*

Αποστολέας Θέμα: Καταλήψεις και Διαγωνισμός ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 88551 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Καταλήψεις και Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
« Απάντηση #98 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 10:10:27 am »
Παράθεση
Δε γουστάρω, ρε, να είμαι με κανένα σας

εγω θα ελεγα..  εχω αυτη τη "σταση" γιατι ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...   

"εσεις" και οι "φιλοι" σας δε γουσταρετε να ειστε μαζι σας.. ειστε εναντιον του ανθρωπου.

(δε με αντιπροσωπευει το σχολιο στο Economist...  αλλα λεει καποια πραματα!)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2008, 10:14:59 am από amalfi »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:11:07 »

Αποσυνδεδεμένος palaipso

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 10:18:33 am »
Σαφέστατα όλοι μπορούν να ερμηνεύουν τα πάντα (δημοκρατια έχουμε!!!!!!!!!) αλλά δεν έχουμε όλοι και το μαχαίρι και το πεπόνι. αμαν πια με αυτά τα ηθικοπλαστικα΄άρθρα ..και την δήθεν ελευθεριότητα του καθένα να πράξει ότι θέλει .... Εδω λέγαν μεταφυσικές αηδίες για τσαμπουκάδες Έλληνες απο τους 300 μέχρι το ΟΧΙ. Οι συνθήκες και οι ιστορικές μνήμες καλλιέργουν το πολιτικό επίπεδο ενος λαού κοινώς δεςν έχω απαιτηση απο τους Ελβετούς να μας καταλάβουν απόλυτα....π.χ έδωσα
Λοιπόν έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα το ερώτημα μπαίνει ή με την κυβέρνηση (κυβερνήσεις) ή με τους διαδήλωτες  Μέση οδο δεν υπάρχει

Αποσυνδεδεμένος palaipso

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 10:19:41 am »
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 10:25:31 am »
Παράθεση
δημοκρατια έχουμε!!!!!

:o  ???  :-X

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:11:07 »

om

• Επισκέπτης
« Απάντηση #102 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 10:26:05 am »
Καλά ξεκίνησε το economist, αλλά δύο ενστάσεις:
b]with a new materialistic life stance (last 30 years) [/b] They have all been replaced by the atom centric (individualistic) ideals of fast and easy riches.
that the problem is social and ethical, and has nothing to do with the 'crisis' or economic abnormalities.
Μάλιστα, η οικονομία δεν έχει να κάνει με την κοινωνική και ηθική κρίση, δεν είναι η αιτία της, ο καταναλωτισμός δεν έχει σχέση με τον καπιταλισμό, όπως με την ελεύθερη αγορά δεν έχει καμία σχέση η ανελαστική εργασία, όπως με το οικονομικό μοντέλο δεν έχει καμία σχέση η κοινωνική διατρωμάτωση. Ο πλουτισμός, ο εύκολος και γρήγορος, φταίει, ο ατομοκεντρισμός, ναι, αλλά ποιου συστήματος είναι αξία; της Πολιτείας του Πλάτωνα;

They emptiness, the destructive and negative of their thinking is the result of a long-term process of "leftism" and "modernization" that the Greek society faced after the junta it suffered till 1974.
Μια ακόμη ενοχοποίηση, η πολιτικοποίηση των Ελλήνων και οι αγώνες τους, ουψ! αιτία της αναρχίας. Όχι η κομματικοποίηση και η συντεχνιακή διαχείριση της εξουσίας ερήμην των πολιτών, όχι η ατιμωρησία και η αναξιοκρατία, όχι οι χρόνιες γάγγραινες, που εμφανίστηκαν από καταβολής του νεοελληνικού κράτους, που αγαπητοί μου δυτικοί της δικής σας οικονομικής τρόικας τροχός είναι.
Και επιτέλους, ας διαχωριστεί η αναρχία από τους κοινωνικούς αγώνες. Οι μαθητές δεν είναι αναρχικοί, αλλά πολύ φοβάμαι, όταν τους βάζουμε να επιλέξουν μεταξύ βίας και βίας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους σπρώξουμε στην αναρχία, γιατί την αναρχία διδάσκουμε και βιώνουμε σε κάθε πτυχή του πολιτικού και καθημερινού μας βίου. 

Kellykou, να 'σαι καλά, μίλησες για πολλούς από εμάς.

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 10:28:49 am »
(κατι ασημαντο που ισως παρεξηγηθηκε.  το κειμενο ειναι σχολιο ελληνα χρηστη)

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 10:36:11 am »
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Με ποιους διαδηλωτές; Αν εννοείς τους φυλακισμένους που έκαναν απεργία πείνας, ναι, είμαι μαζί τους. Αν εννοείς αυτούς που έβαλαν φωτιά στη βιβλιοθήκη μου, το μαγαζί και το πανεπιστήμιο μου, να μου λείπει. Συνεχίζω να μη γουστάρω! Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι όπως με την οδήγηση. Αν στρίψεις το τιμόνι εντελώς αριστερά θα πας εκεί που δεν ήθελες να πας, δηλαδή πάλι δεξιά.  ;) ;

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Georgia s

• Ιστορικό μέλος
  • η παιδεία είναι θέμα εσωτερικού πολιτισμού
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 11:08:23 am »
συμφωνώ για το τιμόνι...αλλά δε νομίζω πως οι μαθητές το στρίβουνε..
το αν καπηλεύονται το γεγονός κόμματα κ παρατάξεις, αυτό είναι αλλο θέμα..
επίσης το αν θα μπορούσαν να αποτραπουν οι καταστροφές των περιουσιών τη μέρα που η αστυν κοιτούσε παθητικά,αλλο θέμα...δηλαδή δεν υπάρχει μεση λύση απο το βαράω κ σκοτώνω κ το παρακολουθώ παθητικά για να θέσω την επομενη μέρα το εκβιαστικό δίλημμα: αποφασίστε τί αστυνομία θέλετε;;
να θυμήσω επίσης ότι καταστροφές δεν έγιναν μόνο τώρα που τις χρεώσαμε στους μαθητές,αλλά συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια απο συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων..το ξεχάσαμε;;; τότε δεν ήταν οι μαθητές στους δρόμους...

να σας πω πως στην Κρήτη, δεν έσπασαν κανένα κατάστημα παρα μονο κτίρια που συμβόλιζαν την εξουσία κ τράπεζες..φυσικά κ δεν το επικροτώ..
αλλά τα παιδιά έχουν επαφή με συναισθήματα κ στο προσωπο του σκοτωμένου παιδιού είδαν τον εαυτό τους, κάτι που οι μεγάλοι δε μπορούμε " γιατί το δικό μας παιδι δε θα γινόταν ποτέ αλήτης ,ούτε θα σύχναζε στα εξάρχεια..".
εγώ χάρηκα που ξεσηκώθηκαν..οχι γιατί ελπίζω πως θα αλλάξουν πολλά..γιατί φοβάμαι πως κ αυτά θα μεγαλώσουν κ θα βολευτούν..αλλά για να δούμε πως τα πρότυπα ζωής που τους προσφέρουμε τα  φτύνουν..είμαστε εμείς καλύτεροι κ ηθικολογούμε;;; ποιοι;; οι πολιτικοι, οι παπάδες, οι εκπαιδευτικοι, ποιοί;;;
χτες παρακολούθησα σε τοπικο κανάλι μια συζητηση που χανε καλεσμένους παιδιά γ λυκειου: σε πληροφορώ πως κ ήξεραν τι κάνουν γιατί το κάνουν, τί απορρίπτουν κ τι αποδέχονται...και υπάρχουν αρκετά τέτοια παιδιά..όχι πολλά , αλλά αρκετά..
ξερετε το ένα τί είπε όταν το ρώτησαν τι φοβάται στο μέλλον του εκτός απο την ανεργία;; "τη μοναξιά που βλέπω στις  ζωες  των μεγάλων" απάντησε...    :-X  :-X  :-X
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2008, 11:58:51 am από Georgia s »

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 11:14:37 am »
μα δεν ξεσηκωθηκαν τα παιδια και κανενας δεν ξεσηκωθηκε τωρα....... 

η εξεγερση των ανθρωπων εναντιον του εαυτου τους και της ζωης γινοταν και πριν με την ιδια ενταση  (δειτε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ των ανθρωπων  (των....  "επαναστατων") )

και ο αστυνομικος και οι καθηγητες στα σχολεια και οι νεανισκοι βλεπουν απεναντι τους τον εαυτο τους και τον φτυνουν.. και του πετανε πετρες και βληματα

στην ουσια δεν εχουμε καποια καινουρια γεγονοτα.  Οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ενας τετοιος "ξεσηκωμος" γινεται.

(δεν απανταω στο προηγουμενο μηνυμα..  -γενικα)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2008, 11:16:20 am από amalfi »

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 11:46:05 am »
Συμφωνώ, Georgia. Δεν το στρίβουν οι μαθητές το τιμόνι. Απλώς, βαρέθηκα ο καθείς να βγαίνει και να ερμηνεύει τα γεγονότα όπως θέλει. Κάνω αυτή τη δουλειά 8 χρόνια. Ξέρετε τι λένε οι μαθητές; Δε γουστάρω κανένα, μη θέτετε διλήμματα. Γιατί πρέπει να είμαι ή αναρχικός ή καλό παιδί; Δε θέλω, ρε αδελφέ. Γιατί πρέπει να μπω σε καλούπια. Θυμάστε ένα σουξέ που είχε κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια και πήγαινε κάπως έτσι: ένα κενό που μεγαλώνει, χωρίς εμένα και εσένα, τα έχω όλα πια χαμένα, ένα κενό που μεγαλώνει χωρίς εσένα και τους άλλους, τους νιώθω όλους αντιπάλους. Μπορεί να θυμάμαι και λάθος τους στίχους. Μήπως, είναι αυτή η απάντηση σε όλα; Δεν ξέρω. Αν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο ταυτότητες, φυσικό δεν είναι να μην επιλέξεις καμία.  Πριν έγραψα ότι δε γουστάρω κανένα και όμως δεν είναι αλήθεια. Γουστάρω το γιατρό που φτύνει καρίερες και πάει να βοηθήσει μη προνομιούχους σε κάποια ξεχασμενη χώρα, γουστάρω τον ιερέα που σε μια υποβαθμισμένη γωνιά του Κολωνού έφτιαξε μια στέγη για τα παιδιά, γουστάρω το συνάδελφό μου που ενώ το κράτος τον έχει με 300 ευρώ, όταν μπαίνει στην τάξη του κάνει τη δουλειά του και γουστάρω εκείνο τον Αυστραλό πατέρα που μας είπε το καλοκαίρι ότι η χώρα μας ειναι σπουδαία.

ΥΓ: ξέχασα, γουστάρω και όλους αυτούς τους συναδέλφους μου που καταθέτουν τις απόψεις τους, χωρίς να με ειρωνεύονται και χωρίς να προσπαθούν να με πείσουν για την ορθότητα της  άποψης τους. Το να ακολουθείς το δρόμο που έχει χαράξει ο άλλος είναι εύκολο. Το να ακολουθείς το δικό σου δρόμο, όμως, είναι μαγκιά.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 01:20:51 pm »
Όταν άνοιξα αυτό το θέμα,κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και μια τέτοια ανησυχία είναι τελείως άσκοπη. Τώρα το proslipsis σε άρθρο του λέει ότι οι εξετάσεις των εκπαιδευτικών είναι στον αέρα. Λογικό βέβαια, αφού η αναστάτωση που [ροκλήθηκε επηρρεάζει όλα τα κοινωνικά στρώματα... Ωστόσο, τα νεύρα μας με όλα αυτά έχουν γίνει τσατάλια... Προσωπικά δεν αντέχω άλλο με αυτή την κατάσταση. Κουράστηκα και αηδίασα με όλα και με όλους... Έλεος πια... Από τη μια να διαβάζουμε και να διδάσκουμε για τη δημοκρατία και από την άλλη να ζούμε την πλήρη απαξίωσή της!
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος aziuol

• Πλήρες μέλος
  • VENCEREMOS !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 01:26:40 pm »
Όταν άνοιξα αυτό το θέμα,κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και μια τέτοια ανησυχία είναι τελείως άσκοπη. Τώρα το proslipsis σε άρθρο του λέει ότι οι εξετάσεις των εκπαιδευτικών είναι στον αέρα. Λογικό βέβαια, αφού η αναστάτωση που [ροκλήθηκε επηρρεάζει όλα τα κοινωνικά στρώματα... Ωστόσο, τα νεύρα μας με όλα αυτά έχουν γίνει τσατάλια... Προσωπικά δεν αντέχω άλλο με αυτή την κατάσταση. Κουράστηκα και αηδίασα με όλα και με όλους... Έλεος πια... Από τη μια να διαβάζουμε και να διδάσκουμε για τη δημοκρατία και από την άλλη να ζούμε την πλήρη απαξίωσή της!
Συναδέλφισσα, πότε το έβγαλε αυτό το proslipsis;
The revolution will not be televised, the revolution will be live...

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 01:29:55 pm »
Στον "αέρα" οι εξετάσεις των εκπαιδευτικών 12/12/08

Αθήνα 12.12.2008, 13:22
Οι κλιμακούμενες καταλήψεις δημοσίων σχολείων από τους μαθητές απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις προγραμματισμένες για τις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2008 πρώτες εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, καθώς πολλά από τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη έχουν ορισθεί ως εξεταστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται περίπου 100 δημόσια σχολεία, ενώ οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για πολλαπλάσιο αριθμό (περίπου 400).

Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το ΑΣΕΠ, κοινή διαπίστωση των οποίων είναι ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την πραγματοποίηση ή μη των εξετάσεων.

Όπως είναι γνωστό, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου (μέσα στις γιορτές) έχει προγραμματισθεί να εξετασθούν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί της προκήρυξης 2Π, που αφορά την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ 70 Δασκάλων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών (ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ04.02 Χημικών, ΠΕ04.04
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος palaipso

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 01:49:23 pm »

Φυσικά δεν είμαι με τους διαδηλωτές που καίνε το πανεπιστημιο. Φωτιές βάζουν και ασφαλίτες -δεν το μάθαμε τώρα απο τις δύο τρεις φωτογραφίες που βγήκανε παλιά μου τέχνη κόσκινο της αστυνομίας . Φωτιές βάζουν και τα μπάχαλα (όταν τους παίρνει)  φωτιές βάζουν και οι "άθλιοι" των Αθηνών  (αχ βρε Κονδυλάκη σήμερα έπρεπε να τα γράφεις αυτά). Κανεις δεν τα επικροτει προσωπικά δεν μπορώ να απορρίψω αυτα τα παιδιά γιατί ναι όντως με πονάει που καίνε το κτίριο του Παλαμά αλλά ξέρω επίσης ότι ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να μάθουν ποιος είναι ο Παλάμας.

Όσο για το δημοσίευμα καλά το έχουν κάνει επάγγελμα να διαρρέουν δίαφορα πριν απο κάθε διαγωνισμό...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182697
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 667
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)