύ προτιμάς να χαρακτηρίζεις το συνομιλητή σου άμεσα και μερικές φορές να τον προσβάλλεις.
Νομίζεις είναι δύσκολο να κάνουμε και οι υπόλοιποι το ίδιο;

Κι εγώ έγραψα κάποιες απόψεις σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν τις επανέλαβα όμως 1587 φορές, διότι σέβομαι την αντίληψη των συνομιλητών μου.

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #165 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 11:31:53 am »
Φίλε xaan, απ'ότι φαίνεται δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ.
Προφανώς δεν ισχύουν όσα έγραψα για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και τους Κινέζους.
Επίσης, το "κάποιες φορές" στο μήνυμά μου δεν έχει μπει τυχαία.
Δε θεωρώ τους Έλληνες πιο χαζούς από τους Κινέζους, απλά διαπιστώνω μια διαφορά στη νοοτροπία.
Ούτε το μήνυμά μου είχε στόχο εσένα προσωπικά.

Φυσικά δεν είμαστε όλοι το ίδιο :
Εγώ διάλεξα (για λόγους ευγενείας) να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου στη διατύπωση ενός επιχειρήματος.
Εσύ προτιμάς να χαρακτηρίζεις το συνομιλητή σου άμεσα και μερικές φορές να τον προσβάλλεις.
Νομίζεις είναι δύσκολο να κάνουμε και οι υπόλοιποι το ίδιο;

Κι εγώ έγραψα κάποιες απόψεις σε αυτή τη συζήτηση.
Δεν τις επανέλαβα όμως 1587 φορές, διότι σέβομαι την αντίληψη των συνομιλητών μου.

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 12:07:59 pm »
Το ΠΣΕ δεν ξέρω τι είναι και δεν έχω γνώμη.
Για το ΕΑΠ την έχω γράψει τη γνώμη μου και προηγουμένως.
Ο τρόπος εισαγωγής ΔΕΝ είναι πρωτεύουσας σημασίας, αλλά διατηρώ επιφυλάξεις ως προς το επίπεδο σπουδών.

Αποσυνδεδεμένος rodos5

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 01:00:32 pm »
Χωρίς να θέλω να ερμηνεύσω τον φίλο siobaras, νομίζω πως εστίασε στη διαφορετική προσέγγιση και νοοτροπία ελλήνων και κινέζων και δεν κατέκρινε τους ελληνες. Απλώς επισήμανε διαφορές αντίληψης των δυο λαών κάτι που για μένα είναι απόλυτα θεμιτό. Δεν σημαίνει πχ ότι ο ελληνας είναι (αν είναι) περισσότερο επιπόλαιος αυτό θα τον χαρακτηρίσει ως κατώτερο ή θα τον οδηγήσει τελικά σε λανθασμένο μονοπάτι.

Εδώ θα ήθελα να κάνω έναν παραλληλισμό και με το Εαπ. Φυσικά ο τρόπος προσέγγγισης και απόκτησης της γνώσης στο ΕΑΠ και στα υπόλοιπα παν/μια είναι διαφορέτικός. Στηρίζεται σε ένα διαφορετικό συστημα διδασκαλίας και κανείς δεν το αρνείται αυτό. Αυτό όμως που μετράει και στις δυο περιπτώσεις είναι η αξιοπιστία του συστήματος και των γνώσεων που μεταδίδει. Δηλ. οδηγούν αυτοί οι διαφορετικοί δρόμοι στη μεταδοση της γνώσης? Πως αξιολογείται η επάρκεια των γνώσεων? Με εξετάσεις? Ποιοι είναι οι διασκοντες? κατέχουν τα τυπικά προσόντα? κλπ...

Η ιδεολογική είναι κι αυτή μια σεβαστή άποψη (πχ είμαι υπερασπιστής των συμβατικών ή του Εαπ ή και των 2..). Πιστευω όμως η επιστομονική κατάρτιση είναι αυτή που διακρίνει έναν απόφοιτο και όχι με ποιον τρόπο την απέκτησε αλλά αν την απέκτησε και αν αυτή είναι επαρκής.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182612
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)