0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μάλιστα, και ποια τμήματα Πανεπιστημίων στην Ελλάδα έχουν μεταπτυχιακά στις επιστήμες της αγωγής;
Καλησπέρα,και εγω θέλω να κάνω αίτηση στο Σπουδές στην Εκπαίδευση MEd ή Εκπαίδευση Ενηλίκων MEd του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π). Αυτά είναι ισοδύναμα προς το πτυχίο της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.; δηλαδή παρέχουν παιδαγωγική επάρκεια; είμαι οικονομολόγος και δεν έχω ΣΕΛΕΤΕ και θέλω να παρακολουθήσω ένα από τα δύο μεταπτυχιακά και για την παιδαγωγική επάρκεια (αν παρεχουν) και για παιδαγωγική γενικά κατάρτηση. Ας μας απαντήσει κάποιος που το έχει κάνει και έχει πάρει επίσημη απάντηση, είτε από το ΕΑΠ είτε από Υπουργείο Παιδείας είτε από ΑΣΕΠ.Ευχαριστώ
για ποιο λογο πρεπει να περασουν 5 ετη απο τοτε π πηρες πτυχιο για να κανεις αιτηση??ξερει καποιος καποιο αλλο μεταπτυχιακο σχετικο με εκπαιδευση στην αθηνα π να μην ξεπερναει σε διδακτρα αυτατου ΕΑΠ?
Παράθεση από: sev^ στις Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:38:07 pmγια ποιο λογο πρεπει να περασουν 5 ετη απο τοτε π πηρες πτυχιο για να κανεις αιτηση??ξερει καποιος καποιο αλλο μεταπτυχιακο σχετικο με εκπαιδευση στην αθηνα π να μην ξεπερναει σε διδακτρα αυτατου ΕΑΠ?Πιθανότατα γιατί θέλουν να έχουν αρκετούς εκπαιδευτικούς στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, οπότε μπαίνει το χρονικό όριο για να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις από προσφάτως αποφοιτήσαντες, στους οποίους άλλωστε απευθύνονται τα μεταπτυχιακά των ΑΕΙ/ΤΕΙ, μιας και είναι ουσιαστικά οι μόνοι που μπορούν να τα παρακολουθήσουν με άνεση, λόγω επαρκούς ελεύθερου χρόνου. Τα προγράμματα του ΕΑΠ απευθύνονται κυρίως σε εργαζόμενους γι' αυτό και γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Για το δεύτερο ερώτημα, ναι υπάρχουν αρκετά προγράμματα μεταπτυχιακών (δεν θυμάμαι τους τίτλους τους) που είναι δωρεάν ακόμη, αλλά απαιτούν εξετάσεις, όπως, νομίζω, στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Παν/μίου Αθηνών.
Παράθεση από: Daidalos στις Δεκεμβρίου 02, 2011, 10:06:47 amΠαράθεση από: sev^ στις Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:38:07 pmγια ποιο λογο πρεπει να περασουν 5 ετη απο τοτε π πηρες πτυχιο για να κανεις αιτηση??ξερει καποιος καποιο αλλο μεταπτυχιακο σχετικο με εκπαιδευση στην αθηνα π να μην ξεπερναει σε διδακτρα αυτατου ΕΑΠ?Πιθανότατα γιατί θέλουν να έχουν αρκετούς εκπαιδευτικούς στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, οπότε μπαίνει το χρονικό όριο για να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις από προσφάτως αποφοιτήσαντες, στους οποίους άλλωστε απευθύνονται τα μεταπτυχιακά των ΑΕΙ/ΤΕΙ, μιας και είναι ουσιαστικά οι μόνοι που μπορούν να τα παρακολουθήσουν με άνεση, λόγω επαρκούς ελεύθερου χρόνου. Τα προγράμματα του ΕΑΠ απευθύνονται κυρίως σε εργαζόμενους γι' αυτό και γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Για το δεύτερο ερώτημα, ναι υπάρχουν αρκετά προγράμματα μεταπτυχιακών (δεν θυμάμαι τους τίτλους τους) που είναι δωρεάν ακόμη, αλλά απαιτούν εξετάσεις, όπως, νομίζω, στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Παν/μίου Αθηνών. Αν δεν κάνω λάθος πάντως τα πέντε χρόνια πρέπει να ισχύουν για όλα τα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.