0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωριζεται μηπωσ που μπορω να βρω υλικο για τη μεταβαση απο την οικογενεια στο νηπιαγωγειο; Στα βιβλια που εχω μιλαει μονο για τη μεταβαση στο δημοτικο σχολειο!
Γεια χαρα, θα ηθελα και 'γω να σας ρωτησω κατι για την αναπτυξη θεματικής προσεγγισης... βαζουμε καθε φορα μια θεμελιωδη εννοια ή μπορουμε και περισσοτερες?
Παράθεση από: nikilak στις Ιανουαρίου 26, 2009, 07:17:00 pmΓεια χαρα, θα ηθελα και 'γω να σας ρωτησω κατι για την αναπτυξη θεματικής προσεγγισης... βαζουμε καθε φορα μια θεμελιωδη εννοια ή μπορουμε και περισσοτερες?χα! εγω δεν ήξερα καν οτι βάζουμε κ θεμελιώδη εννοια..δηλ που τη βάζουμε? λέμε ο,τι εχουμε να πουμε κ αναμεσα σε ολα λεμε οτι η θεμελιωδη εννοια που διαπλέκεται είναι η ταδε? αν είναι ετσι (ας βοηθήσει κάποιος που ξερει ) τότε γιατι να μην εμπλέξουμε κ άλλες θεμελιώδεις εννοιες αν αυτές κολλάνε κ εφόσον η προσεγγιση που γίνεται είναι διαθεματική??? δηλ δε μπορεί να ειναι θεμελιωδη εννοια η μεταβολη εξέλιξη κ ταυτόχρονα κ η αλληλεπίδραση? σαλάτα τα εχω κάνει
Και εγώ πιστεύω ότι σε μια δραστηριότητα μπορεί να προσεγγίζονται παρα πάνω απο μια θεμελιώδεις έννοιες. Για παράδειγμα σε μια συνταγή για κεικ έχουμε την έννοια της μεταβολής, της αλληλεπίδρασης και αν τα παιδιά δουλεύουν ομαδικά και επικοινωνία... Τί λέτε και οι υπόλοιποι/ες?
Ναι, εφόσον βέβαια λειτουργούν ομαδικά και υπάρχει αλληλεπίδραση στην ομάδα.
Παράθεση από: souvlitsa στις Ιανουαρίου 26, 2009, 09:16:14 pmΝαι, εφόσον βέβαια λειτουργούν ομαδικά και υπάρχει αλληλεπίδραση στην ομάδα. Ευχαριστω για τη βοηθεια!!
με 2 λεξεις τι εννοουμε οταν λεμε γνωστικη μαθητεια?