0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: maska στις Νοεμβρίου 15, 2008, 04:49:15 pm Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στο παιδικό δωμάτιο υπάρχουν σχεδόν τα πάντα… Πες τα ντε!!! Κι εγώ με κάτι τέτοια τρώγομαι με φίλους και γονείς νηπίων και είμαι μονίμως στη μπούκα ως η αυστηρή και η σκληρή. Γιατί να προσπαθήσει κάποιος αν τα έχει όλα χωρίς κόπο;
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στο παιδικό δωμάτιο υπάρχουν σχεδόν τα πάντα…
Να θυμίσω και το άλλο, ότι το διάβασμα των μαθητών εξαρτάται πια ΚΑΙ από το... παζάρι που θα κάνουν με τους γονείς. πχ. 2 ώρες διάβασμα --> μισή ώρα PS ή Η/Υ, 17 στο τρίμηνο --> αγορά PS κλπ.
Siobaras, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Είναι πραγματικά άξιον απορίας γιατί υπάρχει τέτοια υποβάθμιση των θεμάτων στις Πανελλαδικές, τουλάχιστον στα δικά μας μαθήματα, γιατί νομίζω ότι τα Μαθηματικά έχουν διαφυλάξει το κύρος τους ως ένα βαθμό ακόμη και σήμερα. Δε θα μιλήσω για την έκθεση, επειδή ειλικρινά κάθε χρόνο απογοητεύομαι όλο και περισσότερο. Θα ήθελα όμως να σταθώ στα Αρχαία. Θυμάμαι ότι εμείς στις δέσμες αντιμετωπίζαμε το μάθημα με σεβασμό και δέος μπορώ να πω. Τώρα, μιλάω με τους μαθητές μου και αρκετοί μου ξεκινούν με την ατάκα "Έλα, μωρέ, αρχαία δε θα γράψω κανα 15;" και δεν αισχύνονται που το λένε Στη δε έκθεση το 15 το θεωρούν ως σίγουρο! koleygr, για το ΕΠΑΛ αρκεί να σου πω ότι η άλωση της Κωνσταντινούπολης μου έγραφαν ότι έγινε το 1926 (αν θυμάμαι καλά). Και επειδή το τμήμα είχε πολλούς ΑΕΚτζήδες τους λέω " Καλά, παιδί μου, πρώτα ιδρύθηκε η ΑΕΚ και μετά έγινε η Άλωση;". Μόνο τότε κατάλαβε ο μαθητής ότι ... κάτι δεν πάει καλά με την ημερομηνία που είπε! Ο δε Θ. Κολοκοτρώνης... λέγεται Θωμάς κατά τους μαθητές που είχα εγώ τουλάχιστον... οπότε για ποια μέθοδο των 3 ... και των 4... και των 5 μου λες!Landau, το μηχανάκι ... παίζει και σήμερα, αλλά αφορά βαθμολογία πάνω από 18... οπότε συνήθως άπιαστο όνειρο για το μαθητή!
Χμμμ, δεν έχεις και άδικο, Αναστασία μου. Και για φαντάσου πόσο απελπισμένος ή ανεύθυνος είναι ένας γονιός που τάζει μηχανάκι, δηλαδή την 1η σκοτώστρα σε αυτές τις ηλικίες, προκειμένου να διαβάσει το παιδί του!