0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
να σου απαντησω ως μαμα για την υλη;στο τμημα του γιου μου εφτασαν στη γλωσσα στο μαθημα για τα γραμματα ζ και υ, και στα μαθηματικα στο μαθημα 21(προσθεση αριθμων 6-10).Στο αλλο τμημα της ταξης τους ειναι κατα ενα μαθημα πισω.Επισης στο σχολειο του ανιψιου μου ειναι στα ιδια μ'εμας.Για το επιπεδο δεν μπορω να απαντησω μια που ο γιος μου ηδη ηξερε να διαβαζει απο περυσι και να κανει προσθεση -αφαιρεση με το μυαλο(χωρις να μετρει δαχτυλα κλπ).
Παράθεση από: resident στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 11:33:50 amνα σου απαντησω ως μαμα για την υλη;στο τμημα του γιου μου εφτασαν στη γλωσσα στο μαθημα για τα γραμματα ζ και υ, και στα μαθηματικα στο μαθημα 21(προσθεση αριθμων 6-10).Στο αλλο τμημα της ταξης τους ειναι κατα ενα μαθημα πισω.Επισης στο σχολειο του ανιψιου μου ειναι στα ιδια μ'εμας.Για το επιπεδο δεν μπορω να απαντησω μια που ο γιος μου ηδη ηξερε να διαβαζει απο περυσι και να κανει προσθεση -αφαιρεση με το μυαλο(χωρις να μετρει δαχτυλα κλπ).Γεια σου,ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα για αυτο που αναφερεις για το γιο σου.Εμενα ο δικος μου ειναι 5 χρονων,στα νηπια,και εχουμε μαθει ολα τα γραμματα και συλλαβισμο,τωρα μπαινουμε σε δισυλλαβες λεξεις.Επισης,οπως και ο δικος σου,προσθετει και αφαιρει με το μυαλο,στην αρχη οταν ξεκινησαμε πηγε να βγαλει τα δαχτυλα και να μετρησει,ομως δεν τον αφησα,και ετσι εχει αποστηθησει τα αποτελεσματα.Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενη με το παιδι,και προσπαθω να του μαθω καποια πραγματα απο τωρα,ωστε του χρονου στην πρωτη ταξη να μας ερθουν ευκολα.Αλλα σε συζητησεις που κανω με τις συναδελφους δασκαλες,μου λενε να μην το πιεσω,και να μην ικανοποιω αυτη τη φιλομαθεια που εχει τελειως,ωστε να μην κορεστει και μετα δεν θελει να διαβασει.Εσυ πως νιωθεις φετος που το παιδι σου ειναι πιο ανετο απο τους συμμαθητες του,δικαιωνεσαι για τον περσινο σου κοπο;Ο ιδιος πως νιωθει που τα ξερει ολα;Με συγχωρεις αν σε ζαλιζω με τις ερωτησεις μου,αλλα παντα ενιωθα πως πρεπει να τα ''σπρωξω μπροστα'' τα παιδια μου,και τωρα μετα απο αυτες τις συζητησεις ανησυχω..
Ωραία και εγώ κάπου εκεί είμαι!!Τα παιδιά σε τι επίπεδο είναι?Ολα μπορουν να διαβάζουν και να γράφουν άνετα?Εχω 2 που ακόμα δεν ξεχωρίζουν τα γράμματα!
Παράθεση από: X.K. στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 11:20:19 pmΠαράθεση από: resident στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 11:33:50 amνα σου απαντησω ως μαμα για την υλη;στο τμημα του γιου μου εφτασαν στη γλωσσα στο μαθημα για τα γραμματα ζ και υ, και στα μαθηματικα στο μαθημα 21(προσθεση αριθμων 6-10).Στο αλλο τμημα της ταξης τους ειναι κατα ενα μαθημα πισω.Επισης στο σχολειο του ανιψιου μου ειναι στα ιδια μ'εμας.Για το επιπεδο δεν μπορω να απαντησω μια που ο γιος μου ηδη ηξερε να διαβαζει απο περυσι και να κανει προσθεση -αφαιρεση με το μυαλο(χωρις να μετρει δαχτυλα κλπ).Γεια σου,ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα για αυτο που αναφερεις για το γιο σου.Εμενα ο δικος μου ειναι 5 χρονων,στα νηπια,και εχουμε μαθει ολα τα γραμματα και συλλαβισμο,τωρα μπαινουμε σε δισυλλαβες λεξεις.Επισης,οπως και ο δικος σου,προσθετει και αφαιρει με το μυαλο,στην αρχη οταν ξεκινησαμε πηγε να βγαλει τα δαχτυλα και να μετρησει,ομως δεν τον αφησα,και ετσι εχει αποστηθησει τα αποτελεσματα.Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενη με το παιδι,και προσπαθω να του μαθω καποια πραγματα απο τωρα,ωστε του χρονου στην πρωτη ταξη να μας ερθουν ευκολα.Αλλα σε συζητησεις που κανω με τις συναδελφους δασκαλες,μου λενε να μην το πιεσω,και να μην ικανοποιω αυτη τη φιλομαθεια που εχει τελειως,ωστε να μην κορεστει και μετα δεν θελει να διαβασει.Εσυ πως νιωθεις φετος που το παιδι σου ειναι πιο ανετο απο τους συμμαθητες του,δικαιωνεσαι για τον περσινο σου κοπο;Ο ιδιος πως νιωθει που τα ξερει ολα;Με συγχωρεις αν σε ζαλιζω με τις ερωτησεις μου,αλλα παντα ενιωθα πως πρεπει να τα ''σπρωξω μπροστα'' τα παιδια μου,και τωρα μετα απο αυτες τις συζητησεις ανησυχω..Η αληθεια ειναι οτι εγω δεν εκανα πολλα πραγματα,απλα παρειχα στο παιδι τα μεσα ωστε να μαθει.Του παιρναμε πολλα βιβλια(τα ζητουσε ο ιδιος ),αφηγουμασταν ιστοριες κι εβλεπε καποια dvd με μυθολογια κι αλλα εκπαιδευτικα θεματα.Πολλα περισσοτερα εμαθε στο σχολειο.Εχει φοιτησει ως τωρα τρια χρονια στον παιδικο και δυο χρονιες στα νηπια.Οταν ηταν 3,5 χρ επειδη ηδη μιλουσε καθαρα,οι δασκαλες του παιδικου τον εβαλαν στο τμημα με τα προνηπια και νηπια.Εκει ειχε μια πρωτη επαφη με τα γραμματα κι αριθμους.Αργοτερα στο νηπιαγωγειο ειχε πολυ καλες δασκαλες που ασχολουνταν πολυ κι εμαθε απο την αρχη της δευτερης χρονιας να διαβαζει.Δεν τον εβαλα ποτε στο σπιτι να διαβασει,μονος του αρχισε.Συνηθως με ρωτουσε αθροισματα αριθμων,του τα ελεγε και τα μαθαινε ετσι.Φετος στην πρωτη,οπως το περιμενα βαριεται λιγο και μιλαει(γενικα ειναι παιδι που μιλαει πολυ) οποτε πλεον καθεται μονος του.Επισης καμια φορα γινεται υπεροπτικος και μου λεει:μαμα ο ταδε δεν ξερει να διαβαζει,ειναι χαζος.Του εξηγω βεβαια οτι δεν πρεπει να αισθανεται ετσι κι οτι ποτε η μαθηση δεν σταματα,αλλα τα παιδια ειναι σκληρα πολλες φορες και κριτικαρουν το διαφορετικο
η καθηγήτριά τους στην αρχή της χρονιάς μας έστειλε ένα σημείωμα ζητώντας μας να μην ρωτάμε τα παιδιά τι μαθαίνουν αλλά να τα αφήνουμε μόνα τους να μας λένε. Το αποτέλεσμα είναι, επειδή ο δικός μου δε μου λέει τίποτα από όσα συμβαίνουν στο σχολείο, να μην ξέρω τίποτα παρά μόνο όσα μου λένε οι άλλες μαμάδες. Ποια είναι η γνώμη σας; Επίσης, του χρόνου που θα πάει νήπια, υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω στο σπίτι με το παιδί έτσι ώστε στο δημοτικό να μην έχουμε προβλήματα;
. Υπάρχουν βιβλία; Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες κατευθυντήριες; Ή απλά να το αφήσω στην δασκάλα;
Εγω εχω την κορη μου στον παιδικο(2,5 χρ) και μεχρι πριν ενα μηνα δεν μου ελεγε τιποτα,ουτε καποιο τραγουδι.Ξαφνικα αρχισε να μας λεει καθε μερα τραγουδακια που κανουν εκει.Ωστοσο η δασκαλα μου ειπε πως απο την αρχη της χρονιας συμμετειχε,απλα δεν ελεγε σ'εμας τιποτα.