*

Αποστολέας Θέμα: Γνωστικό επίπεδο μαθητών…  (Αναγνώστηκε 10856 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
Απ: Γνωστικό επίπεδο μαθητών…
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 01:41:59 pm »
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στο παιδικό δωμάτιο υπάρχουν σχεδόν τα πάντα…
 :(

Πες τα ντε!!! Κι εγώ με κάτι τέτοια τρώγομαι με φίλους και γονείς νηπίων και είμαι μονίμως στη μπούκα ως η αυστηρή και η σκληρή. Γιατί να προσπαθήσει κάποιος αν τα έχει όλα χωρίς κόπο;

1000++++++++++++++++++
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:37:38 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 19, 2009, 01:48:25 pm »
Να θυμίσω και το άλλο, ότι το διάβασμα των μαθητών εξαρτάται πια ΚΑΙ από το... παζάρι που θα κάνουν με τους γονείς. πχ. 2 ώρες διάβασμα --> μισή ώρα PS ή Η/Υ, 17 στο τρίμηνο --> αγορά PS κλπ.  ::)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 12:55:00 am »

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 04:03:13 am »
καρχαρία είναι μεγάλη κουβέντα αυτή που ανοίγεις...

Αλλά και γενικότερα, το συγκεκριμένο θέμα μάλλον είναι πολύ βαθύ από μόνο του...

Εγώ θα γράψω αυτό που έχω αναφέρει και παλιότερα και το εστιάζω στο Λύκειο (όπου και έχω σαφέστερη εικόνα) : Θεωρώ τεράστιο λάθος την υποτιθέμενη στροφή προς τη γενική παιδεία, με μείωση ύλης και απαιτήσεων σε όλα τα μαθήματα.

Αυτό, όταν έγινε αρχικά, τα παιδιά εξετάζονταν σε (εώς και) 14 μαθήματα, αν δεν κάνω λάθος.
Τώρα δίνουν 6, αλλά η ύλη και τα βιβλία είναι ίδια με αυτά που δίναν όσοι έδωσαν με 14!

Το άλλο ζημιογόνο (κατ'εμέ) είναι ότι το ίδιο το επίπεδο των θεμάτων στις πανελλήνιες έχει, γενικότερα, υποβαθμιστεί.
Το σημερινό "αστέρι" μαθητής, δεν μαθαίνει τα ίδια μαθηματικά ούτε τα ίδια αρχαία που μάθαινε παλιότερα.

Επίσης, διαφωνώ ότι τα παιδιά διαβάζουν περισσότερο σήμερα. Παλιά, υπήρχε και ένας σχετικός φόβος στους αδύνατους, ότι μπορεί να μείνεις στην ίδια τάξη αν είσαι εντελώς αδιάφορος. Σήμερα, μένεις μόνο από απουσίες και μόνο αν έχεις δώσει και αφορμές με την συμπεριφορά σου.
Οι πολλές ώρες φροντιστήριο δεν σημαίνουν και πολλές ώρες διάβασμα.

Άλλη προετοιμασία θα έκανε ο Usain Bolt, αν το παγκόσμιο που έπρεπε να σπάσει ήταν στα 10" και άλλη κάνει τώρα...

Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:37:38 »

Αποσυνδεδεμένος koleygr

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 04:15:45 am »
Εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι πως οι κάθε λογής κυβέρνηση υπακούει στη λαική εντολή που αρχικά δεν είναι άλλη από την σαφέστατη:
"

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 03:17:42 pm »
Το ΕΠΑΛ είναι πολύ καλύτερη μορφή σχολείου από το ενιαίο Λύκειο.
Δυστυχώς, όπως γράφει και ο koleygr, στην Ελλάδα είναι πολύ υποβαθμισμένο και συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό μαθητών που τα έχουν σχεδόν παρατήσει από νωρίς...
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 03:29:48 pm »
Να θυμίσω και το άλλο, ότι το διάβασμα των μαθητών εξαρτάται πια ΚΑΙ από το... παζάρι που θα κάνουν με τους γονείς. πχ. 2 ώρες διάβασμα --> μισή ώρα PS ή Η/Υ, 17 στο τρίμηνο --> αγορά PS κλπ.  ::)

Και παλιότερα με άλλη μορφή... είχα συμμαθητή στο γυμνάσιο, ο οποίος με το ζόρι περνούσε τις τάξεις, και όταν πέρασε από 2α στην 3η, οι γονείς του τού πήραν ένα μηχανάκι!!!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 11:43:09 pm »
Siobaras, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Είναι πραγματικά άξιον απορίας γιατί υπάρχει τέτοια υποβάθμιση των θεμάτων στις Πανελλαδικές, τουλάχιστον στα δικά μας μαθήματα, γιατί νομίζω ότι τα Μαθηματικά έχουν διαφυλάξει το κύρος τους ως ένα βαθμό ακόμη και σήμερα. Δε θα μιλήσω για την έκθεση, επειδή ειλικρινά κάθε χρόνο απογοητεύομαι όλο και περισσότερο. Θα ήθελα όμως να σταθώ στα Αρχαία. Θυμάμαι ότι εμείς στις δέσμες αντιμετωπίζαμε το μάθημα με σεβασμό και δέος μπορώ να πω. Τώρα, μιλάω με τους μαθητές μου και αρκετοί μου ξεκινούν με την ατάκα "Έλα, μωρέ, αρχαία δε θα γράψω κανα 15;" και δεν αισχύνονται που το λένε  ::) Στη δε έκθεση το 15 το θεωρούν ως σίγουρο! ::)

koleygr, για το ΕΠΑΛ αρκεί να σου πω ότι η άλωση της Κωνσταντινούπολης μου έγραφαν ότι έγινε το 1926 (αν θυμάμαι καλά). Και επειδή το τμήμα είχε πολλούς ΑΕΚτζήδες τους λέω " Καλά, παιδί μου, πρώτα ιδρύθηκε η ΑΕΚ και μετά έγινε η Άλωση;". Μόνο τότε κατάλαβε ο μαθητής ότι ... κάτι δεν πάει καλά με την ημερομηνία που είπε! :o Ο δε Θ. Κολοκοτρώνης... λέγεται Θωμάς :o :o κατά τους μαθητές που είχα εγώ τουλάχιστον... οπότε για ποια μέθοδο των 3 ... και των 4... και των 5 μου λες!

Landau, το μηχανάκι ... παίζει και σήμερα, αλλά αφορά βαθμολογία πάνω από 18... οπότε συνήθως άπιαστο όνειρο για το μαθητή! :P

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 11:46:56 pm »
Siobaras, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις. Είναι πραγματικά άξιον απορίας γιατί υπάρχει τέτοια υποβάθμιση των θεμάτων στις Πανελλαδικές, τουλάχιστον στα δικά μας μαθήματα, γιατί νομίζω ότι τα Μαθηματικά έχουν διαφυλάξει το κύρος τους ως ένα βαθμό ακόμη και σήμερα. Δε θα μιλήσω για την έκθεση, επειδή ειλικρινά κάθε χρόνο απογοητεύομαι όλο και περισσότερο. Θα ήθελα όμως να σταθώ στα Αρχαία. Θυμάμαι ότι εμείς στις δέσμες αντιμετωπίζαμε το μάθημα με σεβασμό και δέος μπορώ να πω. Τώρα, μιλάω με τους μαθητές μου και αρκετοί μου ξεκινούν με την ατάκα "Έλα, μωρέ, αρχαία δε θα γράψω κανα 15;" και δεν αισχύνονται που το λένε  ::) Στη δε έκθεση το 15 το θεωρούν ως σίγουρο! ::)

koleygr, για το ΕΠΑΛ αρκεί να σου πω ότι η άλωση της Κωνσταντινούπολης μου έγραφαν ότι έγινε το 1926 (αν θυμάμαι καλά). Και επειδή το τμήμα είχε πολλούς ΑΕΚτζήδες τους λέω " Καλά, παιδί μου, πρώτα ιδρύθηκε η ΑΕΚ και μετά έγινε η Άλωση;". Μόνο τότε κατάλαβε ο μαθητής ότι ... κάτι δεν πάει καλά με την ημερομηνία που είπε! :o Ο δε Θ. Κολοκοτρώνης... λέγεται Θωμάς :o :o κατά τους μαθητές που είχα εγώ τουλάχιστον... οπότε για ποια μέθοδο των 3 ... και των 4... και των 5 μου λες!

Landau, το μηχανάκι ... παίζει και σήμερα, αλλά αφορά βαθμολογία πάνω από 18... οπότε συνήθως άπιαστο όνειρο για το μαθητή! :P

και ετσι να μεινει ......ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 11:31:43 pm »
Χμμμ, δεν έχεις και άδικο, Αναστασία μου. :( Και για φαντάσου πόσο απελπισμένος ή ανεύθυνος είναι ένας γονιός που τάζει μηχανάκι, δηλαδή την 1η σκοτώστρα σε αυτές τις ηλικίες, προκειμένου να διαβάσει το παιδί του! :(

Αποσυνδεδεμένος Dros

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 11:54:21 pm »
Και ανεγκεφαλος μπορω να πω.Καλυτερα να μη διαβασει ποτε του αν το κινητρο ειναι το μηχανακι.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 06, 2010, 11:58:09 pm »
Εννοείται, συνάδελφε! Για πολλούς και ποικίλους λόγους!

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 07, 2010, 12:45:43 am »
Χμμμ, δεν έχεις και άδικο, Αναστασία μου. :( Και για φαντάσου πόσο απελπισμένος ή ανεύθυνος είναι ένας γονιός που τάζει μηχανάκι, δηλαδή την 1η σκοτώστρα σε αυτές τις ηλικίες, προκειμένου να διαβάσει το παιδί του! :(

μα αυτο ακριβως ειναι το θεμα...ξερει οτι δεν θα πιασει το στοχο ο πιτσιρικας και του το λεει για να σταματησει την γκρινια....αλλα εδω κολλαει η διαφημιση του τζοκερ.....κι αν σου κατσειιιι.....τοτε κυνηγας τον καθηγητη που ηταν γαλαντομος στους βαθμους.. ;D ;D
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 07:14:05 pm »
Μια και ο λόγος για το γνωστικό επίπεδο, παραθέτω απάντηση μαθήτριας της Γ Γυμνασίου.
... Η Α Εθνοσυνέλευση, κυρία, έγινε στην ... Παλαιστίνη! ::) ::) ::) ::) ::)
Και κατάλαβε το λάθος της μόνο αφού η τάξη έσκασε στα γέλια. Η άλλη πάλι μου είπε ότι έγινε... στον Εύριπο ::) ::) ::) Και καλά, τον Εύριπο να το καταλάβω ότι τον μπέρδεψε με την Επίδαυρο, την Παλαιστίνη μπορεί να μου την δικαιολογήσει κάποιος συνάδελφος???

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)