0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν το διαβάσεις λίγο προσεκτικά, θα δεις ότι δίνει έμφαση στα αδύνατα σημεία της διδασκαλίας και όχι των μαθητών. Ο στόχος δηλαδή της διαμορφωτικής αξιολόγησης είναι να πάρει ο εκπαιδευτικός (στην προκειμένη περίπτωση) ανατροφοδότηση για τις αδυναμίες της διδασκαλίας του και να την τροποποιήσει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και λειτουργική για τη συγκεκριμένη ομάδα παιδιών. Πώς κάνουμε μια πιλοτική έρευνα πρι την κανονική, για να ελέγξουμε τα ερευνητικά μας εργαλεία; (π.χ. το ερωτηματολόγιο) Ένα τέτοιο πράγμα. Επίσης κι εγώ έχω ακούσει τον όρο διαγνωστική για την αρχική αξιολόγηση που έχει σκοπό να εντοπίσει το επίπεδο γνώσης των μαθητών πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η μετέπειτα διδασκαλία.Ναι, στο ΔΕΠΠΣ την αναφερει ακριβως ετσι:αρχικη/διαγνωστικη!Ελπίζω να βοήθησα.
Έχω μια απορία που αφορά την πρωινή ζώνη στον ολοήμερο...και είναι η εξής:Όταν βρεθούν αυτά τα 5 παιδιά που απαιτούνται και υπάρξει η πρωινή ζώνη, είναι υποχρεωμένα όλα τα παιδιά του τμήματος να προσέρχονται στο σχολείο 7.00-7.30 ή μόνο αυτά που τα βολεύει αυτή ή ώρα και τα υπολοιπα κανονικά 8.00-8.30?Ας μου δώσει κάποια τα φώτα της γιατί δεν μπορώ να βρω την απάντηση πουθενά Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Παράθεση από: sylfa στις Ιανουαρίου 19, 2009, 12:07:08 amΈχω μια απορία που αφορά την πρωινή ζώνη στον ολοήμερο...και είναι η εξής:Όταν βρεθούν αυτά τα 5 παιδιά που απαιτούνται και υπάρξει η πρωινή ζώνη, είναι υποχρεωμένα όλα τα παιδιά του τμήματος να προσέρχονται στο σχολείο 7.00-7.30 ή μόνο αυτά που τα βολεύει αυτή ή ώρα και τα υπολοιπα κανονικά 8.00-8.30?Ας μου δώσει κάποια τα φώτα της γιατί δεν μπορώ να βρω την απάντηση πουθενά Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων άλλο η πρωινή ζώνη και άλλο η απογευματινή. στην πρωινή συμμετέχουν μόνο τα παιδιά που έχουν δηλώσει, δλδ τα 5-6.