*

Αποστολέας Θέμα: Καταλήψεις και Διαγωνισμός ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 88760 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος octapus

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Καταλήψεις και Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
« Απάντηση #112 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 02:04:47 pm »
Παράθεση
ΥΓ: ξέχασα, γουστάρω και όλους αυτούς τους συναδέλφους μου που καταθέτουν τις απόψεις τους, χωρίς να με ειρωνεύονται και χωρίς να προσπαθούν να με πείσουν για την ορθότητα της  άποψης τους. Το να ακολουθείς το δρόμο που έχει χαράξει ο άλλος είναι εύκολο. Το να ακολουθείς το δικό σου δρόμο, όμως, είναι μαγκιά.
+++

Παράθεση
Ωστόσο, τα νεύρα μας με όλα αυτά έχουν γίνει τσατάλια... Προσωπικά δεν αντέχω άλλο με αυτή την κατάσταση. Κουράστηκα και αηδίασα με όλα και με όλους... Έλεος πια... Από τη μια να διαβάζουμε και να διδάσκουμε για τη δημοκρατία και από την άλλη να ζούμε την πλήρη απαξίωσή της!
+++

Παράθεση
η εξεγερση των ανθρωπων εναντιον του εαυτου τους και της ζωης

Μέσα σε όλες τις "φωνές" που ακούγονται ή γράφονται παραθέτω και τη φωνή μιας μαθήτριας Λυκείου (παλιάς μου μαθήτριας) μέσα από  μήνυμα που  μου έστειλε σήμερα. (Παραλείπονται τα στοιχεία με προσωπικές αναφορές. Το κέιμενο παρατείθεται με τη συγκατάθεση-αγανάκτηση του παιδιού που το συνέταξε)

«Σιχάθηκα την υποκρισία….παντού…
Θέλω να μάθω πότε οι νέοι, τα παιδιά  ξέρουν τι κάνουν και πότε δεν ξέρουν τι κάνουν.
Υπάρχουν κάποιοι κανόνες συμπεριφοράς? Τους ακολουθούμε και μας παραδέχονται, «ξέρουμε τι κάνουμε».
Δεν τους ακολουθούμε και δεν μας παραδέχονται «δεν ξέρουμε τι κάνουμε».
Ή είμαστε διχασμένες προσωπικότητες πότε έτσι και πότε αλλιώς

Όταν διαβάζω, πάω στο φροντιστήριο, φέρνω καλούς βαθμούς, δεν αντιμιλάω στη μαμά και το μπαμπά , βοηθάω όσο μπορώ στο σπίτι, σκέφτομαι τι δουλεία θα κάνω μόλις μεγαλώσω……Ε τότε ξέρω τι κάνω…

Όταν δεν έχω όρεξη για διάβασμα, δεν τα πολυκαταφέρνω με τα διαγωνίσματα. Όταν βαριέμαι  να πάω φροντιστήριο και θέλω το δωμάτιό μου ακατάστατο και σκέφτομαι ότι δεν ξέρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου και λέω τους γονείς μου θα κατέβω με τα παιδιά  […] στην πορεία ….Ε τότε δεν ξέρω τι μου γίνεται…
Πότε τέλος πάντων με αντιμετωπίζουν σαν να ξέρω τι μου γίνεται και πότε όχι.

Όταν είπαμε να κάνουμε κατάληψη στο σχολείο ξέρεις τι μας  είπε ο καθηγητής […] : «τα έχετε όλα και δεν ξέρετε τι θέλετε. Το περιστατικό ήταν θλιβερό όμως τίποτα δεν θα αλλάξει με σχολεία κλειστά»
Ποια είναι ρε συ αυτά τα όλα?
Και τι ήταν αυτό το περιστατικό?
 Και πώς θα αλλάξει κάτι?
Να αλλάξει αλλά πώς? Πώς αλλάζεις τα πράγματα? Πας στα πάνελ και λες για τις αγωνίες της νέας γενιάς…Και τι σου λένε : ναι καταλαβαίνουμε τη νέα γενιά και δεν είστε όλοι το ίδιο. Άλλοι τα σπάνε όχι εσείς. Εσείς είστε τα παιδιά που αντιδράτε για τον πόνο του παιδιού που άδικα χάθηκε για  για …..
Εμένα σπάσανε τα νεύρα μου….

Μας χρησιμοποιούν όλους όπως γουστάρουν για να κερδίσουν εντυπώσεις. Και από τις εντυπώσεις βγαίνουν δύο στρατόπεδα:
καλά παιδιά και οι αλήτες,
οι γονείς που προσέχουν τα παιδιά και οι γονείς που δεν τα προσέχουν
οι αστυνομικοί οι καλοί και οι κακοί
οι κουκουλοφόροι και οι άλλοι …οι  ασπροπρόσωποι
οι φωτιές και τα σπασμένα τζάμια αλλά και  τα τριαντάφυλλα στους μπάτσους
η αλήθεια και το ψέμα
ο κανόνας και οι εξαιρέσεις

Ξέρεις τη διάβασα κάπου και μου άρεσε
Δεν υπάρχει εξαίρεση στο κανόνα που λέει πως όλοι πιστεύουμε πως είμαστε εξαίρεση στο κανόνα
Η μόνη αλήθεια που βρήκα  ήταν κρυμμένη στην επιστολή  που έγραψαν οι συμμαθητές του παιδιού.
Του παιδιού. Δε μου αρέσει να λέω το όνομά του.
Ήταν ένα  παιδί ή μήπως όχι?
Και σκοτώθηκε από σφαίρα ή μήπως όχι?
Και αυτός που το σκότωσε ήταν ένας κακός αστυνομικός ή μήπως όχι?
Και αυτός  ο αστυνομικός με κουκούλα  που ήταν μέσα στους διαδηλωτές και πέταξε πέτρες και μετά ο ίδιος έπιασε ένα άλλο παιδί που πέταγε πέτρες  (Δες φωτογραφία )ήταν αστυνομικός ή κουκουλοφόρος ή μήπως τίποτα από αυτά?
Κουράστηκα να εξηγώ και να μου εξηγούν.
Κουράστηκα να μιλάω….Κάθε φορά που μου ζητούν να δώσω εξηγήσεις  θα φτιάξω αυτό το κείμενο τυπωμένο… Θα το δίνω. Και όποιος  άνθρωπος κατάλαβε κατάλαβε.
Άνθρωπος , Άνθρωπος….[…]»

[/i]

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:50:14 »

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 02:09:21 pm »
Eίναι γεγονός ότι ο κόσμος είναι γεμάτος θυμό...πολύ θυμό!Υπέκυψε μέχρι που ήρθε μια σταγόνα για να ξεσπάσει!Να ξεσπάσει απέναντι σε τόσα χρόνια υποταγής απέναντι στους κάθε φορά εξουσιάζοντες... Να ξεσπάσει απέναντι στην κοροιδία των "από πάνω" ή απέναντι στον κάθε έξυπνο που σαν να ήταν υποχείριο τους λούζει μία με κρύο και μία με ζεστό νερό!
Και άν σπάσει ή κάψει?Τί χειρότερο έχει να πάθει;;;Θα πάει φυλακή;Τουλάχιστον μερικοί στη φυλακή ελπίζουν σε ένα πιάτο φαί...το οποίο ίσως δε βρίσκουν έξω!Όσο για τις συνήθειες δεν θα χρειαστεί να τις αλλάξουν γιατί η κοινωνία έχει γίνει μια μεγάλη φυλακή και τα σπίτια ένα μεγάλο κελί!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Sun

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • αιτία ελομένου ' θεός αναίτιος
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 03:06:55 pm »
Στον "αέρα" οι εξετάσεις των εκπαιδευτικών 12/12/08

Αθήνα 12.12.2008, 13:22
Οι κλιμακούμενες καταλήψεις δημοσίων σχολείων από τους μαθητές απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις προγραμματισμένες για τις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2008 πρώτες εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, καθώς πολλά από τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη έχουν ορισθεί ως εξεταστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται περίπου 100 δημόσια σχολεία, ενώ οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για πολλαπλάσιο αριθμό (περίπου 400).

Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το ΑΣΕΠ, κοινή διαπίστωση των οποίων είναι ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την πραγματοποίηση ή μη των εξετάσεων.

Όπως είναι γνωστό, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου (μέσα στις γιορτές) έχει προγραμματισθεί να εξετασθούν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί της προκήρυξης 2Π, που αφορά την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ 70 Δασκάλων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών (ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ04.02 Χημικών, ΠΕ04.04

Αποσυνδεδεμένος lalunalu

• Νέο μέλος
  • *
  • "What's going on..." MARVIN GAYE
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 03:41:25 pm »
Γεια σας συνάδελφοι,

Μήπως γνωρίζει κάποιος πόσα και ποια σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη στο Ηράκλειο Κρήτης;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:50:14 »

om

• Επισκέπτης
« Απάντηση #116 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 03:45:58 pm »
Διαβάζοντας τις απόψεις των μαθητών που παραθέτετε και σε αυτό και σε άλλα τόπικς, θέλω να σας πω πόσο σας ζηλεύω, γιατί μπορείτε να αφουγκράζεστε και να μιλάτε με τα παιδιά, γιατί έχετε αυτή την επικοινωνία, αυτή την επαφή (δεν έχω μπει ποτέ σε τάξη, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ την πράξη) και μαζί ένα μπράβο από καρδιάς, γιατί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές καταξιώνετε την έννοια εκπαιδευτικός, όσο δε μπορεί να την καταξιώσει κανένας διαγωνισμός.

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 03:51:46 pm »
παντως παιδια ("μικροι" ανθρωΠοι) υπαρχουν παντου!  δε χρειαζεται να "εισαι" σε ταξη για να μιλησεις μαζι τους και να αναπτυξεις οποιαδηποτε σχεση.  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:00:23 pm από amalfi »

Αποσυνδεδεμένος runner

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:08:23 pm »
Στον "αέρα" οι εξετάσεις των εκπαιδευτικών 12/12/08

Αθήνα 12.12.2008, 13:22
Οι κλιμακούμενες καταλήψεις δημοσίων σχολείων από τους μαθητές απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις προγραμματισμένες για τις 20 και 21 Δεκεμβρίου 2008 πρώτες εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, καθώς πολλά από τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη έχουν ορισθεί ως εξεταστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη βρίσκονται περίπου 100 δημόσια σχολεία, ενώ οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για πολλαπλάσιο αριθμό (περίπου 400).

Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το ΑΣΕΠ, κοινή διαπίστωση των οποίων είναι ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την πραγματοποίηση ή μη των εξετάσεων.

Όπως είναι γνωστό, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου (μέσα στις γιορτές) έχει προγραμματισθεί να εξετασθούν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί της προκήρυξης 2Π, που αφορά την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ 70 Δασκάλων, ΠΕ02 Φιλολόγων, ΠΕ03 Μαθηματικών, ΠΕ04 Φυσικών (ΠΕ04.01 Φυσικών, ΠΕ04.02 Χημικών, ΠΕ04.04

Αποσυνδεδεμένος lalunalu

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:24:05 pm »
Ότι είναι να γίνει θα γίνει...γιατί όμως στο proslipsis να δημοσιεύσουν κάτι τέτοιο αν είναι εντελώς ανυπόστατο; Παίζουν με τα νεύρα τόσων χιλιάδων ανθρώπων απλά; Ίσως έχουν κάποια πληροφορία...Ξέρω και γω

Αποσυνδεδεμένος lalunalu

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #120 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:30:51 pm »
συμφωνω..πηρα τηλ.στο ΑΣΕΠ την Παρασκευη  και μου απαντησαν  πως σε περιπτωση καταληψης  θα χειριστουν  το θεμα.καλο ειναι  απο Δευτερα  να  ενοχλησουμε  ξανα και  να ενημερωσουμε ο ενας  τον αλλο...
[/quote]

Και πότε δηλαδή θα το διευθετήσουν το θέμα; Το Σάββατο το πρωί; Υπάρχει από κάποια άλλη πηγή επιβεβαίωση της πληροφοριας ότι θα επιστρατεύσουν τα δημοτικά σχολεία;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:37:08 pm από lalunalu »

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #121 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:33:22 pm »
Και αν δεν υπάρχει είδηση...πρέπει να την εφεύρουν.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Αποσυνδεδεμένος amalfi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #122 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:33:59 pm »
αχχχ...  μακαρι να δωσουμε στα δημοτικα!!!

;)

Αποσυνδεδεμένος Sun

• Ιστορικό μέλος
  • αιτία ελομένου ' θεός αναίτιος
    • Προφίλ
« Απάντηση #123 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:37:04 pm »
Ψυχραιμία, παιδιά ! Ακόμη έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας. Ούτε οι μαθητές δε γνωρίζουν τί θα κάνουν . Ακουσα πάντως ότι ενδέχεται σε περίπτωση που οι καταλήψεις την ερχόμενη εβδομάδα αυξηθούν ,τα σχολεία να κλείσουν για Χριστούγεννα νωρίτερα, δηλαδή την Παρασκευή 19/12. Μας το είπε σχολικός σύμβουλος που επισκέφθηκε το σχολείο μας .Ετσι, δε θα υπάρχει πρόβλημα για τις εξετάσεις του διαγωνισμού. Κρατήστε λοιπόν την ψυχραιμία σας και σας παρακλούμε να μη μεταδίδετε το άγχος σας στους άλλους ! Ολα θα πάνε καλά στο τέλος !

Αποσυνδεδεμένος maryvas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #124 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:38:01 pm »
αχχχ...  μακαρι να δωσουμε στα δημοτικα!!!

;)

οταν θα σε βαλουν να καθεσαι σε θρανια α δημοτικου να δουμε ποσο θα σου αρεσει που δε θα χωρας να κατσεις...   ;)
εγω παντως πιστευω οτι τελικα θα κλεισουν τα σχολεια στις 19 για να σταματησουν κ οι καταληψεις κ ακομα κ αυτο να μη γινει θα δωσουμε σε δημοτικα.ο διαγωνισμος θα γινει. κ επισης το αβ που το θεωρω το πιο εγκυρο σαιτ δεν εχει βγαλει καμια τετοια ειδηση

Αποσυνδεδεμένος lalunalu

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #125 στις: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:49:40 pm »
Το ότι θα κλείσουν τα σχολεία στις 19 δε μου λεει κατι...οι μαθητές μπορούν κάλλιστα να τα κρατήσουν κλειστα ακόμα και τοτε ,αφου οι κινητοποιησεις τους θα συνεχιζονται. Πάντως παιδια τώρα που το ξανασκεφτομαι, πιστευω κι εγώ οτι ο διαγωνισμος θα γινει οπως και να χει. Κι όχι γιατι σκεφτονται εμας και την αγωνια μας αλλά γιατι το ΑΣΕΠ έχει ήδη κανει όλες τις διαδικασιες και πολύ απλά δεν έχουν τη διάθεση να κάτσουν να τα  στήσουν όλα από την αρχή...Θα βρουν ένα τροπο να γινει ο διαγωνισμος. Τώρα υπό  ποιες συνθήκες και πόσο αυτές θα μας επηρεάσουν είναι άλλο θέμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2008, 06:51:47 pm από lalunalu »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182726
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144