0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αλήθεια, πόσο εντατικά πιστεύετε ότι διαβάζουν οι μαθητές σας;Ας κάνουμε μια σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια που ήμασταν κι εμείς στη θέση τους…Με όλους σχεδόν τους συναδέλφους καθηγητές που έχω μιλήσει η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι μάλλον απογοητευτική.Και το παράλογο είναι ότι αν ρίξει κάποιος μια ματιά στις καρτέλες των μαθητών σε ορισμένα σχολεία (και δε μιλάω για ιδιωτικά σχολεία) θα νομίσει πως έχει να κάνει με μαθητές-φαινόμενα… Υ.Γ: Δεν αναφέρομαι μόνο στους μαθητές της Γ λυκείου που καίγονται για τον προφορικό βαθμό...
τώρα το φροντιστήριο στο γυμνάσιο ή ακόμα και στο δημοτικό, είναι κάτι το εντελώς νορμάλ, ειδικά άμα υπάρχει η πεποίθηση ότι το παιδί είναι αδύνατο σε κάποιο μάθημα.
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στο παιδικό δωμάτιο υπάρχουν σχεδόν τα πάντα…
Εκτός αυτού σήμερα μια μεγάλη μερίδα μαθητών (τουλάχιστον της Αθήνας που είμαι σε θέση να γνωρίζω) έχει πάρα πολλούς λόγους να μην προλαβαίνει-θέλει να διαβάσει: ηλ. υπολογιστής, κινητό (sms), playstation, τηλεόραση κ.λ.π.Δε διαφωνώ με τη θέληση των γονιών να προσφέρουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά τους, αλλά σίγουρα διαφωνώ με την έλλειψη του μέτρου σε αυτό. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στο παιδικό δωμάτιο υπάρχουν σχεδόν τα πάντα…
Παράθεση από: maska στις Νοεμβρίου 15, 2008, 04:49:15 pm Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στο παιδικό δωμάτιο υπάρχουν σχεδόν τα πάντα… Πες τα ντε!!! Κι εγώ με κάτι τέτοια τρώγομαι με φίλους και γονείς νηπίων και είμαι μονίμως στη μπούκα ως η αυστηρή και η σκληρή. Γιατί να προσπαθήσει κάποιος αν τα έχει όλα χωρίς κόπο;