*

Αποστολέας Θέμα: Καταλήψεις και Διαγωνισμός ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 88547 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
Απ: Καταλήψεις και Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
« Απάντηση #56 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:13:56 pm »
Μπράβο σε όσους αντιστέκονται και έκαψαν τα καταστήματα των απλών ανθρώπων. Μπράβο, που κατασπάραξαν τα 3 αθώα παιδάκια του ειδικού φρουρού Μπράβο που έκαναν ήρωα ένα άτυχο 15χρονο παιδί, που το μόνο που προσπαθούσε είναι να κερδίσει την προσοχή των γονιών του. Μπράβο που γίναμε δικαστές,  ιατροδικαστές, ψυχολόγοι. Μπράβο που καίμε τα πανεπιστήμια. Μπράβο μας. Προτείνω να στήσουμε ικριώματα στο Σύνταγμα και να κρεμάμε ανθρώπους. Προτείνω να φέρουμε και τους μαθητές μας να παρακολουθήσουν. Μπράβο που δείξαμε και την ίδια ευαισθησία όταν το καλοκαίρι σκοτώθηκαν οι ναυτεργάτες στο Σκαραμαγκά. Μπράβο που βγήκαμε στους δρόμους, όταν πριν λίγους μήνες ένας ειδικός φρουρός έμεινε παράλυτος από σφαίρα χασισέμπορου. Επιτέλους, αφυπνίστηκε η ελληνική κοινωνία!!!! Πάω να γυαλίσω το γιαταγάνι του παππού μου, γιατί έχουμε αγώνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:09:30 »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:27:09 pm »
Και επειδή θα βγείτε και θα λέτε ότι είμαι υπέρ του ειδικού φρουρού, σας προλαβαίνω, λέγοντάς σας πως όχι. Όποιος δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του πάει σπίτι του. Μπορώ όμως να διαχωρίσω μεμονωμένα γεγονότα. Τέλος δεν είμαι λαϊκός δικαστής για να κρίνω. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:34:32 pm »
Έχω τη δική μου άποψη κι εσείς τη δική σας. Απόλυτα σεβαστό! Με ανησυχεί ωστόσο που δεν αποδέχεστε καμία ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί..Πραγματικά με ανησυχεί..
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος drakos13

• Πλήρες μέλος
  • πε03
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:38:11 pm »
Τον άτυχο 15άχρονο δεν τον έκανε ήρωα κανείς. Θύμα όμως της αστυνομίας (του μπατσου) είναι. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πάντα μια δολοφονία από αστυνομικό-και μαλιστα παιδιου- έχει μεγαλύτερη δύναμη απο εργατικά ατυχήματα- πουλάει περισσότερο. Εξάλου και τότε θυμάμαι υπήρξαν αντιδράσεις ,πορείες και προβληματισμος. Μη γίνεσαι προκλητικός. Επειδή εμεινε παραλυτος ειδικος φρουρός (ειναι επικυνδυνο επάγγελμα) θα τραβάνε οι ειδικοι φρουροι όπλο με το έτσι θέλω? Μην ειρωνευεσαι την αντίδραση της κοινωνίας. Το ότι κόσμος βγήκε αυθόρμητα στους δρόμους ειναι πολυ σημαντικό και ελπιδοφόρο.
Ελπιδοφόρο δεν είναι οτι στην Πατρα εμφανιστηκε ο Σπίνος (μαζι με Καλαμπόκα ο φονιάς του Τεμπονέρα) και κυνηγούσε τους ταραξίες μαζι με ΜΑΤ και εμπόρους που δήθεν τους σπάσανε τα μαγαζία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:09:30 »

Αποσυνδεδεμένος aziuol

• Πλήρες μέλος
  • VENCEREMOS !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:40:05 pm »
Έχω τη δική μου άποψη κι εσείς τη δική σας. Απόλυτα σεβαστό! Με ανησυχεί ωστόσο που δεν αποδέχεστε καμία ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί..Πραγματικά με ανησυχεί..
Η μοναδική ευθύνη που μπορώ να αποδεχτώ είναι ότι ίσως δεν έχω φωνάξει αρκετά σ'αυτούς που μου καταστρέφουν τη ζωή. Θα προσπαθήσω όμως ακόμα περισσότερο από δω και μπρός. Αυτά
The revolution will not be televised, the revolution will be live...

Αποσυνδεδεμένος aziuol

• Πλήρες μέλος
  • VENCEREMOS !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:40:53 pm »
Τον άτυχο 15άχρονο δεν τον έκανε ήρωα κανείς. Θύμα όμως της αστυνομίας (του μπατσου) είναι. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πάντα μια δολοφονία από αστυνομικό-και μαλιστα παιδιου- έχει μεγαλύτερη δύναμη απο εργατικά ατυχήματα- πουλάει περισσότερο. Εξάλου και τότε θυμάμαι υπήρξαν αντιδράσεις ,πορείες και προβληματισμος. Μη γίνεσαι προκλητικός. Επειδή εμεινε παραλυτος ειδικος φρουρός (ειναι επικυνδυνο επάγγελμα) θα τραβάνε οι ειδικοι φρουροι όπλο με το έτσι θέλω? Μην ειρωνευεσαι την αντίδραση της κοινωνίας. Το ότι κόσμος βγήκε αυθόρμητα στους δρόμους ειναι πολυ σημαντικό και ελπιδοφόρο.
Ελπιδοφόρο δεν είναι οτι στην Πατρα εμφανιστηκε ο Σπίνος (μαζι με Καλαμπόκα ο φονιάς του Τεμπονέρα) και κυνηγούσε τους ταραξίες μαζι με ΜΑΤ και εμπόρους που δήθεν τους σπάσανε τα μαγαζία.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:45:10 pm »
Παράθεση
σ'αυτούς που μου καταστρέφουν τη ζωή

"Το ότι η ζωή είναι προβληματική σημαίνει πως η ζωή σου δεν ταιριάζει στο καλούπι της ζωής. Πρέπει λοιπόν ν' αλλάξεις τη ζωή σου, έτσι ώστε να ταιριάξει στο καλούπι, και τότε οτιδήποτε προβληματικό θα εξαφανιστεί."

Wittgenstein

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:46:35 pm »
Και επειδή θα βγείτε και θα λέτε ότι είμαι υπέρ του ειδικού φρουρού, σας προλαβαίνω, λέγοντάς σας πως όχι. Όποιος δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του πάει σπίτι του. Μπορώ όμως να διαχωρίσω μεμονωμένα γεγονότα. Τέλος δεν είμαι λαϊκός δικαστής για να κρίνω. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Αποσυνδεδεμένος aziuol

• Πλήρες μέλος
  • VENCEREMOS !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:52:03 pm »
Παράθεση
σ'αυτούς που μου καταστρέφουν τη ζωή

"Το ότι η ζωή είναι προβληματική σημαίνει πως η ζωή σου δεν ταιριάζει στο καλούπι της ζωής. Πρέπει λοιπόν ν' αλλάξεις τη ζωή σου, έτσι ώστε να ταιριάξει στο καλούπι, και τότε οτιδήποτε προβληματικό θα εξαφανιστεί."

Wittgenstein

Ναι συμφωνώ...Πρέπει να αλλάξω τη ζωή μου. Όχι όμως προσαρμόζοντας την στο καλούπι που κάποιοι αλλοι αποφάσισαν και έφτιαξαν για μένα αλλά σπάζοντας το και ζώντας τη ζωή μου ελεύθερα! Με αξιοπρεπείς ορους που εγώ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 01:59:50 pm »
Παράθεση
Όχι όμως προσαρμόζοντας την στο καλούπι που κάποιοι αλλοι αποφάσισαν και έφτιαξαν για μένα αλλά σπάζοντας το και ζώντας τη ζωή μου ελεύθερα!

"Δε νιώθουμε όμως στ' αλήθεια ότι εκείνος που δεν βλέπει προβλήματα στη ζωή εθελοτυφλεί απέναντι σε κάτι σημαντικό ίσως το σημαντικότερο απ' όλα; Δεν μας έρχεται να πούμε ότι εκείνος που  ζει μ' αυτόν τον τρόπο ζει στα τυφλά - ίδιος τυφλοπόντικας - και ότι, αν μπορούσε να δει, θα έβλεπε το πρόβλημα; Ή μήπως θα έπρεπε να πω καλύτερα; αυτός που ζει σωστά δεν νιώθει το πρόβλημα σαν θλίψη, επομένως δεν το βλέπει καν σαν πρόβλημα, αλλά μάλλον σαν χαρά, μ' άλλα λόγια σαν φωτεινό αιθέρα που περιβάλλει τη ζωή του, κι όχι σαν ένα αβέβαιο φόντο."

wittgenstein

Αποσυνδεδεμένος kalipso

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 02:23:52 pm »
παντως οπως και να χει,συμφωνουμε ή διαφωνουμε σε επιμερους θεματα, η κατασταση δεν παει καλα...
τωρα ακουσα παλι οτι εγινε χαμος απο  ξυλο και επεισοδιια Αθηνα και Θεσνικη.
 πώς να βρεις ψυχραιμια να διαβασεις με ολα οσα γινονται..
και δεν παραιτειται κανεις...τουλαχιστον να εκτονωθουν ισως τα πραματα.
απο την άλλα την πεσαν στον Στυλιανιδη,γιατι λεει ηταν στα μπουζουκια το βραδυ της δολοφονιας που καιγοταν η Ελλαδα. ;D
Αυτος απαντησε οτι σπιλωνουν το προσωπο του...ενω δεν αρνηθηκε οτι ηταν.

Αποσυνδεδεμένος dora2008

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • .."μην κλέβεις κλέφτη, μην κλέβεις κλέφτη.."
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 02:27:47 pm »
Παράθεση
Όχι όμως προσαρμόζοντας την στο καλούπι που κάποιοι αλλοι αποφάσισαν και έφτιαξαν για μένα αλλά σπάζοντας το και ζώντας τη ζωή μου ελεύθερα!

"Δε νιώθουμε όμως στ' αλήθεια ότι εκείνος που δεν βλέπει προβλήματα στη ζωή εθελοτυφλεί απέναντι σε κάτι σημαντικό ίσως το σημαντικότερο απ' όλα; Δεν μας έρχεται να πούμε ότι εκείνος που  ζει μ' αυτόν τον τρόπο ζει στα τυφλά - ίδιος τυφλοπόντικας - και ότι, αν μπορούσε να δει, θα έβλεπε το πρόβλημα; Ή μήπως θα έπρεπε να πω καλύτερα; αυτός που ζει σωστά δεν νιώθει το πρόβλημα σαν θλίψη, επομένως δεν το βλέπει καν σαν πρόβλημα, αλλά μάλλον σαν χαρά, μ' άλλα λόγια σαν φωτεινό αιθέρα που περιβάλλει τη ζωή του, κι όχι σαν ένα αβέβαιο φόντο."

wittgenstein

amalfi, θέλεις να μας πεις πώς ακριβώς ερμηνεύεις εσύ το παραπάνω απόσπασμα από το Wittgenstein? Μην έχοντας προσωπικά ευρύτερη άποψη για το έργο του, πάνε πολλάαααα εξάλλου χρόνια δυστυχώς, που έχω να τον αγγίξω, θεωρώ ότι το απόσπασμα που παρέθεσες ερμηνεύεται κατά πολλούς τρόπους. ΄Ενας από αυτούς: ο άνθρωπος που εθελοτυφλεί μπροστά στα προβλήματα της ζωής και κλείνει τα μάτια ενώπιον των όποιων καταστάσεων κάθε άλλο παρά ως ΄Ανθρωπος ζει. Περισσότερο μοιάζει με τυφλοπόντικα, που εθελοτυφλεί.
Κι επειδή κάποιοι "κύριοι" (σαφώς και δεν αναφέρομαι σε συναδέλφους, αλλά στους "επάνω", στους ιθύνοντες, που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και τρέφονται από τον ιδρώτα του προσώπου μας, σαν τα παράσιτα εδώ και δεκαετίες), μας θέλουν όλους υποταγμένους και σκυφτούς, τον καθένα βυθισμένο στο έργο του, αδιαφορώντας για τα προβλήματα της κοινωνίας, που ασφαλώς και είναι και προβλήματα δικά μας, σε αυτούς τους κυρίους λοιπόν, θέλω να "αφιερώσω" κι εγώ με τη σειρά μου ένα πολύ μικρό (μεγάλο σε νοήματα όμως) απόσπασμα από τον "Επιτάφιο" του Θουκυδίδη
"μόνοι γάρ τόν τε μηδέν τωνδε μετεχόντων ουκ απράγμονα, αλλ΄ αχρείον νομίζοντες". (Η φράση ενδεικτική για το πνέυμα της  έστω και περιορισμένης δημοκρατίας της αρχαίας Αθήνας και σε εντονότατη αντιδιαστολή με τα σύγχρονα ήθη της "επανάστασης από τον καναπέ".

τρεις λαλούν κι οι υπόλοιποι χορεύουν

Αποσυνδεδεμένος kalipso

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 02:34:08 pm »
η απολυτη ξεφτιλα.
στην Γερμανια κανουν πολιτικες αναλυσεις και λενε οτι πρεπει
να υπαρξουν πολιτικες εξελιξεις προκειμενου να μη διαλυθει η χωρα και στην Ελλαδα καθονται στις καρεκλες..Ελεος ρε παιδια!!!
ντροπη...επειδη ζω Γερμανια αυτη τη περιοδο...
Αισχος..
Ντρεπομαι...

Αποσυνδεδεμένος kalipso

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 12, 2008, 02:39:47 pm »
παντως οπως και να χει,συμφωνουμε ή διαφωνουμε σε επιμερους θεματα, η κατασταση δεν παει καλα...
τωρα ακουσα παλι οτι εγινε χαμος απο  ξυλο και επεισοδιια Αθηνα και Θεσνικη.
 πώς να βρεις ψυχραιμια να διαβασεις με ολα οσα γινονται..
και δεν παραιτειται κανεις...τουλαχιστον να εκτονωθουν ισως τα πραματα.
απο την άλλα την πεσαν στον Στυλιανιδη,γιατι λεει ηταν στα μπουζουκια το βραδυ της δολοφονιας που καιγοταν η Ελλαδα. ;D
Αυτος απαντησε οτι σπιλωνουν το προσωπο του...ενω δεν αρνηθηκε οτι ηταν.

ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΤΙ Ο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ..ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ..ΤΟ ΜΑΘΕ ΑΡΓΑ...ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ.
ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΑΠ ΤΟ ΜΕΡΑΚΛΩΜΑ...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182697
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 667
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)