*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 413752 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Li0

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #700 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 08:42:43 pm »
εγω κανω το εκπαιδευση ενηλίκων καθαρά από ενδιαφέρον αλλα δεν εχει παιδαγωγική κατάρτιση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:56:47 »

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #701 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 08:47:28 pm »
Για να πάρεις παιδαγωγική επάρκεια,θα πρέπει το μεταπτυχιακό να είναι στις επιστήμες της αγωγής.
Προσοχή μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή δεν δίνει παιδαγωγική επάρκεια.

KON75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #702 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 08:54:27 pm »
Μάλιστα, και ποια τμήματα Πανεπιστημίων στην Ελλάδα έχουν μεταπτυχιακά στις επιστήμες της αγωγής;

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #703 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 09:21:55 pm »
Μάλιστα, και ποια τμήματα Πανεπιστημίων στην Ελλάδα έχουν μεταπτυχιακά στις επιστήμες της αγωγής;
Δεν γνωρίζω.Είμαι και εγώ πε09,αλλά την παιδαγωγική επάρκεια την έχω από το Εππαικ της Ασπαιτε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:56:47 »

KON75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #704 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 10:29:31 pm »
οκ. οπότε όποιος ξέρει ασ απαντήσει ποια τμήματα Πανεπιστημίων στην Ελλάδα έχουν μεταπτυχιακά στις επιστήμες της αγωγής.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #705 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 10:31:11 pm »
Καλησπέρα,

και εγω θέλω να κάνω αίτηση στο  Σπουδές στην Εκπαίδευση MEd ή Εκπαίδευση Ενηλίκων MEd του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π). Αυτά είναι ισοδύναμα  προς το πτυχίο της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.; δηλαδή παρέχουν παιδαγωγική επάρκεια;
είμαι οικονομολόγος και δεν έχω ΣΕΛΕΤΕ και θέλω να παρακολουθήσω ένα από τα δύο μεταπτυχιακά και για την παιδαγωγική επάρκεια (αν παρεχουν) και για παιδαγωγική γενικά κατάρτηση. Ας μας απαντήσει κάποιος που το έχει κάνει και έχει πάρει επίσημη απάντηση, είτε από το ΕΑΠ είτε από Υπουργείο Παιδείας είτε από ΑΣΕΠ.

Ευχαριστώ

όχι σε καμιά περίπτωση .
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #706 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 10:51:51 pm »
Όντως δεν δίνει επάρκεια... Αν και κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο μιας και ουσιαστικά για να το τελειώσει κανείς έχει κάνει 5 φορές περισσότερα μαθήματα σε παιδαγωγικά από όσα κάνει στην ΑΣΠΑΙΤΕ. Ελπίζω κάποτε να διορθωθεί αυτή η αδικία...

Κατά τα άλλα επαγγελματικά δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι. Εγώ φέτος το ξεκίνησα... Φαίνεται ενδιαφέρον και σίγουρα αν το παρακολουθήσει κάποιος εκπαιδευτικός θα γίνει καλύτερος στη δουλειά του.

KON75

• Επισκέπτης
« Απάντηση #707 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:10:41 pm »
έψαξα στο λίγο ιντερνετ και είδα ότι :
Aνοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις Επιστήμες της Αγωγής

Με Τέσσερις Κατευθύνσεις ειδίκευσης:

Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική
    Θεωρία της Παιδείας / Αναλυτικά Προγράμματα
    Διδακτική των Θετικών Επιστημών
    Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος sev^

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #708 στις: Δεκεμβρίου 01, 2011, 11:38:07 pm »
για ποιο λογο πρεπει να περασουν 5 ετη απο τοτε π πηρες πτυχιο για να κανεις αιτηση??
ξερει καποιος καποιο αλλο μεταπτυχιακο σχετικο με εκπαιδευση στην αθηνα π να μην ξεπερναει σε διδακτρα αυτα
του ΕΑΠ?

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #709 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 10:06:47 am »
για ποιο λογο πρεπει να περασουν 5 ετη απο τοτε π πηρες πτυχιο για να κανεις αιτηση??
ξερει καποιος καποιο αλλο μεταπτυχιακο σχετικο με εκπαιδευση στην αθηνα π να μην ξεπερναει σε διδακτρα αυτα
του ΕΑΠ?
Πιθανότατα γιατί θέλουν να έχουν αρκετούς εκπαιδευτικούς στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, οπότε μπαίνει το χρονικό όριο για να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις από προσφάτως αποφοιτήσαντες, στους οποίους άλλωστε απευθύνονται τα μεταπτυχιακά των ΑΕΙ/ΤΕΙ, μιας και είναι ουσιαστικά οι μόνοι που μπορούν να τα παρακολουθήσουν με άνεση, λόγω επαρκούς ελεύθερου χρόνου. Τα προγράμματα του ΕΑΠ απευθύνονται κυρίως σε εργαζόμενους γι' αυτό και γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Για το δεύτερο ερώτημα, ναι υπάρχουν αρκετά προγράμματα μεταπτυχιακών (δεν θυμάμαι τους τίτλους τους) που είναι δωρεάν ακόμη, αλλά απαιτούν εξετάσεις, όπως, νομίζω, στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Παν/μίου Αθηνών.  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2011, 10:33:30 am από Daidalos »

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #710 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 02:54:03 pm »
του ΕΑΠ?
Πιθανότατα γιατί θέλουν να έχουν αρκετούς εκπαιδευτικούς στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, οπότε μπαίνει το χρονικό όριο για να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις από προσφάτως αποφοιτήσαντες, στους οποίους άλλωστε απευθύνονται τα μεταπτυχιακά των ΑΕΙ/ΤΕΙ, μιας και είναι ουσιαστικά οι μόνοι που μπορούν να τα παρακολουθήσουν με άνεση, λόγω επαρκούς ελεύθερου χρόνου. Τα προγράμματα του ΕΑΠ απευθύνονται κυρίως σε εργαζόμενους γι' αυτό και γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Για το δεύτερο ερώτημα, ναι υπάρχουν αρκετά προγράμματα μεταπτυχιακών (δεν θυμάμαι τους τίτλους τους) που είναι δωρεάν ακόμη, αλλά απαιτούν εξετάσεις, όπως, νομίζω, στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Παν/μίου Αθηνών.  ;)
Αν δεν κάνω λάθος πάντως τα πέντε χρόνια πρέπει να ισχύουν για όλα τα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
« Απάντηση #711 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 03:01:38 pm »
του ΕΑΠ?
Αν δεν κάνω λάθος πάντως τα πέντε χρόνια πρέπει να ισχύουν για όλα τα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Ισχύουν μόνο για το μεταπτυχιακό Σπουδές στην Εκπαίδευση.  :)

Αποσυνδεδεμένος Odette

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ19 & ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #712 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 03:03:46 pm »
Δε νομίζω να ισχύει για όλα τα μεταπτυχιακά. Αν δεις τις προϋποθέσεις εισαγωγής μόνο στο "Σπουδές στην εκπαίδευση" αναφέρει τα 5 χρόνια.
Η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς…

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #713 στις: Δεκεμβρίου 02, 2011, 03:04:51 pm »
OK! Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση! Είχα αυτή τη λανθασμένη εντύπωση...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)