*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 413795 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02 Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #756 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 10:17:00 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:42:41 »

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 20, 2011, 10:58:15 pm από Daidalos »

Αποσυνδεδεμένος edge

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #758 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 11:50:17 pm »
Συνάδελφοι , οι περισσότεροι στο forum ασχολείσται και δικαίως με πιο "εκπαιδευτικά" ΜΠΣ,

αλλά μήπως γνωρίζει κανείς ή έχει παρακολουθήσει το Μ.Π.Σ. Διαχείριση Τεχνικών Έργων ?
κληρώθηκα κατηγορία

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #759 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 12:19:14 am »
Συνάδελφοι , οι περισσότεροι στο forum ασχολείσται και δικαίως με πιο "εκπαιδευτικά" ΜΠΣ,

αλλά μήπως γνωρίζει κανείς ή έχει παρακολουθήσει το Μ.Π.Σ. Διαχείριση Τεχνικών Έργων ?
κληρώθηκα κατηγορία

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:42:41 »

Αποσυνδεδεμένος clair

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #760 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 12:28:04 am »
Καλησπέρα!!!Μόλις είδα ότι με πήραν στο μεταπτυχιακό αγγλικής στο ΕΑΠ και η αλήθεια είναι οτι σαν να έχω μπερδευτεί λίγο...Άν δηλώσω 2 θεματικές ενότητες πρέπει να καταθέσω μέχρι 20 Ιανουαρίου 1600 ευρω;;; Γιατί στις οδηγίες ανέφερε για 800...και αν κάποιος το έχει παρακολουθήσει τι θα με συμβούλευε για πρώτη χρονιά...2 ενότητες ή 1;
Καλησπέρα και συγχαρητήρια!
Οι δύο πρώτες ενότητες είναι οι πιο δύσκολες. Εγώ τις πήρα χωριστά και φέτος έχω τις επόμενες 2 μαζί, που αν και είναι επιλογής, με ζορίζουν αρκετά. Οι δύο πρώτες είναι οι βάσεις για ο,τιδήποτε άλλο πάρεις.
Έχω και φίλη που έχει πάρει τις δύο πρώτες ενότητες μαζί και είναι λιγάκι πανικόβλητη, αλλά δεν αντέχει να τελειώσει το μεταπτυχιακό σε 4 ή 5 χρόνια και αποφάσισε 2-2 και 1 η διπλωματική=3 χρόνια.
Έχω τα άρθρα από τις 2 πρώτες ενότητες. (Πολύ πιθανό να σας στείλουν και νέα άρθρα). Αλλά αν σου τα στείλω, θα καταλάβεις πόσο διάβασμα πρόκειται να κάνεις. Κάθε ενότητα έχει 4 εργασίες, από 1600 έως 2000 λέξεις η καθεμία. Θα χρειαστείς και πολλή βιβλιογραφία, δηλ. άρθρα και βιβλία. Πέμπτη πρωί θα στείλω σε 2 άτομα τα άρθρα. Αν εσύ ή όποιος άλλος της Αγγλικής ενδιαφέρεται, στείλτε email σας σε προσωπικό μήνυμα...και μετά Καλό Διάβασμα! 8)
Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..Και εγώ για μια ενότητα έλεγα τον πρώτο χρόνο γιατί και με τη δουλειά δεν ξέρω αν θα προλαβαίνω.Αν,δηλαδή,επιλέξω στην αρχή 1 ενότητα,το 2ο χρόνο δεν μπορώ να πάρω 2(εννοώ την δεύτερη υποχρεωτική και μία επιλογής);

Αποσυνδεδεμένος edge

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #762 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 12:36:59 am »

κληρώθηκα κατηγορία

Αποσυνδεδεμένος Daidalos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #763 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 12:41:19 am »
Υπάρχουν πολλοί που εργάζονται και κάνουν ταυτόχρονα και διδακτορικό, όπως ένας γνωστός μου εκπαιδευτικός, στο Τμήμα Μεθοδολογίας της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε κάθε περίπτωση, έχει να κάνει και με το θέμα που επιλέγει κάποιος, αλλά και με τον επόπτη καθηγητή. Σίγουρα, είναι μεγάλη επιβάρυνση, αλλά κυρίως όσον αφορά τις θεωρητικές επιστήμες, μπορεί να κάνει έρευνα στον ελεύθερο χρόνο του (όσο έχει ο καθένας). Όσον αφορά τα δίδακτρα, έχω την αίσθηση ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτούνται, αλλά είναι γενικά ακριβά τα βιβλία (κυρίως τα ξενόγλωσσα). Πάντως, το α και το ω είναι το θέμα που έχει επιλεγεί. Άλλωστε, δεν απαιτείται ούτε παρουσία σε σεμινάρια ούτε συχνή επαφή με τους καθηγητές. Κυρίως, θέλει ψάξιμο και, βέβαια, έχει να κάνει και με τα ενδιαφέροντα του καθενός. Το ιδανικό για εργαζόμενο στο δημόσιο τομέα είναι η εκπαιδευτική άδεια, που, προς το παρόν, χορηγείται (ανανεώνεται) μόνο σε όσους είχαν πάρει ήδη από το 2009-10, απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον, αλλά και οι υποτροφίες του ΙΚΥ.  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2011, 12:46:53 am από Daidalos »

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #764 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 01:26:47 am »
Προσωπικά δε δικαιούμαι άδεια ως αναπληρώτρια :)
Όταν ρωτούσα για διδακτορικό σε πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης δε βρήκα κανέναν καθηγητή πρόθυμο.
Όσο για παρουσία,μπορεί να μην έχει σεμινάρια αλλά όσους διδακτορικούς γνωρίζω έπρεπε να είναι σταθερά εκεί για να κάνουν τα μαθήματα του καθηγητή,εργασίες του κλπ..
Σε μια ιδανική κοινωνία τα πράγματα θα ήταν όπως τα λες παντού ίσως,εγώ δυστυχώς άλλη πραγματικότητα συνάντησα.. :-\
Δεν έχω ψάξει αν υπάρχει κάποιος που ρώτησε για διδακτορικό στο ΕΑΠ,γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;
Μην αφήνεις ό,τι σε τρώει να χορτάσει..

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #765 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 01:44:14 am »
Εδώ ο εσωτερικός κανονισμός του ΕΑΠ για διδακτορικά: http://www.eap.gr/view.php?artid=524

Με λίγα λόγια:

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #766 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 01:57:47 am »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.Γνωρίζεις κάποιον που να έγινε δεκτός για διδακτορικό στο ΕΑΠ;

Αποσυνδεδεμένος Lucinda

• Moderator
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #767 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 02:22:31 am »

Αποσυνδεδεμένος tttzzz

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #768 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 02:31:13 am »
Ευχαριστώ και πάλι..Καλό σας βράδυ

Αποσυνδεδεμένος eidafws

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #769 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 03:42:24 am »
Γιατί όταν κάνεις διδακτορικό πρέπει να είσαι στο πόδι του καθηγητή; Δε το καταλαβαίνω. Αν θες να κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα ΟΚ. Αλλά αν το θες για εξειδίκευση στη δουλειά σου, τι ρόλο παίζει; Αν πληρώνεσαι γι αυτό ναι, να κάνεις. Αλλιώς γιατί; Δηλαδή εμείς θα πρέπει να γυρνάμε απ το σχολείο στις 2μιση και λίγο μετά να είμαστε πανεπιστήμιο για να κάνουμε τις δουλειές του καθηγητή... και πότε θα ετοιμαστούμε για την τάξη, πότε θα κάνουμε την έρευνα; Ξέφυγα απ το θέμα, σορρυ.

Μια απορία περί ΕΑΠ: με τις υποτροφίες που λέει το σάιτ τους τι παίζει; Πληρώνεις και μετά τις παίρνεις; Ή ξέρεις από πριν ότι την πήρες και έτσι αποφασίζεις αν θα ξεκινήσεις; Δικαιούνται οι καθηγητές; Γνωρίζετε κάποιον που να εχει πάρει;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 21, 2011, 03:45:01 am από eidafws »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182671
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144