0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δουλεύω με ιδιαίτερα εδώ και πολλά χρόνια (είμαι φιλόλογος) και έχω σταματήσει να δέχομαι παιδιά που έρχονται τελευταία στιγμή, να τους πω κανένα sos, μπας και γράψουν τίποτε. Φροντίζω πάντως να εξηγώ στους γονείς τους λόγους που δε δέχομαι και ότι δεν βοηθούνται ουσιαστικά τα παιδιά τους με αυτό τον τρόπο. Οι περισσότεροι το εκτιμούν, γιατί θεωρούν πως - τουλάχιστον - δεν πάω να τους φάω τα λεφτά! Εξακολουθώ, βέβαια, να αναλαμβάνω μαθήματα που μου τυχαίνουν αφού πάρουν τα παιδιά τους πρώτους βαθμούς. Γενικά, μετά τα Χριστούγεννα, τα μαθήματα μπορούν να αυξηθούν από 50 έως και 100%. Πάντως, όταν πρωτοξεκίνησα, αναλάμβανα ό,τι μου τύχαινε, όποτε μου τύχαινε. Και σε δημοτικό έχω κάνει και σε μαθητές εντελώς ανεπίδεκτους και έχω αναλάβει μαθήματα ένα μήνα πριν από τις εξετάσεις κ.ο.κ. Πιστεύω ότι στην αρχή δε γίνεται να είσαι εκλεκτικός, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου βγει στη συνέχεια. Για παράδειγμα, πριν από χρόνια, ανέλαβα μήνα Φεβρουάριο ένα παιδί που είχε στο πρώτο τετράμηνο (Α' Λυκείου) 10 και στο δεύτερο ανέβηκε στο 15 και τόσο έγραψε και στο τέλος. Αστέρι δεν έγινε, βέβαια, αλλά οι γονείς του εκτίμησαν πολύ την προσπάθεια και τη δουλειά μου και μετά έκανα μάθημα σε όλο του το σόι και σε μερικούς φίλους... Δηλαδή, σε κακό δε μου βγήκε! Όσο για κρίση στα ιδιαίτερα, τι να σας πω, ίσως στα μεγάλα αστικά κέντρα να είναι αλλιώς, αλλά εγώ ζω και εργάζομαι στην επαρχία, όπου δεν μπορώ να πω ότι βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και νομίζω ότι οι περισσότεροι γονείς προνοούν για τα τελευταία χρόνια του σχολείου και για το ενδεχόμενο σπουδών των παιδιών τους και διαθέτουν χρήματα, αν πιστεύουν ότι θα πιάσουν τόπο. Απλά επιλέγουν ή κάποιον που γνωρίζουν προσωπικά ή κάποιον που είχε ο τάδε γνωστός τους και έμεινε ευχαριστημένος ή κάποιον φιρμάτο. Οπότε, η γνώμη μου είναι πως αν είναι τα πρώτα τρία - τέσσερα χρόνια που εργάζεστε, ρίξτε λίγο νερό στο κρασί σας. Τους νεότερους εκπαιδευτικούς τούς επιλέγουν οι γονείς, γιατί θεωρούν ότι θα τους έρθουν πιο φθηνοί. Δεν εννοώ, βέβαια, πως πρέπει να υποτιμάμε τη δουλειά μας, γιατί τότε θα την υποτιμήσουν και οι άλλοι. Απλά ότι αυτός που ξεκινάει τώρα ή που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια δε γίνεται να πάρει τα ίδια χρήματα με κάποιον με μεγαλύτερη εμπειρία, γιατί - ας μην κοροϊδευόμαστε - η εμπειρία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και όλοι μας θα τη μετρούσαμε και θα την αξιολογούσαμε διαφορετικά, αν επρόκειτο για τη μόρφωση των δικών μας παιδιών. Υπομονή, λοιπόν, και κάτι τελευταίο: νομίζω ότι η τιμή πηγαίνει ανάλογα με την τάξη και όχι ανάλογα με τη χρονική στιγμή που αναλαμβάνει κανείς ένα παιδί. Αυτά και με συγχωρείτε για το μακροσκελές μήνυμα...
σιγουρα δεν πλουτιζει καποιος δουλευοντας.
καθομαι κ γραφω 4 ωρες σημειωσεις για το επομενο μαθημα + 1 ωρα μαθημα + 1 ωρα στο πηγαινε ελα. εχουμε κ λεμε λοιπον 6 ωρες για να παρω 10 ευρω. ενοχλητικο αλλα δεν εχω αλλη επιλογη στη φαση που ειμαι
Νομιζω οτι δε θα επρεπε καποιος φιλολογος (νεος) να ζητα λιγοτερα απο 15 ευρω την ωρα
Vicsk, διαβασα το μήνυμά σου και πραγματικά προσπαθώ να πάρω κουράγιο...Είναι η 3η χρονιά που κάνω ιδιαίτερα(είμαι μαθηματικός) και παρόλο που είναι η καλύτερη από τις προηγούμενες, τα χρήματα που βγάζω, φτάνουν μετα βίας για τις βενζίνες μου και κάποια προσωπικά έξοδα που δεν μπορώ πάντα να καλύψω.
Αυτό λέω και γω στον εαυτό μου και σκύβω το κεφάλι. Κάνω υπομονή, ελπίζοντας ότι οι καλύτερες μέρες δεν θα αργήσουν! Μέχρι τότε το μαλλί θα έχει γίνει εμπριμέ! χαχαχα Εκτός βέβαια αν διοριστώ! χαχαχα, αυτό είναι πιο αστέιο! Ευχαριστώ για την υποστήριξη παρόλα αυτά!