*

Ψηφοφορία

ΤΙ ΤΜΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ?

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
117 (57.1%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ(ΦΠΨ)
44 (21.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ(ΦΠ)
16 (7.8%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
9 (4.4%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
3 (1.5%)
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ
3 (1.5%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
4 (2%)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
2 (1%)
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣΘΕ
7 (3.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 203

Αποστολέας Θέμα: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων  (Αναγνώστηκε 78321 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1626
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #112 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 06:46:09 pm »
Εμείς στο Φιλολογικό Αθήνας είχαμε σε κάθε μάθημα, 2 και 3 καθηγητές και για να περάσεις το μάθημα έπρεπε να περάσεις και τους 2 ή τους 3 καθηγητές.. ::) Επομένως δεν είχαμε 40 μαθήματα, όπως τυπικά ανέφερε το πρόγραμμα, αλλά τουλάχιστον 80.. ::) Και για όποιον ξέρει...Γεωργαντζόγλου!!!!!! ::) ::) ::)

Τα λέω όλα αυτά όχι για να παινευτώ, αλλά γιατί όλοι μας λίγο-πολύ κουραστήκαμε και θα έπρεπε να είμαστε διορισμένοι.. >:( >:( έχετε ακούσει δασκάλους να μαλώνουν για το ποιός τελείωσε τη καλύτερη σχολή και με ποιό βαθμό?
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:19:38 »

Αποσυνδεδεμένος maryvas

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1311
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #113 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 07:26:24 pm »
συμφωνα με του υπεπθ ειμαστε ολοι φιλολογοι. ο καλυτερος, ο πιο τυχερος κτλ ας διοριστει ειτε τελειωσε φπ ειτε τελειωσε φιλολογια ιωαννινων.
προσωπικα τελικα φιλολογια θεσσαλονικης που αντικειμενικα θεωρειται δυσκολη σχολη. την τελειωσα στα 6 χρονια οχι γιατι ηταν δυσκολη απλα επειδη ημουν στην κοσμαρα μου κ δε διαβαζα τιποτα. ενα μαθημα που παρακολουθησα, τη γενια του 30 στην ποιηση, μπορω να πω οτι με βοηθησε αρκετα στο ασεπ. ειδα οτι τα θυμομουν ολα κ παρολο που σε μερικα παιδια φαινεται δυσκολος ο σεφερης εγω παρακαλω να μπει. αυτο ομως δε με κανει ανωτερη απο αλλους συναδελφους. γενικα πιστευω οτι ο φιλολογος φαινεται στην πραξη κ οχι απο ποια σχολη εχει τελειωσει. τα παιδια των ιωαννινων που καναν αντιστροφο θα εχουν ισως προβαδισμα στο αγνωστο.
ασχολουμαι 2 χρονια με ιδιαιτερα. κ αυτα που εχω μαθει αυτα τα 2 χρονια δεν τα εμαθα σε ολα μου τα μαθητικα κ φοιτητικα χρονια.
ας πουμε οτι καποιος εχει τελειωσει τη δυσκολοτερη φιλολογια που υπαρχει κ μετα τα παρατησε για τον α ή β λογο. δε σημαινει οτι ειναι καλυτερος απο καποιον που τελειωσε φπ κ ασχολειται με μαθηματα. η ορεξη εχει σημασια κ οχι τι σχολη τελειωσαμε. με αυτην τη λογικη δε θα πρεπε να παω καθολου να δωσω ασεπ μιας κ οσο ημουν φοιτητρια κωλοβαρουσα κ απορω κ εγω πώς την τελειωσα τη σχολη. διαβαζω ομως απο ιουνιο συστηματικα κ εχω αξιωσεις μπορει οχι για διορισμο αλλα για ωρομισθια κ στην καλυτερη αναπληρωτρια.
ειναι ασκοπο ολο αυτο που γινεται σχετικα με το ποια σχολη ειναι καλυτερη κ ποια οχι. ολοι μας ειχαμε καθηγητες δυσκολους κ ολοι μας ειχαμε κ καθηγητες πιο ευκολους. ο καθενας υπερεχει σε σχεση με καποιον αλλον σε ενα ιδιαιτερο αντικειμενο. οι φιλολογοι στα νεα ή αρχαια, οι ιστορικοι στην ιστορια κ του φπ στα παιδαγωγικα. ακομη ομως κ τα παιδια του φπ μπορει να επαιρναν ως επιλογης ενα μαθημα δυσκολη απο τα φιλολογικα τμηματα.
μετα τη σχολη ειναι το θεμα να αναγνωριστει η αξια μας κ οχι αναλογα με το ποια σχολη τελειωσαμε.
κ κλεινω αυτο το μην παραθετοντας ενα παραδειγμα. ενας γνωστος μου ηταν χαλια μαθητης στο λυκειο, ισα ισα που περασε την ταξη. τον σπρωξαν οι γονεις του κ σπουδασε ιταλια νομικη. αυτη τη στιγμη ειναι ενας πολυ πετυχημενος δικηγορος γιατι ειχε ορεξη με το που τελειωσε τη σχολη να ενημερωθει κ να δουλεψει. αλλος που τελειωσε νομικη αθηνας δεν εχει δουλεια

Αποσυνδεδεμένος mirto

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 282
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 09, 2009, 08:39:04 pm »
καλησπέρα σε όλους. αν και παρακολουθώ το φόρουμ, σήμερα διάβασα το συγκεκριμένο θέμα και διαπιστώνω ότι για ακόμη μία φορά οι φιλόλογοι τρωγόμαστε. προσωπικά τελείωσα φιλολογία θεσ/νίκης με κλασική ειδίκευση και μέχρι το 2002 που τελείωσα τα μαθήματα για το πτυχίο ήταν 56 και όχι 48, όπως ειπώθηκε από κάποιον, αν και αυτό δεν έχει τόση σημασία. επίσης για τους συναδέλφους από το Ιωαννίνων, αν και δεν αμφισβητώ την αξία του τμήματος, τους πληροφορώ ότι και στη θεσ/νίκη είχαμε αντίστροφο αρχαίων και λατινικών και δύο πτυχιακά μαθήματα που η ύλη του καθενός ισοδυναμούσε με 10 άλλα μαθήματα. τίποτα από όλα αυτά όμως δεν μπορεί να μειώσει άλλους που έχουν βγάλει άλλα τμήματα, γιατί κατά τη γνώμη μου ο καθένας είναι υπεύθυνος για την προσωπική του εξέλιξη και όχι το τμήμα που έβγαλε. επίσης κάθε τμήμα έχει τις δικές του διαφορετικές δυσκολίες και όλα έχουν περίεργους καθηγητές που φροντίζουν να κάνουν τη ζωή των φιτητών δυσκολότερη. όσο για τον ασεπ είμαι επιτυχούσα δύο φορές σε καλή σειρά και ωστόσο δε θεωρώ ότι μέσα από το διαγωνισμό αποδεικνύεται ποιος είναι καλύτερος φιλόλογος από τον άλλο, καθώς είναι ένας διαγωνισμός που έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να καθορίσουν την επιτυχία ή την αποτυχία. δηλαδή από τους αποφοίτους των φιλολογικών σχολών μόνο οι επιτυχόντες του ασεπ αξίζουν; στους άλλους δεν έπρεπε να δοθεί πτυχίο; και όσο για το πόσο με διευκόλυνε στον ασεπ το τμήμα, από το οποίο  αποφοίτησα, ομολογώ ότι μου έδωσε μια μεγαλύτερη άνεση στα αρχαία λόγω μεγαλύτερης τριβής με το συγκεκριμένο αντικείμενο. καλή επιτυχία σε όλους και μακάρι να μπορούσα να πω ότι ο καλύτερος θα φανεί στον ασεπ. 

Αποσυνδεδεμένος green ice

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 334
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 10, 2009, 12:15:01 pm »
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Απλά να πω κ εγω για το Κλασικό Θεσσαλονίκης ότι τα 56 μαθήματα κ μέσα σαυτά τα δύο ευθέα -αντίστροφα  κ τα δύο πτυχιακά που φαίνονται άγνωστες λέξεις σε πολλούς είναι δύο Ασέπ χωρίς υπερβολή .Η κούραση που σου προκαλεί παιδιά εκείνο το τελευταίο στάδιο της σχολής σε κάνει να  να μην θέλεις ξαναδείς Αρχαία -Λατινικά τουλάχιστον για ένα χρόνο.Την κούραση πρέπει να την λαμβάνουμε υπόψη,το σπατάλημα ενέργειας ,για να μην καταφέρνεις τελικά τίποτα σε σχέση μαυτά για τα οποία μόχθησες πολύ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:19:38 »

Αποσυνδεδεμένος original21

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 5
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 05:49:55 pm »
    Προφανώς υπάρχει μια παρεξήγηση εδώ.... Στα χρόνια που ήμουν φοιτητής πάντα άκουγα τα καλύτερα λόγια από τους καθηγητές μας για την φιλολογία Θεσσαλονίκης και ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι ένα εξαιρετικό τμήμα. Έχω ακούσει καλά λόγια για την Φιλολογία Κρήτης και είχα εξαιρετικούς καθηγητές που ήταν εκεί πριν. Ξέρω για τον πολύ καλό τομέα Γλωσσολογίας στην Φιλολογία Πάτρας και δεν έχω ακούσει τίποτα αρνητικό για το τμήμα της Κομοτηνής. Όσο για το τμήμα της Αθήνας...οι περισσότεροι ,ακόμη και φοιτητές του, απλά θεωρούν απόμακρους και κάπως "βολεμένους" τους καθηγητές του. Κανείς όμως δεν αμφιβάλλει για το επίπεδο και την ιστορία του. Τα ίδιο φαντάζομαι ότι ακούτε και οι υπόλοιποι για το τμήμα Ιωαννίνων....οπότε ας τελειώσει αυτή η διαμάχη....τμήματα Φιλολογίας έχουμε εξαιρετικά σε όλη την Ελλάδα.
    Θα μπορούσα να πω ανάλογα πράγματα και για τμήματα ιστορίας όπως σίγουρα μπορώ να πω καλά λόγια για το τμήμα στα Γιάννενα αλλά το αφήνω για παιδιά του Ιστορικού που ξέρουν καλύτερα.
    Σε ό,τι αφορά το....Φ.Π.Ψ νιώθω τόση συναδελφική αλληλεγγύη όση κ οι απόφοιτοι της Ιατρικής Αθηνών για τους αποφοίτους Ιατρικής από τη
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 10, 2009, 09:26:28 pm από sting21 »

Αποσυνδεδεμένος stratos91

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1319
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 07:14:38 pm »
    Γεια σας κι από μένα! Είμαι κ εγώ ένας ...υπερόπτης απόφοιτος Κλασικού Ιωαννίνων..... Προφανώς υπάρχει μια παρεξήγηση εδώ.... Στα χρόνια που ήμουν φοιτητής πάντα άκουγα τα καλύτερα λόγια από τους καθηγητές μας για την φιλολογία Θεσσαλονίκης και ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι ένα εξαιρετικό τμήμα. Έχω ακούσει καλά λόγια για την Φιλολογία Κρήτης και είχα εξαιρετικούς καθηγητές που ήταν εκεί πριν. Ξέρω για τον εξαιρετικό τομέα Γλωσσολογίας στην Φιλολογία Πάτρας και δεν έχω ακούσει τίποτα αρνητικό για το τμήμα της Κομοτηνής. Όσο για το τμήμα της Αθήνας...οι περισσότεροι ,ακόμη και φοιτητές του, απλά θεωρούν απόμακρους και κάπως "βολεμένους" τους καθηγητές του. Κανείς όμως δεν αμφιβάλλει για το επίπεδο και την ιστορία του. Τα ίδιο φαντάζομαι ότι ακούτε και οι υπόλοιποι για το τμήμα Ιωαννίνων....οπότε ας τελειώσει αυτή η διαμάχη....τμήματα Φιλολογίας έχουμε εξαιρετικά σε όλη την Ελλάδα.
    Θα μπορούσα να πω ανάλογα πράγματα και για τμήματα ιστορίας όπως σίγουρα μπορώ να πω καλά λόγια για το τμήμα στα Γιάννενα αλλά το αφήνω για παιδιά του Ιστορικού που ξέρουν καλύτερα.
    Σε ό,τι αφορά το....Φ.Π.Ψ νιώθω τόση συναδελφική αλληλεγγύη όση κ οι απόφοιτοι της Ιατρικής Αθηνών για τους αποφοίτους Ιατρικής από τη

Αποσυνδεδεμένος original21

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 5
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #118 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 07:36:17 pm »
Ασφαλώς και νιώθω περήφανος αφού μπορεί να κουράστηκα και να μην έβγαλα 8.5.... αλλά σπούδασα μια επιστήμη και μπορώ να λέω ότι είμαι πτυχιούχος Φιλολογίας και όχι....Φιλοσοφικής. Άσε που δεν ντρέπομαι να δείξω το βιογραφικό μου σε φιλολογικό φροντιστήριο. όσο για τον ΑΣΕΠ τα ποσοστά επιτυχόντων από την σχολή μου είναι εξαιρετικα αλλά ακόμη κι αν είχες δίκιο δεν σημαίνει κάτι. Αν μας δώσουν τη δυνατότητα να δώσουμε ως θεολόγοι π.χ ή δάσκαλοι.....μπορεί να κάθηουμε να διαβάσουμε....να πάμε στον Μπόνια και να περάσουμε.....το θεωρείς δίκαιο;

Αποσυνδεδεμένος olgalia

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1509
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #119 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 07:41:43 pm »
Έλεος ρε συ sting, λυπήσου μας, μην αρχίζεις, περσινά ξινά σταφύλια. Ειλικρινά σκασίλα μας.
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος original21

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 5
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 07:50:16 pm »
Έλεος ρε συ sting, λυπήσου μας, μην αρχίζεις, περσινά ξινά σταφύλια. Ειλικρινά σκασίλα μας.

A συγγνώμη.....νόμιζα ότι ήταν ένα φόρουμ όπου ο καθένας λέει αυτό που πιστεύει και όποιος ενδιαφέρεται το διαβάζει....

Αποσυνδεδεμένος olgalia

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1509
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 07:57:31 pm »
Έτσι είναι, αλλά κρίμα να ξαναρχίσουν πάλι οι τσακωμοί πάνω που ηρεμήσαμε λίγο...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος original21

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 5
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #122 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 08:10:30 pm »
Έτσι είναι, αλλά κρίμα να ξαναρχίσουν πάλι οι τσακωμοί πάνω που ηρεμήσαμε λίγο...

Ok, δεκτό αυτό...Άλλωστε δεν είχα να προσθέσω κάτι άλλο.

Αποσυνδεδεμένος maryk

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1213
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 08:12:04 pm »
Mε "πείσατε"...αν αποτύχω στον ασεπ θα δωσω κατατακτηριες στη "χρυση" σχολη των Ιωαννινων...Θα αγοράσω και ένα καλαμι...συνηθίζεται απ'ότι φαίνεται στο συγκεκριμένο τμήμα!Συμβουλεύω και τους ΦΠΨήδες να δώσουν για καθαρό φιλολογικό (και κυρίως των Ιωαννίνων) ώστε να μη ντρέπονται να δείξουν το πτυχίο τους στα φροντιστήρια....
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος maryvas

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1311
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 08:38:02 pm »
ρε παιδια δεν χρειαζεται να τρωγομαστε μεταξυ μας. κοντος ψαλμος αλληλουια! ολοι φιλολογοι ειμαστε ανεξαρτητα τι τμημα εχουμε τελειωσει.

Αποσυνδεδεμένος evi.p

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 216
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02.50
    • Προφίλ
Απ: Διαφορές φιλολογικών τμημάτων
« Απάντηση #125 στις: Ιανουαρίου 13, 2009, 08:45:32 pm »
Καλησπέρα σε όλους!!και γω σήμερα το είδα το θέμα.....και θέλω να πω ότι είναι κρίμα να κατηγορεί η μία ομάδα αποφοίτων την άλλη γιατί αντικειμενικά κάθε σχολή παρέχει διαφορετικές γνώσεις, άσχετα με το γεγονός ότι όλοι μπαίνουμε στο ίδιο καζάνι, όχι μόνο για να δώσουμε ΑΣΕΠ αλλά και για να διδάξουμε στα σχολεία. Κανένας δεν είναι παντογνώστης........και θα πρέπει να τοποθετείται σε θέσεις σχετικές με το αντικείμενό του. Ας φωνάξουμε όλοι μαζί προς κοινή κατεύθυνση, αντί να φωνάζουμε ο ένας στον άλλον.....

Υ.Γ. Έχω τελειώσει ΦΠΨ Ιωαννίνων και το βρίσκω  άδικο να είμαι στο ίδιο ¨καζάνι¨ με τους λοιπούς φιλολόγους γιατί πόλύ απλά έχω διαφοροποιημένο αντικείμενο σπουδών... Αυτά τα λίγα......

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 4
Επισκέπτες: 568
Σύνολο: 572

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.049 δευτερόλεπτα. 34 ερωτήματα.