0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μου ζήτησαν σήμερα να κάνω μαθημα σε μαθήτρια Α' Γυμνασίου, που δεν έχει ανοίξει βιβλίο όλη τη χρονιά, για να την προετοιμάσω για τις εξετάσεις μπας και περάσει την τάξη. Δέχτηκα και ζήτησα 15 ευρώ την ώρα, τα οποία και δέχτηκαν χωρίς καθόλου παζάρια και μάλιστα η οικογένεια δεν είναι καθόλου ευκατάστατη. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν πήρα λιγότερα χρήματα για το γυμνάσιο, το μόνο που με ανησυχεί είναι η μαθήτρια μήπως δεν ανοίξει ούτε και τώρα βιβλίο! Της ζήτησα το τετράδιο της Οδυσσειας να δω τις ασκήσεις που τους έβαζε ο καθηγητής και μου είπε ότι ποτέ δεν τους έβαλε γραπτή άσκηση, αλλά τις ασκησεις για το σπίτι δεν τις έβαζε γραπτώς, ζητούσε να τις ξέρουν μόνο προφορικά! Είναι δυνατόν; Τόσα χρόνια καθηγήτρια πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο!!!Τόσα χρόνια και ποτέ δε σταματούν να με εκπλήσσουν!
Δεν πιστεύω η καθηγήτρια να μην βάζει ασκήσεις γραπτά για το σπίτι.Μάλλον η μαθήτριά σου είναι αρκετά αμελής.Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τους γονείς της και αν αυτοί μπορούν να επικοινωνήσουν με την καθηγήτρια ή ίσως ακόμη και εσύ αν έχεις τη δυνατότητα και την άδεια των γονέων να μιλήσεις με την καθηγήτρια.Κατά τ'άλλα να της κάνει συχνές επαναλήψεις, μπας κ ΄μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εξετάσεις Καλή δύναμη
Άλλο να συννενοηθούν οι γονείς και άλλο οι δύο δασκάλες...
Παράθεση από: bikini στις Απριλίου 14, 2009, 08:43:59 amΆλλο να συννενοηθούν οι γονείς και άλλο οι δύο δασκάλες...Γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος για ξεμάλλιασμα...
Παράθεση από: joanna_it στις Απριλίου 14, 2009, 01:11:33 amΔεν πιστεύω η καθηγήτρια να μην βάζει ασκήσεις γραπτά για το σπίτι.Μάλλον η μαθήτριά σου είναι αρκετά αμελής.Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τους γονείς της και αν αυτοί μπορούν να επικοινωνήσουν με την καθηγήτρια ή ίσως ακόμη και εσύ αν έχεις τη δυνατότητα και την άδεια των γονέων να μιλήσεις με την καθηγήτρια.Κατά τ'άλλα να της κάνει συχνές επαναλήψεις, μπας κ ΄μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εξετάσεις Καλή δύναμη Εγώ συμβουλεύω να μην κάνεις κάτι τέτοιο.Τι δουλειά έχει να μπερδεύεται η δασκάλα του σχολείου με τη δασκάλα του φροντιστηρίου ή του ιδιαίτερου; Η καθεμιά κάνει τη δουλειά της όπως μπορεί σε άτυπη συνεργασία με το σχολείο...Εμένα προσωπικά δε θα μου άρεσε καθόλου να έρθει η κοπέλα που κάνει ιδιαίτερο σε μαθητή μου και να με ρωτήσει "κυρία ________, πώς δουλεύατε τα παιδιά όλη τη χρονιά;"Άλλο να συννενοηθούν οι γονείς και άλλο οι δύο δασκάλες...
Τρομερό... η μαθητριά μου ούτε τα άρθρα δεν ξέρει ούτε το ειμί ούτε τίποτα. Γολγοθάς με περιμένει...Πάντως, τι αίσχος είναι αυτά τα καινούρια βιβλία των αρχαίων του γυμνασίου! Τώρα που κοίταξα πιο προσεκτικά το βιβλίο της Α' έφριξα. Κείμενα πανδύσκολα -πού πήγε ο λύκος και η γριά και η άμπελος η αληθινη; Είναι με τα καλά τους οι συγγραφείς; Τους βάζουν παραγωγή στα αρχαία -υποκοριστικά, πατρωνυμικά, εθνικά και δε συμμαζεύεται;
Πάντως, τι αίσχος είναι αυτά τα καινούρια βιβλία των αρχαίων του γυμνασίου! Τώρα που κοίταξα πιο προσεκτικά το βιβλίο της Α' έφριξα. Κείμενα πανδύσκολα -πού πήγε ο λύκος και η γριά και η άμπελος η αληθινη; Είναι με τα καλά τους οι συγγραφείς; Τους βάζουν παραγωγή στα αρχαία -υποκοριστικά, πατρωνυμικά, εθνικά και δε συμμαζεύεται;
Το οικονομικό ζήτημα όντως είναι ένα θέμα... Γιατί ακόμα και αν πρέπει να προσαρμοστούμε στην κατάσταση που επικρατεί και στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία των ελληνικών οικογενειών, δεν ξέρω κατά πόσο ο αντίκτυπος της μείωσης της τιμής θα παρουσιάσει αντιστοιχία με τον αντίκτυπο της ίδιας της παρεχόμενης δουλειάς μας. Κοινώς: σε μάθημα θεωρητικής κατευθυνσης (γ' λυκείου) ζητούσα μέχρι πριν 2 χρόνια 15 ευρώ την ώρα γιατί φοβόμουν ότι αν πω περισσότερα, θα έχανα το μάθημα. Στους γονείς αυτή η τιμή ήταν προσιτή. Φοβόμουν όμως ότι ίσως και να 'χαν την εντύπωση ότι η δουλειά που θα προσφέρω θα ήταν αντίστοιχη της "χαμηλής" τιμής. Δεν ήταν βέβαια έτσι και αυτό αποδείχθηκε στη συνέχεια. Απλά θέλω να πω ότι μέσα από το ποσό που ζητάμε, πολλές φορές είναι σα να αξιολογούμε και τον ίδιο μας τον εαυτό και αυτό που προσφέρουμε στους μαθητές μας.