Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Σχολική ζώνη => Μήνυμα ξεκίνησε από: new_pe06 στις Ιούλιος 31, 2011, 10:50:41 μμ

Τίτλος: Οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: new_pe06 στις Ιούλιος 31, 2011, 10:50:41 μμ
Δώστε μας την άποψή σας για την οργάνωση και διοίκηση των δημόσιων σχολείων ή πείτε τον πόνο σας και τις εμπειρίες σας που σχετίζονται με το θέμα.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: bitch στις Ιούλιος 31, 2011, 10:56:19 μμ
οι διάφορες εργασίες διοικητικού περιεχομένου πρεπει να γίνονται εκ περιτροπής απο τους καθηγητές - γιατί είναι χρήσιμο να γνωρίζουν τις διαδικασίες και τη νομοθεσία (ειδικά αυτοί που στο μέλλον σκέφτονται να διεκδικήσουν και θέσεις ευθύνης)

έτσι όπως έχει το πράγμα, οργάνωση δεν υπάρχει παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις και συχνά με προσωπική εμπλοκή των διευθυντών που γίνονται μάλιστα και οι ..."κακοί" της υπόθεσης (γιατί χαλάνε την πιάτσα...)

άμα αρχίσω να γράφω τον πόνο μου πάντως...δε θα μου φτάσει ούτε και δευτερη ζωή... :-\ :-\ 
οπότε.... :-X :-X
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: new_pe06 στις Ιούλιος 31, 2011, 11:20:37 μμ

Απάντηση στην bitch σε άποψή της σχετική με το θέμα του συγκεκριμένου thread που όμως βρίσκεται στο thread ' Πού είναι τα βιβλία¨:

Παρά την μικρή διδακτική εμπειρία μου σε σχολεία έχω τύχει και σε σχολεία οπου υπάρχουν κλίκες και ο διευθυντής τις στηρίζει και σε σχολεία που ο διευθυντής αναγνωρίζει την ύπαρξη κλίκας αλλά δεν είναι μέρος της και είναι δίκαιος (συνήθως βέβαια ο διευθυντής σε αυτή την περίπτωση θέλει να φύγει το συντομότερο δυνατόν απο ένα τέτοιο σχολείο). Πολύ μεγάλη η διαφορά στην δική μου ψυχολογία αλλά χωρίς να είναι σαφείς οι κανονισμοί, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις δεν γίνεται τιποτα. Π.χ. όταν ανέφερα οτι ένας μαθητής πιθανότατα έχει κάποια μαθησιακή δυσκολία και οτι θα πρέπει να κινήσουμε διαδικασίες για να διαγνωστεί, η άποψη της δασκάλας που είπε 'εδώ τα ελληνάκια δεν ξέρουν καλά ελληνικά, τα αλβανάκια θα κοιτάξουμε;' θεωρήθηκε πιο σημαντική καθώς είναι η Δασκάλα της τάξης και βλέπει τον μαθητή πιο συχνά. Αν η δασκάλα γνώριζε οτι μπορώ και γω να μιλήσω για τα μαθησιακά προβλήματα που παρατηρώ να έχουν κάποιοι μαθητές ή αν εγώ γνώριζα οτι δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω για κάτι τέτοιο δεν θα ερχόμασταν καν σε αντιπαράθεση και όλα θα κυλούσαν πιο ομαλά. 
Όσο για το γεγονός ότι μαθήματα όπως τα αγγλικά και η γυμναστική μπαίνουν τελευταίες ώρες μπορεί να με εκνευρίζει μεν γιατί τα παιδιά είναι πιο κουρασμένα αυτές τις ώρες αλλά αν οι μαθητές γνωρίζουν ποια είναι η αποδεκτή συμπεριφορά και ποια όχι και αν υπάρχει κανονισμός που να μιλάει επακριβώς για τις συνέπειες μιας μη αποδεκτής συμπεριφοράς νομίζω οτι τα προβλήματα θα περιοριστούν αρκετά
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: new_pe06 στις Ιούλιος 31, 2011, 11:24:25 μμ
οι διάφορες εργασίες διοικητικού περιεχομένου πρεπει να γίνονται εκ περιτροπής απο τους καθηγητές - γιατί είναι χρήσιμο να γνωρίζουν τις διαδικασίες και τη νομοθεσία (ειδικά αυτοί που στο μέλλον σκέφτονται να διεκδικήσουν και θέσεις ευθύνης)

τι εννοείς εργασίες διοικητικού περιεχομένου;
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: bitch στις Ιούλιος 31, 2011, 11:42:56 μμ
καλά, για θέματα διάγνωσης μαθησιακών προβληματων - ούτε λόγος να γίνεται...εδώ εμένα ως υπεύθυνη τμήματος  μου είχε έρθει έγγραφο απο ψυχίατρο που παράλληλα ήταν ειδικός εμπειρογνώμον των Φυλακών ανηλίκων και του Πρωτοδικείου σε θέματα ανηλίκων και όταν το έφερα στο σύλλογο με την παράκληση να ακολουθήσουμε τη συμβουλή του γιατρού να βγαίνει το παιδί έξω πριν πάθει κρίση πανικού, η απάντηση του πληροφορικού ήταν " καλά, με το μαλ....νο τον Θανάση ( το όνομα του παιδιού) θα ασχολούμαστε τώρα...; ) Εντάξει, εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...

εννοείται ότι ο διευθυντής φτιάχνει και χαλάει ένα σχολέιο, αλλά όπως το είπες και μόνη σου, όταν κάποιος παέι να φτιάξει μια κατάσταση και οι κλίκες εναντιώνονται τελικά λέει "να φύγω να ησυχάσω...". Με μένα ας πούμε οι 'αξιότιμοι συνάδελφοι" είχαν θέμα γιατί να κάνω εγώ υποδειγματικες διδασκαλίες, γιατί να διδάσκω στα ΠΕΚ, γιατί να με βάζουν σε επιτροπές ( και αυτούς τίποτα....) - κανένας δεν αναρωτήθηκε  "μωρέ παιδιά, μήπως και κάνει κάτι σωστά αυτη η κοπελιά που ήρθε στο άσχετο - γιατί εγώ απ΄το εξωτερικό ήρθα, δεν ήξερα ούτε πρόσωπα ούτε πράγματα τότε ) μήπως κάνει λοιπόν κάτι καλά, να το κάνουμε κι εμείς;" μπαααααα δεν υπήρχε αυτό.....
γιαυτό σου λέω..... οι κλίκες καλά κρατούν στο ελληνικό σχολείο του 21ου αι. !! Και όσον αφορά στην αποδεκτή συμπεριφορά που λες, ανεξαρτήτως ωραρίου, θα σου πω το εξης περιστατικό: ήμουν για μια χρονιά αναπληρώτρια σε δημοτικό. Η διευθύντρια ήταν εξαιρετική. Δεν είχα κανένα θέμα με τα παιδιά - ούτως ή άλλως δεν είχα θέματα με τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας - και ούτε και με τους συναδέλφους ( εκτός απο μία που έκανε στην έκτη , είχε το γιό της και γω του έβαλα 9!!! ). ε αυτή λοιπον, έλεγε στα παιδιά να μην προσέχουν στο μάθημα και ότι τα μαθαίνουν στο φροντιστήριο και άλλα τέτοια χαρωπά...  η αποδεκτή συμπεριφορά δεν ήταν αυτή, ούτε η διευθύντρια είχε δώσει τέτοιες κατευθύνσεις...αλλά αυτή ουσιαστικά έλεγε στα παιδιά να κάνουν φασαρία και τα σχετικά. Ευτυχώς δεν την ακούγανε ( εκτός απο τον γιό της και έναν-δυο φίλους του που τους τον έκοψα τον αέρα με συνοπτικές διαδικασίες ) αλλά και πάλι , για κανα δυο μαθήματα μια αναταραχή την είχαμε.... θέλω να πω δηλαδή πως καμιά φορά, ακριβώς επειδή κάνεις τη δουλειά σου - και ειδικά αν την κάνεις και καλά - πέφτει το θάψιμο - σύννεφο προκειμένου να καλυφθεί η ανικανότητα των υπολοίπων....
θα τα δεις με τον καιρό....

όταν λέω εργασίες διοικητικού περιεχομένου εννοώ απο το απλό πρωτόκολλο και την αρχειοθέτηση μέχρι τα στατιστικά, τη συμπλήρωση κενών/πλεονασμάτων, τη διαβίβαση των αδειών, την ενημέρωση των προσωπικών μητρώων,  το survey. vbi , έπαφο, φάρο και άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων καταγραφής,  τα μηχανογραφικά των μαθητών, τη διαδικασία των πανελλαδικών (μέσα απο συμμετοχή στις λυκειακές επιτροπές), τη νομοθεσία της μισθοδοσίας ( γιατί ακόμα και αν πλέον βγαίνει αυτόματα, καλό είναι να γνωρίζουν οι εκπ/κοι έστω τα βασικά ) , την διαδικασία έγκρισης εκπ/κών εκδρομών, πώς βγαίνουν τα μόρια, τη σειρά τοποθετήσεων  κτλ.... ένα σωρό πράγματα που είναι χρήσιμα ...
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: new_pe06 στις Αύγουστος 01, 2011, 12:02:27 πμ
Πρωτα απ όλα τραγικός ο πληροφορικός αλλά ο διευθυντής θα έπρεπε να τον βάλει στην θέση του και να του πεί 'ναι με τον Θανάση θα ασχοληθούμε όπως και με κάθε μαθητή που αντιμετωπίζει δυσκολίες γιατί αυτή είναι η δουλειά μας' και εκεί τελιώνει το θέμα.
Τώρα για τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που ζηλεύουν και βάζουν τρικλοποδιές έχω δει οτι υπάρχουν. Όπως είπες όμως αν οι μαθητές δεν έχουν το περιθώριο να μην πειθαρχήσουν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς ότι και να τους λέει η άλλη καθηγήρια. Επίσης ξέρω οτι μπορούν να πουν πολλά πίσω απο την πλάτη σου αν ζηλεύουν σε διευθυντές και άλλους καθηγητές αλλά απ ότι είδα αν ο διευθυντής καταλαβαίνει τι συμβαίνει δεν δημιουργείται ουσιαστικά κανένα προβλημα.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: bitch στις Αύγουστος 01, 2011, 12:12:36 πμ
ο διευθυντής αρκέστηκε να πει " έλα βρε τώρα.... δε θα αργήσουμε πολύ...."  (βλέπεις, καλός χρυσός ο διευθυντής εκέινος, αλλά ήθελε να τα έχει καλά με όλους....εμ....ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά γίνεται; δε γίνεται....όσο για τον πληροφορικό....ετοιμάζεται να γίνει υποδιευθυντής..... ωραία!!ήταν που ήταν το κλίμα στραβό....

όλοι οι διευθυντές καταλαβαίνουν τι "παίζει" κάθε φορά....αλλά δεν το χειρίζονται καλά...σε όλη μου την εκπ/κή ζωή μόνο έναν διευθυντή είδα που έβαζε τους πάντες στη θέση τους, μας ειχε σουζα ( καθηγητές/ μαθητές)  και το λύκειο λειτουργούσε ως κολλέγιο.... Ήταν δίκαιος με όλους αλλά αυστηρός.  Μετά που πήρε σύνταξη, όλοι τον έβριζαν (γιατί έκανε το αυτονόητο)...ε αυτά είδα και δεν στεναχωρέθηκα καθόλου που δεν είμαι πια σε σχολεια....μόνο τα παιδιά μου λείπουν.... το υπόλοιπο θέμα "σχολείο"  - λυπάμαι που το λέω - να πάει να πνιγεί! 
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Αύγουστος 01, 2011, 12:22:13 πμ
Επειδή στο θέμα "πού είναι τα βιβλία" (οεο;) όντως ξεφύγαμε, θέλω να επανέλθω στη "σύγκριση" με άλλες χώρες.
Η bitch που κάνει ό,τι μπορεί για να κατηγορήσει και να μειώσει τον κλάδο των εκπαιδευτικών (ευχαριστούμε...) μας ανέφερε ένα παράδειγμα (έστω για το μισό έτος) αλλά εγώ περιμένω από τον killbill και άλλα, γιατί οι γενικεύσεις δεν είναι καλό πράγμα.
"Στο εξωτερικό αυτό (όλα καλά), στην Ελλάδα αυτό (όλα στραβά)"
Ρίξτε και μια ματιά στο link που παρέθεσε η olyadro, έχει ενδιαφέρον...
www.pi-schools.gr/download/programs/erevnes/sxolikos_xronos.doc

Και όχι, δεν ωρύομαι που δεν παίρνω το μισθό του δουλευταρά Άγγλου, ωρύομαι όμως γιατί μου πετσοκόβουν τον ήδη χαμηλό μισθό.

ΥΓ: Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι που δεν καθόμαστε οκτώ ώρες στο σχολείο, ούτε οι διακοπές του καλοκαιριού.
Το πρόβλημα είναι ότι και στο υπόλοιπο έτος χάνονται συνεχώς μαθήματα (και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό) με όλα τα παραδείγματα που έχουν αναφερθεί. Εκεί πρέπει να επιμείνουμε.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: new_pe06 στις Αύγουστος 01, 2011, 12:43:03 πμ
Λιθοσφαιριστή - Τα μαθήματα που χάνονται είναι ένα πρόβλημα υπαρκτό συμφωνώ. Αν όμως η ύλη που πρέπει να καλύψεις μέσα στο έτος μειωθεί όλα θα πάνε καλά; Νομίζω οτι η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι πιο σημαντική απο την ποσότητα για αυτό αν και υπάρχει θέμα με αυτό πρώτα πρεπει να δούμε τι προσφέρουμε και σε τι συνθήκες και μετά το πόσο συχνά το προσφέρουμε.
Σίγουρα βέβαια αν θέλουμε να ανταγωνιστούμε την ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να λύσουμε και το πρόβλημα των μαθημάτων που χάνονται.

bitch- Οι καλοί πρέπει να μείνουν στα σχολεία και να το παλέψουν (ανάλογα με τις ψυχικές αντοχές που έχει ο καθένας). Αλλιώς το μόνο που βλέπω να γίνεται στο μέλλον είναι το παιδί μου (όταν θα κάνω  ;D ) να έχει διευθυντές και καθηγητές σαν το πληροφορικό σου και ακόμα χειρότερα.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: bitch στις Αύγουστος 01, 2011, 01:00:46 πμ
ό,τι μπορείτε κάνετε εσείς Λιθοσφαιριστή με τις συμπεριφορές σας. Η Bitch περιγράφει απλά αυτά που είδε και έζησε η ίδια. Αν έβλεπα άλλα, θα έλεγα άλλα, αυτά όμως έζησα και αυτά περιγράφω. Αν θες να κατηγορήσεις λοιπόν κάποιον κοίτα προσεκτικά όλους τους συναδέλφους σου. Τα ιδιαίτερα δεν τα επινόησα εγώ, την απαξίωση του μαθητή δεν την επινόησα εγώ, τα ωραιότατα τριωράκια και μετά την κάνουμε δεν τα επινόησα εγώ, τα δεκαπεντάρια στη συνέντευξη που πήραν όλοι οι αιρετοί / υποψήφιοι διευθυντές δεν τα επινόησα εγώ......Λυπάμαι αν την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα ελληνικά σχολεία θέλετε να μου τη χρεώσετε ορισμένοι.... Αλλά όπως εύστοχα υπογράφεις "Σιγά μη κλάψω".....

όσο για τα λινκ που παρέθεσα στο άλλο θέμα, εσύ ζήτησες λινκ - σου έδωσα λοιπον αυτό που ζητησες και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα. καμία απολύτως γενίκευση: συγκεκριμένο σχολείο, συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ( απο 1/1 έδινε τις αργίες, αν θες και για πιο πριν, δεν έχεις παρά να ψάξεις )....οποτε μη βαπτίζουμε ό,τι δε μας βολεύει "γενίκευση"....

τέλος, το λινκ της olyandro είναι τα αποτελέσματα της έρευνας Ευριδίκη που διεξήχθη πριν δύο με τρία χρόνια σε πανευρωπαϊκο επίπεδο ( και όχι μόνο ) . Δε χρειάζεται νομίζω να αναφέρω ότι οι 185 εργάσιμες ημέρες που έχουν εγγραφεί  στην Ελλάδα δεν αφορούν όσες ημέρες χάνονται απο εκδρομές, εκκλησιασμούς, καταλήψεις, απεργίες, εκλογές, συνεδριάσεις και γενικά ό,τι του φανεί....  ( εκτός και αν πραγματικα υπάρχει κόσμος που πιστεύει στην....αναπλήρωση των χαμένων ωρών - ωραία, ευθυμήσαμε πάλι....)

Και εννοείται ότι η Ελλάδα δεν έχει τα πρωτεία στις διακοπές ( Φιγουράρει όμως ανάμεσα στους πρώτους) Το θέμα δεν είναι εκεί - το θέμα είναι ότι χάνονται πάρα πολλές ώρες που δεν ανήκουν σε διακοπές. Το θέμα ειναι ότι οι έλληνες εκπ/κοί δεν "χαλιούνται" ιδιαίτερα αν χαθούν κάποιες ώρες έτσι, το θέμα είναι ότι οι έλληνες εκπ/κοί δίνουν σε όλους μας την εντύπωση ότι όντως είναι τεμπέληδες. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η εικόνα σας προς όλους εμάς τους υπόλοιπους. Αν είναι λίγοι αυτοί που δίνουν αυτή την εικόνα και σας παίρνει όλους η μπάλα, τότε κι εσείς κάτι δεν κάνετε καλά - κάπως δεν τους έχετε απομονώσει ή κάπως δεν έχετε πείσει ότι  πράγματι ενδιαφέρεστε. Και λυπάμαι, αλλά τα τριάρια που έπεσαν βροχή στις πανελλαδικές , λένε πάρα πολλά για όλους εσάς που ή είστε ( μόνιμοι ) εκπ/κοί ή δηλώνετε εκπ/κοί ( ιδιαιτεράδες και φροντιστηριούχοι ).  Μάθετε να μη σας ενοχλεί η αλήθεια ούτε η κριτική. Και κυρίως, κάντε κάτι να αλλάξετε την εικόνα σας. (γιατί για αυτή την εικόνα, ξέρεις, δεν φταίει η bitch  και καμία bitch)

Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο προς τούτο : ότι οι ώρες που χάνονται για κάθε έναν άσχετο λόγο πρέπει να αναπληρώνονται πραγματικά. Αυτά, βρείτε τα εσείς οι εκπ/κοί....


new_pe-06  δεν είναι πάντα δυνατό οι καλοί να παραμένουν στα σχολεία. Βλέπεις, το σύστημα τους "πετάει" έξω....και δε γίνεται μονίμως οι καλοί να δίνουν τον αγώνα άλλων. Όταν οι γονείς και οι μαθητές έχουν παραιτηθεί απο το βασικό τους δικαίωμα για δωρεάν παιδεία  ( και δωρεάν, και παιδεία) ε όχι, δε θα κάτσω να βγάλω εγώ το φίδι απ΄την τρύπα....έχω πίσω μου και άλλα πράγματα, έχω ένα παιδι που το μεγαλώνω μόνη μου και δεν θα κάτσω να υποστώ τους εκβιασμούς ή τις προσβολές  του καθε ένα προκειμένου να συνεχίζει να λουφάρει )

εδώ σας αφήνω και πάω για ύπνο. 5.00 το πρωί πρέπει να είμαι στο αεροδρόμιο.... :) :)

Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 01, 2011, 06:55:38 πμ
Το κακό πιστεύω εχει ξεκινήσει από τις πολλές ελευθερίες που έχουν αποκτήσει οι μαθητές, και παράλληλα από τον υποβιβασμό της "εξουσίας" (σε εισαγωγικά!) των καθηγητών.
Ακούς τους παλιούς να λένε, "βλέπαμε καθηγητή στο δρόμο και αλλάζαμε πεζοδρόμιο" και λες μα καλά σε άλλον πλανήτη ζούσαν τότε; Δεν λέω να φτάσουμε σε αυτά τα άκρα, όμως η έλλειψη σεβασμού και πειθαρχίας στα σχολεία έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου στα σχολεία οι μαθητές δεν πάνε με στολή! ε σε αυτό ξέρουμε να πρωτοτυπήσουμε. Δεν είναι τόσο τα ρούχα, όσο ο συμβολισμός τους. Δείχνει την ταυτότητα του μαθητή και μεταδίδει έναν σεβασμό.

Όπως ανέφερα και αλλού, εμείς στο σχολείο μας καταργήσαμε την προσευχή γιατί ο διευθυντής δεν μπορεί να ξυπνάει το πρωί και οι καθηγητές βαριούνται να κατεβαίνουν τα σκαλιά και μετά να τα ξαναανεβαίνουν.
Επαναλαμβάνω, δεν είναι τόσο το να προσευχηθούμε στα Θεία, όσο ο συμβολισμός της κίνησης του να μαζευόμαστε σαν οικογένεια κάθε πρωί! είναι ένα έμμεσο μέτρο πειθαρχίας και αυτό.

Μετά γκρινιάζουμε γιατί δεν μας σεβονται και γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση.

είναι άσχημη αυτή η εικόνα δηλαδή; http://www.lancasterhigh.lancs.sch.uk/ (http://www.lancasterhigh.lancs.sch.uk/)
Στην Ελλάδα που είμαστε προοδευτικοί αυτό την δεκαετία του 80 το θεωρήσαμε παλιομοδίτικο και ότι βλάπτει την εκπαίδευση! την ίδια στιγμή που όλη η Ευρώπη διατηρεί τη στολή στα σχολεία της.

Για τις ώρες που χάνονται θα πω ένα περιστατικό για να γελάσουμε. Είχα δει την ταινία "Ανάμεσα στους τοίχους" (αναζητήστε την. δεν λέει πολλά σαν ταινία αλλά σε έναν εκπαιδευτικό σίγουρα αρέσει!). Κάποια στιγμή ο διευθυντής του σχολείου στην ταινίαι λέει "λοιπόν συνάδελφοι θα τα πούμε στο σύλλογο στις 8 το βράδυ". Εκεί όλοι κοιταχτήκαμε μεταξύ μας ακόμα και άγνωστοι γυρνούσαν πίσω τα κεφάλια τους και λέγαμε "μα καλά στις 8 το βράδυ σύλλογος?!  ;D  ;D  ;D
Αυτό τα λέει όλα!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: happiness στις Αύγουστος 01, 2011, 11:31:18 πμ
Δεν έχω όρεξη να "μπω" ολοκληρωμένα σε αυτή την κουβέντα (η οποία παρεπιπτόντως από την πρώτη σελίδα έχει ήδη ξεφύγει), αλλά θα βάλω 1-2 σύντομα σημεία.

@bitch
Παράθεση
οι διάφορες εργασίες διοικητικού περιεχομένου πρεπει να γίνονται εκ περιτροπής απο τους καθηγητές - γιατί είναι χρήσιμο να γνωρίζουν τις διαδικασίες και τη νομοθεσία (ειδικά αυτοί που στο μέλλον σκέφτονται να διεκδικήσουν και θέσεις ευθύνης)
Ο αντίλογος εδώ λέει ότι ένας εκπαιδευτικός προσλαβάνεται (και οφείλει να) για να διδάσκει και όχι για να κάνει τον γραμματέα. Θα συμφωνήσω όμως 100% για τους υποψήφιους για θέσεις ευθύνης. Προσωπικά το βρίσκω και απαραίτητο να υπάρχει προαπαιτούμενο τουλάχιστον ένας χρόνος εμπειρίας σε διοικητική θέση σε γραφείο εκπαίδευσης ή ως γραμματέας σχολείου (με απόσπαση; με άλλο καθεστώς; δεν ξέρω, αυτό θα βρεθεί) για όλους τους υποψήφιους.
Από εκεί και πέρα, για να πω και γω το "φαντασιακό" μοντέλο μου, το ιδανικό για μένα είναι ένας γραμματέας σε κάθε σχολείο , όσο μικρό κι αν είναι αυτό (ίσως 1 γραμματέας ανά 2 ή 3 μικρά δημοτικά ή νηπιαγωγεία για να μην λένε κάποιοι για "τεμπέληδες" γραμματείς στα σχολεία) και από την άλλη, εκπαιδευτικοί που έχουν την στοιχειώδη τσίπα να καταναλώνουν 15' από την ζωή τους για να διαβάσουν την εγκύκλιο ή τον τάδε νόμο για την αίτηση ή το θέμα που τους αφορά και δεν σκάνε στα γραφεία με ύφος δέκα καρδηναλίων και περιμένουν 5 υπαλλήλους σούζα να απαντήσουν σε κάθε ερώτησή τους και έναν αράπη να τους κάνει αέρα.  >:(

@bitch + killbill
random info of the day:
τις προάλλες που ήμουν σε άδεια και σκότωνα το πρωινό μου στο σπίτι  :P, με έπιασε να βλέπω ένα reality του γνωστού άγγλου σεφ jamie oliver, το οποίο είχε θέμα μία εκστρατεία για την βελτίωση της ποιότητας του φαγητού που δίνεται στα αγγλικά και αμερικάνικα σχολεία. Συγκεκριμένα έβλεπα τις σεζόν που ήταν στην Αμερική. Εκεί λοιπόν, στο σχολείο που είχε στήσει την εκπομπή του, μεταξύ πολλών άλλων πληροφοριών που προσφέροταν και δεν θέλω να τις αναφέρω όλες, εγώ συγκρατώ το εξής: Κάθε Παρασκευή υπήρχε μία (ή δύο; δεν θυμάμαι) ώρα, ενταγμένη στο σχολικό πρόγραμμα, η οποία είχε την ονομασία "advisory" και ήταν ουσιαστικά μία ώρα όπου όλα τα παιδιά του σχολείου μαζεύοταν σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο και εκεί ακούγαν διαλέξεις πάνω στο (κάπως χαλαρά ορισμένο) θέμα της "υγειινής ζωής". Αυτό. Κάθε Παρασκευή.
Απορία: γιατί όταν γίνονται διαλέξεις στα ελληνικά σχολεία (που γίνονται 2-3 φορές τον χρόνο και όχι πάντα για όλο το σχολείο) αυτό είναι "χαμένες ώρες" ενώ στο αμερικάνικο σχολείο είναι "ωρολόγιο πρόγραμμα";;
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: happiness στις Αύγουστος 01, 2011, 11:46:17 πμ
και για να απαντήσω συντόμως και στο αρχικό θέμα, που είναι πολύ σημαντικό:

Μέγιστη "πανούκλα" κατά την γνώμη μου είναι το συνεχές και αφανές "μπάλωμα" των τρυπών με το φιλότιμο των ΔΥ. Τόσο σε γραφεία, όσο και σε σχολεία. Και οι πάντα μα πάντα άτολμοι προϊστάμενοι που θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην εκφράσουν το πρόβλημα της διοικητικής τους μονάδας επισήμως και εγγράφως. Και δεν μιλάω μόνο για προβλήματα που προκύπτουν από τους κατώτερους υπαλλήλους, αλλά κυρίως για αυτά που προκύπτουν από την ανώτερη διοίκηση.

Απλό και γελοίο παράδειγμα: στο γραφείο που δουλεύω φέτος το aircondition είναι χαλασμένο. Το χειμώνα δεν μπήκε, παρά ελάχιστες φορές, πετρέλαιο για να λειτουργήσουν τα καλοριφέρ. "Ευτυχώς" έχω στο σπίτι μου αερόθερμο και το έφερα στο γραφείο για να ζεσταίνομαι (μόνο εγώ, όλοι οι υπόλοιποι που δεν φέρανε εξακολουθούσαν να κρυώνουν). Στα διπλανά γραφεία φέρανε σόμπες αλογόνου. Τα ηλεκτρολογικά υπερφορτώθηκαν και οι ασφάλειες έπεφταν συνέχεια. Όταν πέφτουν οι ασφάλειες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καούν τα εναπομείναντα χρέπια που έχουμε για υπολογιστές. Κάποιο συνάδελφοι διαμαρτύρονταν για αυτό γιατί δεν θέλαν να χάσουν όλα τα αρχεία της δουλειάς τους και μου ζητούσαν (εμένα και άλλων) να μην λειτουργούμε τα θερμαντικά μας. Εγώ τους έλεγα "χίλιες φορές να καούν μπας και αναγκαστούν να βάλουν πετρέλαιο. Εγώ το αερόθερμο δεν το κλείνω που να χτυπιέστε χάμο" (οκ, όχι έτσι ακριβώς :)). Τώρα το καλοκαίρι, "δυστυχώς" δεν έχω κανά φορητό aircondition ή περισσευούμενο ανεμιστήρα και απλά σκουπίζω τον ιδρώτα μου κάθε φορά που ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Γελάσατε; ή ακόμα;
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Αύγουστος 01, 2011, 11:48:55 πμ
ό,τι μπορείτε κάνετε εσείς Λιθοσφαιριστή με τις συμπεριφορές σας. Η Bitch περιγράφει απλά αυτά που είδε και έζησε η ίδια. Αν έβλεπα άλλα, θα έλεγα άλλα, αυτά όμως έζησα και αυτά περιγράφω. Αν θες να κατηγορήσεις λοιπόν κάποιον κοίτα προσεκτικά όλους τους συναδέλφους σου. Τα ιδιαίτερα δεν τα επινόησα εγώ, την απαξίωση του μαθητή δεν την επινόησα εγώ, τα ωραιότατα τριωράκια και μετά την κάνουμε δεν τα επινόησα εγώ, τα δεκαπεντάρια στη συνέντευξη που πήραν όλοι οι αιρετοί / υποψήφιοι διευθυντές δεν τα επινόησα εγώ......Λυπάμαι αν την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα ελληνικά σχολεία θέλετε να μου τη χρεώσετε ορισμένοι.... Αλλά όπως εύστοχα υπογράφεις "Σιγά μη κλάψω".....

όσο για τα λινκ που παρέθεσα στο άλλο θέμα, εσύ ζήτησες λινκ - σου έδωσα λοιπον αυτό που ζητησες και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα. καμία απολύτως γενίκευση: συγκεκριμένο σχολείο, συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ( απο 1/1 έδινε τις αργίες, αν θες και για πιο πριν, δεν έχεις παρά να ψάξεις )....οποτε μη βαπτίζουμε ό,τι δε μας βολεύει "γενίκευση"....

τέλος, το λινκ της olyandro είναι τα αποτελέσματα της έρευνας Ευριδίκη που διεξήχθη πριν δύο με τρία χρόνια σε πανευρωπαϊκο επίπεδο ( και όχι μόνο ) . Δε χρειάζεται νομίζω να αναφέρω ότι οι 185 εργάσιμες ημέρες που έχουν εγγραφεί  στην Ελλάδα δεν αφορούν όσες ημέρες χάνονται απο εκδρομές, εκκλησιασμούς, καταλήψεις, απεργίες, εκλογές, συνεδριάσεις και γενικά ό,τι του φανεί....  ( εκτός και αν πραγματικα υπάρχει κόσμος που πιστεύει στην....αναπλήρωση των χαμένων ωρών - ωραία, ευθυμήσαμε πάλι....)

Και εννοείται ότι η Ελλάδα δεν έχει τα πρωτεία στις διακοπές ( Φιγουράρει όμως ανάμεσα στους πρώτους) Το θέμα δεν είναι εκεί - το θέμα είναι ότι χάνονται πάρα πολλές ώρες που δεν ανήκουν σε διακοπές. Το θέμα ειναι ότι οι έλληνες εκπ/κοί δεν "χαλιούνται" ιδιαίτερα αν χαθούν κάποιες ώρες έτσι, το θέμα είναι ότι οι έλληνες εκπ/κοί δίνουν σε όλους μας την εντύπωση ότι όντως είναι τεμπέληδες. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η εικόνα σας προς όλους εμάς τους υπόλοιπους. Αν είναι λίγοι αυτοί που δίνουν αυτή την εικόνα και σας παίρνει όλους η μπάλα, τότε κι εσείς κάτι δεν κάνετε καλά - κάπως δεν τους έχετε απομονώσει ή κάπως δεν έχετε πείσει ότι  πράγματι ενδιαφέρεστε. Και λυπάμαι, αλλά τα τριάρια που έπεσαν βροχή στις πανελλαδικές , λένε πάρα πολλά για όλους εσάς που ή είστε ( μόνιμοι ) εκπ/κοί ή δηλώνετε εκπ/κοί ( ιδιαιτεράδες και φροντιστηριούχοι ).  Μάθετε να μη σας ενοχλεί η αλήθεια ούτε η κριτική. Και κυρίως, κάντε κάτι να αλλάξετε την εικόνα σας. (γιατί για αυτή την εικόνα, ξέρεις, δεν φταίει η bitch  και καμία bitch)

Θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο προς τούτο : ότι οι ώρες που χάνονται για κάθε έναν άσχετο λόγο πρέπει να αναπληρώνονται πραγματικά. Αυτά, βρείτε τα εσείς οι εκπ/κοί....


new_pe-06  δεν είναι πάντα δυνατό οι καλοί να παραμένουν στα σχολεία. Βλέπεις, το σύστημα τους "πετάει" έξω....και δε γίνεται μονίμως οι καλοί να δίνουν τον αγώνα άλλων. Όταν οι γονείς και οι μαθητές έχουν παραιτηθεί απο το βασικό τους δικαίωμα για δωρεάν παιδεία  ( και δωρεάν, και παιδεία) ε όχι, δε θα κάτσω να βγάλω εγώ το φίδι απ΄την τρύπα....έχω πίσω μου και άλλα πράγματα, έχω ένα παιδι που το μεγαλώνω μόνη μου και δεν θα κάτσω να υποστώ τους εκβιασμούς ή τις προσβολές  του καθε ένα προκειμένου να συνεχίζει να λουφάρει )

εδώ σας αφήνω και πάω για ύπνο. 5.00 το πρωί πρέπει να είμαι στο αεροδρόμιο.... :) :)

Αρρώστεια...
Γεια σου ρε bitch, συνέχισε έτσι.
Χτύπα κι άλλο! (θα τ' αντέξω...)

ΥΓ: Αυτό με το παιδί που μεγαλώνεις μόνη σου το έχεις γράψει διακόσιες φορές.
Όχι άλλο κάρβουνο.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: soron80 στις Αύγουστος 01, 2011, 12:34:47 μμ
και για να απαντήσω συντόμως και στο αρχικό θέμα, που είναι πολύ σημαντικό:

Μέγιστη "πανούκλα" κατά την γνώμη μου είναι το συνεχές και αφανές "μπάλωμα" των τρυπών με το φιλότιμο των ΔΥ. Τόσο σε γραφεία, όσο και σε σχολεία. Και οι πάντα μα πάντα άτολμοι προϊστάμενοι που θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην εκφράσουν το πρόβλημα της διοικητικής τους μονάδας επισήμως και εγγράφως. Και δεν μιλάω μόνο για προβλήματα που προκύπτουν από τους κατώτερους υπαλλήλους, αλλά κυρίως για αυτά που προκύπτουν από την ανώτερη διοίκηση.

Απλό και γελοίο παράδειγμα: στο γραφείο που δουλεύω φέτος το aircondition είναι χαλασμένο. Το χειμώνα δεν μπήκε, παρά ελάχιστες φορές, πετρέλαιο για να λειτουργήσουν τα καλοριφέρ. "Ευτυχώς" έχω στο σπίτι μου αερόθερμο και το έφερα στο γραφείο για να ζεσταίνομαι (μόνο εγώ, όλοι οι υπόλοιποι που δεν φέρανε εξακολουθούσαν να κρυώνουν). Στα διπλανά γραφεία φέρανε σόμπες αλογόνου. Τα ηλεκτρολογικά υπερφορτώθηκαν και οι ασφάλειες έπεφταν συνέχεια. Όταν πέφτουν οι ασφάλειες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καούν τα εναπομείναντα χρέπια που έχουμε για υπολογιστές. Κάποιο συνάδελφοι διαμαρτύρονταν για αυτό γιατί δεν θέλαν να χάσουν όλα τα αρχεία της δουλειάς τους και μου ζητούσαν (εμένα και άλλων) να μην λειτουργούμε τα θερμαντικά μας. Εγώ τους έλεγα "χίλιες φορές να καούν μπας και αναγκαστούν να βάλουν πετρέλαιο. Εγώ το αερόθερμο δεν το κλείνω που να χτυπιέστε χάμο" (οκ, όχι έτσι ακριβώς :)). Τώρα το καλοκαίρι, "δυστυχώς" δεν έχω κανά φορητό aircondition ή περισσευούμενο ανεμιστήρα και απλά σκουπίζω τον ιδρώτα μου κάθε φορά που ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Γελάσατε; ή ακόμα;

Μια από τα ίδια κι εγώ..
σα να το έγραφα εγώ αν εξαιρέσεις τις ασφάλειες :D :D :D
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: soron80 στις Αύγουστος 01, 2011, 12:39:26 μμ
Τα ιδιαίτερα δεν τα επινόησα εγώ, την απαξίωση του μαθητή δεν την επινόησα εγώ, τα ωραιότατα τριωράκια και μετά την κάνουμε δεν τα επινόησα εγώ, τα δεκαπεντάρια στη συνέντευξη που πήραν όλοι οι αιρετοί / υποψήφιοι διευθυντές δεν τα επινόησα εγώ......Λυπάμαι αν την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα ελληνικά σχολεία θέλετε να μου τη χρεώσετε ορισμένοι.... Αλλά όπως εύστοχα υπογράφεις "Σιγά μη κλάψω".....


Συμφωνώ και επαυξάνω με τα χίλια (υπάρχουν και δεκάδες άλλα που θα μπορούσες να αναφέρεις)
και συγχρόνως κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν μάχομαι αρκετά για όλα αυτά!!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Λυδία στις Αύγουστος 01, 2011, 12:47:31 μμ
Γνώμη μου είναι ότι η καλή λειτουργία ενός σχολείου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Διευθυντή.Νομίζω ότι είναι το Α και το Ω.Η εμπειρία μου σε σχολεία είναι περιορισμένη,όμως θεωρώ ότι μου έχουν τύχει δύο ακραίες περιπτώσεις Διευθυντών..

Στη μία,ο Διευθυντής,πολύ καλός άνθρωπος αλλά χωρίς εμπειρία στη διοίκηση και χωρίς το τσαγανό που χρειάζεται για τη συγκεκριμένη θέση,είχε αναλάβει μόνος του τον μεγαλύτερο όγκο δουλειάς με ουσιαστική βοήθεια από 1-2 συναδέλφους (η μία ήμουν εγώ),οι υπόλοιποι δεν ασχολούνταν καν πέραν των τυπικών.Έκαναν το μάθημά τους και έφευγαν στο 4ωρο χωρίς ποτέ να ρωτήσουν αν θέλει καμιά βοήθεια.Κανένα ενδιαφέρον.Πήρε μετάθεση τελικά αλλά,φεύγοντας,είχε πικρία μέσα του και έκανε παράπονα για τη συμπεριφορά των συναδέλφων όλη τη χρονιά.

Η άλλη περίπτωση είναι το άλλο άκρο.Διευθυντής που δεν έκανε απολύτως τίποτα.Όλες οι αρμοδιότητες είχαν μοιραστεί στο σύλλογο και ο ίδιος δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα πέραν απ'το να βάζει υπογραφές και να κάνει δημόσιες σχέσεις. Διαβιβαστικά,ευχαριστήριες επιστολές,e-mail,ηλεκτρονικοί πίνακες με στοιχεία κτλπ,όλα γινόντουσαν από τους καθηγητές σε κενά και διαλείμματα.Γιατί;Γιατί ο ίδιος δεν ήξερε να χειρίζεται υπολογιστή και να συντάσσει έγγραφα!!Και όλα αυτά με φωνές,προσβολές και κάτω από τρομερή πίεση. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος έφευγε πάντα νωρίτερα από το σχολείο και πριν φύγει,έμπαινε στην τάξη και μας άφηνε το τηλέφωνο μην τυχόν χτυπήσει και δεν είναι κανείς στο γραφείο να το σηκώσει.Εννοείται πως πάντα έπρεπε να δικαιολογούμε την απουσία του λέγοντας ότι έχει φύγει για εξωτερικές δουλειές. Απίστευτα σκηνικά!!Τι να πρωτοθυμηθώ!Αλλά ήταν τυχερός γιατί στο σχολείο τότε η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών ήταν νεοδιόριστοι και αναπληρωτές οπότε κανείς δεν είχε το θάρρος να μιλήσει.Και όλα αυτά με την ανοχή του Προϊσταμένου ο οποίος ήταν ενήμερος για την κατάσταση αλλά δεν έκανε ποτέ τίποτα γιατί η δουλεία έβγαινε,το σχολείο λειτουργούσε κανονικά και εκείνον τον ενδιέφερε μόνο αυτό.

Πρέπει ο Διευθυντής να είναι αυστηρός,δίκαιος και ως προς τους μαθητές αλλά και ως προς τους καθηγητές και να γνωρίζει από διοίκηση.Άλλωστε γι'αυτό παίρνει και το επίδομα θέσης και έχει μειωμένο ωράριο.Ειδικά,τώρα με το νέο νομοσχέδιο απαλλάσσεται τελείως από το διδακτικό έργο!Όλοι οι συνάδελφοι οφείλουν να έχουν αρμοδιότητες και καθήκοντα δίκαια κατανεμημένα για να μην θεωρούνται κάποιοι αδικημένοι.

Γενικά,εγώ είμαι πολύ απαισιόδοξη.Υπάρχουν πάρα πολλοί βολεμένοι στα ελληνικά σχολεία και αυτό δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: happiness στις Αύγουστος 01, 2011, 01:05:42 μμ
...Και όλα αυτά με την ανοχή του Προϊσταμένου ο οποίος ήταν ενήμερος για την κατάσταση αλλά δεν έκανε ποτέ τίποτα γιατί η δουλεία έβγαινε,το σχολείο λειτουργούσε κανονικά και εκείνον τον ενδιέφερε μόνο αυτό...
Αυτό ακριβώς λέω!!!!! Τρύπες που βουλώνονται με το φιλότιμο του κάθε ΔΥ!!!

Να σημειώσω επίσης ότι κάκιστη εντύπωση που έκανε το γεγονός ότι φέτος με την λήξη του διδακτικού έτους, όπου οι διευθυντές πρέπει να παραδώσουν έναν αξιομνημόνευτο αριθμό εγγράφων στο γραφείο με πολλά πολλά στοιχεία, από όλους τους διευθυντές των σχολείων του γραφείου βαριά-βαριά το 1/3 μας έκανε την τιμή να έρθει αυτοπροσώπως από το γραφείο (όπως οφείλει!!!). Οι περισσότεροι στέλνανε εκπαιδευτικούς, γιους, κόρες, συζήγους, ξαδέρφια, μόνο τον σκύλο τους δεν στείλανε, με αποτέλεσμα όταν λείπαν έγγραφα ή δεν ήταν σωστά συμπληρωμένα (πράγμα που συνέβαινε στο 80% των περιπτώσεων σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, αααααλλη μανούρα αυτή) να τους ψάχνουμε στα τηλέφωνα.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Λυδία στις Αύγουστος 01, 2011, 01:18:21 μμ
Πραγματικά,είναι για γέλια και για κλάματα η κατάσταση..Και η λύση για όλα αυτά ξέρετε ποια είναι..Οι διαδραστικοί πίνακες,η ψηφιακή τάξη και τα projects..
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: sec στις Αύγουστος 01, 2011, 02:07:41 μμ
Διευθυντής που δεν έκανε απολύτως τίποτα.Όλες οι αρμοδιότητες είχαν μοιραστεί στο σύλλογο και ο ίδιος δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα πέραν απ'το να βάζει υπογραφές και να κάνει δημόσιες σχέσεις. Διαβιβαστικά,ευχαριστήριες επιστολές,e-mail,ηλεκτρονικοί πίνακες με στοιχεία κτλπ,όλα γινόντουσαν από τους καθηγητές σε κενά και διαλείμματα.Γιατί;Γιατί ο ίδιος δεν ήξερε να χειρίζεται υπολογιστή και να συντάσσει έγγραφα!!Και όλα αυτά με φωνές,προσβολές και κάτω από τρομερή πίεση. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος έφευγε πάντα νωρίτερα από το σχολείο και πριν φύγει,έμπαινε στην τάξη και μας άφηνε το τηλέφωνο μην τυχόν χτυπήσει και δεν είναι κανείς στο γραφείο να το σηκώσει.Εννοείται πως πάντα έπρεπε να δικαιολογούμε την απουσία του λέγοντας ότι έχει φύγει για εξωτερικές δουλειές. Απίστευτα σκηνικά!!Τι να πρωτοθυμηθώ!Αλλά ήταν τυχερός γιατί στο σχολείο τότε η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών ήταν νεοδιόριστοι και αναπληρωτές οπότε κανείς δεν είχε το θάρρος να μιλήσει.Και όλα αυτά με την ανοχή του Προϊσταμένου ο οποίος ήταν ενήμερος για την κατάσταση αλλά δεν έκανε ποτέ τίποτα γιατί η δουλεία έβγαινε,το σχολείο λειτουργούσε κανονικά και εκείνον τον ενδιέφερε μόνο αυτό.

Σιγά μη συμβάινει μόνο στα σχολεία με νεοδιόριστους και αναπληρωτές :P Τα επαρχιακά σχολεία έτσι λειτουργούν, όπως και οι επαρχιακές δ. υπηρεσίες. Πήγαινε σε κάποια υπηρεσία τώρα που μιλάμε να δούμε αν θα βρεις έστω κι 1 υπάλληλο για τα ματια του κόσμου :P Ούτε στα τηλ. δεν απαντάνε! Όταν εμπλέκεται και εξυπηρέτηση κοινού ο μοναδικός συνήθως υπάλληλος αφήνει χαρτάκι (11.30 - 12.30 εξυπηρετούμε) ή τον ειδοποιούν να κατέβει από στόμα σε στόμα για να κάνεις πχ ανάληψη :P Θα αλλάξουν αυτά επειδή η Δ. θα διορίζει μάνατζερ από την Ε.Σ.Δ.Δ. για διευθυντές; Μη λέμε αστεία πράγματα.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 01, 2011, 03:22:12 μμ
@bitch + killbill
random info of the day:
τις προάλλες που ήμουν σε άδεια και σκότωνα το πρωινό μου στο σπίτι  :P, με έπιασε να βλέπω ένα reality του γνωστού άγγλου σεφ jamie oliver, το οποίο είχε θέμα μία εκστρατεία για την βελτίωση της ποιότητας του φαγητού που δίνεται στα αγγλικά και αμερικάνικα σχολεία. Συγκεκριμένα έβλεπα τις σεζόν που ήταν στην Αμερική. Εκεί λοιπόν, στο σχολείο που είχε στήσει την εκπομπή του, μεταξύ πολλών άλλων πληροφοριών που προσφέροταν και δεν θέλω να τις αναφέρω όλες, εγώ συγκρατώ το εξής: Κάθε Παρασκευή υπήρχε μία (ή δύο; δεν θυμάμαι) ώρα, ενταγμένη στο σχολικό πρόγραμμα, η οποία είχε την ονομασία "advisory" και ήταν ουσιαστικά μία ώρα όπου όλα τα παιδιά του σχολείου μαζεύοταν σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο και εκεί ακούγαν διαλέξεις πάνω στο (κάπως χαλαρά ορισμένο) θέμα της "υγειινής ζωής". Αυτό. Κάθε Παρασκευή.
Απορία: γιατί όταν γίνονται διαλέξεις στα ελληνικά σχολεία (που γίνονται 2-3 φορές τον χρόνο και όχι πάντα για όλο το σχολείο) αυτό είναι "χαμένες ώρες" ενώ στο αμερικάνικο σχολείο είναι "ωρολόγιο πρόγραμμα";;

Γιατί απλούστατα έχουν προβλεφθεί από την αρχή του έτους, χωρίς να επιβαρύνουν κάποιο άλλο μάθημα.
Στην Ελλάδα είναι ότι κάτσει, όποτε κάτσει και αν κάτσει. Τίποτα προγραμματισμένο.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: happiness στις Αύγουστος 01, 2011, 10:05:55 μμ
@killbill
touche
Η αλήθεια έιναι ότι για να έχουμε και εδώ στο Ελλάντα τέτοιες "πολυτέλειες" πρέπει να αυξηθεί η σχολική ημέρα για να χωρέσουν όλα (το οποίο αμέσως-αμέσως συνεπάγεται τεράστιες αλλαγές αφού θα πρέπει πλέον τα παιδιά να τρώνε και να ξεκουράζονται μέσα στο σχολείο , όπως στα ολοήμερα δημοτικά, αλλά όχι με μικρούλια... με γομάρια :D). Μέχρι τότε αναγκαστικά θα "κλέβουν" ώρες από κάποιο άλλο προγραμματισμένο μάθημα. Πάντως αν το κλίμα στο σχολείο είναι καλό (που στο δικό σου δεν είναι) μπορεί με συνεννόηση του συλλόγου και του διευθυντή αυτό το "κλέψιμο" να κατανεμηθεί ισόρροπα.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 01, 2011, 10:22:04 μμ
Πρέπει κανείς να δει το εκπαιδευτικό σύστημα σε μια χώρα του εξωτερικού στο σύνολό της και να μην απομονώνει ένα κομμάτι.
Λέμε, α στην Αγγλία παίρνει ο εκπαιδευτικός 2300 λίρες, θέλουμε και εμείς!

Το ξέρετε ότι στην Αγγλία τα βιβλία τα παιδιά τα πληρώνουν στα σχολεία; Να λοιπόν πως παίρνουν 2300 λίρες!  :P
Εδώ στην Ελλάδα που τα έχουμε όλα τσάμπα και μας αρέσει να καταστρέφουμε και να βάφουμε τους τοίχους, που να βρεθούν χρήματα!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: sec στις Αύγουστος 02, 2011, 11:19:58 πμ
Εδώ στην Ελλάδα που τα έχουμε όλα τσάμπα και μας αρέσει να καταστρέφουμε και να βάφουμε τους τοίχους, που να βρεθούν χρήματα!

Τα παιδιά καταστρέφουν το σχολείο δείχνοντας την απέχθειά τους για τα σαραβαλιασμένα κτίρια που τσουβαλιάζονται ανά 25 & 30 άτομα, τα σπασμένα θρανία και τα βρώμικα κυλικεία! Πολλές φορές δε και την απάισια συμπεριφορά προς αυτά κάποιων "εκπαιδευτικών". Αν πάρεις τα ίδια παιδιά και τα βάλεις σε ένα σχολείο καινούριο, τακτοποιημένο, καθαρό με σωστούς δασκάλους θα δεις μια εντελώς άλλη στάση και εικόνα 8)
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 02, 2011, 03:55:19 μμ
μιας και είναι η περίοδος όπου μόλις έγινε η κρίση διευθυντών, θα ήθελα να συμπεριλάβω στην διοίκηση της εκπ/σης το γεγονός να μην επιτρέπεται κάποιος που δεν έχει ιδεα από υπολογιστές να είναι διευθντής σχολείου.

Δεν είναι δυνατόν διευθυντής να μην ξέρει να στείλει ένα Mail ή να γράφει ένα κείμενο, και για αυτά να πρήζει σε καθημερινή βάση τους υπόλοιπους καθηγητές.

Θα έπρεπε να είναι στα απαραίτητα προσόντα και όχι απλα να μοριοδοτείται.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Χριστίνα στις Αύγουστος 02, 2011, 05:17:03 μμ
Υποτίθεται οτι έχουν επιμορφωθεί. Αλλά αυτό στην πράξη δυστυχώς δεν σημαίνει τίποτα!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: k_eleni στις Αύγουστος 02, 2011, 08:55:24 μμ
Υποτίθεται οτι έχουν επιμορφωθεί. Αλλά αυτό στην πράξη δυστυχώς δεν σημαίνει τίποτα!

Το ότι έχουν επιμορφωθεί είναι ένα άλλο ανέκδοτο! Ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται με τον υπολογιστή... Ρωτήστε κι εμάς στα γραφεία που προσπαθούμε να τους πείσουμε να ενημερώσουν το σύστημα καταγραφής κάθε μήνα...και η ερώτηση πάντα είναι... ¨τι είπαμε ότι είναι αυτό το σουρβειιιιι???" (survey).  :P
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: kinegiros στις Αύγουστος 02, 2011, 11:01:09 μμ
Εδώ στην Ελλάδα που τα έχουμε όλα τσάμπα και μας αρέσει να καταστρέφουμε και να βάφουμε τους τοίχους, που να βρεθούν χρήματα!

Τα παιδιά καταστρέφουν το σχολείο δείχνοντας την απέχθειά τους για τα σαραβαλιασμένα κτίρια που τσουβαλιάζονται ανά 25 & 30 άτομα, τα σπασμένα θρανία και τα βρώμικα κυλικεία! Πολλές φορές δε και την απάισια συμπεριφορά προς αυτά κάποιων "εκπαιδευτικών". Αν πάρεις τα ίδια παιδιά και τα βάλεις σε ένα σχολείο καινούριο, τακτοποιημένο, καθαρό με σωστούς δασκάλους θα δεις μια εντελώς άλλη στάση και εικόνα 8)

Με συγχωρείς αλλά θα διαφωνήσω. Τα θρανία δεν σπάνε μόνα τους, μάλιστα τα γνωστά θρανία και καρέκλες είναι όπως έχουμε δει μεγάλης αντοχής. Αν όμως ο μαθητής/τρια θέλει να το ζωγραφίσει, τρυπήσει, τσακίσει, γδάρει και γενικά ρημάξει έχει την ικανότητα να το κάνει. Οπότε τι θες να μου πεις ότι αφού τα σπάει ο πρώτος μαθητής και ρημάζει το σχολείο δικαιολογείτε και ο επόμενος μαθητής να συνεχίσει αφού είναι σαραβαλιασμένο το κτήριο ?
ε όχι, το 80% των φθορών στα σχολεία που έχω δει εγώ είναι από τους μαθητές, το υπόλοιπο από την φυσική φθορά. ΚΑΘΕ χρόνο το σχολείο προσπαθεί να έρθει στα ίσα του και κάθε χρόνο κάποια "παιδάκια" κάνουν την "διαμαρτυρία" που λες. Ε έλεος, τσακίστε τέτοιες συμπεριφορές συνάδελφοι, μην κάνετε τα στραβά μάτια και μην δικαιολογείτε με επιχειρήματα όπως το δικό σου sec. Αλλά αν υπάρχει τέτοια ΑΠΑΙΣΙΑ συμπεριφορά εκπαιδευτικών τότε δεν υπάρχει σωτηρία.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 03, 2011, 08:01:02 πμ
θα συμφωνήσω με Kingeros. Εμείς κάθε χρόνο βάφουμε τις αίθουσες, βάζουμε γυψοσανίδες, αντικαθιστούμε θρανία και καρέκλες κλπ. Αλλά μιλάμε κάθε χρόνο.
Εντάξει δεν είναι και κολλέγιο το σχολείο, αλλά αν το πρόσεχαν τα παιδιά λίγο μια χαρά θα ήταν οι αίθουσες.

Επειδή δηλαδή το σύστημα της παιδείας μπάζει από παντού, πρέπει να ξεσπάμε στο σχολείο και να το καταστρέφουμε για να δείξουμε ότι είμαστε ενάντια στο σύστημα; Δεν συμφωνώ με την λογική αυτή.

Ο λόγος που τα σπάνε είναι ένας και μοναδικός: τα σπάνε γιατί παρέχονται δωρεάν!
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια ή μάλλον δυστυχως αυτή είναι η νοοτροπία μας. Το έχω γράψει και στο παρελθόν, ότι ο Ελληνας δεν είναι να του παρέχεις τίποτα δωρεάν. Το δωρεάν για τον Έλληνα είναι ταυτόσημο του σκάρτου.

Γιατί δεντα σπάνε και στο φροντιστήριο; Γιατί εκεί πληρώνουν και αν το κάνουν θα τους διώξουν
Γιατί δεν καίνε και τις σημειώσεις στο φροντιστήριο; Γιατί τις πληρώνουν και αν το κάνουν θα τους διώξουν
Γιατί δεν βάφουν τους τοίχους στο φροντιστήριο; Γιατί πληρώνουν και αν το κάνουν θα τους διώξουν
κλπ

Στο δημόσιο σχολείο ούτε πληρώνουν και ούτε και θα τους διώξουν. Απλά το κράτος πληρώνει σου λέει....

Μια χρονιά που πρότεινα να κλειδώνουν οι αίθουσες στα διαλείμματα και να τις ανοίγει ο κάθε καθηγητής που έχει μάθημα, ώστε να μειωθούν οι φθορές και όχι μόνο αλλά και οι κλοπές (!), κόντεψαν να με φάνε και κατηγορήθηκα ότι θέλω ένα σχολείο φυλακή! Ε δεν ξαναμίλησα από τότε. Αστους να πληρώνουν κάθε χρόνο.

Μετά όμως μην γκρινιάζουμε το πως φτάσαμε έως εδώ και δεν υπάρχουν χρήματα, και ότι θα γίνουν προσλήψεις με το σταγονόμετρο, και ότι καταργούνται και συγχωνεύονται σχολεία γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, και ότι από τα ΕΠΑΛ καταργούνται ειδικότητες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

Αφού τα χρήματα τα δώσαμε για να καλοπερνάνε οι μαθητές! Για το ελεύθερο σχολείο, όπου ο καθενας μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: sec στις Αύγουστος 03, 2011, 09:15:59 πμ
Νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι κάπου στη μέση.
Πάντα θα υπάρχουν παιδιά που έχουν την τάση να βανδαλίσουν το θέμα είναι αν το σχολικό περιβάλλον το επιτρέπει αλλά και αν το σχολείο εν γένει καλύπτει τους μαθητές και επιτελεί το ρόλο του ή κινείται προς την κατεύθυνση εφενός "κανετε ότι γουστάρετε, δίνουμε τα χρήματα για να καλοπερνάνε οι μαθητές" (μήπως είναι λογική σκυλάδικου αυτή και όχι εκπαιδευτικού ιδρύματος;) αφετέρου "αφού είσαστε έτσι δε σας παρέχουμε τίποτα για να μάθετε".
Τα χρήματα θα έπρεπε να δίνονται όχι για να καλοπερνούν όλοι μαζί μαθητές+καθηγητές αλλά για να δουλεύουν όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό, τη μόρφωσή τους (και των με και των δε). Αφού όλοι πάνε σχοελίο για να καλοπεράσουν (σε όλες τις δουλειές αυτό γίνεται) καταλαβαίνουμε ότι μετά βιας τηρούν και τα προσχήματα.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Αύγουστος 03, 2011, 11:35:56 πμ
Μετά όμως μην γκρινιάζουμε το πως φτάσαμε έως εδώ και δεν υπάρχουν χρήματα, και ότι θα γίνουν προσλήψεις με το σταγονόμετρο, και ότι καταργούνται και συγχωνεύονται σχολεία γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, και ότι από τα ΕΠΑΛ καταργούνται ειδικότητες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

Αφού τα χρήματα τα δώσαμε για να καλοπερνάνε οι μαθητές! Για το ελεύθερο σχολείο, όπου ο καθενας μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει

"Οι μαθητές τα φάγανε!"
Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας...
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Landau στις Αύγουστος 03, 2011, 11:48:32 πμ
Κατά το σκεπτικό ορισμένων, θα πρέπει να έχουμε δίδακτρα στα σχολεία, παραδειγματική τιμωρία της παραβατικής συμπεριφοράς (ίσως και με δημόσιο μαστίγωμα μετά την προσευχή; ), γιατί όχι και επαναφορά ποδιάς.. μήπως να επαναφέρουμε και το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ώστε να μην έχουμε την.. πλέμπα στα σχολεία, που χαλάνε τα θρανία;
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 03, 2011, 12:13:06 μμ
Μετά όμως μην γκρινιάζουμε το πως φτάσαμε έως εδώ και δεν υπάρχουν χρήματα, και ότι θα γίνουν προσλήψεις με το σταγονόμετρο, και ότι καταργούνται και συγχωνεύονται σχολεία γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, και ότι από τα ΕΠΑΛ καταργούνται ειδικότητες γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.

Αφού τα χρήματα τα δώσαμε για να καλοπερνάνε οι μαθητές! Για το ελεύθερο σχολείο, όπου ο καθενας μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει

"Οι μαθητές τα φάγανε!"
Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας...

αν από τα λεγόμενά μου εσύ αυτά κατάλαβες, τότε καλά κρασιά!

ανέφερα απλά μια από τις 1000  (μπορεί και παραπάνω) περιπτώσεις που γίνεται σπατάλη.
Δεν είπα ότι για τα δεινά της εκπαίδευσης στα σχολεία φταίνε οι μαθητές.
Αυτα είναι δικά σου συμπεράσματα!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: olyadro στις Αύγουστος 03, 2011, 12:48:41 μμ
Κατά το σκεπτικό ορισμένων, θα πρέπει να έχουμε δίδακτρα στα σχολεία, παραδειγματική τιμωρία της παραβατικής συμπεριφοράς (ίσως και με δημόσιο μαστίγωμα μετά την προσευχή; ), γιατί όχι και επαναφορά ποδιάς.. μήπως να επαναφέρουμε και το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ώστε να μην έχουμε την.. πλέμπα στα σχολεία, που χαλάνε τα θρανία;
Μάλλον υπερβάλλεις! Το να μπει φρένο στην ασυδοσία που παρατηρείται δε σημαίνει πως θα μετατρέψουμε τα σχολεία σε αναμορφωτήρια. Για να το καταλάβεις, πάρε για παράδειγμα την περίπτωση που κάποια παιδιά έκαναν βανδαλισμούς στο σπίτι σου. Δε θα ζητούσες, βέβαια, να μαστιγωθούν δημόσια αλλά θα αξίωνες, φαντάζομαι, οι γονείς τους να πλήρωναν τις ζημιές που σου προκάλεσαν. Γιατί, δηλαδή, να μην μπορεί να κάνει το ίδιο και το σχολείο;
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: kinegiros στις Αύγουστος 03, 2011, 12:54:27 μμ
Κατά το σκεπτικό ορισμένων, θα πρέπει να έχουμε δίδακτρα στα σχολεία, παραδειγματική τιμωρία της παραβατικής συμπεριφοράς (ίσως και με δημόσιο μαστίγωμα μετά την προσευχή; ), γιατί όχι και επαναφορά ποδιάς.. μήπως να επαναφέρουμε και το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ώστε να μην έχουμε την.. πλέμπα στα σχολεία, που χαλάνε τα θρανία;

κλασική "επιχειρηματολογία" παραποίησης προς τα άκρα με σκοπό την αποσάθρωση οποιουδήποτε επιχειρήματος για βελτίωση του κακόμοιρου σχολείου. Ποιος είπε αυτά που λες ? κανένας, τότε γιατί τα λες ? άστο, δεν το σχολιάζω άλλο.

Είναι αυτό που αντιμετώπισε ο killbill όταν πρότεινε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να κλειδώνουν οι αίθουσες στα διαλείμματος, πάντα θα λένε κάποιοι ειδήμονες να είναι όλα ξέφραγο αμπέλι και καλά για την "ελευθερία" ενώ στην πραγματικότητα είναι  για να μην πιαστεί το χέρι τους να κλειδώσουν και να μην περιμένουν τους μαθητές να βγουν.

Στο δικό μου σχολείο, ΕΥΤΥΧΩΣ έχουμε ΜΥΑΛΟ και ΣΥΝΕΣΗ. ΟΛΕΣ οι αίθουσες κλειδώνουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν κλειδί ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ. Όλα πάνε ΜΙΑ ΧΑΡΑ. 
Βέβαια πάντα υπάρχουν ορισμένοι "βαρεμένοι" εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν προστατεύουν την περιουσία του σχολείου και κάνουν τα στραβά μάτια, ελπίζω να διορθωθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε βάθος χρόνου.

Άλλο παράδειγμα, το βρίσκω τραγικό να έχεις εφημερία και να βλέπεις μαθητές μπροστά σου να πετάνε σκουπίδια στο προαύλιο και να μην κάνεις παρατήρηση και να τους βάλεις να τα μαζέψουν.

Για να επεκτείνω αυτά που είπε λοιπόν ο killbill, πρέπει η δ/νση του σχολείου να χρεώνει τους γονείς, πως ? άμα δεν πληρώσουν την επιδιόρθωση να το στέλνουν στο Δήμο που είναι υπεύθυνος για την υλικοτεχνική του σχολείου και να τους χρεώνουν. Φυσικά όλο αυτό να συνοδεύεται με τις κυρώσεις που προβλέπονται για τον μαθητή α) παρατήρησις, β) επίπληξις, γ) ωριαία απομάκρυνσις εκ του διδασκομένου μαθήματος, δ) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 3 ημερών, ε) αποβολή εκ των μαθημάτων μέχρι 5 ημερών και στ) αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Landau στις Αύγουστος 03, 2011, 12:55:07 μμ
Κατά το σκεπτικό ορισμένων, θα πρέπει να έχουμε δίδακτρα στα σχολεία, παραδειγματική τιμωρία της παραβατικής συμπεριφοράς (ίσως και με δημόσιο μαστίγωμα μετά την προσευχή; ), γιατί όχι και επαναφορά ποδιάς.. μήπως να επαναφέρουμε και το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ώστε να μην έχουμε την.. πλέμπα στα σχολεία, που χαλάνε τα θρανία;
Μάλλον υπερβάλλεις! Το να μπει φρένο στην ασυδοσία που παρατηρείται δε σημαίνει πως θα μετατρέψουμε τα σχολεία σε αναμορφωτήρια. Για να το καταλάβεις, πάρε για παράδειγμα την περίπτωση που κάποια παιδιά έκαναν βανδαλισμούς στο σπίτι σου. Δε θα ζητούσες, βέβαια, να μαστιγωθούν δημόσια αλλά θα αξίωνες, φαντάζομαι, οι γονείς τους να πλήρωναν τις ζημιές που σου προκάλεσαν. Γιατί, δηλαδή, να μην μπορεί να κάνει το ίδιο και το σχολείο;

Σε αυτό συμφωνώ, και αυτό εφαρμόζεται (και όπου δεν εφαρμόζεται, είναι ευθύνη του διευθυντή).

@kinegiros: Σχετικά με το κλείδωμα των αιθουσών στα διαλείματα, στο σχολείο που ήμουν, αυτό συνέβαινε και ήταν ο κανόνας. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό, και σε άλλα μικρά μέτρα που μπορούν να λαμβάνονται σε όλα τα σχολεία.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Αύγουστος 03, 2011, 01:28:59 μμ
κλασική "επιχειρηματολογία" παραποίησης προς τα άκρα με σκοπό την αποσάθρωση οποιουδήποτε επιχειρήματος για βελτίωση του κακόμοιρου σχολείου.

Ευτυχώς που υπάρχουν όλα τα μηνύματα που έχει στείλει ο καθένας μας, για να βλέπει όποιος θέλει ποιοι γράφουν ακραία πράγματα σε αυτό το φόρουμ...

Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: MARKOS στις Αύγουστος 03, 2011, 01:49:18 μμ
Επειδη η "ελευθερια" ειναι υποθεση εντελως  προσωπικη, θα πρεπει να υπαρχουν κανονες απολυτα σεβαστοι απο ολους, καθηγητες και μαθητες.

Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 03, 2011, 01:53:28 μμ
Σχετικά με το κλείδωμα των αιθουσών στα διαλείματα, στο σχολείο που ήμουν, αυτό συνέβαινε και ήταν ο κανόνας. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό, και σε άλλα μικρά μέτρα που μπορούν να λαμβάνονται σε όλα τα σχολεία.
και όμως διαφωνούν πολλοί. Εμένα με πήραν με τις πέτρες όταν πρότεινα αυτό το μέτρο.
Και το πρότεινα γιατί η κατάσταση είχε φτάσει στο αμήν: κλοπές πραγμάτων από τις τάξεις στα διαλείμματα, ζημιές, σπάσιμο τζαμιών, μέχρι και ένας έκανε τον ακροβάτη στο παράθυρο!
Και όμως δεν τους έπεισαν αυτά τα γεγονότα γιατί πάνω από όλα έχουν το κόμα που μιλάει για "ελευθερία" στην εκπαίδευση.

Επειδη η "ελευθερια" ειναι υποθεση εντελως  προσωπικη, θα πρεπει να υπαρχουν κανονες απολυτα σεβαστοι απο ολους, καθηγητες και μαθητες.
συμφωνώ απόλυτα!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: happiness στις Αύγουστος 03, 2011, 07:59:02 μμ
@killbill δεν ξέρω αν όταν "σε πήραν με τις πέτρες" πιστεύαν τίποτα από αυτά που έλεγαν, αλλά καλά κάναν και σε πήραν. Επειδή είσαι σε ένα σύλλογο εμφανώς προβληματικό (όπως έχει φανεί από τα μηνύματά σου) δεν σημαίνει ότι κάθε "λύση" που προτείνεις εσύ στα προβλήματα του σχολείου είναι σωστή και οι υπόλοιποι δεν την δέχονται γιατί είναι βολεμένοι τεμπέληδες.
Για να μην παιδεύεσαι πάντως να βρεις λύση στο θέμα που αναφέρεις, σε πληροφορώ πως υπάρχει ήδη, είναι νομικά θεσμοθετημένη και εφαρμόζεται χρόνια στα σχολεία που ΔΕΝ κλειδώνουν τις αίθουσές τους. Λέγεται "μαθητές επιμελητές τάξης" και "καθηγητές εφημερεύοντες". Αυτά τα δύο σε συνδιασμό με το "διευθυντής που θεωρεί υπόλογους για τα καθήκοντά τους μαθητές και καθηγητές", λύνουν στον πιο επαρκή βαθμό το πρόβλημά σας.
Επειδή όμως, ξαναλέω, ειδικά το τελευταίο φαίνεται να λείπει διαπαντώς από το σχολείο σας, δεν σημαίνει ότι κάθε ιδέα που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι "λογική" και "αυτονόητη", αποτελεί λύση. Αυτό που προτείνεις είναι απλά η "εύκολη, προσωρινή (γιατί θα παρακαμφθεί, πίστεψέ με) και πολύ πολύ επικίνδυνη στην λογική της" λύση. Διότι όσο χαζή και εξωφρενική μπορεί να σου φανεί η απαγόρευση των εξοχικών εκδρομών για "να μειωθούν οι από ανθρώπινο λάθος πυρκαγιές στα δάση", είναι βασικά η ίδια ακριβώς λογική. Όπως ήταν στην ίδια λογική η απαγόρευση του ελεύθερου κάμπινγκ. Το σχολείο ευτυχώς έχουμε την πολυτέλεια να μην είναι δάσος, και να μπορεί να περιφρουρηθεί από την ίδια την σχολική κοινότητα πολύ αποτελεσματικά.

Το πρόβλημα του σχολείου σας λοιπόν είναι πρόβλημα διοίκησης και όχι "παράλογων καθηγητών" που δεν δέχονται την "λύση" σου.
Από εκεί πέρα, εάν εσύ θέλεις πραγματικά να κάνεις κάτι για να διοθρωθεί, τότε αρχίζεις τις έγγραφες και επώνυμες καταγγελίες προς την διοίκηση της εκπαίδευσης (βασισμένες σε γεγονόταν όπως απουσία επιμελητών ή/και εφημερεύοντων) και τις κάνεις και "πάσα" στα τοπικά ΜΜΕ και κάθεσαι όχι μόνο να σε πάρουν με τις πέτρες, αλλά να σε φάνε ζωντανό! Αν πάλι δεν έχεις όρεξη να μπεις σε μια τόσο ψυχοφθόρα διαδικασία (που εγώ τουλάχιστον δεν θα σε κατηγορήσω), τότε απλά κάνεις υπομονή.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 03, 2011, 08:32:20 μμ
Λέγεται "μαθητές επιμελητές τάξης" και "καθηγητές εφημερεύοντες".
κάτι μας είπες τώρα!  :P
άγνωστες λέξεις στο λεξιλόγιο του συλλόγου.
Και επειδή δεν εφαρμόζονται αυτά, όπως καταλαβαίνεις είπα την λύση που πρότεινα.

Για τις πυρκαγιές θα διαφωνήσω μαζί σου. Δεν φταίνε οι εκδρομείς για τις φωτιές, αλλά οι εμπρηστές εγκληματίες. ΆΡα είναι άστοχο το υποθετικό μέτρο που ανέφερες.

Το θέμα είναι να μην γίνει το κακό γιατί τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Το πρόβλημα του σχολείου σας λοιπόν είναι πρόβλημα διοίκησης και όχι "παράλογων καθηγητών" που δεν δέχονται την "λύση" σου.
Δυστυχώς είναι πρόβλημα ηλίθιων τεμπέληδων καθηγητών και όχι τόσο θέμα διοίκησης. Γιατί εγώ την κάνω την εφημερία μου παρόλο που ο διευθυντής είναι κουκουρούκου και παρόλο που ξέρω ότι και να μην την κάνω δεν θα έχω καμία επίπτωση από τον διευθυντή. ΆΡα είναι θέμα συνείδησης καθηγητών.
Μόνο αν μπουν μυστικοί πράκτορες της CIA και του FBI στο σχολείο μου, θα λυθούν τα προβλήματα  :P
αυτοί ναι, να καταγγείλουν τις αυθαιρεσίες που γίνονται.
Εγώ όχι. όπως λες και εσύ θα με φάνε ζωντανό!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: happiness στις Αύγουστος 03, 2011, 09:44:56 μμ
Εγώ όχι. όπως λες και εσύ θα με φάνε ζωντανό!
Άρα δεν θες να χαλάς την ζαχαρένια σου για να καταγγείλεις τις παρανομίες που γίνονται στο σχολείο σου. Δεκτόν (όπως είπα, εγώ είμαι το τελευταίο άτομο που θα σε κατηγορήσει). Αλλά δεν σου φταίνει οι συνάδελφοι επειδή δεν δέχονται την "λύση" σου. Σου φταίνε γιατί είναι πλημελείς στα καθήκοντά τους. Εγώ θα έλεγα ότι θα τους "βόλευε" κιόλας αυτό που πρότεινες, γιατί είναι ανέξοδο για τους ίδιους, τους απαλλάσει και τυπικά πλέον από το να κάνουν εφημερία και θα μπορούν να το παίζουν ότι και καλά κάνουν προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα. Άρα μάλλον περίεργο μου φάινεται που δεν το δέχτηκαν.
Αυτό που προτείνεις όμως δεν λύνει τίποτα. Απλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, κυρίως ηθικά, που είναι κατά την γνώμη μου σημαντικότερα από τα πρακτικά.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: kinegiros στις Αύγουστος 03, 2011, 10:28:12 μμ
κλασική "επιχειρηματολογία" παραποίησης προς τα άκρα με σκοπό την αποσάθρωση οποιουδήποτε επιχειρήματος για βελτίωση του κακόμοιρου σχολείου.

Ευτυχώς που υπάρχουν όλα τα μηνύματα που έχει στείλει ο καθένας μας, για να βλέπει όποιος θέλει ποιοι γράφουν ακραία πράγματα σε αυτό το φόρουμ...

Χαίρομαι που συμφωνούμε, δεν θα ήθελα να φάω κανέναν λίθο κατακέφαλα.

@killbill σκέψου το εξής, στο επόμενο σχολείο που θα πας οι πιθανότητες λένε ότι θα είναι καλύτερο από αυτό που είσαι τώρα. Από την άλλη σκέψου ότι φέτος μπορεί να αλλάξει η δ/νση του σχολείου και θα έχει πλάκα να δεις τι θα κάνουν οι καινούργιοι.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 03, 2011, 10:58:41 μμ
Άρα δεν θες να χαλάς την ζαχαρένια σου για να καταγγείλεις τις παρανομίες που γίνονται στο σχολείο σου.
Δεν είναι και τόσο απλό να πας κόντρα σε ολόκληρο σύλλογο και στον διευθυντή και να προσπαθήσεις αν αλλάξεις μόνος σου τον κόσμο. Δεν νομίζεις;

Εγώ θα έλεγα ότι θα τους "βόλευε" κιόλας αυτό που πρότεινες, γιατί είναι ανέξοδο για τους ίδιους, τους απαλλάσει και τυπικά πλέον από το να κάνουν εφημερία και θα μπορούν να το παίζουν ότι και καλά κάνουν προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα. Άρα μάλλον περίεργο μου φάινεται που δεν το δέχτηκαν.
Εμένα καθόλου. Αναμενόμενο ήταν λόγω συνδικαλιστικών απόψεων. Μάλιστα κάποιοι πρότειναν να αφήνουμε τα παιδιά να γράφουν τους τοίχους και τα θρανία γιατί αυτό δείχνει ότι έχουμε παιδιά με ελεύθερη βούληση και έκφραση και όχι zombies.
Τώρα τι ψάχνεις.... μπερδεμένα οικόπεδα στη Λούτσα είναι η υπόθεση.

Αυτό που προτείνεις όμως δεν λύνει τίποτα. Απλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, κυρίως ηθικά, που είναι κατά την γνώμη μου σημαντικότερα από τα πρακτικά.
δεν το σκέφτηκα εγώ. Το έχω δει σε πάρα πολλά άλλα σχολεία να εφαρμόζεται και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. ίσα ίσα δεν ξανάγινε κλοπή και φθορά.
Εξάλλου δεν βλέπω τον λόγο γιατί στα διαλλείμματα ένα παιδι να θέλει να μείνει μέσα στην τάξη. Υπάρχει η αυλή με τόσο ομορφα αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα! 45 λεπτά με΄σα στην τάξη είναι. Θέλουν και στο διάλλειμμα να είναι μεσα;
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Αύγουστος 04, 2011, 12:08:12 πμ
Χαίρομαι που συμφωνούμε, δεν θα ήθελα να φάω κανέναν λίθο κατακέφαλα.

Τρελή ετοιμολογία και κυρίως ετυμολογία.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 08, 2011, 09:20:49 πμ
Επειδή συχνά διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να πληρωνόμαστε όπως και οι καθηγητές του εξωτερικού,
πέρα από το 8-5 ωράριο που δουλεύουν υποχρεωτικά, θέλω να αναφέρω κάποια οικονομικά στοιχεία, για να δείτε από που αντλούνται πόροι και πληρώνονται τόσο καλά ενώ εμείς όχι:

1. τα βιβλία οι μαθητές τα πληρώνουν
2. εταιρίες έχουν το δικαίωμα να κάνουν σύμβαση με το σχολείο για να προωθούν τα προιόντα τους στο κυλικείο, διαφημίσεις κλπ.
Μάλιστα είχα διαβάσει ένα άρθρο σε μια εφημερίδα (προσπαθώ να το βρω για να το παραθέσω), όπου σχολείο στην Αμερική συμφώνισε με διαφημιστική εταιρία, οι μαθητές να παρακολουθούν 1 ώρα την εβδομάδα διαφημίσεις στο αμφιθέατρο του σχολείου!!!Μάλιστα, σαν μάθημα δηλαδή κανονικά. Η αμοιβή του σχολείου ήταν όπως καταλαβαίνετε πολύ μεγάλη.

Μην λέμε λοιπόν, μα τι ωραία σχολεία έχουν στο εξωτερικό, μα γιατί δουλεύουν ολα ρολόι, γιατί οι καθηγητές παίρνουν τον 3πλάσιο μισθό από μας, μα τι παροχές είναι αυτές στα σχολεία του εξωτερικού (πισίνες, γυμναστήρια, εργαστήρια κινηματογράφου κλπ) ενώ εμείς είμαστε πίσω.

Να βλέπουμε όλη την ιστορία και να μην απομονώνουμε μόνο τον μισθό
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: ---- στις Αύγουστος 08, 2011, 10:06:38 πμ
Επειδή συχνά διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να πληρωνόμαστε όπως και οι καθηγητές του εξωτερικού,
πέρα από το 8-5 ωράριο που δουλεύουν υποχρεωτικά, θέλω να αναφέρω κάποια οικονομικά στοιχεία, για να δείτε από που αντλούνται πόροι και πληρώνονται τόσο καλά ενώ εμείς όχι:

1. τα βιβλία οι μαθητές τα πληρώνουν
2. εταιρίες έχουν το δικαίωμα να κάνουν σύμβαση με το σχολείο για να προωθούν τα προιόντα τους στο κυλικείο, διαφημίσεις κλπ.
Μάλιστα είχα διαβάσει ένα άρθρο σε μια εφημερίδα (προσπαθώ να το βρω για να το παραθέσω), όπου σχολείο στην Αμερική συμφώνισε με διαφημιστική εταιρία, οι μαθητές να παρακολουθούν 1 ώρα την εβδομάδα διαφημίσεις στο αμφιθέατρο του σχολείου!!!Μάλιστα, σαν μάθημα δηλαδή κανονικά. Η αμοιβή του σχολείου ήταν όπως καταλαβαίνετε πολύ μεγάλη.

Μην λέμε λοιπόν, μα τι ωραία σχολεία έχουν στο εξωτερικό, μα γιατί δουλεύουν ολα ρολόι, γιατί οι καθηγητές παίρνουν τον 3πλάσιο μισθό από μας, μα τι παροχές είναι αυτές στα σχολεία του εξωτερικού (πισίνες, γυμναστήρια, εργαστήρια κινηματογράφου κλπ) ενώ εμείς είμαστε πίσω.

Να βλέπουμε όλη την ιστορία και να μην απομονώνουμε μόνο τον μισθό

Εντάξει αυτοί είναι πολύ προχώ  :-[
Στην Ελλάδα  τα παιδάκια κάνουν εντατικά ιδιαίτερα απ’ την τηλεόραση που κάθε δέκα λεπτά διακόπτει για ένα τέταρτο διαφημίσεις.
Τι στο καλό να ζητήσουμε απ’ την κυβέρνηση να επιβάλλει φόρο στους διαφημιζόμενους υπέρ των σχολείων και να προμηθεύσουμε κάθε σπίτι μαθητή με ένα απ’ τα μηχανάκια της AGB ( έτσι και αλλιώς μόνο οι μαθητές προλαβαίνουν να δουν τηλεόραση…)
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: MARKOS στις Αύγουστος 08, 2011, 10:51:31 πμ
Δε νομιζω πως το επαγγελμα του εκπ/κου στο εξωτερικο ειναι απο τα πλεον καλοπληρωμενα επαγγελματα. Μαλλον ανηκει στη λιστα των χαμηλομισθων. Μη μας ξεγελαει το γεγονος πως παιρνουν 2,500 ευρω. Η ζωη εκει ειναι πολυ πιο ακριβη απο ο,τι ειναι στη χωρα μας.

(ενοικιο 350 ευρω στην Ελλαδα, το ιδιο σπιτι θα το βρουμε 550 ή 600 ευρω. Το πακετο τα τσιγαρα εδω εχουν 4 ευρω (στην Αγγλια που ειχα παει) εκαναν 10 ευρω. Ταξι για να κινηθω στο κεντρο του Λονδινου (μικρη διαδρομη) μου κοστισε οσο να παω Πειραια- Μαρουσι! )
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 08, 2011, 01:15:05 μμ
ελπίζω να μην έρθουν ποτε τα βιβλία!
Πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από τη στενή λογική από τη σελίδα τάδε μέχρι τη σελίδα τάδε και την παπαγαλία.

Επειδή έχω σπουδάσει και στο εξωτερικό, να αναφέρω ότι στα πανεπιστήμια δεν δίνεται κανένα βιβλίο. Δίνονται κάποιες σημειώσεις του καθηγητή ή χειρόγραφες ή στο Internet και σου παραθέτουν μια σειρά βιβλιογραφίας όπου μπορείς να ανατρέξεις για περισσότερα.
ΑΡχικά με είχε τρομάξει το σύστημα αυτό, αλλά δεν μπορεί είπα σε όλο το εξωτερικό να δουλεύει έτσι το σύστημα και μόνο στην Ελλάδα να είμαστε οι σωστοί. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει!

Σας πληροφορώ ότι είναι πολύ καλύτερο έτσι το σύστημα. Το γεγονός ότι σου παραθέτουν βιβλιογραφία 20-30 τίτλων δεν σημαίνει ότι θα πας να τα αγοράσεις όλα. Υπάρχουν οι βιβλιοθήκες όπου εκεί γίνεται η μελέτη. ΈΤσι μαθαίνεις να ψάχνεις και να αναζητάς την γνώση. Διαβάζεις κάτι σε ένα βιβλίο, ανατρέχεις και στο άλλο οπου ανακαλύπτεις και κάτι παραπάνω από αυτό που διάβασες, και κρατάς τις δικές σου σημειώσεις. Γίνεσαι ερευνητής!

Προσωπικά θα με βόλευε πάρα πολύ να μην έρθουν ποτέ τα άθλια βιβλία των Μαθηματικών που έχουν γραφτεί αρκετά χρόνια πριν και δεν έχουν αλλάξει. Έχω πολύ καλές σημειώσεις όπου θα μπορούσα να τις αναρτήσω στο www.sch.gr στον χώρο που μου παρέχεται και να κάνω το μάθημα όπως πάντα θα ήθελα ξεφεύγοντας από τα στενά περιθώρεια του βιβλίου.

Τέλος, δεν αντέχω άλλο την σπατάλη να σκίζονται και να καίγονται τα βιβλία μόνο και μόνο επειδή διανέμονται δωρεάν.
Ποτέ να μην έρθουν!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Landau στις Αύγουστος 08, 2011, 01:25:43 μμ
Μην μπλέκουμε την τριτοβάθμια με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ένα βασικό βιβλίο αναφοράς (με τα όποια ελαττώματά του ίσως) είναι απαραίτητο για τους μαθητές. Τα υπόλοιπα (σημειώσεις κλπ) πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Επίσης, οι όποιες στρεβλώσεις (κάψιμο βιβλίων κλπ) δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρό επιχείρημα ενήλικα κατά της διανομής βιβλίων στα σχολεία  :)
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: dinateacher στις Αύγουστος 08, 2011, 01:32:39 μμ
Μην μπλέκουμε την τριτοβάθμια με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ένα βασικό βιβλίο αναφοράς (με τα όποια ελαττώματά του ίσως) είναι απαραίτητο για τους μαθητές. Τα υπόλοιπα (σημειώσεις κλπ) πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Επίσης, οι όποιες στρεβλώσεις (κάψιμο βιβλίων κλπ) δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρό επιχείρημα ενήλικα κατά της διανομής βιβλίων στα σχολεία  :)
Συμφωνώ! Ειδικά στο δημοτικό! Αν περιμένουμε από τα μικρούλια να κρατάνε σημειώσεις.... Γιατί για πολλές φωτοτυπίες ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 08, 2011, 01:33:03 μμ
εγώ ξέρω ότι είμαστε το μόνο κράτος στον κόσμο όπου γίνεται δωρεάν διανομή βιβλίων.

Λέτε όλοι οι άλλοι να έχουν πέσει τόσο έξω;  :o
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Landau στις Αύγουστος 08, 2011, 01:41:41 μμ
Το μόνο κράτος στον κόσμο; Φαντάζομαι μπορείς να τεκμηριώσεις αυτόν τον ισχυρισμό,  αλλιώς είναι λόγια του αέρα (και έχω ήδη στο μυαλό μου αρκετές χώρες όπου γίνεται δωρεάν διανομή βιβλίων, με τον έναν ή άλλον τρόπο). Περιμένω τεκμηρίωση με στοιχεία, αλλιώς μετά θα αρχίσω να ψάχνω τα επίσημα στοιχεία για το αντίθετο. Για να μη λέμε ό,τι θέλουμε  ;)

Μου θυμίζει κάτι άρθρα πρετεντέρηδων (και λοιπών δημοσιογραφίσκων/πολιτικάντηδων κλπ) περί "τελευταίας κομμμουνιστικής χώρας στην ευρώπη", "τελευταίας σοβιετικού τύπου οργάνωσης/διοίκησης χώρας" και λοιπές π@π@ριές που γράφονται κατά καιρούς...
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 08, 2011, 01:46:39 μμ
έλα τώρα άσε τις υπερβολες, Ξέρεις πολύ καλά τι θέλω να πω.
ΈΤσι γίνεται σε Αμερικη΄, Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία.

Τώρα αν στην Ουγκάντα δίνονται δωρεάν όπως στην Ελλάδα, ψάξτο μόνος σου αφού είσαι τόσο απόλυτος στα λόγια και πες μας και εμάς
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Landau στις Αύγουστος 08, 2011, 01:57:48 μμ
Καμία υπερβολή. Να ξέρουμε τι γράφουμε εδώ μέσα..
Και φυσικά δεν αναφέρομαι στις λεγόμενες "υπανάπτυκτες" χώρες, που τόσο ειρωνικά και περιφρονητικά ανέφερες.
Τουλάχιστον επιβεβαίωσαμε ότι ήταν λόγια του αέρα και αυτό αρκεί. Άλλη φορά να διευκρινίζεις ότι αναφέρεσαι π.χ. στις χώρες G7  8)
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: jimy100 στις Αύγουστος 08, 2011, 02:22:53 μμ
έλα τώρα άσε τις υπερβολες, Ξέρεις πολύ καλά τι θέλω να πω.
ΈΤσι γίνεται σε Αμερικη΄, Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία.

Τώρα αν στην Ουγκάντα δίνονται δωρεάν όπως στην Ελλάδα, ψάξτο μόνος σου αφού είσαι τόσο απόλυτος στα λόγια και πες μας και εμάς

Και στις ΗΠΑ παίρνουν δάνειο για να σπουδάσουν που το χρωστούν για όλη τους τη ζωή. Επίσης έχουν πλήρη διαχωρισμό ανάμεσα σε σχολεία για την οικονομική ελίτ και σχολεία για την πλέμπα. Δηλαδή ότι συμβαίνει στις μητροπόλεις του καπιταλισμού είναι πρόοδος; Δε νομίζω...
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 08, 2011, 02:42:47 μμ
Και στις ΗΠΑ παίρνουν δάνειο για να σπουδάσουν που το χρωστούν για όλη τους τη ζωή. Επίσης έχουν πλήρη διαχωρισμό ανάμεσα σε σχολεία για την οικονομική ελίτ και σχολεία για την πλέμπα. Δηλαδή ότι συμβαίνει στις μητροπόλεις του καπιταλισμού είναι πρόοδος; Δε νομίζω...

μάλλον δεν έχεις διαβάσει όλη την συζήτηση.
Εγώ τα ανέφερα όλα αυτά με σκοπό να δείξω από που αντλούν πόρους τα κράτη αυτά που έχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και άρα είναι λάθος να λέμε "α, η εκπαίδευση στην Αμερική ή στην Αγγλία είναι έτη φωτός μπροστά από ότι στην Ελλάδα", ή "θέλουμε και εμείς μισθούς 2500€ γιατί τόσο είναι ο μέσος όρος στο εξωτερικό".

Γιατί αν βάλουμε και εμείς να πληρώνουν τα βιβλία, και συνάψουμε συμβάσεις με την coca cola στα σχολεία, θα δείτε τι υποδομές θα έχουμε και εμείς. Μην απορείτε λοιπόν γιατί τα σχολεία στην Αγγλία και στην Αμερική διδάσκουν κολύμβηση στην πισίνα του σχολείου .
Εδώ θυμάμαι φοιτητής όταν ήμουν, συζητιόνταν να πληρώνουμε συμβολικά 1€ για το φαγητό και έγινε χαμός. Κατάληψη για 2 μήνες είχαμε. Τα ίδια άτομα όμως που διαμαρτυρόνταν έκαναν μεταπτυχιακά στην Αγγλία όπου πλήρωναν για δίδακτρα, για εστία, για διατροφή και συγγράματα. Τι να λέμε τώρα.
Θαυμάζουμε τις άλλες χώρες αλλά εδώ τα θέλουμε όλα δωρεάν!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 08, 2011, 05:39:44 μμ
Άλλη φορά να διευκρινίζεις ότι αναφέρεσαι π.χ. στις χώρες G7  8)
αναφερόμουν ακριβώς στις ίδιες χώρες που αναφέρονται οι συνδικαλιστές μας  όταν λένε ότι θέλουμε τον μισθό των άλλων ευρωπαίων καθηγητών
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: MARKOS στις Αύγουστος 08, 2011, 06:14:41 μμ
Άλλη φορά να διευκρινίζεις ότι αναφέρεσαι π.χ. στις χώρες G7  8)
αναφερόμουν ακριβώς στις ίδιες χώρες που αναφέρονται οι συνδικαλιστές μας  όταν λένε ότι θέλουμε τον μισθό των άλλων ευρωπαίων καθηγητών

ψιχουλα παιρνουν και εκει. Αποσιωπουν βλεπεις πως η ζωη ειανι ακριβοτερη της δικης μας. Πυροτεχνηματα που τα βλεπουμε και λεμε " αχ, τί ωραια".....απλα για να ξαναπαρουν τη θεσουλα τους!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: LK στις Αύγουστος 08, 2011, 06:17:36 μμ
Σωστά είναι όσα λες, Killbill, για το αμερικάνικο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά το εκπαιδευτικό πρότυπο αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε το αμερικάνικο ούτε το αγγλικό ούτε το γερμανικό, αλλά το φιλανδικό.  Εκεί όλα είναι δωρεάν, έχουν φοβερές κτηριακές εγκαταστάσεις, απίστευτο εξοπλισμό και παροχές για τους μαθητές και, επιπλέον, καλές αμοιβές οι εκπαιδευτικοί. Και όλα αυτά χωρίς χορηγούς και χωρίς να είναι μια χώρα η Φιλανδία με την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας. Συνεπώς, όλα είναι θέμα επιλογών. Δεν έχουμε κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς, γιατί έχουμε δωρεάν εκπαίδευση, αλλά γιατί είναι άλλες οι προτεραιότητες του κράτους μας. Δυστυχώς, ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας στηρίζει ακόμα αυτές τις επιλογές.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: nice στις Αύγουστος 08, 2011, 06:57:18 μμ
Μήπως όμως οι Φιλανδοί δε φοροδιαφεύγουν; Μήπως οι Φιλανδοί προσφέρουν το 40-45% του ετήσιου εισοδήματός τους στο κράτος και δεν κλαίνε; Λοιπόν επειδή η Ελλάδα δε θα αλλάξει καμία νοοτροπία, θεωρώ ότι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Και η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι μία πρόοδος. Έτσι να προβληματιστούμε λίγα χρόνια, να τα ρίξουμε στους άλλους και μετά να επαναλάβουμε τα ίδια. Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ.

Υ.Γ. Kiilbill σε διαβάζω μ' ενδιαφέρον και πολλές απόψεις σου είναι σαν να τις έγραφα εγώ.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 08, 2011, 07:14:56 μμ
Και η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι μία πρόοδος.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 08, 2011, 07:19:46 μμ
Σωστά είναι όσα λες, Killbill, για το αμερικάνικο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά το εκπαιδευτικό πρότυπο αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε το αμερικάνικο ούτε το αγγλικό ούτε το γερμανικό, αλλά το φιλανδικό.  Εκεί όλα είναι δωρεάν, έχουν φοβερές κτηριακές εγκαταστάσεις, απίστευτο εξοπλισμό και παροχές για τους μαθητές και, επιπλέον, καλές αμοιβές οι εκπαιδευτικοί. Και όλα αυτά χωρίς χορηγούς και χωρίς να είναι μια χώρα η Φιλανδία με την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας. Συνεπώς, όλα είναι θέμα επιλογών. Δεν έχουμε κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς, γιατί έχουμε δωρεάν εκπαίδευση, αλλά γιατί είναι άλλες οι προτεραιότητες του κράτους μας. Δυστυχώς, ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας στηρίζει ακόμα αυτές τις επιλογές.

τότε γιατί δεν αντιγράφουμε το Φιλανδικό σύστημα όπως είναι και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό;;;;;

by the way, όντως όταν ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας στην εκπομπή έρευνα έκανε εκπομπη για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα, το Φιλανδικό επέλεξε για σύγκριση!!
δείτε όλη την εκπομπή εδώ: (έχει φοβερό ενδιαφέρον)
μέρος 1 (http://www.youtube.com/watch?v=RtcAPxh-NQs (http://www.youtube.com/watch?v=RtcAPxh-NQs))
μέρος 2 (http://www.youtube.com/watch?v=gLYLQ7pAtxA (http://www.youtube.com/watch?v=gLYLQ7pAtxA))
μέρος 3 (http://www.youtube.com/watch?v=0NeSPYsXpRY&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=0NeSPYsXpRY&feature=related))
μέρος 4 (http://www.youtube.com/watch?v=x-ND627Hwo0 (http://www.youtube.com/watch?v=x-ND627Hwo0))
μέρος 5 (http://www.youtube.com/watch?v=ifOVQBQ0j3E&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=ifOVQBQ0j3E&feature=related))
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: LK στις Αύγουστος 08, 2011, 08:24:01 μμ
Μήπως όμως οι Φιλανδοί δε φοροδιαφεύγουν; Μήπως οι Φιλανδοί προσφέρουν το 40-45% του ετήσιου εισοδήματός τους στο κράτος και δεν κλαίνε; Λοιπόν επειδή η Ελλάδα δε θα αλλάξει καμία νοοτροπία, θεωρώ ότι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Και η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι μία πρόοδος. Έτσι να προβληματιστούμε λίγα χρόνια, να τα ρίξουμε στους άλλους και μετά να επαναλάβουμε τα ίδια. Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ.

Υ.Γ. Kiilbill σε διαβάζω μ' ενδιαφέρον και πολλές απόψεις σου είναι σαν να τις έγραφα εγώ.

Για να βοηθήσω το συλλογισμό σου, μήπως οι Φινλανδοί έχουν αυξημένες δαπάνες για την παιδεία και μήπως δίνουν το εισόδημά τους, γιατί ξέρουν ότι δε θα πάνε σε διεθνείς τοκογλύφους και εγχώριες τράπεζες, αλλά στην εκπαίδευση και στην υγεία;Και μήπως δε φορολογούνται τα συνήθη υποζύγια, αλλά και αυτοί που έχουν και μήπως στην Ελλάδα δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της συλλογικής ευθύνης, γιατί δεν τα φάγαμε όλοι μαζί και δε φοροδιαφεύγουμε όλοι μαζί; Μήπως για όλα αυτά δικαιούμαστε να είμαστε ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ;
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: LK στις Αύγουστος 08, 2011, 08:28:18 μμ
τότε γιατί δεν αντιγράφουμε το Φιλανδικό σύστημα όπως είναι και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό;;;;;

\

Γιατί πρέπει να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και να αποφασίσεις (όχι εσύ) ότι πρέπει να διαθέσεις το 5% του ΑΕΠ για την παιδεία. Εδώ διαθέτουμε το ΑΕΠ μας για να στηρίξουμε κάτι παράσιτα. Και για να μην πουν ότι καταργούν το κοινωνικό κράτος βρίσκουν παραδείγματα σε μοντέλα νεοφιλελεύθερα και λένε στην κυρά-Κατίνα ότι θα εξυγχρονιστεί, like Europe and America. :P
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: sec στις Αύγουστος 08, 2011, 08:49:51 μμ
Οι αναφορές στο Φινλανδικό πρότυπο εκπαιδευσης είναι τουλάχιστον αστείες :P όταν χρησιμοποιούνται ως αναφορά σε ιδανικό μοντέλο εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση αντανακλά τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε κοινωνίας και η Φινλανδία (πέρα από επιμέρους άλλα στοιχεία) είναι μια χώρα ομοιόμορφη στο σύνολό της. Το ακριβώς αντίθετο από την ανομοιογένεια και την απίστευτη απόσταση σε βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο που συναντά κανέις σε ένα χωριό πχ σαν τη Γαύδο και σε μια γειτονιά σαν την Εκάλη!
Ας αφήσουμε λοιπόν τα μεταξωτά @@@@ για τους επιδέξιους @@@@ και ας κοιτάξουμε τα χάλια μας :'(
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: LK στις Αύγουστος 09, 2011, 12:05:23 πμ
Οι αναφορές στο Φινλανδικό πρότυπο εκπαιδευσης είναι τουλάχιστον αστείες :P όταν χρησιμοποιούνται ως αναφορά σε ιδανικό μοντέλο εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση αντανακλά τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε κοινωνίας και η Φινλανδία (πέρα από επιμέρους άλλα στοιχεία) είναι μια χώρα ομοιόμορφη στο σύνολό της. Το ακριβώς αντίθετο από την ανομοιογένεια και την απίστευτη απόσταση σε βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο που συναντά κανέις σε ένα χωριό πχ σαν τη Γαύδο και σε μια γειτονιά σαν την Εκάλη!
Ας αφήσουμε λοιπόν τα μεταξωτά @@@@ για τους επιδέξιους @@@@ και ας κοιτάξουμε τα χάλια μας :'(
Είναι σοσιαλιστικό κράτος η Φινλανδία και δεν υπάρχει κοινωνική διαστρωμάτωση; Δεν το νομίζω. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει ιδιωτικό σχολείο και οι Φινλανδοί περηφανεύονται ότι ο γιος του εργάτη πηγαίνει στο ίδιο σχολείο με το γιο του διευθυντή της ΝΟΚΙΑ. Όσον αφορά τη προσαρμογή του μοντέλου στην ελληνική πραγματικότητα φυσικά και θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητές μας. Αστειότητες είναι αυτά που ζούμε. Αστειότητα είναι π.χ. ο καθηγητής να έχει διδακτορικό και διευθυντής να μην ξέρει ούτε αγγλικά, για να δώσω ένα παράδειγμα. Βούληση δεν υπάρχει για να διορθωθούν τα πράγματα.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: dreaming στις Αύγουστος 09, 2011, 01:36:02 πμ
Σαν αναπληρωτρια και χρονια αποσπασμενη εχω γυρισει πολλα σχολεια. Η σωστη λειτουργια σχολειου ειναι θεμα διευθυντη.Σε ενα γυμνασιο τελευταια πραγματικα θα ηθελα να ειχα δικαιωμα να βιντεοσκοπησω τη λειτουργια του.Ο επιμερισμος της εργασιας δικαιος ,απουσιες συναδελφων μηδαμινες ,ολοι καθηγητες σεβοταν το διευθυντη.Συλλογος γινοταν εκτος ωραριου,κανεις ή σχεδον κανεις δε διαμαρτυροταν για αυτο,και ηταν ουσιαστικος.Ο Διευθυντης παρακινουσε με τους χειρισμους του μαθητες και καθηγητες να δωσουν το καλυτερο ευατο τους.Ηταν απο τις 7-3 καθημερινα στο σχολειο γνωστης της νομοθεσιας και των εκαστοτε εγκυκλιων.Κουδουνι στις 8.15 ,μετα τη προσευχη και τις ενημερωσεις σε τρια λεπτα νομιζες οτι δεν υπηρχαν μαθητες στο κτηριο.Ακομα και ιδιωτικα σχολεια θα ειχαν να ζηλεψουν  αυτό το συγκεκριμενο σχολειο μιας υποβαθμισμενης περιοχης .
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 09, 2011, 10:48:29 πμ
συμφωνώ 100% ότι πανω από όλα είναι θέμα διευθυντή. Και ο λόγος είναι ότι με έναν καλό διευθυντή ξεπερνιούνται ακόμα και οι αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Η χειρότερη περίπτωση που μου έχει τύχει είναι ο διευθυντής να είναι κομματόσκυλο και συνδικαλιστής και να κάνει το παν για να μην λειτουργεί σωστά το σχολείο ώστε να πηγαίνει κόντρα στην κυβέρνηση και να βγαίνει στα τοπικά κανάλια και να λέει "να δεν λειτουργεί σωστά το σχολείο", χωρίς να αναρωτιέται τι έκανε ο ίδιος για να λειτουργήσει σωστά. Μιλάμε για άθλιο διευθυντή που όποτε έρχονταν γονείς για παράπονα του στυλ δεν υπάρχει θέρμανση κλπ αυτός να λέει "με τέτοια κυβέρνηση που έχουμε τι περιμένετε".

Ο διευθυντής πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων.

Σε αντιπαράθεση με αυτά που ανέφερε η angela1968, να πω και εγώ για τον άθλιο διευθυντή μου:
1. κατήργησε την πρωινή προσευχή αφού δεν μπορούσε να έρχεται πριν τις 11 στο σχολείο
2. τα κουδούνια χάλασαν και ούτε ενδιαφέρθηκε να τα φτιάξει με αποτέλεσμα αν μην χτυπάνε και μαθητές και καθηγητές να μπαίνουν όποτε τους καπνίσει για μάθημα
3. λόγω της απουσίας του τα πάντα πήγαιναν στραβά στο σχολείο, και κατηγορούσε εμας τους συναδέλφους ότι είμαστε άχρηστοι, και ξεσοπούσε πανω μας.
4. τηλέφωνα που χτυπούσαν, γονείς που ερχόνταν στο σχολείο, δεν έβρισκαν ποτε κανέναν, γιατί όπως καταλαβαίνετε αφού ο διευθυντής δεν πατούσε στο σχολείο κανείς δεν θα έβγαζε το φίδι από την τρύπα
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: marvac στις Αύγουστος 09, 2011, 10:52:35 πμ
Ξαναέγινε Διευθυντής αυτός?
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 09, 2011, 11:26:33 πμ
Ξαναέγινε Διευθυντής αυτός?
εννοείται! αν είσαι με το κόμμα μέσα στο ΠΥΣΔΕ ότι θες γίνεσαι
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: troll στις Αύγουστος 09, 2011, 11:27:02 πμ
Σαν αναπληρωτρια και χρονια αποσπασμενη εχω γυρισει πολλα σχολεια. Η σωστη λειτουργια σχολειου ειναι θεμα διευθυντη.Σε ενα γυμνασιο τελευταια πραγματικα θα ηθελα να ειχα δικαιωμα να βιντεοσκοπησω τη λειτουργια του.Ο επιμερισμος της εργασιας δικαιος ,απουσιες συναδελφων μηδαμινες ,ολοι καθηγητες σεβοταν το διευθυντη.Συλλογος γινοταν εκτος ωραριου,κανεις ή σχεδον κανεις δε διαμαρτυροταν για αυτο,και ηταν ουσιαστικος.Ο Διευθυντης παρακινουσε με τους χειρισμους του μαθητες και καθηγητες να δωσουν το καλυτερο ευατο τους.Ηταν απο τις 7-3 καθημερινα στο σχολειο γνωστης της νομοθεσιας και των εκαστοτε εγκυκλιων.Κουδουνι στις 8.15 ,μετα τη προσευχη και τις ενημερωσεις σε τρια λεπτα νομιζες οτι δεν υπηρχαν μαθητες στο κτηριο.Ακομα και ιδιωτικα σχολεια θα ειχαν να ζηλεψουν  αυτό το συγκεκριμενο σχολειο μιας υποβαθμισμενης περιοχης .

συμφωνώ 100% ότι πανω από όλα είναι θέμα διευθυντή. Και ο λόγος είναι ότι με έναν καλό διευθυντή ξεπερνιούνται ακόμα και οι αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Η χειρότερη περίπτωση που μου έχει τύχει είναι ο διευθυντής να είναι κομματόσκυλο και συνδικαλιστής και να κάνει το παν για να μην λειτουργεί σωστά το σχολείο ώστε να πηγαίνει κόντρα στην κυβέρνηση και να βγαίνει στα τοπικά κανάλια και να λέει "να δεν λειτουργεί σωστά το σχολείο", χωρίς να αναρωτιέται τι έκανε ο ίδιος για να λειτουργήσει σωστά. Μιλάμε για άθλιο διευθυντή που όποτε έρχονταν γονείς για παράπονα του στυλ δεν υπάρχει θέρμανση κλπ αυτός να λέει "με τέτοια κυβέρνηση που έχουμε τι περιμένετε".

Ο διευθυντής πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων.

Σε αντιπαράθεση με αυτά που ανέφερε η angela1968, να πω και εγώ για τον άθλιο διευθυντή μου:
1. κατήργησε την πρωινή προσευχή αφού δεν μπορούσε να έρχεται πριν τις 11 στο σχολείο
2. τα κουδούνια χάλασαν και ούτε ενδιαφέρθηκε να τα φτιάξει με αποτέλεσμα αν μην χτυπάνε και μαθητές και καθηγητές να μπαίνουν όποτε τους καπνίσει για μάθημα
3. λόγω της απουσίας του τα πάντα πήγαιναν στραβά στο σχολείο, και κατηγορούσε εμας τους συναδέλφους ότι είμαστε άχρηστοι, και ξεσοπούσε πανω μας.
4. τηλέφωνα που χτυπούσαν, γονείς που ερχόνταν στο σχολείο, δεν έβρισκαν ποτε κανέναν, γιατί όπως καταλαβαίνετε αφού ο διευθυντής δεν πατούσε στο σχολείο κανείς δεν θα έβγαζε το φίδι από την τρύπα

Διαβάζοντας και τις δύο περιγραφές των δ/ντικών μοντέλων - το δεύτερο φυσικά είναι παράδειγμα προς αποφυγή - προς στιγμήν νόμιζα ότι έχω υπηρετήσει και στα δύο! Στα 7 έτη υπηρεσίας μου, ευτυχώς υπερίσχυσε το πρώτο. Για το δεύτερο έχω να σημειώσω: Οι σύλλογοι πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Τι είναι πιο συναδελφικό, να αναλώνεται κανείς σε πηγαδάκια και διατυπώσεις απόψεων που δεν οδηγούν πουθενά, ή με έντιμο, υπηρεσιακό τρόπο να αναφέρει στην διοίκηση τα κακώς κείμενα; Βρίσκουν και τα κάνουν συνάδελφοι, επειδή υπάρχει η νοοτροπία: "Δεν είδα τίποτα - δεν ήξερα τίποτα". Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες του συστημάτος. Οκ, υπάρχει και ο κίνδυνος να υπάρχουν προσωπικές εμπάθειες. Όταν όμως μια πλειοψηφία εκπ/κων κάνουν ένα έγγραφο, την επόμενη χρονιά, άλλη σύνθεση συλλόγου καταλήγει σε παρόμοια συμπεράσματα, ε τότε... κάπου σκαλώνει η Ιστορία. Έχω περιπτώση που ανερμάτιστος Δ/ντης (γυναίκα), βγαίνει και συκοφαντεί εξαίρετο συνάδελφο Δ/ντη γειτονικής σχολικής μονάδας. Ποντάρει στην αξιοπρέπεια του δεύτερου να μην ασχολείται με αυτή την κακαήθεια, όμως διετελείται ύψιστη πράξη αδικίας. Που είναι οι σύλλογοι; Είμαστε υπεύθυνοι και για όσα παραλείπουμε να πράξουμε. Και αν για λόγους "συναδελφικότητας" δεν συντάσσει ο σύλλογος κάποια έγγραφη αναφορά για το δεύτερο μοντέλο διοίκησης, τουλάχιστον ας συντάσσει  αναφορές επιβράβευσης για την πρώτη θαυμαστή κατηγορία.

Και κάτι τελευταίο: Ο "αθιγγανισμός" στο επάγγελμά μας, οι υποχρεωτικές υπηρεσιακές μετακινήσεις αν μη τι άλλο έχουν το καλό να καλλιεργούν την κριτική ικανότητα. Έχω παρατηρήσει ότι οι νεώτεροι συνάδελφοι πολλές φορές τοποθετούνται σε ένα σχολείο και έκτοτε επαναδηλώνουν το ίδιο για δικούς τους λόγους ο καθένας. Είναι ευχής έργον να αλλάζουμε σχολικά περιβάλλοντα, ώστε να θωρακίζουμε την κρίση μας την οποία αργότερα θα θέτουμε στην υπηρεσία της άσκησης ελέγχου στα καλώς και κακώς κείμενα. Είναι δικαίωμά μας, πρωτίστως είναι υποχρέωση!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: ΠΕ01 στις Αύγουστος 09, 2011, 11:38:11 πμ
συμφωνώ 100% ότι πανω από όλα είναι θέμα διευθυντή. Και ο λόγος είναι ότι με έναν καλό διευθυντή ξεπερνιούνται ακόμα και οι αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Η χειρότερη περίπτωση που μου έχει τύχει είναι ο διευθυντής να είναι κομματόσκυλο και συνδικαλιστής και να κάνει το παν για να μην λειτουργεί σωστά το σχολείο ώστε να πηγαίνει κόντρα στην κυβέρνηση και να βγαίνει στα τοπικά κανάλια και να λέει "να δεν λειτουργεί σωστά το σχολείο", χωρίς να αναρωτιέται τι έκανε ο ίδιος για να λειτουργήσει σωστά. Μιλάμε για άθλιο διευθυντή που όποτε έρχονταν γονείς για παράπονα του στυλ δεν υπάρχει θέρμανση κλπ αυτός να λέει "με τέτοια κυβέρνηση που έχουμε τι περιμένετε".

Ο διευθυντής πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων.

Σε αντιπαράθεση με αυτά που ανέφερε η angela1968, να πω και εγώ για τον άθλιο διευθυντή μου:
1. κατήργησε την πρωινή προσευχή αφού δεν μπορούσε να έρχεται πριν τις 11 στο σχολείο
2. τα κουδούνια χάλασαν και ούτε ενδιαφέρθηκε να τα φτιάξει με αποτέλεσμα αν μην χτυπάνε και μαθητές και καθηγητές να μπαίνουν όποτε τους καπνίσει για μάθημα
3. λόγω της απουσίας του τα πάντα πήγαιναν στραβά στο σχολείο, και κατηγορούσε εμας τους συναδέλφους ότι είμαστε άχρηστοι, και ξεσοπούσε πανω μας.
4. τηλέφωνα που χτυπούσαν, γονείς που ερχόνταν στο σχολείο, δεν έβρισκαν ποτε κανέναν, γιατί όπως καταλαβαίνετε αφού ο διευθυντής δεν πατούσε στο σχολείο κανείς δεν θα έβγαζε το φίδι από την τρύπα

Καλέ μου Killbill... από τη σκύλα στη Χάρυβδη!!!   :( μετά την ανεργία το χειρότερο είναι να έχεις χάλια εργασιακό περιβάλλον. Ευτυχώς που είμαστε εκπαιδευτικοί και μπαίνουμε στην τάξη... ;)
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: LK στις Αύγουστος 09, 2011, 12:38:24 μμ
Αν ήταν στο χέρι μου, θα εφάρμοζα 3 πράγματα, χωρίς να ξοδέψω ευρώ παραπάνω:
-επιλογή μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών με προϋπόθεση επιτυχία τους στον ΑΣΕΠ.
-ΑΣΕΠ και στην επιλογή προϊσταμένων και κατάργηση των συνεντεύξεων.
-Πανελλαδικές έξω από το λύκειο
- υποχρεωτική συμμετοχή στις συνδικαλιστικές εκλογές.

ΥΓ: Ξέρω ότι θα πείτε πως οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ δε διασφαλίζουν την επιλογή των πιο αξιόλογων υποψηφίων. Τουλάχιστον, όμως, ο ΑΣΕΠ διασφαλίζει πως αυτός που θα επιλεγεί είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται με τίμια μέσα και δεν καταφεύγει σε λαμογιές τις οποίες θα συνεχίσει και μετά το διορισμό του στο δημόσιο σχολείο.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Αύγουστος 09, 2011, 06:13:07 μμ
ελπίζω να μην έρθουν ποτε τα βιβλία!
..............
Τέλος, δεν αντέχω άλλο την σπατάλη να σκίζονται και να καίγονται τα βιβλία μόνο και μόνο επειδή διανέμονται δωρεάν.
Ποτέ να μην έρθουν!

Χριστός και Παναγία (και λοιπές αυταπάτες)!
Τι άλλο θα ακούσουμε...
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 09, 2011, 06:50:18 μμ
ελπίζω να μην έρθουν ποτε τα βιβλία!
..............
Τέλος, δεν αντέχω άλλο την σπατάλη να σκίζονται και να καίγονται τα βιβλία μόνο και μόνο επειδή διανέμονται δωρεάν.
Ποτέ να μην έρθουν!

Χριστός και Παναγία (και λοιπές αυταπάτες)!
Τι άλλο θα ακούσουμε...
και που είσαι ακόμα.
Ακόμα δεν έχεις ακούσει τίποτα.
Άνοιξε καλά τα αυτιά σου!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Landau στις Αύγουστος 09, 2011, 07:45:50 μμ
Αν ήταν στο χέρι μου, θα εφάρμοζα 3 πράγματα, χωρίς να ξοδέψω ευρώ παραπάνω:
-επιλογή μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών με προϋπόθεση επιτυχία τους στον ΑΣΕΠ.
-ΑΣΕΠ και στην επιλογή προϊσταμένων και κατάργηση των συνεντεύξεων.
-Πανελλαδικές έξω από το λύκειο
- υποχρεωτική συμμετοχή στις συνδικαλιστικές εκλογές.

ΥΓ: Ξέρω ότι θα πείτε πως οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ δε διασφαλίζουν την επιλογή των πιο αξιόλογων υποψηφίων. Τουλάχιστον, όμως, ο ΑΣΕΠ διασφαλίζει πως αυτός που θα επιλεγεί είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται με τίμια μέσα και δεν καταφεύγει σε λαμογιές τις οποίες θα συνεχίσει και μετά το διορισμό του στο δημόσιο σχολείο.

Επειδή έγραψες για 3 πράγματα.. το 4ο φαντάζομαι μπήκε εκ παραδρομής ε;  :)
Εξάλλου, πως θα υποχρέωνες κάποιων να συμμετέχει στις συνδικαλιστικές εκλογές; Δηλαδή αν δεν πήγαινε, τι; Δεν θα έπαιρνε διαβατήριο (όπως παλιά με τις εθνικές εκλογές, λέμε τώρα) ή κάτι άλλο;
Επίσης, ηθικά πως στέκει να υποχρεώσεις κάποιον να συμμετέχει σε κομματικές-συνδικαλιστικές εκλογές, με την εδραιωμένη σαπίλα που επικρατεί σε κομματικούς χώρους, οι οποίοι λυμαίνονται τον συνδικαλιστικό χώρο και δεν θα άφηναν κανέναν καθαρό να συμμετέχει ενεργά και ανεξάρτητα;
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: LK στις Αύγουστος 09, 2011, 07:55:04 μμ
Αν ήταν στο χέρι μου, θα εφάρμοζα 3 πράγματα, χωρίς να ξοδέψω ευρώ παραπάνω:
-επιλογή μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών με προϋπόθεση επιτυχία τους στον ΑΣΕΠ.
-ΑΣΕΠ και στην επιλογή προϊσταμένων και κατάργηση των συνεντεύξεων.
-Πανελλαδικές έξω από το λύκειο
- υποχρεωτική συμμετοχή στις συνδικαλιστικές εκλογές.

ΥΓ: Ξέρω ότι θα πείτε πως οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ δε διασφαλίζουν την επιλογή των πιο αξιόλογων υποψηφίων. Τουλάχιστον, όμως, ο ΑΣΕΠ διασφαλίζει πως αυτός που θα επιλεγεί είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται με τίμια μέσα και δεν καταφεύγει σε λαμογιές τις οποίες θα συνεχίσει και μετά το διορισμό του στο δημόσιο σχολείο.

Επειδή έγραψες για 3 πράγματα.. το 4ο φαντάζομαι μπήκε εκ παραδρομής ε;  :)
Εξάλλου, πως θα υποχρέωνες κάποιων να συμμετέχει στις συνδικαλιστικές εκλογές; Δηλαδή αν δεν πήγαινε, τι; Δεν θα έπαιρνε διαβατήριο (όπως παλιά με τις εθνικές εκλογές, λέμε τώρα) ή κάτι άλλο;
Επίσης, ηθικά πως στέκει να υποχρεώσεις κάποιον να συμμετέχει σε κομματικές-συνδικαλιστικές εκλογές, με την εδραιωμένη σαπίλα που επικρατεί σε κομματικούς χώρους, οι οποίοι λυμαίνονται τον συνδικαλιστικό χώρο και δεν θα άφηναν κανέναν καθαρό να συμμετέχει ενεργά και ανεξάρτητα;

Μπορείς, π.χ. να αφαιρέσεις από κάποιον τη δυνατότητα να ψηφίζει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δε νομίζω ότι όλοι οι συνδικαλιστές είναι σάπιοι. Αν όντως ισχύει ο ισχυρισμός σου, τότε αντανακλά το τι συμβαίνει και στον ίδιο τον κλάδο μας. Κι εμείς σάπιοι είμαστε, λοιπόν. Ο επαγωγικός συλλογισμός αυτό λέει.

Ναι, εκ παραδρομής ανέφερα τον αριθμό τρία. Βλέπω προσέχεις τα πάντα! Αλίμονο στους μαθητές σου!  :)
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 10, 2011, 06:15:12 μμ
Ένα άλλο σημείο που πρέπει να αλλάξει κατά τη γνώμη μου είναι πέρα από την μείωση του αριθμού των μαθητών ανα τάξη (αυτό είναι δύσκολο να γίνει και μάλλον το αντίθετο συμβαίνει λόγω κρίσης), να γίνουν ομοιογενή τα τμήματα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλα τα φροντιστήρια διαφημίζουν συνεχως το "ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα", ενώ στη δημόσια εκπαίδευση τουλάχιστον το "ομοιογενή" δεν εφαρμόζεται.
Λέτε να κάνουν λάθος τα φροντιστήρια;

Εμένα μόνο πρόβλημα μου δημιουργεί να έχω μαθητές του 20 και μαθητές του 0 μαζί στην ίδια τάξη.
Ο νομοθέτης στο σημείο αυτό λέει "θα παραδειγματιστεί ο κακός μαθητής και θα προσπαθήσει να μοιάσει του μαθητή του 20". Σας έχει συμβεί ποτε αυτό; γιατί εμένα το αντίθετο μου συμβαίνει, δηλαδή να "χαλάει" και ο καλός μαθητής, να μην τον αφήνουν οι άλλοι να προσέξει, και να δημιουργούν πρόβλημα στην τάξη.

Και σε φροντιστήριο που δούλευα μου έχει συμβεί, για λόγους οικονομίας, να τους έχει όλους στο ίδιο τμήμα. Εκεί, επειδή πληρώνουν, είχαν επαναστατήσει 3-4 καλοί μαθητές και είπαν ότι αν δεν φύγουν από την τάξη κάτι χαβαλέδες που δεν επέτρεπαν να γίνεται μάθημα, τότε θα έφευγαν αυτοί. Η διοίκηση είχε να διαλέξει μεταξύ του να κρατήσει τους 3-4 καλούς ή του 10 χαβαλέδες! μεγάλο οικονομικό δίλημμα! γιατί και να τους χώριζε έπρεπε να πληρώσει επιπλέον καθηγητές
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: panos2 στις Αύγουστος 10, 2011, 06:35:56 μμ
Αν ήταν στο χέρι μου, θα εφάρμοζα 3 πράγματα, χωρίς να ξοδέψω ευρώ παραπάνω:
-επιλογή μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών με προϋπόθεση επιτυχία τους στον ΑΣΕΠ.
-ΑΣΕΠ και στην επιλογή προϊσταμένων και κατάργηση των συνεντεύξεων.
-Πανελλαδικές έξω από το λύκειο
- υποχρεωτική συμμετοχή στις συνδικαλιστικές εκλογές.

ΥΓ: Ξέρω ότι θα πείτε πως οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ δε διασφαλίζουν την επιλογή των πιο αξιόλογων υποψηφίων. Τουλάχιστον, όμως, ο ΑΣΕΠ διασφαλίζει πως αυτός που θα επιλεγεί είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται με τίμια μέσα και δεν καταφεύγει σε λαμογιές τις οποίες θα συνεχίσει και μετά το διορισμό του στο δημόσιο σχολείο.
Συμφωνώ με τον απεγκλωβισμό των πανελλαδικών από το Λύκειο και έχω ακόμη ένα ανέξοδο μέτρο:

Όσο όμως υπάρχουν οι Πανελλαδικές να τελειώνει η γενική παιδεία στην Β' Λυκείου και στην Γ' Λυκείου να διδάσκονται μόνο τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται πανελλαδικά οι μαθητές.
Ακόμη να γίνεται επιλογή  των καθηγητών που θα διδάσκουν στην Γ' Λυκείου  με βάση τον βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακά και προυπηρεσία στο σχολείο, αλλά και σε φροντιστήρια...

Να δω τους φροντιστηριάρχες να βγαίνουν στα κανάλια και να αγορεύουν υπερ της γενικής παιδείας και στην Γ' Λυκείου... :P ;D

Δυστυχώς όμως  έχουμε πολιτικούς που θέλουν μόνο να ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς και μαθητές...  :(

 
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: Landau στις Αύγουστος 10, 2011, 06:39:25 μμ
Αν ήταν στο χέρι μου, θα εφάρμοζα 3 πράγματα, χωρίς να ξοδέψω ευρώ παραπάνω:
-επιλογή μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών με προϋπόθεση επιτυχία τους στον ΑΣΕΠ.
-ΑΣΕΠ και στην επιλογή προϊσταμένων και κατάργηση των συνεντεύξεων.
-Πανελλαδικές έξω από το λύκειο
- υποχρεωτική συμμετοχή στις συνδικαλιστικές εκλογές.

ΥΓ: Ξέρω ότι θα πείτε πως οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ δε διασφαλίζουν την επιλογή των πιο αξιόλογων υποψηφίων. Τουλάχιστον, όμως, ο ΑΣΕΠ διασφαλίζει πως αυτός που θα επιλεγεί είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται με τίμια μέσα και δεν καταφεύγει σε λαμογιές τις οποίες θα συνεχίσει και μετά το διορισμό του στο δημόσιο σχολείο.
Συμφωνώ με τον απεγκλωβισμό των πανελλαδικών από το Λύκειο και έχω ακόμη ένα ανέξοδο μέτρο:

Όσο όμως υπάρχουν οι Πανελλαδικές να τελειώνει η γενική παιδεία στην Β' Λυκείου και στην Γ' Λυκείου να διδάσκονται μόνο τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται πανελλαδικά οι μαθητές. Ακόμη να γίνεται επιλογή  των καθηγητών που θα διδάσκουν στην Γ' Λυκείου  με βάση τον βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακά και προυπηρεσία στο σχολείο, αλλά και σε φροντιστήρια...

Να δω τους φροντιστηριάρχες να βγαίνουν στα κανάλια και να αγορεύουν υπερ της γενικής παιδείας και στην Γ' Λυκείου... :P ;D

Δυστυχώς όμως  έχουμε πολιτικούς που θέλουν μόνο να ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς και μαθητές...  :(

Δηλαδή όσοι δεν θέλουν να δώσουν πανελλήνιες και απλά θέλουν να τελειώσουν το λύκειο και να έχουν το απολυτήριο λυκείου, τι θα κάνουν;
Και νόμιζα ότι πρέπει να έχουμε ένα ενιαίο σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα..  ::)  8)
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: panos2 στις Αύγουστος 10, 2011, 07:05:28 μμ
Αν ήταν στο χέρι μου, θα εφάρμοζα 3 πράγματα, χωρίς να ξοδέψω ευρώ παραπάνω:
-επιλογή μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών με προϋπόθεση επιτυχία τους στον ΑΣΕΠ.
-ΑΣΕΠ και στην επιλογή προϊσταμένων και κατάργηση των συνεντεύξεων.
-Πανελλαδικές έξω από το λύκειο
- υποχρεωτική συμμετοχή στις συνδικαλιστικές εκλογές.

ΥΓ: Ξέρω ότι θα πείτε πως οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ δε διασφαλίζουν την επιλογή των πιο αξιόλογων υποψηφίων. Τουλάχιστον, όμως, ο ΑΣΕΠ διασφαλίζει πως αυτός που θα επιλεγεί είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται με τίμια μέσα και δεν καταφεύγει σε λαμογιές τις οποίες θα συνεχίσει και μετά το διορισμό του στο δημόσιο σχολείο.
Συμφωνώ με τον απεγκλωβισμό των πανελλαδικών από το Λύκειο και έχω ακόμη ένα ανέξοδο μέτρο:

Όσο όμως υπάρχουν οι Πανελλαδικές να τελειώνει η γενική παιδεία στην Β' Λυκείου και στην Γ' Λυκείου να διδάσκονται μόνο τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται πανελλαδικά οι μαθητές. Ακόμη να γίνεται επιλογή  των καθηγητών που θα διδάσκουν στην Γ' Λυκείου  με βάση τον βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακά και προυπηρεσία στο σχολείο, αλλά και σε φροντιστήρια...

Να δω τους φροντιστηριάρχες να βγαίνουν στα κανάλια και να αγορεύουν υπερ της γενικής παιδείας και στην Γ' Λυκείου... :P ;D

Δυστυχώς όμως  έχουμε πολιτικούς που θέλουν μόνο να ταλαιπωρούν εκπαιδευτικούς και μαθητές...  :(

Δηλαδή όσοι δεν θέλουν να δώσουν πανελλήνιες και απλά θέλουν να τελειώσουν το λύκειο και να έχουν το απολυτήριο λυκείου, τι θα κάνουν;
Και νόμιζα ότι πρέπει να έχουμε ένα ενιαίο σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα..  ::)  8)

Μπορουν να υπάρξουν λύσεις και γι' αυτούς...
Και είπα όσο θα υπάρχουν οι πανελλήνιες... Προσωρινό μέτρο ανακούφισης των μαθητών από αδιάφορα γι' αυτούς μαθήματα...Ποιο είναι το πρόβλημα, το ενιαίο σχολείο να τελειώνει στην Β' Λυκείου; 

Γιατί αυτό που προτείνω το αποδέχονται όλοι οι μαθητές και γονείς που τους το λέω και οι εκπαιδευτικοί θεωρητικολογούν με "κάποιον" αντίλογο;;; :o :o
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 10, 2011, 07:20:38 μμ
να υπάρχει και η δυνατότητα κάποιος να μην ακολουθήσει καμία από τις 3 κατευθύνσεις αν δεν τον ενδιαφέρει να σπουδάσει.
Αυτοί θα κάνουν απλά πιο γενικά μαθήματα σε πιο light μορφή.

Εγώ είχα ένα τμήμα όπου δίδασκα μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης 5 ώρες την εβδομάδα, και μόνο 3 άτομα από την τάξη θα έδιναν πανελλήνιες. Οι υπόλοιποι έδωσαν ενδοσχολικά!
Πείτε μου τώρα τι νόημα είχε για αυτούς το σχολείο;
Γιατί να κάνουν υποχρεωτικά 5 ώρες μαθηματικά κατεύθυσνης χωρίς να τους ενδιαφέρει;

Το σχολείο θα πρέπει να είναι ευέλικτο και να ικανοποιεί τους μαθητές.
Και αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν και αυτούς που δεν θέλουν.

Το σημερινό σύστημα επιβάλλει όλοι να επιλέγουν μια κατεύθυνση, όλοι να μπαίνουν σε μια σχολή. Λάθος!
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Αύγουστος 10, 2011, 08:27:54 μμ
...να γίνουν ομοιογενή τα τμήματα.


Θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν;
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: kinegiros στις Αύγουστος 10, 2011, 11:53:17 μμ
...να γίνουν ομοιογενή τα τμήματα.


Θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν;

θα συμφωνήσω εν μέρει με τον killbill στο κομμάτι ότι τα τμήματα δεν πρέπει να είναι με την αλφαβητική που είναι τώρα. Προσωπικά το βρίσκω χαζό να αφήνεις στην τύχη μια ομάδα. Το τμήμα και κάθε τμήμα πρέπει να δημιουργηθεί με προγραμματισμό, ένα μείγμα παιδιών που μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους να πάρουν και να δώσουν το ένα στο άλλο. Όπως λοιπόν ο προπονητής φτιάχνει την ομάδα του ώστε να αποδώσει όσο καλύτερα μπορεί έτσι και το σχολείο θα έπρεπε να δημιουργεί τμήματα όχι στην τύχη αλλά με επιστημονικά κριτήρια ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα.

Υ.Γ. Ψάχνω καιρό τώρα να βρω το νομικό πλαίσιο που λέει ότι στο Γυμνάσιο πρέπει να μπαίνουν αλφαβητικά τα παιδιά αλλά δεν το βρίσκω. Μάλιστα αρχίζω να φαντασιώνομαι ότι δεν υπάρχει κάπου γραμμένο. Είναι κάνεις από εσάς γνώστης του θέματος ? Μιλάω για Γυμνάσιο (Λύκειο και Δημοτικό είναι οκ).
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: killbill στις Αύγουστος 11, 2011, 09:28:20 πμ
...να γίνουν ομοιογενή τα τμήματα.


Θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν;

Αν δεν συμφωνείς με κάτι που λέει ένα μέλος εδώ στο forum, μπορείς όμορφα να παραθέσεις την αντίθετη άποψή σου χωρίς να προσβάλλεις και να ειρωνεύεσαι.
Τίτλος: Απ: οργανωση και διοικηση της εκπ/σης
Αποστολή από: λιθοσφαιριστής στις Αύγουστος 11, 2011, 02:58:16 μμ
Έχεις δίκιο. Ζητώ συγγνώμη για το ύφος μου.

Δε θα αναφέρω εδώ κάτι για τη διαφωνία μου, θα σου εξηγήσω με πμ.