*

Αποστολέας Θέμα: SOS Θέματα για ΑΣΕΠ - ΠΕ60  (Αναγνώστηκε 62962 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: SOS Θέματα για ΑΣΕΠ
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 03, 2008, 11:16:32 pm »
Άσε τις μαλαγανιές βρε!!!! ;D ;D ;D Επειδή είμαι πολύ υπέρ της αυτορρύθμισης και της αυτονομίας(τους δένω μόνο το ένα κορδόνι και είμαι ικανή να κάτσω μέρες μέχρι να δέσουν και το άλλο μόνα τους :P), θα σου προτείνω το εξής: Διάβασε το υλικό και κάνε μια δοκιμή για καθεμιά από τις εκδοχές που πρότειενες, και μετά μπορούμε να τα συζητήσουμε αν θέλεις... Καλύτερα να δράς κι ας κάνεις λάθος παρά να περιμένεις κάποιον άλλο να σου το δώσει έτοιμο. ;) ;) ;)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:53:40 »

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 03, 2008, 11:23:20 pm »
Ουτε εσυ με καταλαβες
αυτο θα το κανω  που  λες......δεν εχω καταλαβει τη χρησιμοτητα στον ασεπ
θα μπει
α. ως project?
β. ως δραστηριοτητα?
γ.ως αναπτυξιακό θεμα ?

Τι πιστευεις ?
ΕιΝΑΙ ενα θεμα που πρωτη φορα ακουω!
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 03, 2008, 11:50:35 pm »
πιστεύω ότι αν έβαζα θέματα θα σας τα έλεγα από πριν και μάλλον γιαυτό δε βάζω εγώ θέματα (μόνο γιαυτό μη φανταστείς κάτι άλλο, πχ ότι δεν είμαι καθηγήτρια πανεπιστημίου  ;D ;D ;D) Πειραματίσου και δοκίμασε. Ποια προσέγγιση χρησιμοποιείς για κάτι που θα κρατήσει καιρό; Είναι μία ή περισσότερες; κ.λ.π. κ.λ.π.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος nikilak

• Νέο μέλος
  • *
  • Εγω ποτε θα γινω νηπιαγωγος??
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 02:00:02 am »
Ευχαριστώ πολυ κορίτσια η βοήθειά σας είναι πολύτιμη!!
το τελευταίο που θέλω να ξαναρωτήσω είναι μήπως καποια έχει βρει απο κάπου ενδεικτικές ερωτήσεις πολαπλής ή ανάπτυξης για εξάσκηση... ???
αν γρωρίζει κάποιος ας ενημερώσει :)
Καλα αποτελεσματα!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 03:53:40 »

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 02:01:42 am »
Μάλλον δεν έχω γινει κατανοητή ....τη γνωμη σου ηθελα για το πως μπορει να μπει ενα τετοιο θεμα διατυπωμενο οχι την απαντηση το θεμα δοσμενο οχι το πως θα το δουλεψω ουτε τι θα απαντησω αλλα την ερωτηση με βαση τη δικη σου λογικη μια που δεν εχω ακουσει τπτ ξανα που να αφορα το συγκεκριμενο θεμα.

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 10:22:31 am »
Δεν έχει σημασία η ακριβής διατύπωση, αυτό προσπαθώ να σου πω. Αν είσαι προετοιμασμένη και λίγο υποψιασμένη για κάποια πράγματα θα μπορέσεις να το γράψεις ούτως ή άλλως. Ρίξε μια ματιά στο υλικό μήπως τυχόν δίνει ιδέες και θεωρητικό υπόβαθρο και εξασκήσου σε πιθανούς τρόπους ανάπτυξης, κάτι που πρέπει να γίνει για όλα τα θέματα. Δε λέω να πιάσεις και να αναλύεεις όλα τα θέματα που θα βλέπεις μπροστά σου, αλλά αν π.χ. μου ζητήσουν project θα γράψω αυτά σε γενικές γραμμές και θα παίξω ανάλογα με το θέμα του project σε εκείνα. Αν μου βάλουν ανάπτυξη μίας δραστηριότητας, θα κινηθώ έτσι κ.ο.κ.

Αν διαβάσεις λίγη κοινωνιολογία της εκπαίδευσης και λίγη διαπολιτισμική θα το δεις μπροστά σου το φύλο. Στον Οδηγό δε λέει τίποτα;
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 11:09:31 am »
Ελα βρε Rita, πες και εσυ μια ερωτηση για το θέμα, θα σκάσει το κορίτσι....  ;D ;D

π.χ. θα μπορούσαν να βάλουν ως κύριο θέμα μία παράγραφο που να περιγράφει τη σημασία του νεου προγράμματος και μετά να ρωτήσουν:

σχεδιάστε μια δραστηριότητα που να προάγει την ισότητα των δύο φύλων στην τάξη. (πολύ απλό)

ή

πώς θα μπορούσατε να εντάξετε δραστηριότητες προώθησης της ισότητας των φύλων στον ετήσιο προγραμματισμό σας; (π.χ. εδώ μπορείς να σκεφτείς δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως έκανε η καλή συνάδελφος πιο πάνω και το συνδίασε με την 28η Οκτωβρίου. Τώρα πώς μπορείς να το εντάξεις, σε αφήνω να το σκεφτείς, γιατί μπορεί να κάνω τον ξερόλα αλλά για μεςρικά πράγματα ξέρω μόνο να προτείνω και μετά βαριέμαι να σκεφτώ μόνη μου... :P ;D ;D)

ή

μεσα από ποιους τρόπου θα μπορούσατε να διερευνήσετε τις απόψεις των γονέων για την ισότητα των δύο φύλων (ερωτηματολόγιο, παρατήρηση κτλ)

ή

με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να εμπλέξετε το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο στη προσέγγιση του θέματος της ισότητας των δύο φύλων; (βάλε τώρα με το μυαλό σου... ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ μπορεις να εμπλέξεις).

....κτλ, κτλ,κτλ.. Ένα σωρό μπορεί να σκεφτεί κανείς για οποιοδήποτε θέμα, αλλά καταλαβαίνω ότι λόγω του άγχους του επικείμενου διαγωνισμού το μυαλό κολλάει. Μόνο μη με πάρετε και πολύ στα σοβαρά και αγχωθείτε, κακομοίρες μου. Ο καθένας μπορεί να φτιάχνει με το μυαλό του σενάρια, θέματα, προσεγγίσεις, οτιδήποτε. Εσείς να διαβάζετε και να προχωράτε.

Μόνο μια σημείωση: Επειδή σαν γυναίκες έχουμε την τάση να θεωρούμε το θέμα της ισότητας των φύλων ως καθαρά γυναικείο (και να το βλέπουμε και φεμινιστικά, ότι ναι, μπορούμε να γίνουμε και πιλότοι, και αστροναύτες και ότι μπορούν και "ΑΥΤΟΙ"  ;D ;D, μη ξεχάσετε να έχετε στο νου σας και την αααααααααααλη πλευρά (που για μένα είναι και η ουσία του θέματος πλέον, αφού δεν ξενίζει πια τα παιδιά τόσο να βλέπουν γυναίκες αστυνόμους, γυναίκες πιλότους κτλ): ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΣΕ "ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ". Εκεί παίζεται πιστεύω όλο το παιχνίδι: Στην ανταλλαγή ρόλων. Να παίζουν τα κορίτσια τουβλάκια και πολεμο γίνεται. Αλλά πόσα αγόρια αλλάζουν φορεματα στις κούκλες και σιδερώνουν στο κουκλόσπιτο;;;; (χαχαχα, είχα εγώ εναν πρόπερσι που ήθελε να κάνει οοοοοοοολη τη φασίνα. Μ¨εχρι και πλυντήριο έβαζε στο σπίτι με τη μαμά του)..

Νομίζω ότι αυτό είναι το catch στην ιστορία της ισότητας.Η αμφίδρομη σχέση των φύλων σε σχέση με την ισότητα. Η ¨ουδετεροποίηση" των επαγγελμάτων και των οικιακών εργασιών και ολων των προτύπων γενικώς από την άποψη του φύλου.

Αυτά.  ;D Ευτυχώς που είστε και εσεις εδώ και κάνω practice τα θέματα αυτά. Έχω καταμουχλιάσει στο Γραφείο.. :-[ :D :-* :-* :-*
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος LAaleXXX

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 11:47:29 am »
Πολύ ενδιαφέρον τι θέμα της ισότητας, θα το συμπεριλάβω στο διάβασμά μου!!! Σχετικά με την ερώτηση για το ποιος βάζει θέματα φέτος σε σεμινάριο ακούστηκε ότι θα βάλουν οι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου..Στο site υπάρχει υλικό για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς http://www.pi-schools.gr/download/news/t_eisag_epimorfosis.pdf, Οι μεθοδολογικές προσεγγίσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων για αποτελεσματική συμμετοχή των παιδιών στη μαθησιακή διαδικασία, Γκλιάου είναι σος έμαθα!!Κάτι άλλο δεν διάβασα από αυτά..
Ελπίζω να βοήθησα ;)
Φτάσε εκεί που δεν μπορείς να φτάσεις..

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 12:07:19 pm »
Selas επιασες το σφιγμο μου και ανταποκριθηκες ειλικρινα ευχαριστω παρα πολυ !
Οσον αφορα την γκλιαου συμφωνω και αν εχετε αρθρα απο το συγχρονο που συνηθως γραφει αναπαραγει χρυσαφιδη για το project και τον αναφερει στην βιβλιογραφια της δλδ αναλογα με το τι γραφει κατα την ταπεινη μου αποψη εχει και την αντιστοιχη βιβλιογραφια οποτε ειναι μεσα σε ολα οποτε αν βαλει θεματα το βρισκω θετικο !

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 12:34:11 pm »
Selas επιασες το σφιγμο μου και ανταποκριθηκες

θα σου γράψω και μια συνταγή, βιταμινες, άσκηση πολλή, διαλογισμό δίς ημερησίως (μεσημέρι-βραδυ κατά προτίμηση) και πολλά κόμιξ...(Garfield = το απόλυτο αιλουροειδές....)   ;D ;D ;D ;D

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 12:39:11 pm »
Selas επιασες το σφιγμο μου και ανταποκριθηκες

θα σου γράψω και μια συνταγή, βιταμινες, άσκηση πολλή, διαλογισμό δίς ημερησίως (μεσημέρι-βραδυ κατά προτίμηση) και πολλά κόμιξ...(Garfield = το απόλυτο αιλουροειδές....)   ;D ;D ;D ;D
χαχαχαχαχαχαχα

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 10:43:56 pm »
MairyLiscious, τώρα μόλις είδα τις "απεγνωσμένες"  ;D ερωτήσεις σου...ό,τι σου είπε η selas...ε... κάτι παρόμοιο θα σκεφτόμουν κι εγώ! ;)
Να συμπληρώσω ότι το θεωρώ sos και για ένα ακόμη λόγο. Αν δείτε κορίτσια τι απαντήσεις δόθηκαν από τα παιδιά σε ερωτήσεις που έκανα συζητώντας μαζί τους για το θέμα...θα τραβάτε τα μαλλιά σας!!!! :P Ξέρουμε ότι υπάρχουν στερεότυπα ως προς το φύλο αλλά αυτό που κατέγραψα εγώ (και το έστειλα στην σύμβουλο) ξεπερνάει κάθε φαντασία... ::)
Υπάρχουν πράγματα που κάνουμε κι εμείς ασυναίσθητα και διαιωνίζουμε αυτά τα στερεότυπα. Επειδή λοιπόν τα πράγματα στην κοινωνία έχουν αλλάξει, μπαίνουν, με ένα τέτοιο πρόγραμμα, οι βάσεις (από το νηπιαγωγείο) για να αλλάξει και η νοοτροπία των αυριανών ενηλίκων.
Και υπάρχουν δραστηριότητες (μέσα σε αυτό το υλικό) που πραγματικά είναι πολύ εύκολες, που τις έχουμε κάνει ίσως ή τις έχουμε σκεφτεί αλλά ποτέ δεν τις προσεγγίσαμε από αυτή την πλευρά. Ρίξτε μια ματιά (εννοώ στο βιβλίο http://www.isotita-epeaek.gr/ipostirktiko_iliko/Nipiagogon_Biblio_7.pdf) και θα καταλάβετε! ;) :-*

ΥΓ. Και κάτι άλλο...έχουν καιρό να βάλουν μαθηματικά...(γλώσσα έχει μπει, φυσικές επιστήμες, πες με τη βροχή, έχουν μπει...) Μην ψάχνετε πάντα τα καινοτόμα! :-\
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 09:18:55 am »
ΥΓ. Και κάτι άλλο...έχουν καιρό να βάλουν μαθηματικά...(γλώσσα έχει μπει, φυσικές επιστήμες, πες με τη βροχή, έχουν μπει...)

σωστά! από το 2005 με τον πίνακα διπλής εισόδου αν δεν κάνω λάθος. Και δεν το θεωρώ καθαρά μαθηματική δραστηριότητα, γιατί ουσιαστικά θέλανε να δουνε το πως προσεγγίζουμε διδακτικά τις μαθησιακες ικανότητες των παιδιών....

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 01:30:49 pm »
Δεν έχει σημασία η ακριβής διατύπωση, αυτό προσπαθώ να σου πω. Αν είσαι προετοιμασμένη και λίγο υποψιασμένη για κάποια πράγματα θα μπορέσεις να το γράψεις ούτως ή άλλως. Ρίξε μια ματιά στο υλικό μήπως τυχόν δίνει ιδέες και θεωρητικό υπόβαθρο και εξασκήσου σε πιθανούς τρόπους ανάπτυξης, κάτι που πρέπει να γίνει για όλα τα θέματα. Δε λέω να πιάσεις και να αναλύεεις όλα τα θέματα που θα βλέπεις μπροστά σου, αλλά αν π.χ. μου ζητήσουν project θα γράψω αυτά σε γενικές γραμμές και θα παίξω ανάλογα με το θέμα του project σε εκείνα. Αν μου βάλουν ανάπτυξη μίας δραστηριότητας, θα κινηθώ έτσι κ.ο.κ.

Αν διαβάσεις λίγη κοινωνιολογία της εκπαίδευσης και λίγη διαπολιτισμική θα το δεις μπροστά σου το φύλο. Στον Οδηγό δε λέει τίποτα;

Αυτό το ξέρω , το άγχος μου είναι μην πάω να δώσω κατσω στην καρεκλίτσα και μου δώσουν θέμα ''ισότητα'' τι γράφω αν δεν εχω διαβασει τιποτα????
χιχχιχιχι θατο ψαξω λοιπον !!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)