Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Αναπληρωτές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Geo75 στις Σεπτεμβρίου 13, 2012, 09:39:43 pm
-
Πλέον το υπουργείο, με τις ενέργειες του, παραδέχεται ότι ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος υπηρετεί μακριά από το σπίτι του, δεν έχει ούτε ένα πιάτο φαγητό!
Μπράβο στην ΔΟΕ για τους αγώνες της, μπράβο και στους αιρετούς, μπράβο γενικά σε όλους τους μονίμους. Οι «πεινασμένοι» αναπληρωτές σας περιμένουν στην επόμενη στροφή της ζωής σας να τους συναντήσετε, παρέα με ένα άδειο πιάτο….
Διαβάστε και θαυμάστε:
Δήλωση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, για την κοινωνική μέριμνα φοιτητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους:
«Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας, έχει πλήξει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και την Ελληνική Οικογένεια, η οποία σηκώνει το βάρος των σπουδών των παιδιών της.
Μετά από εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και με τη σαφή πολιτική κατεύθυνση που μου έδωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνουμε σήμερα τρία μέτρα, άμεσης εφαρμογής, για τη στήριξη των νέων, φοιτητών και σπουδαστών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
Πρώτον, αυξάνουμε τον αριθμό των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών για δωρεάν σίτιση, από 57.000 σε 70.000.
Δεύτερον, αυξάνουμε τον αριθμό των κλινών των εστιών κατά 700 για δωρεάν στέγαση φοιτητών και σπουδαστών.
Τρίτον, παρέχουμε δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους.
Ξέρω ότι αυτά δεν είναι αρκετά, αλλά μέσα στο πλαίσιο της βαθιάς αυτής κρίσης, είναι αυτό που η Πολιτεία μπορεί να κάνει».
-
Συνάδελφε κάπου το έχεις χάσει
Για αρχή το μέτρο του υπουργείου είναι ΣΩΣΤΟ. Αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα και κάνει κάτι για να το ανακουφίσει. Θα μπορούσε να κάνει και άλλα ? μπορεί, αλλά όχι και να λέμε ότι δεν είναι σημαντικό.
Το έξοδο της τροφής είναι πολύ σημαντικό και αν καλύπτετε τότε είναι ευπρόσδεκτο από τους αναπληρωτές. Κανονικά θα έπρεπε να δίνετε η δυνατότητα αυτή και στους νεοδιόριστους που είναι μακρυά από το σπίτι τους.
Αν εσένα δεν σου αρέσει να μην δεχτείς να πας στην λέσχη. Όσο για την ΔΟΕ και τους μόνιμους που κατηγορείς, αν διοριστείς αύριο να ζητήσεις να μην σε βάλουν σε σχολείο με μόνιμους, τέτοιο μίσος δεν είναι ανάγκη να περάσει στο σχολείο.
-
Το "σωστό" θα ήταν να μην ειχαν μειωσει εξευτελιστικα τους μισθους (τόσο στο δημοσιο , οσο και στον ιδιωτικό τομέα) ώστε να μην "αναγκαζονταν" ο αγαπητος υπ.παιδειας να "προσφερει" δωρεαν σιτιση στους αναπληρωτες...Ολα αυτα που κανουν είναι κοροϊδία ...
-
Και που ακριβως θα παρεχεται αυτη η δωρεαν σιτιση; ???
-
Κάτι μου λέει, ότι θα μειώσουν κι άλλο τον μισθό του αναπληρωτή και μετά θα πουν: Μη διαμαρτύρεσαι, να κάτι κάνω για σένα, σου παρέχω δωρέαν σίτιση, αχάριστε εκπαιδευτικέ!!
-
Το ότι θα μειωθούν κι άλλο οι μισθοί είναι το μόνο σίγουρο!!
-
Σαν κινηση θα βοηθησει αρκετους συναδελφους.
Εάν δεν ηταν το υπουργειο απο πισω αλλα ένας δήμος ή μια οργανωση αρωγης τι θα λεγαμε τοτε; Πάλι θα κατακρίναμε την κίνηση;
Μιλαω μόνο για την κινηση.
-
και μετά τη δωρεάν σίτιση, θα έρθουν και τα: " παιδάκια, αύριο θα φέρετε ένα κούτσουρο ο καθένας για τη σόμπα του σχολείου" , "όποια οικογένεια έχει έξτρα δωμάτιο μπορεί να το νοικιάζει στη δασκάλα" και ακόμα καλύτερο : " παιδάκια, αύριο να φέρετε ο καθένας ότι υπάρχει στο ψυγείο σας για να ταίσουμε τον δάσκαλο"
-
μα το κάνουν αυτό όχι με καλή πρόθεση αλλά για να σου ρίξουν στάχτη στα μάτια για τις νέες μειώσεις του μισθού σου!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν είναι μια καλή κίνηση, είναι μια κίνηση για να μη μπορείς να διαμαρτυρηθείς καθώς θα σου πούνε ότι προσπαθούν να σε ανακουφίσουν!!
-
ΝΑ δούμε που αλλού θα μας οδηγήσουν γιατί θεωρώ ότι πιο κάτω δε γίνεται!! Μας έχουν τελείως εκμηδενίσει!!
-
δηλαδη η σιτιση θα ειναι σταχτη στα ματια μου για τη μειωση του μισθου μου. Οκ αφου με φοβουνται τοτε γιατι δεν το ειπαν οταν τα 1200 τα εκαναν 800;
Τελος παντων ο καθενας βλεπει και μεταφραζει κατα το δοκουν.
-
Το "σωστό" θα ήταν να μην ειχαν μειωσει εξευτελιστικα τους μισθους (τόσο στο δημοσιο , οσο και στον ιδιωτικό τομέα) ώστε να μην "αναγκαζονταν" ο αγαπητος υπ.παιδειας να "προσφερει" δωρεαν σιτιση στους αναπληρωτες...Ολα αυτα που κανουν είναι κοροϊδία ...
Συνάδελφε αυτή την στιγμή μπορεί να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.
Ο μισθός έχει μειωθεί και αυτή είναι η πραγματικότητα, και επικροτήθηκε στις τελευταίες εκλογές μας αρέσει δεν μας αρέσει.
Η ουσία είναι ότι το μέτρο είναι σωστό και είναι μια ανάσα για τον εκπαιδευτικό που είναι μακριά από το σπίτι του. Θέλεις να μην το είχε προσφέρει ο υπουργός ? μπορείς να μιλήσεις για όλους τους συναδέλφους ? δεν το νομίζω....
αν έστω και ένας συνάδελφος επωφεληθεί και ανακουφισθεί από το μέτρο αυτό εγώ είμαι υπέρ!
και ξαναλέω το μέτρο πρέπει να επεκταθεί και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι μόνιμοι μακριά από τα σπίτια τους, σε ενοίκια, και μετάθεση βλέπουν με τα κιάλια, ενώ ο μισθός τους σε κάποιες περιπτώσεις είναι μικρότερος και από του αναπληρωτή.
-
Αν το κράτος σκέφτονταν τον έλληνα ακπαιδευτικό δε θα μείωνε τόσο το μισθό του! Τουλάχιστον θα του άφηνε κάποια επιδόματα για να μπορεί να έχει τουλάχιστον την αξιοπρέπειά του!!
-
Μα δεν τα εβαλε μονο με τον εκπαιδευτικο. Σε διαφορους τομεις του δημοσιου οι μισθοι εχουν φτασει στα ιδια χαλια επιπεδα.
Αλλα για εμας μονο ειπε οτι ειπε. Δεν ξερω βεβαια αν θα το κανει αλλα κατι ειπε το δημοσιο για εμας.
Και ξαναλεω σαν κινηση θα βοηθησει συναδελφους αν γινει τελικα.
Lena Lar:
Όσο για το παιδακια ... που ανεφερες το θεωρω απλα αποτυχημενο παραδειγμα.
-
Απλά θα έπρεπε η υγεία και η παιδεία να εξαιρεθούν από τα μέτρα!
-
Τελικά το θέμα με την σίτιση έχει διευκρινιστεί πλήρως? αν ναι σε στρατιωτική λέσχη θα μας δώσουν κάρτα εκπαιδευτικού αναπληρωτή? Όταν εννοει μακρυά απο τον τοπο κατοικιας πόσα χιλιομετρα εννοει? Ποιοί θα το δικαιούται? Αυτοι που μενουν Χανιά και προσλήφθηκαν Σαμοθράκη?
Αν αυτό λέγεται βοήθεια από το υπουργείο για τον αναπληρωτή τότε να βοηθήσουμε την μνημη του υπουργού οτι υπάρχουν περιοχές που υπάρχουν σχολεία με 2 ταβέρνες στα 100 μετρα αλλά στρατιωτική λέσχη στα 100+ χιλιομετρα....Αμα εχει βενζινες ο αναπληρωτης να πηγαινει εκει και με την απορια τι καλο θα εχει η λεσχη για φαι και πιστευει οτι έχει τα αντισωματα μετά απο 8-10+ χρονια που απολυθηκε φανταρος και στο οτι δεν το έχει ξεράσει μέχρι την επόμενη μερα στο σχολείο τότε εύγε..
Μπράβο στο υπουργείο...Αν το μετρο το καθιερώσει και του χρόνου,τότε όταν ξανακανουμε αιτησεις να ψάξουμε στο google που υπάρχει και στρατοπεδο..
-
-
-
Και βέβαια δεν είναι εύκολο! Οι λόγοι είναι οι εξής: α) Μιλάμε για την Ελλάδα που έχει πολλές ορεινές περιοχές και β) μιλάμε για ένα κράτος που στην οργάνωση παίρνει βαθμό κάτω του μηδενός!
-
Συνάδελφε κάπου το έχεις χάσει
Για αρχή το μέτρο του υπουργείου είναι ΣΩΣΤΟ. Αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα και κάνει κάτι για να το ανακουφίσει. Θα μπορούσε να κάνει και άλλα ? μπορεί, αλλά όχι και να λέμε ότι δεν είναι σημαντικό.
Το έξοδο της τροφής είναι πολύ σημαντικό και αν καλύπτετε τότε είναι ευπρόσδεκτο από τους αναπληρωτές. Κανονικά θα έπρεπε να δίνετε η δυνατότητα αυτή και στους νεοδιόριστους που είναι μακρυά από το σπίτι τους.
Αν εσένα δεν σου αρέσει να μην δεχτείς να πας στην λέσχη. Όσο για την ΔΟΕ και τους μόνιμους που κατηγορείς, αν διοριστείς αύριο να ζητήσεις να μην σε βάλουν σε σχολείο με μόνιμους, τέτοιο μίσος δεν είναι ανάγκη να περάσει στο σχολείο.
συμφωνω απολυτα!
-
Γιατί είναι απαξίωση? Δεν το καταλαβαινω.
Ο στρατιωτικος δηλαδη γιατι τρωει με την οικογενεια του στη Λεσχη? Δεν του φτανει ο μισθός? ή η γυναικα του δεν προλαβαινει να μαγειρέψει?- Αυτο γιατι συνεχεια κανουμε συγκρισεις με αλλα επαγγέλματα.
Στις μεγαλες ιδιωτικες επιχειρησεις λειτουργει εστιατόριο. Πρεπει να ειναι μεωτικό για τους υπαλληλους?
Στις Σχολες επισης,
Γιατι να το βλεπουμε ετσι? Δεν ειναι υποχρεωτικό, προαιρετικο είναι.
http://www.pde.gr/index.php?topic=26711.msg606550#msg606550
-
Μακάρι συνάδελφοι να λειτουργήσει το μέτρο και να γλυτώσουμε κάποια έξοδα! Ειδικά αν μας παρείχαν και διαμονή θα ήταν τέλειο!
-
να σου πω εγω γιατι το βλεπουμε ετσι ..διοτι καποιοι αρνουντε να αποχωριστουν τα χρωματιστα γυαλια τους !!! οχι σε ολα παντα..
-
Και εγώ είμαι υπέρ του μέτρου.Δεν λύνει τα προβλήματα,φυσικά.Ιδίως το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης.
-
Είναι θετικό που το υπουργείο έτσι αναγνωρίζει έμμεσα τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Μακάρι να προχωρήσει το μέτρο και να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς που πραγματικά ζορίζονται.
Υπάρχουν και αναπληρωτές που είναι κοντά στον "τόπο συμφερόντων τους" και δεν τους αφορά και τόσο αυτό το θέμα.
Είναι επίσης ευκαιρία να αναδειχτούν στην κοινωνία τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιες κατηγοριες εκπαιδευτικών, είτε είναι αναπληρωτές, είτε νεοδιόριστοι... Μη ξεχνάμε πως οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο ενιάιο μισθολόγιο χωρις να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες τους, ειδικά στα πρώτα χρόνια του διορισμού.
Έτσι φτάσαμε στο τραγελαφικό: Εκπαιδευτικός καταφέρνει μετα από πολύ κόπο να διοριστεί σε ηλικίες 35 - 45 και βάλε και μετακομίζει με την οικογένειά του στον πρώτο τόπο του διορισμού του μακριά από το σπίτι του με μισθό 700 ευρώ τον μήνα... :( :(
-
μετακομίζει με την οικογένειά του στον πρώτο τόπο του διορισμού του μακριά από το σπίτι του με μισθό 700 ευρώ τον μήνα... :( :([/
σ αυτη την περιπτωση που μετακομίζει όλη η οικογένεια, η δωρεαν σιτιση θα αφορά μόνο τον εκπαιδευτικό;;
-
Αφού λιποθύμισαν φαντάροι από την κακή σίτιση, θα πάνε και οι εκπαιδευτικοί να φάνε στις λέσχες;
-
1.η λεσχη δεν λεγεται φανταρων αλλα αξιωματικων αρα μαλλον θα εννοεις λιποθυμισαν αξιωματικοι
2.περιστατικα τετοια εχουν συμβει οχι μονο σε φανταρους αλλα και σε φοιτητες σε φοιτητικες λεσχες
3.σε οποιον δεν αρεσει το μενου μπορει να μην παει να διαμαρτυρεται απ εξω ,μπορει να καταγγειλει και το μαγειρα αν θελει ..τοσο απλα
-
πότε θα ξεκινησει η σίτιση;
-
1.η λεσχη δεν λεγεται φανταρων αλλα αξιωματικων αρα μαλλον θα εννοεις λιποθυμισαν αξιωματικοι
2.περιστατικα τετοια εχουν συμβει οχι μονο σε φανταρους αλλα και σε φοιτητες σε φοιτητικες λεσχες
3.σε οποιον δεν αρεσει το μενου μπορει να μην παει να διαμαρτυρεται απ εξω ,μπορει να καταγγειλει και το μαγειρα αν θελει ..τοσο απλα
Οι αξιωματικοί τί μισθό παίρνουν;
-
Οι λέσχες των αξιωματικών είναι αξιοπρεπέστατες με καλό και ποιοτικό φαγητό. Όλοι θα προτιμούσαμε περισσότερο μισθό φυσικά αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. Σίγουρα θα εξυπηρετήσει αρκετό κόσμο και τέτοια μέτρα πρέπει να είναι πάντα καλοδεχούμενα νομίζω.
Παρεμπιπτόντως ναι και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις (μεγάλα συγκροτήματα πχ ΠΗΓΑΣΟΣ) έχουν εστιατόρια μέσα με πολύ χειρότερο φαγητό σε σχέση με τις λέσχες των αξιωματικών και πολύ πιο ακριβό. Αλλά όλοι τα χρησιμοποιούν καθώς και είναι περισσότερο οικονομικά σε σχέση με πακέτα για το σπίτι. ή delivery και περισσότερο πρακτικά (μέσα στο χώρο εργασίας ουσιαστικά).
Τέλος πάντως δεν είναι κακό το μέτρο νομίζω εγώ αν έχω κοντά μου θα τη χρησιμοποιώ αν μπορώ όχι μόνο για λόγους οικονομίας αλλά και γιατί γνωρίζω πως έχουν πολύ καλό φαγητό. Από το να τρώω την κάθε πανάκριβη αηδία απ' έξω λέσχη και πάλι λέσχη. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη ειδικά οι εργένηδες κλπ θα εκπλαγείτε ευχάριστα πιστεύω.
-
Το μέτρο αυτό ακούγεται καλό αλλά στην ουσία είναι γελοίο. Το αν ο υπουργός προσπαθεί με την σίτιση να κάνει καλές εντυπώσεις στον εκπαιδευτικό πρέπει επίσης να το αποδείξει και στην πράξη. Οι στρατιωτικές λέσχες δεν είναι παντού όπως τα σχολεία που υπάρχουν σε κάθε χωριό-πόλη-νησί-κορφοβούνι. Αν σκέφτομαι οτι το τσάμπα φαί είναι παραπέρα 50-100-200+ χιλιόμετρα θα καθήσω να μαγειρέψω-άρα θα ξοδευτώ στο super-market. Ούτε 2 στους 10 αναπληρωτες δεν θα βολέψει το μέτρο αυτό και θα καταντήσει γελοίο εκτός και ορίσει στο τόπο που προσλήφθηκες, και κάποιες τοπικές ταβέρνες-εστιατόρια, που θα κολλάνε και αυτοκόλλητο απ'εξω "τσάμπα φαι για τους αναπληρωτές"....
Και παρακαλώ μη μου συγκρίνετε τα αυτονόητα, τους στρατιωτικούς με τους εκπαιδευτικούς. Αυτοί είναι οργανωμένοι.Τρώνε και στεγάζονται σχεδόν τσάμπα.
Προσωπικά εαν το υπουργείο βρήκε διαθέσιμα λεφτά που θα μπορούσε να να εξυπηρετήσει τον αναπληρωτή, θα προτιμούσα αντι για το μέτρο της σιτισης, να έκανε μεγάλες εκπτώσεις στα έξοδα μετακίνησης στον αναπληρωτή και να του δίνουν εκπτωση στα εισητήρια εως και 80%
-
Από το να μην έχουμε τίποτα, ας μείνουμε σε αυτό. Δεν καταλαβαίνω την έννοια της απαξίωσης με το να σε ταίζουν δωρεάν. Μην τα υποτιμούμε όλα. Τζάμπα φαί, καλό ακούγεται. Θα μένουν και κάποια χρήματα στην ακρίτσα. Το ξέρω ότι κανονικά όλοι περιμένουν να ακούσουν προσλήψεις τεράστιες αναπληρωτών και διορισμούς τεράστιους. Μόνο που αυτό ποτέ δεν πρόκειται να γίνει.
Πάντως παρεπιπτόντως το νέο υπουργείο ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. Πετάνε κάθε εβδομάδα κάτι και αμφιβάλω αν το υλοποιήσουν. Μακάρι να υλοποιηθούν
όσο για τα φαγητά της λέσχης αξιωματικών και φοιτητικών εστιών, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΣΤΙΣ ΤΑ
-
Εγώ πάντως γνωρίζω περιπτώσεις που πήγαν να σιτιστούν σε λέσχη αξιωματικών και το κόψαν διότι δεν τους άρεσε το φαγητό ! Το οποίο είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα συμβεί στις περισσότερες καθηγήτριες που έχουν πιο εκλεπτισμένη γεύση και καταλαβαίνουν τι τρώνε, ενώ έχουν και μανία με την καθαριότητα ! Τώρα αν στο στρατό σου φαινόταν το φαί νόστιμο και το περιβάλλον περιποιημένο και η λέσχη καλή θα σου φανεί ! Αν δεν τρώς πολλά καρυκεύματα, καταλαβαίνεις ότι το κρέας δεν ειναι ακριβώς φρέσκο, το ψάρι είναι κατεψυγμένο, η σαλάτα όχι καλά πλυμμένη, ρε μεγάλε στο στρατό είσαι, όχι στη μανούλα για φαί !
Εγώ πάντως δε θα αισθανόμουν καθόλου καλά να πάω να σιτιστώ σε λέσχη αξιωματικών ως αναξιοπαθούντας εκπαιδευτικός !
-
το οτι υπαρχουν μερικα επιμερους ζητηματα που πρεπει να αντιμετωπιστουν οπως η αποσταση η δεν ξερω τι αλλο δεν καθιστουν ενα μετρο γελοιο!!
οσο για την επιδοτηση εισητηριων που αναφερεις εγω να συμφωνησω και 80 και 100% ακομα!!!! για ενα ομως ειμαι βεβαιος ακομα κι αυτο να γινοταν καποιοι θα εβγαιναν και θα ζητουσαν να επιδοτουντε οι μαθητες και να μεταφερονται στον τοπο διαμονης τους για μαθημα κι οχι να πηγαινουν αυτοι στο σχολειο!!!
-
Εγώ πάντως γνωρίζω περιπτώσεις που πήγαν να σιτιστούν σε λέσχη αξιωματικών και το κόψαν διότι δεν τους άρεσε το φαγητό ! Το οποίο είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα συμβεί στις περισσότερες καθηγήτριες που έχουν πιο εκλεπτισμένη γεύση και καταλαβαίνουν τι τρώνε, ενώ έχουν και μανία με την καθαριότητα ! Τώρα αν στο στρατό σου φαινόταν το φαί νόστιμο και το περιβάλλον περιποιημένο και η λέσχη καλή θα σου φανεί ! Αν δεν τρώς πολλά καρυκεύματα, καταλαβαίνεις ότι το κρέας δεν ειναι ακριβώς φρέσκο, το ψάρι είναι κατεψυγμένο, η σαλάτα όχι καλά πλυμμένη, ρε μεγάλε στο στρατό είσαι, όχι στη μανούλα για φαί !
Εγώ πάντως δε θα αισθανόμουν καθόλου καλά να πάω να σιτιστώ σε λέσχη αξιωματικών ως αναξιοπαθούντας εκπαιδευτικός !
Κάτσε και μεγείρευε τότε. Σιγά μωρέ, θα σπάσουν τα νυχάκια τα καημένα των εκλεπτυσμένων κυριών, ή θα κάνουν εμετό από την αηδία. Μωρέ πάτε καλά;; Moυ φαίνεται δεν έχετε καταλάβει σε τι περίοδο μπαίνει η Ελλάδα.
Συγνώμη όποιος νομίζει ότι είναι ο εφοπλιστάρας και ο άρχοντας με τα 800 - 900 καθαρά που του δίνει τοι κράτος ως αναπληρωτής, ε ας μην προτιμήσει τότε το δωρεάν φαγητό, που το θεωρούν μάλιστα κάποιοι και ως απαξίωση.
Σε πληροφορώ πάντως ότι οι έλεγχοι που γίνονται σε αυτές τις λέσχες είναι πολύ πιο εντατικοί, από οπουδήποτε αλλού. Ενώ η ντομάτα που παίρνεις από έξω είναι βιολογική πάντα ε;;
-
Εάν μιλούσαμε για λέσχη εκπαιδευτικών, απαξίωση δε θα υπήρχε ! Μιλάμε για να πάμε να μας ταίζουν οι άλλοι ! Οι οποίοι άλλοι παίρνουν περισσότερα από εμάς και διαμαρτύρονται, μέχρι και οι δικαστικοί διαμαρτύρονται , και εμείς λε΄με μήπως παίρνουμε πολλά και μήπως κάνουμε κάτι στραβα ! Και έχουμε καταντήσει για το φιλόπτωχο !
-
Προταση στην περιπτωση που εφαρμοσθει το μετρο, αυτοι που ειναι εναντιον του , να μας πουν τη γνω μη τους μετα το πρωτο δεκαπενθημεο που θα χει τελειωσει ο μισθος.
Μηπως το ξανακεφτηκαν καλυτερα, μηπως δεν ειναι κ τοσο ασχημο το φαγητο, τετοια πραγματα..
-
Εγώ προς το παρόν δε σκέφτομαι να πατήσω σε λεσχη αξιωματικων για φαί ! Τώρα αν ξεμείνω οικονομικά, το συζητάω !
Με το συμπάθειο, εγώ δεν ανήκω στο γένος των εκλεπτισμένω κυριών προφανώς, αλλά έχε υπόψην ότι το φαί ανάλογα με την ποιότητά του παχαίνει ή όχι ή προκαλεί μακροχρόνια ασθένειες ή όχι ! Καλά τα φαγήτα του στρατού, αλλά το θεμα με το φαγητό δεν είναι μόνο να σιτιστείς ! Εμένα η πείρα μου από το φαγητό του στρατού είναι ότι πέρναμε τις μισές φορές απέξω, των αξιωματικών συμπεριλαμβανομένων ! Αλλά η λέσχη αξιωματικών σίγουρα θα είναι καλύτερα !
-
-
Εάν μιλούσαμε για λέσχη εκπαιδευτικών, απαξίωση δε θα υπήρχε ! Μιλάμε για να πάμε να μας ταίζουν οι άλλοι ! Οι οποίοι άλλοι παίρνουν περισσότερα από εμάς και διαμαρτύρονται, μέχρι και οι δικαστικοί διαμαρτύρονται , και εμείς λε΄με μήπως παίρνουμε πολλά και μήπως κάνουμε κάτι στραβα ! Και έχουμε καταντήσει για το φιλόπτωχο !
Και που είναι το πρόβλημα να σε ταίσουν άλλοι;; Και έξω στην κοινωνία άλλοι σε ταίζουν. Από τις μεγαλοβιομηχανίες παίρνεις το γάλα, τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα. Τα ζαρζαβατικά επίσης από εμπόρους τα παίρνεις. Που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Εσύ θες δηλαδή να σε έχουν αρχηγό, μέσα σε ένα παλάτι και να σε ταίζουν με χαβιάρι;;
O στρατός παίρνει χρήματα από το κράτος, δηλαδή από όλους τους πολιτες μέσω φορολογίας και αγοράζει τρόφιμα. Το ίδιο και οι λέσχες. Ε τώρα σου λέει το κράτος, έλα και εσύ να φας, μιας και τόσα χρόνια αγοράζαμε τρόφιμα και πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού έμεναν αδιάθετες
Το φαγητό του στρατού σας πληροφορώ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟ από όλα τα άλλα σκουπίδια που τρώτε από έξω. Ρωτήστε αρμόδιους και όχι ηλίθιους φαντάρους που το ένα τους ξυνίζει και το άλλο τους βρομάει. Τα κατεψυγμένα δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Και στο κάτω κάτω όποιος έχει πρόβλημα ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ.
-
Προτιμώ και τσάμπα φαί να μας δίνουν και έκπτωση στα μεταφορικά όπως πρότεινε κάποιος παραπάνω! Να ξαναγυρίσουμε στα φοιτητικά μας τα χρόνια! Τσάμπα φαί και φθηνότερη μεταφορά!!!
Κύριε Υπουργέ... μήπως να σκεφτείτε και ένα επιδοματάκι για το ενοίκιο; Ή κανα επίδομα θέρμανσης γιατί πέρσι αναπληρώτρια την έβγαλα με το ηλεκτρικό καλοριφεράκι γιατί money... γιοκ!! Αλλά πλήρωνα 100ευρώ (με έκπτωση από τα ΚΤΕΛ ε;) το μήνα για να πηγαίνω με το λεωφορείο στο διπλανό χωριό το οποίο δεν είχε σπίτι για δείγμα για να νοικιάσω!!!! Μόνο κάτι στάβλους;-)
-
Του χρόνου δηλαδή πρέπει να μάθουμε και που έχει λέσχες για να δηλώσουμε εκείνες τις περιοχές;;;;
-
Πιο εκλεπτισμένοι στο δημόσιο από τους στρατιωτικούς, καθότι ΄΄δικαιούχοι΄΄, δεν υπάρχουν. Αν έβγαινε ένα ισοδύναμο μέτρο να έκοβαν από τους στρατιωτικούς και να τα έδιναν στους εκπαιδευτικούς που είναι μακριά από το τόπο διαμονής τους κάτι θα γινόταν.
-
Γιατί να πάω να με ταίζουν χαβιάρι σε παλάτι όταν υπάρχει η πεντάστερη λέσχη αξιωματικών με υποδειγματικά εκπαιδευμένο προσωπικό, φιλικό και ευγενικό, με κουζινα που αστράφτει και που προσφέρει φρεσκια αστακομακαρονάδα;
-
Κάτσε συνάδελφε new_pe06 να πάρουν αναπληρωτές του χρόνου και μετά τα σκεφτόμαστε αυτά!
-
Παντως μεσημερι και βραδυ κανονικο φαγητο σημαινει 15
-
Πιο εκλεπτισμένοι στο δημόσιο από τους στρατιωτικούς, καθότι ΄΄δικαιούχοι΄΄, δεν υπάρχουν. Αν έβγαινε ένα ισοδύναμο μέτρο να έκοβαν από τους στρατιωτικούς και να τα έδιναν στους εκπαιδευτικούς που είναι μακριά από το τόπο διαμονής τους κάτι θα γινόταν.
Ας μην κατακρίνουμε και τις ελάχιστες θετικές πρωτοβουλίες που παίρνει το Υπουργείο...
Υ.Γ.και μόνο που τους βλέπω στη φωτογραφία που έχεις επιλέξει ταράζομαι...
-
και γιατι οχι;; στο ιδιο καζανι βραζουμε ολοι μαζι ;)
Και οι λεσχες αξιωματικων δεν θα μας ταΐζουν. Το κρατος τους ταΐζει και αυτους.
-
Παιδιά, γιατί διαφωνείτε;; Οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτό το μέτρο!! Φανταστείτε πόσα γλιτώνετε! Ρεύμα και νερό για μαγείρεμα, σούπερ μάρκετ, μανάβικο, λαϊκή!! Εννοείται ότι είναι καλύτερα να μας τα δίνανε σε χρήματα αλλά εδώ ακούγονται κι άλλες μειώσεις! :-X
-
nickitol μόνο αν κάποιος τρώει καθημερινώς απέξω γλυτώνει τόσα χρήματα! Αν μαγειρεύει στο σπίτι θεωρώ ότι είναι λιγότερο το κόστος!
-
κάτι πρέπει να γίνει και με τη διαμονή γιατί τα ενοίκια δεν πέφτουν με τίποτα!
-
έχω φάει αρκετές φορές σε λέσχες αξιωματικών, το φαγητό είναι καλύτερο από αυτό που έτρωγα πριν 2 χρόνια στο απθ. μαγειρεύουν όμως τα ίδια και τα ίδια συνήθως. μπορείτε ακόμα να ψωνίζετε από τα στρατιωτικά πρατήρια, τα οποία είναι πολύ οικονομικά σε σχέση με άλλα σουπερ μαρκετ
-
Πάντως επειδή όπως την πάμε την συζητηση θα ψάχνουμε ποια λέσχη αξιωματικών σε ολη την Ελλάδα έχει καλύτερο φαγητό, προσωπικά να σας πω οτι όταν ημουν φαντάρος και έτυχε ενα διαστημα να υπηρετήσω στην λέσχη αξιωματικών στην Κιλήνη κοντά στην Ανδραβίδα,τα μαγειρία της αποτελούταν και απο δημόσιο προσωπικό και απο φαντάρους, φτιάχνανε κατα περιόδους πολυ καλό φαγητό (ειδικά όταν έρχοντουσαν διοικητές-υποδιοικητές και απο άλλες πτέρυγες μάχης) αλλά στους πάγκους της κουζίνας και διπλα στις κουτάλες και τις κατσαρόλες ερχόντουσαν ένας λόχος κατσαρίδες και σου λέγανε γεια-χαρά και όταν είχες για λίγο την προσοχή σου κάπου αλλού, τα έβλεπες να βολτάρουν και δίπλα στο πιάτο που έτοιμαζες για τον αξιωματικό....
Άρα όπως είπε και κάποιος παραπάνω oποιος έχει προβλήμα ας μην φέι αλλά παράλληλα μην δίνετε και όρκο στο οτι οι λέσχες είναι 5αστερες!!!!
-
manosmc Έχεις απόλυτο δίκιο!!
-
Πάντως επειδή όπως την πάμε την συζητηση θα ψάχνουμε ποια λέσχη αξιωματικών σε ολη την Ελλάδα έχει καλύτερο φαγητό, προσωπικά να σας πω οτι όταν ημουν φαντάρος και έτυχε ενα διαστημα να υπηρετήσω στην λέσχη αξιωματικών στην Κιλήνη κοντά στην Ανδραβίδα,τα μαγειρία της αποτελούταν και απο δημόσιο προσωπικό και απο φαντάρους, φτιάχνανε κατα περιόδους πολυ καλό φαγητό (ειδικά όταν έρχοντουσαν διοικητές-υποδιοικητές και απο άλλες πτέρυγες μάχης) αλλά στους πάγκους της κουζίνας και διπλα στις κουτάλες και τις κατσαρόλες ερχόντουσαν ένας λόχος κατσαρίδες και σου λέγανε γεια-χαρά και όταν είχες για λίγο την προσοχή σου κάπου αλλού, τα έβλεπες να βολτάρουν και δίπλα στο πιάτο που έτοιμαζες για τον αξιωματικό....
Άρα όπως είπε και κάποιος παραπάνω oποιος έχει προβλήμα ας μην φέι αλλά παράλληλα μην δίνετε και όρκο στο οτι οι λέσχες είναι 5αστερες!!!!
ενώ τα φαστφουντάδικα, οι πιτσαρίες και τα εστιατόρια είναι πεντακάθαρα :o :o :o
έχεις μπει ποτέ σε κουζίνα ταβέρνας;
τα μαγειρία του στρατού είναι κλάσεις ανώτερα...
-
Πάντως επειδή όπως την πάμε την συζητηση θα ψάχνουμε ποια λέσχη αξιωματικών σε ολη την Ελλάδα έχει καλύτερο φαγητό, προσωπικά να σας πω οτι όταν ημουν φαντάρος και έτυχε ενα διαστημα να υπηρετήσω στην λέσχη αξιωματικών στην Κιλήνη κοντά στην Ανδραβίδα,τα μαγειρία της αποτελούταν και απο δημόσιο προσωπικό και απο φαντάρους, φτιάχνανε κατα περιόδους πολυ καλό φαγητό (ειδικά όταν έρχοντουσαν διοικητές-υποδιοικητές και απο άλλες πτέρυγες μάχης) αλλά στους πάγκους της κουζίνας και διπλα στις κουτάλες και τις κατσαρόλες ερχόντουσαν ένας λόχος κατσαρίδες και σου λέγανε γεια-χαρά και όταν είχες για λίγο την προσοχή σου κάπου αλλού, τα έβλεπες να βολτάρουν και δίπλα στο πιάτο που έτοιμαζες για τον αξιωματικό....
Άρα όπως είπε και κάποιος παραπάνω oποιος έχει προβλήμα ας μην φέι αλλά παράλληλα μην δίνετε και όρκο στο οτι οι λέσχες είναι 5αστερες!!!!
ενώ τα φαστφουντάδικα, οι πιτσαρίες και τα εστιατόρια είναι πεντακάθαρα :o :o :o
έχεις μπει ποτέ σε κουζίνα ταβέρνας;
τα μαγειρία του στρατού είναι κλάσεις ανώτερα...
εννοείται οτι δεν αποκλείω και τα υπόλοιπα ταβερνες-εστιατορια
-
Αν τελικά ισχυσει η σίτιση μόνο σε στρατιωτικές λέσχες η υπόθεση δεν είναι μόνο τι θα φας.. αλλά πως θα πας για να φάς???γιατί και η βενζίνη έχει έξοδα εκτός και περνάει καμιά καραβάνα στο δρόμο σου και σε παιρνει και σε αφήνει......
-
Οι λέσχες στρατού μια χαρά είναι συνήθως, ως προς την καθαριότητα εννοώ.
Αλλά πάλι ο στρατός θα καθαρίζει; Ούτε ένα ristoranti τουλάχιστον? ::)
-
Συνάδελφοι βλέπω οτι έχουμε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα! Αυτούς που βρίσκουν τις λέσχες καλές και αυτούς που δεν τις βρίσκουν! Το θέμα είναι να μας έδινε το υπουργείο ένα επίδομα για τη σίτιση και ένα επίδομα για τη διαμονή (να περιλαμβάνει και τη θέρμανση)! Θα ήταν καλύτερο πιστεύω!
-
Εμένα αν μου δίναν και δωρεάν διαμονή σε στρατόπεδο σε δωμάτιο που έχουν οι κατοικίες των αξιωματικών μα καθόλου, καθόλου δεν θα με χαλούσε. Απορώ και είναι πραγματικά εξοργιστικό αυτά τα προνόμια να τα έχουν στρατιωτικοί και ΕΠΟΠ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, όταν όλοιι ξέρουμε ότι σήμερα οι κοινωνικές συνθήκες δεν δικαιολογεί αυτή τη δωρεάν διαμονή (π.χ. δεν είναι εμπόλεμη ζώνη η Ελλάδα).
Καιρός να διατεθούν αυτά τα προνόμια ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΣΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ από κάποια στελέχη του στρατού
-
Από ότι ξέρω οι ΕΠΟΠ δεν έχουν δωρεάν διαμονή αλλά πληρώνουν και νοικιάζουν!!
-
Από ότι ξέρω οι ΕΠΟΠ δεν έχουν δωρεάν διαμονή αλλά πληρώνουν και νοικιάζουν!!
Ένας νεοδιόριστος ΕΠΟΠ έχει αρκετά μεγαλύτερο μισθό από αυτόν ενός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού.
-
Συμφωνώ απόλυτα για το μισθό του και να σκεφτείς ότι δεν κάνει και κάτι!! Επειδή στο στρατό ήμουν δόκιμος τους έβλεπα να κάθονται και να βαριούνται!! Μιλάμε για πολύ χάλια!! Κι όμως παίρνουν περισσότερα από εμάς! Απλά πληρώνουν για τη διαμονή!!
-
Παιδιά αν και δεν είμαι αναπληρώτρια, θα ήθελα να πω κι εγώ την άποψή μου. Όπως συμβαίνει σε οποιοδήποτε ζήτημα, εξαρτάται από το πώς θα το δει κάποιος. Έτσι και στο θέμα αυτό:
1η οπτική: στο ελεεινό σημείο που έχουμε φτάσει και πεινάμε στην κυριολεξία, είναι κι αυτό κάτι, θα μπορούσε να μην υπάρχει,ας το εκμεταλλευτούμε! κι ας μην το υποτιμήσουμε!
2η οπτική: καλά τι προσπαθούν να κάνουν; μας έχουν ξεφτιλίσει ως εργαζόμενους και προσπαθούν να μας κλείσουν το στόμα με ένα ξεροκόμματο; ας δώσουν χρήματα!
Προσωπική μου γνώμη: κάποιοι σίγουρα θα ωφεληθούν από το μέτρο αυτό, δεν αντιλέγω. Και αυτό δεν είναι αμελητέο. Αλλά η αξιοπρέπεια μου δε μου επιτρέπει να το επικροτήσω κιόλας,ρε παιδιά!!!
Πρώτον,διασπούν και πάλι τον κλάδο. Γιατί π.χ. να το δικαιούται ένας χρόνια αναπληρωτής που δουλεύει στην πόλη του και όχι ένας μόνιμος με 1-2-3-4 χρόνια υπηρεσίας που στην πράξη μπορεί να εισπράττει λιγότερα απο τον χ,ψ αναπληρωτή και να είναι μακριά από το σπίτι του. Μη βιαστείτε να μου πείτε:είσαι μόνιμη μη ζηλεύεις τους αναπληρωτές κλπ. γιατί ποτέ δεν μπηκα σε τέτοια "τρυπάκια".
Δεύτερον, οι αντικειμενικές δυσκολίες είναι πάρα πολλές και στην πράξη το μέτρο θα ωφελήσει ακόμη λιγότερους. Αν η λέσχη φαγητού (δεν εξετάζω καθόλου αν το φαί είναι καλό ή όχι γιατί δεν είναι αυτή η ουσία αν θέλουμε να κρίνουμε το μέτρο)είναι π.χ. στην Πατρα πόσοι αναπληρωτές από τα Καλάβρυτα ή ακόμη και το Αίγιο θα μπουν στο αυτοκίνητο ή στο λεωφορείο να πληρώσουν βενζίνη ή εισιτήριο για να πάνε να φάνε και να γυρίσουν πίσω;;; Κανείς. Και έστω ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν χρήση, αν π.χ. τελειώνουν το μάθημα ή χρειάζεται να είναι σχολείο ως τις 2, θα ξεκινήσουν να πάνε;;;κι αν πάνε τι θα βρουν; τα αποφάγια ή θα τους πουν "λυπούμαστε αργήσατε";
Για βουνοκορφές και νησάκια δε συζητάω, δεν πιστεύω ότι θα προβλεφθεί κάτι για εκεί. Οπότε έχουμε πάλι αδικία.
Τη μεγαλύτερη αλήθεια την έχει γράψει κάποιος συνάδελφος, αλλά συγχωρήστε με δε θυμάμαι ποις ούτε σε ποι θέμα ωστε να το παραθέσω : όσο θα στοιχίσει η σύμβαση που θα κάνουν για να ταϊζουν τον κάθε αναπληρωτή, ας του τα δώσουν στο χέρι ώστε να ζει με αξιοπρέπεια. Αλλά δεν το κάνουν; θα είχε διαφορά στην πράξη; Ισως ναι γιατί τώρα ελάχιστοι θα επωφεληθούν πραγματικά από το μέτρο, αλλά το ουσιαστικότερο είναι ένα : θέλουν να μας κάνουν να σκύβουμε το κεφάλι και να λέμε και ευχαριστώ και να τρέχουμε σαν σκυλιά για τα ψίχουλα που μας πετάνε ενώ το καρβέλι το αγοράζουν με λεφτά δικά μας!!!!!
Θέλουμε αξιοπρέπεια κύριε υπουργέ. Λειτουργοί του κράτους είμαστε όχι ζώα (τα ζώα εννοείται δε φταίνε σε τίποτα).
Επικοινωνιακά τρικ του άρπα κόλλα. Όποιος τσιμπήσει και πιστέψει ότι κάτι παραπάνω σημαίνουν είναι άξιος της μοίρας του. Ας δοθεί επίδομα σίτισης στους αναπληρωτές για να μπορούν να επωφελούνται όλοι το ίδιο.
Θεωρώ πως για λόγους ευθιξέας κανείς δε θα έπρεπε να πάει να φάει αυτό το φαϊ και να απαιτήσουμε πρώτα μισθούς αξιοπρέπειας. Γιατί μετά από λίγο θα πουν : "πίεσε η τρόικα,αναγκαστήκαμε να κόψουμε το συσσίτιο, τι να κάνουμε, είδατε, εμείς προσπαθήσαμε αλλά..."
Πολλοί από μας αγωνιστήκαμε να αποκτήσουμε τη θέση στη δημόσια εκπαίδευση δε μας χαρίστηκε, δε χρωστάμε σε κανέναν.
Τότε είχαμε το κεφάλι ψηλά και τώρα σκυμμένο;;; Τέτοιος λαός είμαστε;;; στην πολιορκία του Μεσολογγίου οι πρόγονοί μας δεν είχαν να φάνε και αγωνίζονταν με όλη τους την ψυχή νηστικοί. Εμείς τόσο εύκολα υποκύπτουμε στην πείνα που ξεπουλάμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας;;;τι να περιμένουμε μετά;;;
ΥΓ: δεν καταδικάζω όποιον κάνει χρήση του μέτρου, αλοίμονο. Πρέπει όμως να αλλάξουμε νοοτροπία ως κλάδος γιατί θα πέφτουμε όλο και πιο χαμηλά. Και έχουμε και μαθητές απέναντί μας.
-
gio66 Έχεις απόλυτο δίκιο!!
-
Χαίρομαι που σκέφτονται και άλλοι όπως εγώ!!! Είμαστε πολλοί τελικά! :)
-
Μα έτσι είναι τα πράγματα gio66!!
-
gio66 η σίτιση αφορά στους αναπληρωτές που εργάζονται μακριά από το σπίτι τους
νομίζω το ξεκαθαρίζει αυτό
εγώ πάντως πιστεύω οτι το θέμα είναι να εφαρμοστεί σωστά το μέτρο και να απευθύνεται και στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που είναι μακριά από το σπίτι τους και επίσης να φροντίσουν να μην αδικηθούν οι συνάδελφοι στην επαρχία που βρίσκονται μακριά από πανεπιστημια και λέσχες
-
gio66 η σίτιση αφορά στους αναπληρωτές που εργάζονται μακριά από το σπίτι τους
νομίζω το ξεκαθαρίζει αυτό
έχεις δίκιο, σόρι. Στα υπόλοιπα όμως επιμένω...
-
αφου μας εφτασαν στο σημειο να το σκεφτομαστε ως μπονους το να πηγαινουμε στην ουρα για σισσιτιο τοτε νομιζω οτι εχουμε φτασει στην απολυτη καταντια.το διαιρει κ βασιλευε εχει εφαρμογη μονο στη χωρα μας................που πηγε η αξιοπρεπεια μας συναδερφοι.αυτα ηταν τα ονειρα μας;πως επιτρεπετε να μας εξαθλιωνουν;και η ιδεα ακομα θα επρεπε να μας κανει να ανατριχιαζουμε.για αυτο φαγαμε τα χρονια μας στα θρανια;για αυτο ξοδεψαν οι γονεις μα; μια περιουσια να μας σπουδασουν;ξερω οτι πολλοι δε τα καταφερνουμε.κ εγω μαζι.με 2 παιδια φτανω στο αστρονομικο ποσο των 880 ευρω.κ ο αντρας μου ιδιωτικος υπαλληλος το ιδιο.κ δεν ειμαι στη πολη μου.αλλα καλυτερα να πεθανω παρα να παω με τη καραβανιτσα μου να μου το γεμισουν για να παω σπιτι μου φαι.λιγη αξιοπρεπεια ας δειξουμε εστω για τα ματια του κοσμου.στο τελος θα μας δινουν το κολατσιο τους που περισσευει οι μαθητες
-
Ας μην ετοιμαζουμε ολοι την καραβανα.Ειμαι σιγουρος οτι οποια εξτρα επιδοματα θα τα συνδεσουν με πολυ συγκεκριμενα τεκμηρια διαβιωσης τα οποια αν δεν πληροις μαλλον θα μεινεις με αδεια την καραβανα.
-
ANNA MARIA B
πρωτον, να σας ενημερωσω οτι σε πολλες πολεις που εχουν λεσχη αξιωματικων πολλοι συναδελφοι εκπαιδευτικοι με 5 ευρω τρωνε κανονικα (κ λενε κ ευχαριστω γιατι ειναι πολυ φθηνα)..η διαφορα ειναι οτι τωρα θα τρωνε τσαμπα κ θα ξαναπουν ευχαριστω!αν θεωρειτε οτι ειναι ξεπεσμος, να σας υπενθυμισω οτι κ ο μισθος σας αγγιζει (ισως ξεπερνα) τα ορια της ξεφτιλας...μηπως να παραιτουσασταν κ απο αυτον στο βωμο της (υπερευαισθητης) αξιοπρεπειας σας;
-
golum η ειρωνια περισσευει απο ολους.οτι πεις.
-
δεν ειρωνευομαι συναδελφισσα..ακολουθω τη λογικη των επιχειρηματων σας..
-
οτι πεις
-
δεν ειρωνευομαι συναδελφισσα..ακολουθω τη λογικη των επιχειρηματων σας..
Αγνοεις πολλούς παράγοντες.
Πολλοί απο εμάς αναρωτιούντε για τον τρόπο που θα βρει ο υπουργος για να τραφεί δωρεάν ο εκπαιδευτικός που διδάσκει στο χωριό της Γ Ρεθύμνου για παράδειγμα...
Το θέμα δεν ειναι η σίτιση αλλά το κόστος διαμονής.
Ο άλλος μπορεί να τα βγάζει πέρα με 2 ντομάτες και ένα μπιφτέκι την ημέρα. Τη 300άρα ομως τουλάχιστον για να μείνεις σε μια άλλη πόλη δε τη γλιτώνεις.
Και αν έχεις και ενοικιο στο μόνιμο τόπο κατοικίας σου, είτε δικό σου σπίτι (κάτι που επιφέρει χαράτσια κτλ), το πράγμα γίνεται πολύ δύσκολο για το εκπληκτικό ποσό των 800 ευρώ που παίρνουν οι αναπληρωτές για μόλις 7-8 μήνες το χρόνο (άλλοι και λιγότερα) ή για το ποσό των 600 που παίρνει ο πρωτοδιοριζόμενος.
Αν μη τι άλλο ο δάσκαλος και ο καθηγητής του 1950 που έμενε στο σχολείο και του έφερναν φαγητό οι γονείς, είχε τον σεβασμό όλων.
Πλέον ο καθηγητής είναι για πολλούς ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος με τις διακοπές Πασχα Χριστουγεννα, και Ιουλιο Αυγουστο.
-
εσυ αγνοεις κατι αλλο..το ενοικιο το ειχες ουτως η αλλως..τα εξοδα σιτισης επισης...εδω συζηταμε μηπως γλιτωσουμε εστω αυτα...δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το υποτιμητικο στο να τρως καπου χωρις κοστος...θα συμφωνησω οτι στο ορεινο χωριο του ρεθυμνου υπαρχουν αντικειμενικες δυσκολιες υλοποιησης..ισως κ απροσπελαστες..
-
gio66
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
-
πρωτον, να σας ενημερωσω οτι σε πολλες πολεις που εχουν λεσχη αξιωματικων πολλοι συναδελφοι εκπαιδευτικοι με 5 ευρω τρωνε κανονικα (κ λενε κ ευχαριστω γιατι ειναι πολυ φθηνα)..η διαφορα ειναι οτι τωρα θα τρωνε τσαμπα κ θα ξαναπουν ευχαριστω!αν θεωρειτε οτι ειναι ξεπεσμος, να σας υπενθυμισω οτι κ ο μισθος σας αγγιζει (ισως ξεπερνα) τα ορια της ξεφτιλας...μηπως να παραιτουσασταν κ απο αυτον στο βωμο της (υπερευαισθητης) αξιοπρεπειας σας;
ακριβως ετσι ,δηλαδη οι συναδελφοι που ετρωγαν μεχρι τωρα στη λεσχη αξιωματικων ηταν αναξιοπρεπεις ενω εμεις που δεν ειχαμε αυτο το προνομιο( διοτι ετυχε να ειμαστε σε περιοχες που δεν δινοταν ) αξιοπρεπεις!!!!μονο αξοπρεπειομετρο δεν βγαλατε ελεος!!και φυσικα η εικονα με την καραβανα στην ουρα μαλλον ειναι μια δημιουργια της φαντασιας ορισμενων!ετσι στιζονταν οι συναδερφοι που ειχαν αυτο το προνομιο? περιμεναν στην ουρα με την καραβανα? γιατι δεν κανετε τον κοπο να τους ρωτησετε!!
-
εσυ αγνοεις κατι αλλο..το ενοικιο το ειχες ουτως η αλλως..τα εξοδα σιτισης επισης...εδω συζηταμε μηπως γλιτωσουμε εστω αυτα...δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το υποτιμητικο στο να τρως καπου χωρις κοστος...θα συμφωνησω οτι στο ορεινο χωριο του ρεθυμνου υπαρχουν αντικειμενικες δυσκολιες υλοποιησης..ισως κ απροσπελαστες..
Yπάρχει μια τεράστια διαφορά.
Το ενοίκιο της περιόδου 2011 ήταν ένα γνωστό βάρος, αλλά ο μισθός στην ειδική αγωγή για έναν αναπληρωτή ήταν στα 1340 ευρω.
Μικρότερη, αλλά επίσης μεγάλη, ήταν και η μισθολογική διαφορά, στη Γενική.
Αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά νομίζω και το γεγονός οτι με 800 ευρω ως αναπληρωτής, ειναι φύση αδύνατον να διατηρήσεις 2 ενοικια, ή ενοικιο και δικό σου σπίτι τη σημερον εποχή, ειδικά αν υπάρχει και οικογένεια με άνεργο σύζηγο (κάτι δηλαδή πολύ σύνηθες τη σημερινή εποχή).
-
Η απόλυτη απαξίωση συνίσταται στο να σιτίζει το κράτος δωρεάν εκπαιδευτικούς, όταν άστεγοι και αναξιοπαθούντες τρέφονται από τους κάδους....
-
Μη μαλώνετε! Επειδή από του χρόνου με την αύξηση του ωραρίου, αναπληρωτές δε θα υπάρχουν (η αμείλικτη στατιστική το βροντοφωνάζει, όχι εγώ!) ίσως τη δωρεάν σίτιση για εμάς, τους αναπληρωτές, τη σκέφτηκε το "φιλεύσπλαχνο" υπουργείο ως αναγνώριση της προσφοράς και ως ύστατο φόρο τιμής στον κακομοίρη και ταλαίπωρο χρόνι-α Αναπληρωτή, που έπεσε μαχόμενος στο πεδίο της Εκπαίδευσης.
Τώρα...το πώς βλέπει ο καθένας από εμάς την κίνηση αυτή, οι απόψεις διϊστανται και ...περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα! Προσωπικά μιλώντας -και επειδή η ελληνική μας γλώσσα έχει πολλές ιδεολογικές αποχρώσεις- το θεωρώ συσσίτιο (σε ό,τι αυτό οδηγεί συνειρμικά!) και όχι σίτιση! Η "σίτιση" ανακαλέί από το μυαλό μου υπέροχα και ξέγνοιαστα φοιτητικά χρόνια και χρέος προς τους φοιτητές ενός Κράτους-Πρόνοιας. Το συσσίτιο είναι η απόλυτη απαξίωση στο πρόσωπό μας! Όπως ειπώθηκε από πολλούς από εσάς, ας μας έδιναν καλύτερο μισθό να σιτιζόμαστε μόνοι μας! Το από πού θα εξοικονομήσει αυτά τα χρήματα δεν θα ήταν και τόσο ακατόρθωτο να το βρουν, αν υπήρχε κοινωνική δικαιοσύνη σ' αυτό το κράτος.
-
Νομιζω πρεπει να ανοιξεις αλλο θεμα με τιτλο η απολυτος αλτρουισμος παραχωρηση συσσιτιου αναπληρωτη εκπαιδευτικο στον αναξιοπαθουντα της πολης η χωριου τοποθετησης του...τι αλλο θα ειπωθει δεν ξερω!!!!!!
-
Προσωπικά μιλώντας -και επειδή η ελληνική μας γλώσσα έχει πολλές ιδεολογικές αποχρώσεις- το θεωρώ συσσίτιο (σε ό,τι αυτό οδηγεί συνειρμικά!) και όχι σίτιση! Η "σίτιση" ανακαλέί από το μυαλό μου υπέροχα και ξέγνοιαστα φοιτητικά χρόνια και χρέος προς τους φοιτητές ενός Κράτους-Πρόνοιας. Το συσσίτιο είναι η απόλυτη απαξίωση στο πρόσωπό μας! Όπως ειπώθηκε από πολλούς από εσάς, ας μας έδιναν καλύτερο μισθό να σιτιζόμαστε μόνοι μας! Το από πού θα εξοικονομήσει αυτά τα χρήματα δεν θα ήταν και τόσο ακατόρθωτο να το βρουν, αν υπήρχε κοινωνική δικαιοσύνη σ' αυτό το κράτος.
Έχεις απόλυτο δίκιο! Το κράτος εξαθλίωσε τον Έλληνα εκπαιδευτικό και τώρα προσπαθεί να του κλείσει το στόμα με ένα πιάτο φαγητό! Κι εμείς αντί να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή αξιοπρεπείς απολαβές, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, ευχαριστιόμαστε με την ελεημοσύνη που μας πετάει το υπουργείο! Αν αυτό δεν είναι κατάντια, τότε τι είναι;
-
Kατάντια είναι ότι ανεχθήκαμε ως κοινωνία τόσα χρόνια τα μικρά ή μεγάλα ξεροκόμματα που πετούσαν στον έναν και τον άλλον, αντί να απαιτούμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας με αξιοκρατική πρόσληψη και αξιοπρεπείς απολαβές.
Και όσο εμείς ανεχόμασταν ή βολευόμασταν κουτσά-στραβά, κέρδιζαν χρόνο χωρίς να επιτελούν το έργο για το οποίο εκλέγονταν.
Και τώρα χρόνο κερδίζουν. Πότε με διχαστικά, αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσιεύματα, που σε άλλους προκαλούν ενοχική σιωπή και σε άλλους απέχθεια για το διπλανό τους. Πότε με τα επιλεκτικά επιδόματα θέρμανσης ή τα επιλεκτικά συσσίτια, που δίνουν γιατί η καρδιά τους σπαράσσει μπρος στον ανθρώπινο πόνο. :-X
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάθε φορά κάποιοι προβάλλονται ως "προνομιούχοι" στα μάτια των υπολοίπων, εισπράττουν την οργή ή τον φθόνο τους... και μετά όλοι μαζί σιωπούν φοβούμενοι τα χειρότερα που θα μπορούσαν να πάθουν. ::)
-
Τι να πω βρε συνάδελφοι , σκέφτομαι να πάω να αλλάξω επάγγελμα και είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα μου πούνε κάντο αν μπορείς και μη μας τα πρήζεις ! Αλλα και μου αρέσει αυτό που κάνω και είναι δύσκολο αυτό το καιρό να μπείς σε αγορά ! Αλλά τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει ! Σε όποια δουλειά ημουν πιο πριν, όλοι διεκδικούσαν χρήματα ή κάτι καλύτερο για τον εαυτό τους και την οικογένεια τους ! Ομηρικοί καυγάδες για το πόσα χρήματα πρέπει να πάρει κάποιος και γιατί ο άλλος πήρε τόσα ή έχει αυτά τα προνόμια ! Πρώτη φορά μου τυχαίνουν άνθρωποι που τους έχουν του κλώτσου και του μπάτσου και είναι και πολύ ευχαριστημένοι κι από πάνω και επιχειρηματολογούν με τόσο ζήλο ! Δηλαδή, είναι σκέτη απογοήτευση ! Υπάρχει λόγος που οι εκπαιδευτικοί είναι οι πιο χαμηλόμισθοι Δ/Υ, δεν είναι τυχαίο !
-
Δυστυχώς μέχρι τώρα, αντί ο Έλληνας να αντιταχτεί στα μέτρα εξαθλίωσης που ανακοινώνονται κάθε φορά προτιμά να βολεύεται. Ειδικά οι νεότεροι είναι σε υψηλό βαθμό "ευνουχισμένοι" και απαθείς.
Εγώ ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως και δεν κατάφεραν να οργανωθούν οι νεότεροι εκπαιδευτικοί σε μια μαζική αντίδραση μετά την εξαθλίωσή τους. Άλλοι τρέχουν στον μπαμπά και στον παππού και ζητούν βοήθεια, άλλοι προσπαθούν να πιάσουν παιδί ( αυτό έχει και την γλύκα του... :D ) για να πάρουν τις άδειες ανατροφής και να είναι κοντά στο σπίτι τους, άλλοι παίρνουν άδειες άνευ αποδοχών..., Προσπαθούν να προσαρμοστούν και να βολευτούν στις νέες συνθήκες. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια οργανωμένης αντίδρασης...
Με τις τελευταίες εκλογές μάλιστα επιβεβαιώθηκαν οι πολιτικές των μνημονίων και ουσιαστικά φάνηκε πως η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος αποφάσισε την συνέχεια αυτής της πολιτικής. :o
Η δωρεάν σίτιση στους αναπληρωτές είναι σίγουρα στα πλαίσια του "βολέματος" που πια για αρκετούς είναι μάχη για επιβίωση. Δεν νομίζω πως αυτοί που θα δεχτούν μερικά πιάτα "δωρεάν" φαί θα εξαγοραστούν με αυτό. Ίσα - ίσα θα καταλάβουν ίσως καλύτερα την άσχημη θέση στην οποία βρίσκονται και μπορεί να υπάρξει η ελπίδα μιας κάποιας αντίδρασης, ιδιάιτερα αν το φαί δεν είναι καλό... :(
-
Η απόλυτη απαξίωση συνίσταται στο να σιτίζει το κράτος δωρεάν εκπαιδευτικούς, όταν άστεγοι και αναξιοπαθούντες τρέφονται από τους κάδους....
Για αυτό προτείνω σε συντονισμό με τις κατα τόπους ελμέ, ή εκκλησίες ή άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, να παίρνουμε το συσσίτιό μας και να το διαθέτουμε σε απόρους. Να κάνουμε ηθική αντεπίθεση στους πολιτικούς που μας πολέμησαν. Να αντιστρέψουμε τους ρόλους. Από εκεί που αυτοί ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να εξορθολογήσουν το σύστημα, ότι αυτοί είναι λογικοί καλοί δηλαδή, και οι εκπαιδευτικοί κακοί, να ζητήσουμε εμείς να καθαρίσει το σύστημα. Να παρουσιάσουμε τα στοιχεία πόσα σχολεία, που είναι πόσοι καθηγητές, πόσες και ποιές ώρες, τι μάθημα, τι ειδικότητα, πόσο μισθό, τι κοινωνικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Να κατηγορήσουμε τη διεφθαρμένη ηγεσία ότι τόσο καιρό συγκαλύπτει τα πολιτικά της συμφέροντα. ότι τόσο καιρό η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών όπως και των άλλων κρατικών λειτουργών ήταν έρμαια και θύματα των κομματόσκυλων. Να καθαρίσουμε το όνομά μας. Να αποδοθούν ευθύνες για την διαφθορά την κακή διαχείρηση (και ας συγχωρεθούν όλα μετά).
Με άλλα λόγια να πουλήσουμε στο κόσμο ότι εμείς προσπαθούμε να τα κάνουμε καλύτερα αλλά το κομματικοκρατούμενο Υπουργείο-Σύστημα είναι που δεν μας αφήνει. Να πάρουμε το κόσμο με το μέρος μας.
Και στο τέλος ας μην κερδίσουμε αυτά που ονειρευόμασταν. Εμένα προσωπικά μου αρκεί να τους ξεφορτωθούμε (σαν ηγεσία).
-
gvasilis αυτά έγραψες θα μπορούσαν να γίνουν μανιφέστο της αντίδρασης, απάντηση στην πρόκληση. Όλοι μας να διεκδικήσουμε το συσσίτιο για αυτούς που δεν έχουν να φάνε καταγγέλοντας ταυτόχρονα τις τρόικες..
-
Και σιγά που θα παίρναν αυτά τα ποσοστά αν έλεγαν τι σκοπεύουν να κάνουν μετά τις εκλογές !
Αν και είναι σαφές πως ακόμη και αν έβγαιναν και έλεγαν "θα μειωθουν και άλλο οι μισθοί των εκπαιδευτικών αλλά θα σας προσφέρουμε λουκούλεια γεύματα στις λέσχες του στρατού" κάποιοι εκπαιδευτικοί θα τους ψήφιζαν και με τα δυο τα χέρια ! Διότι "περνάμε κρίση και παίρνουμε περισσότερα από ότι αξίζουμε και είμαστε και πολλοί κτλ κτλ "
Την ίδια ώρα θα ήταν όλοι οι άλλοι που παίρνουν περισσότερα στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι ! Από τους υπάλληλους των δήμων μέχρι τους δικαστικούς και τους αξιωματικούς των ενστόλων !
-
σκέφτομαι το φαϊ της λέσχης.... φασολάκια, κοτόπουλο (για να μη πω περιστέρι λόγω μεγέθους) με πατάτες, μπιζέλια, τουρσί, ένα άθλιο σπορέλαιο για τις σαλάτες....
αξίζει να δώσεις έστω και 3 ευρώ για τα εισίτήρια (1.20 έχει το απλό προς το παρόν, και θα αυξηθεί...) για να πας να φας αυτές τις αηδίες;;;;
-
δεν αξιζει...Το φαγητο του στρατου ειναι το πληρες ξενερωμα...Σου πεφτουν ολα...
-
αμα εχει σουπα δεν θα εχεις ομως προβλημα με τη μασελα, αρα αυτη δεν θα σου πεσει. ;)
-
ναι αλλα υπαρχουν φραγκα για μασελα?
-
Όσοι κράζετε το φαγητό της λέσχης αξιωματικών, έχετε δοκιμάσει ποτέ; Ή απλά να κράξουμε επειδή έτσι μάθαμε;
Όποιος έχει άγνοια περί κάποιου θέματος καλύτερα να μη μιλάει γιατί εκτίθεται..
Έχει πλάκα ειδικά όταν γυναίκες μιλάνε για τα περί στρατού 8)
Και για το θέμα σίτισης.. πόσο γρήγορα κινείται η κρατική μηχανή ::)
http://www.pde.gr/index.php?page=5371
-
Οντως,το φαγητο στις λεσχες αξιωματικων ειναι παρα πολυ καλο.
-
Το φαγητό στην λέσχη αξιωματικών είναι από αξιοπρεπές εως πολύ καλό. Στις φοιτητικές λέσχες όμως...βράσε ρύζι...
-
ναι αλλα υπαρχουν φραγκα για μασελα?
(Mετά τη φορολόγηση των πτυχίων, το επόμενο τεκμήριο αφορά στους έχοντες μασέλα! 1ον, επειδή λεφτά υπάρχουν για να την αγοράσουν και 2ον, επειδή...τρώνε, άρα δεν πεινάνε, άρα πάλι λεφτά υπάρχουν!)
Πέρα από τις βλακείες που λέμε για να διακωμωδήσουμε την κατάσταση (το χιούμορ, έστω και χαζό, είναι μηχανισμός άμυνας) ή για να ξορκίσουμε το κακό, εμένα εξακολουθεί να με θλίβει αυτή η είδηση. Σε συζήτηση, όμως, που είχα με κάποιους συναδέλφους, κατάλαβα πως είδαν με καλό μάτι αυτή την κίνηση και επαινούσαν τον Αρβανιτόπουλο! :o :o :o :P :P :P :-[ :-[ :-[
-
προσωπικά μιλούσα για τη λέσχη του πανεπιστημίου στη φιλοσοφική Αθηνών....
-
αν λοιπόν το φαί στις λέσχες του στρατού είναι καλύτερο να το προτιμήσουμε... ;)
-
Στη φιλοσοφική του ΕΚΠΑ είναι το παν/κο εστιατόριο, το οποίο παλιά είχε αξιοπρεπές φαγητό (τώρα δεν ξέρω). Αλλά εδώ το υπουργείο θα σας δώσει θέση στις λέσχες αξιωματικών, κάτι που έπρεπε να γίνει χρόνια τώρα, ειδικά στα απομακρυσμένα μέρη.
Φυσικά, μόνο για έπαινο δεν είναι η κατάσταση που επικρατεί. Πετάνε ψίχουλα (ενώ έχουν κλέψει από τους μισθούς τα πάντα) και πρέπει να τους ευγνωμονούμε; Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν τα τελικά μέτρα να "γελάσουμε"...
-
αγαπητέ πέτυχα τη μετάβαση, όταν πέρασε σε ιδιωτική....
για ένα χρόνο έτρωγα εκεί.... έκανα να ξαναφάω φασολάκια 7 χρόνια... ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει... ;D
-
Στη φιλοσοφική του ΕΚΠΑ είναι το παν/κο εστιατόριο, το οποίο παλιά είχε αξιοπρεπές φαγητό (τώρα δεν ξέρω). Αλλά εδώ το υπουργείο θα σας δώσει θέση στις λέσχες αξιωματικών, κάτι που έπρεπε να γίνει χρόνια τώρα, ειδικά στα απομακρυσμένα μέρη.
Στα απομακρυσμένα μέρη δεν υπάρχουν λέσχες! Εκεί τι γίνεται;;
Δωρεάν δολώματα για τα νησιά και τουφέκια για τα βουνά; ::)
-
Στη φιλοσοφική του ΕΚΠΑ είναι το παν/κο εστιατόριο, το οποίο παλιά είχε αξιοπρεπές φαγητό (τώρα δεν ξέρω). Αλλά εδώ το υπουργείο θα σας δώσει θέση στις λέσχες αξιωματικών, κάτι που έπρεπε να γίνει χρόνια τώρα, ειδικά στα απομακρυσμένα μέρη.
Στα απομακρυσμένα μέρη δεν υπάρχουν λέσχες! Εκεί τι γίνεται;;
Δωρεάν δολώματα για τα νησιά και τουφέκια για τα βουνά; ::)
Λέσχες αξιωματικών; Αν υπάρχει μονάδα στρατού (που υπάρχει π.χ. σε κάθε μικρό νησί 12νήσων κλπ), τότε θα υπάρχει και αντίστοιχη λέσχη λογικά.
Επίσης, καλό είναι μαγειρεύουμε και μόνοι μας, είναι αρκετά οικονομικό ;)
Με ένα πακέτο μακαρόνια και μισό κιλό κιμά, τη βγάζω για 3 μέρες τουλάχιστον ;D
-
Δεν υπάρχει σε κάθε νησί!
-
αν λοιπόν το φαί στις λέσχες του στρατού είναι καλύτερο να το προτιμήσουμε... ;)
ααααασε που οι ελεύθερες μπορεί να κάνετε και την τύχη σας με κανέναν μόνιμο.......... 8) 8) 8) 8) 8) 8)
-
Εχετε σκεφτει ποσοι ψυχακηδες υπηρετουν θητεια στις λεσχες ή εκει πανε τα καλυτερα παιδια , η εφαρμοζουν κανενα κανονα υγιεινης; Εγω στο στρατο ουτε καφε δεν πινω απ αυτα που εβλεπα στα κυλικεια του στρατου , τα κψμ και στις λεσχες .Εσεις φατε ελευθερα και καλα σαραντα να χετε
-
Μας ξεφτυλίζουν κ με το παραπάνω κ μήπως πρέπει να πούμε κ ευχαριστώ???
-
κι εκει στις λεσχες να βαζουν και ανακοινωσεις για συνοικεσια ;D ;D ;D ;D ;D
εγω ενδιαφερομαι για το μαγειρα για τζαμπα φαι ες αει....
-
εμπειρος, και τα εστιατόρια δεν είναι όλα ποιοτικά και καθαρά. Στις λέσχες την ευθύνη του αποτελέσματος, της ποιότητας του φαγητού την έχουν μάγειρες κανονικοί και όχι οι υπηρετούντες την θητεία τους.
Εγώ όταν ακούω συνεργασίες υπουργείων εθνικής άμυνας και παιδείας άλλα σκέφτομαι. Αναρωτιέμε τι άμεσες και έμμεσες περικοπές θα δουν τα ματάκια μας ακόμα. Σκέφτομαι και τις ΄΄μπάζες΄΄ που θα κάνουν κάποιοι διεφθαρμένοι στο στρατό οι οποίοι ανακατεύονται με τις προμήθειες.
-
Καταρχήν να σας πω οτι όλες οι στρατιωτικές λέσχες δεν είναι ίδιες... Αν κάποιοι απο εσας φάγατε κάπου σε στρατιωτική λέσχη και μείνατε ικανοποιημένοι ήταν απλά θέμα τύχης και πετύχατε και καλό μάγειρα..
Δεν είναι παντού το ίδιο και καλύτερα να μην σας αναλύσω την εμπειρία που ήμουν φανταρος για μια περίοδο σε λέσχη αξιωματκών και τι είδαν τα μάτια μου όπως επίσης και στην καθαριοτητα της κουζίνας... πανω-κατω τα ξερετε..
Επίσης οι στρατιωτικοί ενημερωνονται με τηλεφωνάκι στην λέσχη τι φαϊ έχει.. Οι αναπληρωτές θα πηγαίνουν στα τυφλά να δουν τι μαγείρεψε ο σεφ που μπορεί να ειναι και φαντάρος?(έχουν γινει και εκει περικοπές..)
Αυτό που κάνει γελοίο τον υπουργό στην δηλωση του είναι σαν να νιώθει οτι ικανοποίησε όλους τους αναπληρωτές στο θέμα αυτό της σύτισης λες και έχουμε την στρατιωτική λέσχη 2 τετραγωνα παραπέρα.... ΠΩΣ????? Τι να το κάνω ρε αν ειναι 100χιλ παραπέρα... Για εκείνους πως θα'ρχεται το φαϊ? με courier?? πόσοι αναπληρωτες θα καταφερνουν να φτανουν σε 1 λέσχη της περιοχης τους για να τρώνε ενα πιατο φαϊ?
Επίσης πως το εννοεί οτι η σίτιση είναι δωρεάν.. Θα πληρωνουν οι στρατιωτικοί 5-6 ευρω το φαι και θα είναι τσαμπα για τους αναπληρωτές? Τι είμαστε? Ξένες στρατιωτικές δυνάμεις απο το εξωτερικό που φιλοξενούμαστε και τρώμε τσάμπα???
-
Επαιδη πριν 2 χρονια βρεθηκα στην ιδια κατασταση, ετρωγα στην λεσχη βεβαια με πληρωμη , αλλα ελαχιστη. Η καθε λεσχη εχει εβδομαδιαίο προγραμμα και εσυ διαλεγεις ποτε θες να φας . Στην συγκεκριμένη ειχε 2 επιλογες καθε μερα. Τωρα το θεμ τησ αποστασης ειναι κατανοητο. Δεν ειναι 5 ευρω παντως. ειναι απο 2-3.
-
νομίζω οτι κανείς δεν άρχισε να επαινεί,ούτε να βαράει παλαμάκια από τον ενθουσιασμό φωνάζοντας μπράβο για αυτό το μέτρο.ούτε καν ευχαριστώ, αν θέλετε μερικοί ,,δεν χρειάζεται να ειπωθεί.απλά εγώ προσωπικά σκοπεύω να εκμεταλλευτώ αυτή τη δυνατότητα που μου δίνεται αν και όποτε το θελήσω.και όπως ήδη έχω γράψει,το θέμα είναι να έχουν όλοι αυτή την δυνατότητα(νησιά κλπ)
και μην μας φταίνε όλα που κοιμόμαστε όρθιοι.με ή χωρίς σίτιση στις λέσχες κοιμόμαστε όρθοι.
-
Αν αυτό γινόταν πριν από χρόνια και ήταν πολιτική ψηφοθηρική κίνηση ή πίεση των συνδικαλιστών μας θα χειροκροτούσαν οι περισσότεροι και θα το θεωρούσαμε μεγάλη κατάκτηση των εκπαιδευτικών... άλλωστε πόσοι παλαιότερα ή και σήμερα δεν σκέφτηκαν, όσο ήταν μακριά από το σπίτι τους, ότι θα ήταν πολύ ωραία αν είχαν σπίτι και κάποια λέσχη, όπως παρέχεται στους στρατιωτικούς;;; λίγοι είμαστε ξεσπιτωμένοι??? :o
Απλά σήμερα ακούγοντας αυτό το μέτρο, νιώθουμε ακόμα πιο πολύ κορόιδα και ακόμα πιο ανόητοι γιατί μας εξαθλίωσαν και μας ρίχνουν ψίχουλα :( (ακόμα και αν το χρησιμοποιήσουμε όλοι) ;)
καλημέρα σε όλους!
-
Εχετε σκεφτει ποσοι ψυχακηδες υπηρετουν θητεια στις λεσχες ή εκει πανε τα καλυτερα παιδια , η εφαρμοζουν κανενα κανονα υγιεινης; Εγω στο στρατο ουτε καφε δεν πινω απ αυτα που εβλεπα στα κυλικεια του στρατου , τα κψμ και στις λεσχες .Εσεις φατε ελευθερα και καλα σαραντα να χετε
Στην λέσχη του ΕΚΠΑ τη δική μου εποχή καλύτερα να έμενες νηστικός...Φασολάκια με κλωστές, φακές με πέτρες, ψάρια ακαθάριστα, φασολάδα χωρίς φασόλια και μια κρεμούλα-επιδόρπιο μου μύριζε σαν amoxil!!! Για τον στρατό οι γυναίκες δεν έχουμε γνώση, γι΄αυτό ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΞΗΓΗΣΟΥ.
-
Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δε μπορούμε να έχουμε μια μετριοπαθή στάση απέναντι ακόμα και σε κάτι που - κατά τη γνώμη μου - θα έπρεπε να έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια (στη δωρεάν σιτιση αναφέρομαι). Προσωπικά θα το πήγαινα ακόμα ένα βήμα παραπέρα : δωρεάν στέγαση ή επιδότηση ενοικίου για τους αναπληρωτές που υπηρετούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους ειδικά εαν έχουν παιδιά. Το θέμα είναι ότι για μια ακόμα φορά το κράτος κάνει κινήσεις "πανικού" - πλέον βέβαια μόνο τέτοιες κάνει. Διότι αν δεν επροκείτο για κίνηση πανικού το κράτος θα μιλούσε και για τις υπόλοιπες παροχές που προανέφερα. Απλά τους συμφέρει να πετάξουν ένα ευηχό στα αυτιά του κόσμου "συνθημα" ώστε να χειριστούν επικοινωνιακά τον πλήρως ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ μισθό του αναπληρωτή.
-
Ωραία τα λες συνάδελφε και συμφωνούμε όλοι φαντάζομαι. Όμως είναι πρακτικά δυνατόν με την παρούσα κατάσταση να δοθούν τέτοιες διευκολύνσεις; Δε δόθηκαν όταν τα πράγματα ήταν καλύτερα...
-
Παιδια δεν ειναι αναγκη να διαμαρτυρεται κανεις . Αλλωστε οποιος δε θελει δεν ειναι υποχρεωτικο να παει στις λεσχες των στρατιωτικων.
Παντως επιμενω οτι υπο τις παρουσες συνθηκες αυτο το μετρο ειναι αριστο.
Και πιστευω επισης οτι σε καποιους συναδελφους θα αποδειχθει εξαιρετικα σημαντικο.
Αυτοι που θεωρουν τη λυση αυτη ως απαξιωση , ας πουν με ποια κριτηρια το θεωρουν ως απαξιωση.
-
Σωστα τα λεει και θα ειχε απολυτο δικιο αν υπηρχαν χρηματα και δεν τα εδιναν στην παιδεια.
Επειδη ομως δεν υπαρχουν χρηματα να μας πει που θα βρεθουν αυτα, αφου λαβει υποψη οτι :
ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
-
Τι θα πει, που θα βρεθούν τα λεφτά; Με εθνικοποίηση, φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων και εφοπλιστών (υπάρχουν τρόποι για να μην μπορούν να "ξεφύγουν" απλά αλλάζοντας την έδρα τους) και ανάπτυξη αγροτικής παραγωγής σε πρώτη φάση.
Απλά αυτά τα μέτρα δεν ανήκουν στην ιδεολογική ατζέντα των κυβερνήσεών μας, ενώ χρειάζονται και πολιτικό θάρρος να αντιπαρατεθεί κανείς με το κεφάλαιο και τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ (άρα πιθανός διωγμός από ΕΕ δεν θα έπρεπε να τρομάζει, αν θέλουν να ορθοποδήσουμε κάποτε).
Και επειδή αυτά δεν πρόκειται να γίνουν ειρηνικά, και με τη νοοτροπία του μέσου νεοέλληνα ίσως και να μην γίνουν στο άμεσο μέλλον, προφανώς μια λύση για το οικονομικό ζήτημα του καθενός ίσως είναι η φυγή στο εξωτερικό.
-
Τι θα πει, που θα βρεθούν τα λεφτά; Με εθνικοποίηση, φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων και εφοπλιστών (υπάρχουν τρόποι για να μην μπορούν να "ξεφύγουν" απλά αλλάζοντας την έδρα τους)
Εντελως ρομαντικό. ουδεπό-ποτε στην παγκοσμια ιστορια δεν εθιξε κανεις το κεφαλαιο. Και δεν συμφέρει... (off topik)
-
Landau, γινομαι πιο συγκεκριμενος:
Ολο το χρεος και αν αποπληρωθει σημερα., αυριο θα τρεχουμε παλι για δανεικα.
Και αυτο γιατι η παραγωγικη δυνατοτητα της χωρας ειναι ψιχουλα και ως εκ τουτου τα δημοσια εσοδα δεν μπορουν να καλυψουν τις υφισταμενες απαιτησεις υγειας, παιδεια, μισθους κλπ.
Για αυτο εχω επισημανει καπου οτι ο καθηγητης τα 1300 ευρω που επαιρνε καποτε , δεν θα τα ξαναδει στον αιωνα τον απαντα!
Τελος δικαιωμα του ειναι του καθενα μας εδω να θεωρουμε και να εναντιωνομαστε στο συσιτιο , ως ενδειξη διαφοροποιησης στην απαξιωση των εκπαιδευτικων, αλλα δικαιωμα επισης του καθενα ( εμου συμπεριλαμβανομενου) να θεωρει αυτη την "αντισταση" οχι μονο ως τζαμπα μαγκια αλλα και ετεροχρονισμενη "αγανακτηση"!
-
Και επειδή αυτά δεν πρόκειται να γίνουν ειρηνικά, και με τη νοοτροπία του μέσου νεοέλληνα ίσως και να μην γίνουν στο άμεσο μέλλον, προφανώς μια λύση για το οικονομικό ζήτημα του καθενός ίσως είναι η φυγή στο εξωτερικό.
Δηλαδή φυγή σε χώρες όπου έχουν γίνει όλα αυτά (εθνικοποίηση, φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων και εφοπλιστών).
-
@MARKOS: τα πρόσφατα παραδείγματα των τελευταίων 10 ετών στη Ν. Αμερική τα ξεχάσαμε; Για να μην πάμε πιο πίσω στην ιστορία..
@rublev: Όχι. Εννοούσα φυγή σε χώρες όπου - παρ' όλο το καπιταλιστικό σύστημα - το βιοτικό επίπεδο είναι ακόμα αρκετά υψηλότερο και οι οικονομικές απολαβές ικανοποιητικές, σε σχέση και με το αντίστοιχο κόστος ζωής κλπ. Άλλωστε, ακόμα και σε παρόμοια οικονομικά συστήματα υπάρχουν διαφορές από χώρα σε χώρα.. άλλο π.χ. Ελλάδα-Ιταλία και άλλο π.χ. Νορβηγία.
-
Τι θα πει, που θα βρεθούν τα λεφτά; Με εθνικοποίηση, φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων και εφοπλιστών (υπάρχουν τρόποι για να μην μπορούν να "ξεφύγουν" απλά αλλάζοντας την έδρα τους) και ανάπτυξη αγροτικής παραγωγής σε πρώτη φάση.
Απλά αυτά τα μέτρα δεν ανήκουν στην ιδεολογική ατζέντα των κυβερνήσεών μας, ενώ χρειάζονται και πολιτικό θάρρος να αντιπαρατεθεί κανείς με το κεφάλαιο και τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ (άρα πιθανός διωγμός από ΕΕ δεν θα έπρεπε να τρομάζει, αν θέλουν να ορθοποδήσουμε κάποτε).
Τίποτε δεν είναι τόσο απλό όσο κάποιοι το παρουσιάζουν:
http://www.agronews.gr/files/1/PDF/pdf_fakelou/agrotiki_oikonomia.pdf (http://www.agronews.gr/files/1/PDF/pdf_fakelou/agrotiki_oikonomia.pdf)
Για να μην αναμασάμε τις απλοϊκότητες του κάθε Τσ@πρα...
-
Eγώ δεν καταλαβαίνω ποια είναι η προοπτική αυτής της κοινωνίας.
Οποιαδήποτε εναλλακτική, πλην της εφαρμοζόμενης, πολιτική χαρακτήριζεται ουτοπική ή με μακροπρόθεσμα οφέλη.
Οποιαδήποτε συλλογική αντίδραση θεωρείται ετεροχρονισμένη ή άνευ πρακτικού αποτελέσματος.
Άρα, τι κάνουμε; Γιατί ακόμα και να σκύψουμε το κεφάλι για τριακοστή φορά, τα βήματα που μας μένουν πριν να κολλήσουμε στον τοίχο ως κοινωνία δεν είναι πολλά.
Κάποιοι βρέθηκαν ήδη σ' αυτό το σημείο και η μόνη ατομική αντίδραση που διάλεξαν ήταν είτε η μετανάστευση είτε η αυτοκτονία.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι βρέθηκαν λύσεις μετά από πολέμους, μετά από τις τόσες χρεοκοπίες που κήρυξε η Ελλάδα και τώρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο, πλην των αδιέξοδων προτάσεων των δανειστών. ::) ::) :-\
Μα τίποτα; ???
-
Eγώ δεν καταλαβαίνω ποια είναι η προοπτική αυτής της κοινωνίας.
Οποιαδήποτε εναλλακτική, πλην της εφαρμοζόμενης, πολιτική χαρακτήριζεται ουτοπική ή με μακροπρόθεσμα οφέλη.
Οποιαδήποτε συλλογική αντίδραση θεωρείται ετεροχρονισμένη ή άνευ πρακτικού αποτελέσματος.
Άρα, τι κάνουμε; Γιατί ακόμα και να σκύψουμε το κεφάλι για τριακοστή φορά, τα βήματα που μας μένουν πριν να κολλήσουμε στον τοίχο ως κοινωνία δεν είναι πολλά.
Κάποιοι βρέθηκαν ήδη σ' αυτό το σημείο και η μόνη ατομική αντίδραση που διάλεξαν ήταν είτε η μετανάστευση είτε η αυτοκτονία.
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι βρέθηκαν λύσεις μετά από πολέμους, μετά από τις τόσες χρεοκοπίες που κήρυξε η Ελλάδα και τώρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο, πλην των αδιέξοδων προτάσεων των δανειστών. ::) ::) :-\
Μα τίποτα; ???
Σωστά τα λες.
-
Για να μην αναμασάμε τις απλοϊκότητες
Συμφωνώ!
-
Σε όποιος δεν αρέσουν οι "ουτοπίες" κλπ, μπορεί κάλλιστα να φορέσει μια μαύρη μπλούζα και να πάει με μια καραβάνα στα χρυσά αυγά να τον.. σιτίσουν δωρεάν. Μην ξεχάσει να πάρει και την ταυτότητά του για να αποδείξει ότι είναι Έλληνας! Και οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι υπερβολή αυτό. Έχει γίνει πρόσφατα και θα γίνει και στο μέλλον, όσο συνεχίζεται η αδιέξοδη πολιτική της συγκυβέρνησης. Σίτιση με πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων σύντομα και στη γειτονιά σας! Για να μην πεινάσει ούτε ένας εκπαιδευτικός (ΟΚ πρέπει να είναι έλληνας και να μην είναι άπλυτος αριστερός κλπ ::) ).
Κάποτε έλεγαν ότι "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", τώρα μιλάνε εδώ και 3 χρόνια για "μονόδρομους". Ας αποφασίσουν.. μήπως πλέον δεν έχουμε δημοκρατία και ξέχασαν να μας ενημερώσουν; 8)
-
Σε όποιος δεν αρέσουν οι "ουτοπίες" κλπ, μπορεί κάλλιστα να φορέσει μια μαύρη μπλούζα και να πάει με μια καραβάνα στα χρυσά αυγά να τον.. σιτίσουν δωρεάν. Μην ξεχάσει να πάρει και την ταυτότητά του για να αποδείξει ότι είναι Έλληνας! Και οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι υπερβολή αυτό. Έχει γίνει πρόσφατα και θα γίνει και στο μέλλον, όσο συνεχίζεται η αδιέξοδη πολιτική της συγκυβέρνησης. Σίτιση με πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων σύντομα και στη γειτονιά σας! Για να μην πεινάσει ούτε ένας εκπαιδευτικός (ΟΚ πρέπει να είναι έλληνας και να μην είναι άπλυτος αριστερός κλπ ::) ).
Κάποτε έλεγαν ότι "στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", τώρα μιλάνε εδώ και 3 χρόνια για "μονόδρομους". Ας αποφασίσουν.. μήπως πλέον δεν έχουμε δημοκρατία και ξέχασαν να μας ενημερώσουν; 8)
Η απελπισία είναι εξίσου κακός σύμβουλος με την αεροφαγία φίλε μου.
Σε διλήματα του τύπου Χρυσά αυγά ή Τσ@πρας η απάντηση πρέπει να είναι "καιρός να ενηλικιωθούμε σαν άνθρωποι και σαν λαός"!
-
@Landau
Επομένως ας ξεφύγουμε από τα μεγαλεπήβολα κηρύγματα περί επανάστασης κι ας προτείνουμε εφικτούς τρόπους βελτίωσης της παρούσας τραγικής κατάστασης.Ας ακούσουμε και τίποτα διαφορετικό,πέρα από ανώφελες απεργίες και διαδηλώσεις.
@apri,
Σου αρέσουν δηλαδή οι ουτοπίες;Τότε να προτείνω κι εγώ μία:νομίζω πως το πιο σημαντικό βήμα που χρειαζόμαστε να κάνουμε ως κοινωνία είναι πρώτα απ'όλα η ανασύσταση της χαμένης μας πνευματικότητας.Εγώ από την πλευρά μου αδυνατώ να πιστέψω πως ένας λαός με τέτοια ιστορία πολιτισμικής προσφοράς δεν μπορεί να συμφωνήσει γύρω από μερικές ελάχιστες κοινές αξίες και να υπερβεί την ατομικότητα.Μόνο από τις διηγήσεις των παππούδων για το πως ζούσαν στην εποχή τους,καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να έχουν αυτοκτονήσει όλοι από τη φτώχεια!Ας βλέπουμε την πορεία αυτού του λαού διαχρονικά κι ας μην κρίνουμε μόνο από την τωρινή μας παρουσία.Θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα μας φέρει κοντά στη συνολική εικόνα,στην α-λήθεια.
Δυστυχώς το νεοελληνικό κράτος αποτελεί ένα δημιούργημα από την αρχή της εμφάνισής του κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν είμαστε αρκετά ώριμοι έτσι ώστε να διαχειριστούμε την ελευθερία μας.Και η ελευθερία μας δεν περιορίζεται μόνο στην κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων,όπως οι δυτικοί προστάτες μας θέλουν αιώνες τώρα να μας πείσουν.Η ελευθερία επεκτείνεται στην υπέρβαση του εγωισμού και του ατομοκεντρισμού γύρω από ένα κοινό νόημα.Κατάφεραν να μας κάνουν να ξεχάσουμε μια διαλεκτική παράδοση αιώνων και να τσακωνόμαστε για τον δεξιόστροφο ή τον αριστερόστροφο υλισμό.
-
Πολύ ωριμότητα και υπευθυνότητα πέφτει από τους θιασώτες του μνημονίου και της λιτότητας.Τι να κάνουμε οι υπόλοιποι είμαστε ανεύθυνοι και ανώριμοι.
-
@mous: Ευτυχώς δεν είμαι ούτε με τα φασισταριά ούτε με τους λαϊκιστές, που ανέφερες. Οπότε όχι σε εμένα τέτοιες συμβουλές ;)
Αρκετά βγήκαμε off-topic.
Τελικά, κάτι το αυτονόητο (όπως δωρεάν σίτιση, δωρεάν ή επιδοτούμενη στέγαση) για όσους αναγκάζονται να δουλέψουν σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα μέρη, είναι απαξίωση ή όχι εν γένει;
Όχι ότι τον υπουργό τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος.. λαϊκιστές και αυτοί! Σκέφτονται πως να μειώσουν τη λαϊκή αντίδραση, ενώ θα έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τις επόμενες εκλογές...
-
@rublev
εξαιρετική προσέγγιση!
@Landau
δεν με αφορά το με ποιους είσαι εξάλλου ο μέσος Έλληνας είναι μόνο για την πάρτη του, (ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει) γι αυτό και καταντήσαμε έτσι...
Απαξίωση δεν είναι το να τρώμε στις Λέσχες Αξιωματικών του στρατού (αν θέλουμε) δωρεάν. Απαξίωση είναι το να μην ζητάμε και δωρεάν στέγη όπως έχουν οι αξιωματικοί που είναι νομάδες ανα την Ελλάδα από χρονιά σε χρονιά... τους οποίους δεν έχουν ισοπεδώσει όπως τους εκπαιδευτικούς και οι οποίοι ουδέποτε πληρώσαν ενοίκια ή φαγητό περιφερόμενοι ανα την Ελλάδα!
Aντιγράφω από εδώ: http://xenesglosses.eu/2012/09/oli-i-alitheia-gia-to-orario-ti-edeixan/
...η βαθειά οικονομική κρίση επιβάλλει οριζόντια δημοσιονομική μεταχείριση εις βάρος της δικαιοσύνης και της προσφοράς των εκπαιδευτικών, όπως αποδεικνύεται από τα μέτρα κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζονται και άλλα που σχεδιάζονται να εφαρμοσθούν, τα οποία ισοπεδώνουν εργασιακά και μισθολογικά τον εκπαιδευτικό και τον κατατάσσουν βαθμολογικά στο διοικητικό κλάδο σε αντίθεση με άλλους κλάδους εκπαιδευτικών και εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως Ιατρών, Καθηγητών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ένστολους οι οποίοι διατηρούν τη διάκριση τους βαθμολογικά.
-
Το αν κανείς είναι με την πάρτη του ή όχι δεν κρίνεται μέσα από τα λεγόμενά του σε ένα forum, αλλά από τις πράξεις του στην καθημερινή ζωή.Μπορεί να σας κάνω ένα ωραιότατο αλτρουιστικό κήρυγμα και να είμαι χαϊβάνι....
Κοινωνία ώρα μηδέν:για να μην αρχίσουν να λιποθυμούν και οι εκπαιδευτικοί από την πείνα θα σιτίζονται δημοσία δαπάνη.Δε νομίζω ότι θα πάρουμε την 3η δόση, οπότε όλοι θα καταφύγουμε σε συσσίτια και δε θα νιώσουμε "ξεφτίλα"...
-
@apri,
Σου αρέσουν δηλαδή οι ουτοπίες;Τότε να προτείνω κι εγώ μία:νομίζω πως το πιο σημαντικό βήμα που χρειαζόμαστε να κάνουμε ως κοινωνία είναι πρώτα απ'όλα η ανασύσταση της χαμένης μας πνευματικότητας.Εγώ από την πλευρά μου αδυνατώ να πιστέψω πως ένας λαός με τέτοια ιστορία πολιτισμικής προσφοράς δεν μπορεί να συμφωνήσει γύρω από μερικές ελάχιστες κοινές αξίες και να υπερβεί την ατομικότητα.Μόνο από τις διηγήσεις των παππούδων για το πως ζούσαν στην εποχή τους,καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να έχουν αυτοκτονήσει όλοι από τη φτώχεια!Ας βλέπουμε την πορεία αυτού του λαού διαχρονικά κι ας μην κρίνουμε μόνο από την τωρινή μας παρουσία.Θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα μας φέρει κοντά στη συνολική εικόνα,στην α-λήθεια.
Δυστυχώς το νεοελληνικό κράτος αποτελεί ένα δημιούργημα από την αρχή της εμφάνισής του κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν είμαστε αρκετά ώριμοι έτσι ώστε να διαχειριστούμε την ελευθερία μας.Και η ελευθερία μας δεν περιορίζεται μόνο στην κατοχύρωση των ατομικών δικαιωμάτων,όπως οι δυτικοί προστάτες μας θέλουν αιώνες τώρα να μας πείσουν.Η ελευθερία επεκτείνεται στην υπέρβαση του εγωισμού και του ατομοκεντρισμού γύρω από ένα κοινό νόημα.Κατάφεραν να μας κάνουν να ξεχάσουμε μια διαλεκτική παράδοση αιώνων και να τσακωνόμαστε για τον δεξιόστροφο ή τον αριστερόστροφο υλισμό.
Όχι, δεν μου αρέσει η ουτοπία. Κι αυτό που έχουμε επιλέξει ως μόνη λύση είναι ουτοπία, όπως ουτοπία ήταν και ο τρόπος ζωής που είχαμε επιλέξει.
Η πνευματικότητα όντως χάθηκε κάτω από το βάρος της επίπλαστης ευμάρειας και του καταναλωτισμού.
Μην έχεις όμως την ψευδαίσθηση ότι, κι όταν υπήρχε ένας βαθμός πνευματικότητας, υπήρχε και υπέρβαση του ατομικισμού σ' αυτόν τον τόπο.
Το μεγαλύτερο διαχρονικό πρόβλημα των Ελλήνων ήταν και είναι ο ατομοκεντρισμός.
Ενωνόμασταν για λίγο προ του κοινού κινδύνου και μετά άρχιζαν οι εθνικοί διχασμοί, οι προδοσίες, οι "συνεργασίες" με τον εχθρό, που μας πήγαιναν πίσω, όταν η πνευματικότητα θα μπορούσε να μας πάει πολύ πιο μπροστά από τους άλλους λαούς. Η κοινωνική αλληλεγγύη τελείωνε, όταν εφαρμοζόταν το δόγμα "ο σώζων εαυτόν, σωθήτω".
Όσο για την ωριμότητα που απαιτούνταν για τη διαχείριση της ελευθερίας, δεν την αποκτήσαμε ποτέ.
Δυστυχώς, η θρησκεία, που είχε ως βάση την υπέρβαση του εγωκεντρισμού, δεν επηρέασε τόσο πολύ τη νοοτροπία των Ελλήνων, παρά μόνο όσους εξελίχθηκαν σε αγίους ή ήρωες.
Οι διανοούμενοι πριν από την επανάσταση του 1821 πίστευαν επίσης ότι πρώτα έπρεπε να υπάρξει παιδεία στους Έλληνες και μετά να επαναστατήσουν.
Αυτό όμως απαιτούσε χρόνο και η σκλαβιά βάραινε στις πλάτες...
Άσε δε, που αμφιβάλλω αν βόλευε κάποιους η διαμόρφωση ενός πλήρως ανεξάρτητου κράτους.
Και τώρα κάνουν ό,τι μπορούν, για να διχαστούμε και να μη λειτουργήσουμε συλλογικά. Δεν είναι τυχαίο.
Όσο για τους παππούδες, δεν αυτοκτονούσαν γιατί είχαν πίστη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.
Τώρα μας καλλιεργείται η πεποίθηση ότι τίποτα δεν γίνεται. Γι' αυτό πάμε κατά διαόλου. :P
-
Από τους όρους χρήσης:
...
3. Σεβαστείτε τα υπόλοιπα μέλη της Κοινότητας χωρίς να προσβάλλετε τα "πιστεύω" τους, τη θρησκεία τους, την καταγωγή τους, τις απόψεις τους, το στυλ τους...
Επειδή ορισμένα μηνύματα είναι υπό διερεύνηση, παρακαλώ όπως τηρήσετε τον παραπάνω ξεκάθαρο όρο.
Επίσης, είναι κατανοητό πως το θέμα μπορεί να φέρει πολιτικές διαστάσεις, αλλά διατηρείστε τα γραφόμενα σε συνάφεια με το ίδιο το θέμα.
Όλα τα υπόλοιπα μηνύματα θα διαγράφονται.
Ευχαριστώ.
-
Πολύ ωριμότητα και υπευθυνότητα πέφτει από τους θιασώτες του μνημονίου και της λιτότητας.Τι να κάνουμε οι υπόλοιποι είμαστε ανεύθυνοι και ανώριμοι.
Χωρίς να θεωρώ ότι το παραπάνω απευθύνεται σε εμένα,πιστεύω πως θα ήταν πιο δίκαιο να το έλεγες σε όλους όσοι -μήνες τώρα- υποτιμούν την κριτική ικανότητα της πλειοψηφίας και προπαγανδίζουν μια πολιτική κατεύθυνση λες και απευθύνονται σε χαζούς.Χωρίς μάλιστα να προτείνουν και τίποτα συγκεκριμένο ως εναλλακτική λύση.Πέρα από απεργίες,στις οποίες συμμετέχουν ελάχιστοι.Αλλά ξέχασα.Η πλειοψηφία είναι ηλίθιοι,κοιμούνται και πρέπει να τους ξυπνήσουμε.
Ας μη μιλάμε λοιπόν για υποτίμηση του άλλου...
Αναγκαία διευκρίνιση για χιλιοστή φορά (επειδή στο φόρουμ τώρα τελευταία υπάρχει πολλή "δημοκρατία"):δεν είμαι "μνημονιακός" ή "αντιμνημονιακός",καθώς θεωρώ ότι αφ'ενός δεν διαθέτω τις απαραίτητες οικονομικές γνώσεις (εδώ οι οικονομολόγοι μεταξύ τους τσακώνονται) και ότι αφ'ετέρου πρόκειται για ψευδοδίλημμα.
@Stelios
Δεν θεωρώ ότι βρισκόμαστε off-topic.Ασε να γίνει και καμιά κουβεντούλα ευρύτερη!
-
@rublev
Θα σταθώ μόνο σε δυο σημεία, γιατί κατά τα άλλα συμφωνώ.
Πρώτον, ακριβώς το γεγονός ότι τα λαϊκά ερείσματα ήταν σαθρά και ακυρώνονταν από τον ατομοκεντρισμό, είχε ως αποτέλεσμα η εξέγερση των ηρώων να εξελίσσεται σε εμφυλίους και στη συνέχεια σε κράτη εξαρτώμενα από κάποιον προστάτη.
Δεύτερον, όντως το πολιτισμικό παρελθόν της Ελλάδας είχε ως πρότυπο το μέτρο κι αυτό όπως έλεγε και ο Ελύτης, φαίνεται από την αισθητική των ναών μέχρι τα ασβεστωμένα σπίτια των νησιών.
Το είχε όμως ως πρότυπο. Δεν το εφάρμοζε στην καθημερινότητα πάντα. Εξ ου και η προτροπή ήταν "μηδέν άγαν" και "παν μέτρον άριστον". Αν ήταν κάτι το αυτονόητο, δεν θα χρειάζονταν προτροπές. ;)
-
Παιδια δεν ειναι αναγκη να διαμαρτυρεται κανεις . Αλλωστε οποιος δε θελει δεν ειναι υποχρεωτικο να παει στις λεσχες των στρατιωτικων.
Παντως επιμενω οτι υπο τις παρουσες συνθηκες αυτο το μετρο ειναι αριστο.
Και πιστευω επισης οτι σε καποιους συναδελφους θα αποδειχθει εξαιρετικα σημαντικο.
Αυτοι που θεωρουν τη λυση αυτη ως απαξιωση , ας πουν με ποια κριτηρια το θεωρουν ως απαξιωση.
Όταν λες "υπο τις παρούσες συνθήκες" να φανταστώ ότι αποδέχεσαι πως υπάρχει οικονομική εξαθλίωση ε?
Άρα υπο αυτές τις συνθήκες που ο εργαζόμενος δάσκαλος ή καθηγητής εξασφαλίζει τα βασικά μέσω της φιλανθρωπίας, δηλαδή ένα πιάτο φαΐ από τα συσσίτια του "κράτους πρόνοιας", αυτός ο εργαζόμενος ή όπως αλλιώς θέλεις πες τον δεν είναι σε θέση να αγοράσει ένα βιβλίο, μια εφημερίδα και γενικά δεν είναι σε θέση να κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει για να είναι ενημερωμένος, καταρτισμένος και να έχει επαφή με την τρέχουσα επαγγελματική του πραγματικότητα. Αν αυτό λοιπόν δεν είναι εξαθλίωση και απαξίωση τότε τι είναι?
Ο άνθρωπος που αγγίζει την απόλυτη φτώχεια, που αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες όπως τροφή, στέγαση, ένδυση επειδή έτσι το επιβάλουν οι εξωτερικές συνθήκες δεν μπορεί να έχει καμία πνευματικότητα. Και καλά όταν κάνεις ένα επάγγελμα που δεν εξαρτάται από την καλλιέργεια του πνεύματος να κάνουμε εκπτώσεις αλλά όταν το επάγγελμα σου υποτίθεται έχει άμεση σχέση με την παιδεία και την εκπαίδευση τι γίνεται? Όταν εσύ που είσαι ο δάσκαλος δεν σου επιτρέπεται λόγω συνθηκών να διαβάζεις πως θα πείσεις τους μαθητές σου να διαβάζουν?
-
Τελος δικαιωμα του ειναι του καθενα μας εδω να θεωρουμε και να εναντιωνομαστε στο συσιτιο , ως ενδειξη διαφοροποιησης στην απαξιωση των εκπαιδευτικων, αλλα δικαιωμα επισης του καθενα ( εμου συμπεριλαμβανομενου) να θεωρει αυτη την "αντισταση" οχι μονο ως τζαμπα μαγκια αλλα και ετεροχρονισμενη "αγανακτηση"!
(προς επικριτές του nickitol)
συμφωνώ απολύτως,
όταν σε 10 χρόνια καταργηθούν όλες οι συντάξεις και αντικατασταθούν με συσσίτια, εσείς τι θα πείτε; "όχι, εγώ θέλω σύνταξη", μωρέ θα το φάτε το συσσίτιο και μετά θα χορέψετε κιόλας.
-
Ευτυχώς που ως εκπαιδευτικοί έχουμε όραμα. Αντί να αγωνιστούμε για εμάς και τα παιδιά μας ασχολούμαστε με τις επικοινωνιακές μπούρδες της κυβέρνησης... κάποιοι μάλιστα από εμάς τις υποστηρίζουν κιόλας.
Όσο για το αν τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, πιστεύω πως σίγουρα μπορούν είτε σε συλλογικό επίπεδο διεκδίκησης είτε από εκεί και πέρα σε προσωπικό...
Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε τον εμπαιγμό;
-
-
Ας οργανωθούμε...ας κατέβουμε συνταγμα να τους αφησουμε ταπεράκια και αυτούς έξω από τη
-
Αυτή η εικόνα του Συντάγματος μου θυμίζει όλους αυτούς τους αγώνες που κάναμε πριν τις εκλογές και μετά πήγαμε και τους ψηφίσαμε!
-
Ενα κομάτι ψωμι φίλε μου είναι μεγάλη υπόθεση, Το απαξιείς; Θα το θυμηθείς οταν με το καλό κάνουμε το @#$@ μας παξιμάδι. Οι εργαζόμενοι στα ΤΕΙ σαν βοηθητικό προσωπικό έχουν να πληρωθούν απο τον Μαιο. Εγω σαν ωρομισθια και πολυ πριν ξεσπασει η οικονομική μπόρα πληρωνόμουν έναντι κάθε 1-2 μήνες και κάναμε τρελλές χαρές οταν μας τα έδιναν. Επίσης....δούλεψα στον Ιδιωτικό τομέα(σχολείο)και οταν ερχόταν η ωρα της πληρωμής ο Ιδιοκτήτης χανόταν και οταν τον πιέσαμε με επίσχεση εργασίας μαζεύτηκαν οι γονείς και μας έκραξαν....ΚΑΙ μειναμε απλήρωτοι και μας έβριζαν όλοι. Πριν 15 χρόνια όλα αυτά. Λοιπον, εγω το έργο το εχω δει πριν γίνει της μόδας. Το μόνο που θέλω να με πείσουν είναι οτι οι θυσίες μας και η ταλαιπωρία μας δεν θα παει χαμενη. Οταν υπηρχαν υπουργοι που φωναζαν οτι το ασφαλιστικό θα μας πνίξει σε καποια χρόνια, σηκώνονταν απο τους συνδικαλιστες και οι πετρες .....τωρα....θα χαιρόμαστε οταν θα μας κάθετε λιγη συνταξη ή κανα συσσίτιο. Αυτα....
-
.
-
-
Πολύ ωραίος θετικός τρόπος σκέψης F. :) Θέλω να είμαι στον τόπο που θα με διορίσουν και να κάνω πλούσια τραπέζια στη στρατιωτική λέσχη σε καλές τιμές, όταν θα με επισκέπτονται φίλοι και γνωστοί από τη Θεσσαλονίκη! 8)
-
.
-
1ον αν το εννοεις πραγματικα αυτη τη στιγμη η λεσχη λογικα ειναι κλειστη... ειπαμε πειναμε αλλα δεν ειναι και μεταμεσονυχτια ταβερνα. 2ον χωρις πλακα πηγαινε ρωτα τους τι παιζει αυριο αν μπορεις να φας κτλ τοσο καιρο γιατι κι εσυ δεν πηγες; ::) Το θεμα ειναι οτι πολυ φοβαμαι οτι δεν θα εχουν τιποτα επισημο στα χερια τους για να σε αφησουν να μπεις.. αλλα παλι δεν ξερω μπορει να τους εστειλαν κανα χαρτι ενημερωσης. Παρε τα ντοκουμεντα προσληψης σου και πηγαινε (για να αποδειξεις οτι εισαι εκπαιδευτικος εκτος περιοχης σου.. για το οτι πεινας θα αποδεικνυεται απο το.. ματι σου- και το δικο μας συντομα- :P :P). Και πες μας και μας τι παιζει (αφου φας και χορτασεις). ;) ;) ;)
-
ωραια αυτα αλλα πειναω! να παω σε μια λεσχη να μπω και να τους πω ειμαι αναπληρωτης και θα με αφησουν; ξερει κανεις; ειμαι στην Κω.. και πειναω
Πες μου μόνο ότι στην κατακλείδα της πρότασης σου ξέχασες να βάλεις χαμογελαστό emoticon και ότι δεν πεινάς πραγματικά..
Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι...
Πήγαινε στην Διεύθυνσή σου και ρώτα τι προβλέπεται για τους "εκτός έδρας" αναπληρωτές όσο αφορά τη σίτιση.
-
Πολύ ωραίος θετικός τρόπος σκέψης F. :) Θέλω να είμαι στον τόπο που θα με διορίσουν και να κάνω πλούσια τραπέζια στη στρατιωτική λέσχη σε καλές τιμές, όταν θα με επισκέπτονται φίλοι και γνωστοί από τη Θεσσαλονίκη! 8)
Σε ευχαριστω πολυ!! ΕΕΕΕ ρε γλεντιααααααα ;D ;D ;D ;D
-
Πολύ ωραίος θετικός τρόπος σκέψης F. :) Θέλω να είμαι στον τόπο που θα με διορίσουν και να κάνω πλούσια τραπέζια στη στρατιωτική λέσχη σε καλές τιμές, όταν θα με επισκέπτονται φίλοι και γνωστοί από τη Θεσσαλονίκη! 8)
Σε ευχαριστω πολυ!! ΕΕΕΕ ρε γλεντιααααααα ;D ;D ;D ;D
;D ;D οταν ημουν φοιτητρια, στη λεσχη του απθ ειχε ερθει ενα νιοπαντρο ζευγαρι για το γλεντι, δεν κανω πλακα. goj αστιευσαι; εισαι και μακρια να σου εστελνα τιποτα, ζητησε βοηθεια απο την εκκλησια. τι να πω... :(
-
ωραια αυτα αλλα πειναω! να παω σε μια λεσχη να μπω και να τους πω ειμαι αναπληρωτης και θα με αφησουν; ξερει κανεις; ειμαι στην Κω.. και πειναω
Ωραία είναι αυτά, αλλά μόλις γυρίσεις γράψε μας αν κάνεις πλάκα.
-
ωραια ειναι αυτα αλλα τωρα πεινασα και δεν το κοβω να ειναι ανοιχτο το καψιμι ....... ::)
-
να κανω μια ερωτηση; τελικα που μπορει να φαει καποιος αναπληρωτης σε μια ξενη πολη; στη λεσχη αξιωματικων;
-
:)
-
δεν κάνω πλάκα παιδιά είμαι στην Κω απο χτες αναπληρωτης πληροφορικης Γότσος Γιάννης λέγομαι μπορείτε να το ψαξετε στο 2ο δσ Κω. την εβγαλα με γιαουρτι και ψωμι τωρα το βραδυ..για να απαντησω και στους υπόλοιπους βρηκα τη λεσχη ειναι διπλα στο σχολειο που ειμαι θα παω τη δευτερα μετα το σχολειο να δω τι γινεται.
Γιάννη σήμερα κάπου στο forum διάβασα ότι συνάδελφος ρώτησε στο Υπουργείο και δεν πήρε κάποια σαφή απάντηση.
Πήγαινε καλύτερα πρώτα στην πρωτοβάθμια που ανήκεις,εικάζω ότι είστε αρκετοί από άλλα μέρη να πάρετε μια πιο άμεση απάντηση.
Δεν νομίζω ότι στη Λέσχη θα γνωρίζουν καν..
Και κάπου εδώ,εγώ θα κάνω log out από το forum,τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της ασπαιτε που περιμένω..
Δεν αντέχω να διαβάζω τέτοια post.
Δεν υπάρχει Θεία Δίκη..
Είναι ένα εφεύρημα για να δίνουμε παρηγοριά στον άρρωστο.
Η μόνη μου ελπίδα είναι ότι κάποτε ο λαός θα ξεπληρώσει με το ίδιο νόμισμα όσους καταστρέφουν τα καλύτερά μας χρόνια.
Καλή δύναμη Γιάννη,καλή συνέχεια σε όλους.
-
καλή δύναμη κι απο 'μενα Γιάννη
-
ευχαριστώ παιδιά..περισυ της ασπαιτε βγηκαν αρχες νοεμβρη..καλο βραδυ
-
ξερει κανεις για ηρακλειο Κρητη που ειναι η λεσχη?
-
εφοσον λοιπον η σκληρη πραγματικοτητα μας προσγειωσε και απο οτι φαινεται πολλοι θα χρειαστουν τις λεσχες καλο θα ειναι να αλλαξει και ο τιτλος του τοπικ και να μην αναφερεται η σιτιση ως απαξιωση
-
Έχει κανείς κανένα νέο για το που μπορουμε να απευθυνόμαστε για τη σίτιση των αναπληρωτών??? Δεν εχει βγει καμια ανακοινωση απο το υπουργειο και ακόμη περιμένουμε
-
Στις λέσχες αξιωματικών δεν υποτίθεται οτι θα γίνεται?
-
Δεν έχει μόνο σε πρωτεύουσες νομών, αλλά κ σε δυσπρόσιτα νησιά, όπου δεν υπάρχει ούτε κρεοπωλείο κ εκεί η βοήθειά τους είναι σημαντική!
-
Εμένα δε με χαλάει καθόλου πάντως.Ψοφάω για νέες γνωριμίες... ;D ;D ;D
-
παιδιά δεν υπάρχει καμία οδηγία που να έχει στα χέρια της η πρωτοβάθμια δωδεκανήσου σχετικά με σίτιση αναπληρωτών. πήρα τηλ και στο υπουργείο και κανένας δεν ήξερε να μου πει.
-
καλησπέρα σε όλους!
η απάντηση που πήρα προσωπικά από τη λέσχη του πανεπιστημίου Φλώρινας για τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ήταν: "εδώ δεν τρων οι φοιτητές στη λέσχη, οι εκπαιδευτικοί θα φαν;"
βέβαια εκ των υστέρων μου είπαν πως δεν είχαν καμία ενημέρωση σχετική από το υπουργείο και θα ρωτούσαν για το θέμα...
και να φανταστείτε πως εκτός από ξενιτεμένη αναπληρώτρια είμαι και φοιτήτρια στο εν λόγω πανεπιστήμιο! Α! ξέχασα... μάλλον πρέπει να φορολογούμαι κιόλας, αφού "μπορώ" και σπουδάζω ξανά!
-
το θέμα τίθεται πλέον ως εξής: "δηλώσεις που μείνανε δηλώσεις!!!"
-
ξερει κανεις για ηρακλειο Κρητη που ειναι η λεσχη?
νομίζω μετά το αεροδρόμιο, από παλιά Εθνική οδό με κατεύθυνση προς Καρτερός
-
εφοσον λοιπον η σκληρη πραγματικοτητα μας προσγειωσε και απο οτι φαινεται πολλοι θα χρειαστουν τις λεσχες καλο θα ειναι να αλλαξει και ο τιτλος του τοπικ και να μην αναφερεται η σιτιση ως απαξιωση
Συμφωνώ, και να γραφεί ως "Δωρεάν σίτιση για εκπαιδευτικούς"
Εξάλλου, δεν το βλέπουν όλοι ως "απαξίωση".
Θα μπορουσε εναλλακτικά αντι του θαυμαστικού να υπαρχει ερωτηματικό.
-
την άλλη εβδομάδα υπογράφεται από ότι έμαθα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Παιδείας και του Άμυνας. Μετά η διαδικασία θα ακολουθείται κανονικά.
-
Τόσα χρόνια λυσσάγαμε για την ειδική μεταχείριση των στρατιωτικών από το κράτος, που τους παρέχει δωρεάν φαγητό, πρατήρια με χαμηλότερες τιμές κλπ, τα οποία σε τελική τα έχουν πληρώσει από τις αυξημένες κρατήσεις τους. Τώρα που δίνεται η ίδια παροχή στους εκπαιδευτικούς, ενώ δεν την έχουν πληρώσει και από πουθενά, πάλι μας κακοφαίνεται. Τι ακριβώς θέλουμε τελικά;
-
Μα αμα δεν γκρινιαξουμε πώς θα μας προσεξουνε; Πώς θα περασει η μερα;
-
Το ζήτημα είναι πως "δωρεάν σίτιση" δεν υπάρχει. είπαν κάτι δημόσια πριν ενάμιση μήνα και οι διευθύνσεις της εκπαίδευσης δε γνωρίζουν τίποτα σχετικά με δωρεάν σίτιση. Αυτή είναι η πραγματική κοροϊδία. ρώτησα σε διευθύνσεις ρώτησα σε λέσχες ρώτησα το υπουργείο και.... ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!! σα να μην είπε ποτέ κανένας τίποτα. Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος ας μας απαντήσει γιατί κάθε μέρα που περνάει εμείς οι αναπληρωτές πρέπει να τρώμε και ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ..τουλάχιστο να ξέρουμε τρώμε μακαρόνια και πατάτες βραστές. θα περιμένουμε τα χριστούγεννα να φάμε λίγο κρέας;
-
την άλλη εβδομάδα υπογράφεται από ότι έμαθα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Παιδείας και του Άμυνας. Μετά η διαδικασία θα ακολουθείται κανονικά.
Πόσο έγκυρη είναι αυτή η πληροφορία troktiko; Ο goj λέει ότι κανείς δεν ξέρει τίποτα, σαν να μην ειπώθηκαν ποτέ τα λόγια ότι οι αναπληρωτές θα τρώνε δωρεάν στις λέσχες αξιωματικών!
-
Η σίτιση των αξιωματικών στις λέσχες αποτελεί μέρος της στρατιωτικής ζωής, Απ' ό,τι ξέρω οι εκπαιδευτικοί δεν είναι στρατιωτικοί και δεν μετέχουν της στρατιωτικής ζωής. Αν κάποιοι συνάδελφοι θέλουν να τρώνε στη λέσχη αξιωματικών κάτω από τα υποτιμητικά βλέμματα στρατιωτικών που θα ψελλίζουν " ήρθε ο μπατίρης καθηγητάκος να φάει " μπορούν να το κάνουν.
Ας έδιναν κουπόνια να τρώμε σε εστιατόρια ή κάτι άλλο αλλά αυτό με τις λέσχες είναι απαράδεκτο.
Αξιοπρέπεια συνάδελφοι!
-
Αν ψηφιστεί η διάταξη, η σίτιση στις στρατιωτικές λέσχες θα αποτελεί και μέρος της εκπαιδευτικής ζωής!
Οι εκπαιδευτικοί δεν "μετέχουν" τις στρατιωτικής ζωής, αλλά είναι στρατευμένοι να υπηρετούν σε οποιοδήποτε μέρος της πατρίδας υπάρχει ανάγκη!
-
Προτιμώ να αγωνιζόμασταν περισσότερο για τις περικοπές μισθών παρά να λέμε ευχαριστώ για το μέτρο επειδή κάποιοι προτιμούν να αυξάνουν την μπίζνα εταιριών catering και προμηθευτών.
Αν δηλαδή του χρόνου μας κόψουν και άλλα χρήματα και σε αντάλλαγμα μας βάλουν να κοιμόμαστε σε τίποτα στρατώνες ή σε καθ'υπόδειξη ενοικιαζόμενα δωμάτια,πάλι θα λέμε ευχαριστώ.
Καταλαβαίνω κάποιους που λένε,"κάτι είναι και αυτό", αλλά μου φαίνεται τα έχουμε παρατήσει τελείως τα κεκτημένα του κλάδου.
Μόνο οι καραβανάδες και οι εκλεκτοί των ΔΕΚΟ δείξανε τα δόντια τους..
Αλλά εμείς μαλώναμε για τις προϋπηρεσίες και τον ΑΣΕΠ..
-
Τόσα χρόνια λυσσάγαμε για την ειδική μεταχείριση των στρατιωτικών από το κράτος, που τους παρέχει δωρεάν φαγητό, πρατήρια με χαμηλότερες τιμές κλπ, τα οποία σε τελική τα έχουν πληρώσει από τις αυξημένες κρατήσεις τους. Τώρα που δίνεται η ίδια παροχή στους εκπαιδευτικούς, ενώ δεν την έχουν πληρώσει και από πουθενά, πάλι μας κακοφαίνεται. Τι ακριβώς θέλουμε τελικά;
Χωρίς να έχω τίποτα να χωρίσω με τους στρατιωτικούς, καταρχήν ας διευκρινίσουμε ότι η ειδική μεταχείριση που λέγαμε δεν περιοριζόταν μόνο στο φαγητό και στα πρατήρια. Αναφερόταν στη συνταξιοδότηση πριν τα 50, στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων και σε άλλα θέματα στα οποία δεν έχει νόημα να επεκταθούμε γιατί αφ'ενός δεν είναι αυτό το θέμα συζήτησης, αφ'ετέρου δεν έχει κανένα νόημα οι κακοπληρωμένοι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Αυτό όμως το παραμύθι με τις αυξημένες κρατήσεις μου θυμίζει έναν γνωστό μου εφοριακό που πριν λίγα χρόνια έπαιρνε 2500 το μήνα στο χέρι, και παραπονιόταν ότι οι κρατήσεις του έφταναν τα 1500 ευρώ μηνιαίως! Υψηλότερος μισθός σημαίνει και υψηλότερες κρατήσεις, δε γίνεται διαφορετικά. Σάμπως κι εγώ η χαμηλόμισθη λίγες κρατήσεις έχω αναλογικά με το μισθό μου; 1250 μικτά αναφέρει η μισθοδοσία μου, 850 παίρνω στο χέρι. Και αν σου φαίνονται λίγες οι κρατήσεις, ρώτα και τους συναδέλφους που έχουν την ατυχία να έχουν ΤΣΜΕΔΕ. Ας μην είμαστε λοιπόν και ευγνώμονες που το κράτος μας σκέφτεται και μας παρέχει μια διευκόλυνση την οποία κατά βάθος δε δικαιούμαστε.
Συγγνώμη για το off topic.
-
την άλλη εβδομάδα υπογράφεται από ότι έμαθα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Παιδείας και του Άμυνας. Μετά η διαδικασία θα ακολουθείται κανονικά.
Πόσο έγκυρη είναι αυτή η πληροφορία troktiko; Ο goj λέει ότι κανείς δεν ξέρει τίποτα, σαν να μην ειπώθηκαν ποτέ τα λόγια ότι οι αναπληρωτές θα τρώνε δωρεάν στις λέσχες αξιωματικών!
lasid μιλησα ο ιδιος με την συνεργατιδα του αποστρατου που εχει αναλαβει το εν λογω ζητημα. Κατα την τριτη τεταρτη θα της τηλ ξανα και θα εχω νεωτερα
-
Αν ψηφιστεί η διάταξη, η σίτιση στις στρατιωτικές λέσχες θα αποτελεί και μέρος της εκπαιδευτικής ζωής!
Οι εκπαιδευτικοί δεν "μετέχουν" τις στρατιωτικής ζωής, αλλά είναι στρατευμένοι να υπηρετούν σε οποιοδήποτε μέρος της πατρίδας υπάρχει ανάγκη!
-
Αν ψηφιστεί η διάταξη, η σίτιση στις στρατιωτικές λέσχες θα αποτελεί και μέρος της εκπαιδευτικής ζωής!
Οι εκπαιδευτικοί δεν "μετέχουν" τις στρατιωτικής ζωής, αλλά είναι στρατευμένοι να υπηρετούν σε οποιοδήποτε μέρος της πατρίδας υπάρχει ανάγκη!
-
Επειδή Γιάννη έκανες ανάλυση πρόταση προς πρόταση όσων έγραψα, συνοψίζοντας με λίγα λόγια συμφωνούμε!
Έστω με μερικές διαφοροποιήσεις στα σημεία, εσύ τελικά μας είπες ότι όχι μόνο πρέπει να τρώμε στις λέσχες...
αλλά και να μας παρέχουν και στέγη με τον πολύ χαμηλό μισθό των 660
-
Επειδή Γιάννη έκανες ανάλυση πρόταση προς πρόταση όσων έγραψα, συνοψίζοντας με λίγα λόγια συμφωνούμε!
Έστω με μερικές διαφοροποιήσεις στα σημεία, εσύ τελικά μας είπες ότι όχι μόνο πρέπει να τρώμε στις λέσχες...
αλλά και να μας παρέχουν και στέγη με τον πολύ χαμηλό μισθό των 660
-
Στους καθηγητές που διαμένουν σχετικά μακριά από τη λέσχη αξιωματικών μπορεί να κάνουν οι φαντάροι delivery με τα τζιπάκια. Αποκλειστικά για ομάδες εκπαιδευτικών που είναι απομακρυσμένες, ώστε να συμφέρει η μεταφορά. Κατά το κοινώς λεγόμενο...π.χ. delivery για παραγγελίες άνω των 10
-
Θα το έβαζαν και σ'έκείνο το ειδικό πράγμα που είχαν στο στρατό για να το κρατάει ζεστό. Ή θα μαγειρεύουν επι τόπου με το "Γκούφη". ;D
Πέρα από τη πλάκα, πάντως, προφανώς δε θα μπορεί να δωθεί σε όλους η σίτηση, πράγμα που θα δημιουργήσει αναπόφευκτα νέες αδικίες. Και "delivery" να γινόταν ακόμα (αν έβαζαν καμιά ωραία ΕΠΟΠ να μου φέρει το φαγητό δε θα είχα πρόβλημα) στο πρώτο χρόνο ο στρατός θα έλεγε "εγώ δε μπορώ να βγάζω κίνηση κάθε μέρα σε τόσα μέρη γύρω στο νομό, το έξοδο είναι υπερβολικό".
-
Ναι θα ερχόταν η ΕΠΟΠ και θα ήταν και ωραία! Όλα δικά σου τα θέλεις! ;D ;D ;D
Μετά θα σου έστρωνε το τραπέζι και θα περίμενε μέχρι να φας για να πάρει πίσω τα σκεύη! ;)
Στο τέλος θα ρίχνατε και ένα...μάλωμα επειδή αυτή πληρώνεται με ειδικό μισθολόγιο και δεν έχει σπουδάσει! ;D
-
Ναι θα ερχόταν η ΕΠΟΠ και θα ήταν και ωραία! Όλα δικά σου τα θέλεις! ;D ;D ;D
Μετά θα σου έστρωνε το τραπέζι και θα περίμενε μέχρι να φας για να πάρει πίσω τα σκεύη! ;)
Στο τέλος θα ρίχνατε και ένα...μάλωμα επειδή αυτή πληρώνεται με ειδικό μισθολόγιο και δεν έχει σπουδάσει! ;D
Ε, ναι αλλά μετά το μάλλωμα θα τα βρίσκαμε. ;D ;D ;D
-
Ποιός άνδρας, πχ θα έλεγε σε κοπέλα που τον ενδιαφέρει "πάω να φάω στο συσσίτιο?", με δεδομένο οτι ο άνδρας αναμένεται να "φέρνει το φαγητό στο σπίτι"?
ας αλλάξει target group ο άνδρας π.χ. φοιτήτριες, ή αν θέλει κάτι σοβαρότερο (λέμε τώρα) συναδέλφισες ή ακόμα και γυναίκες στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες (τσιμπάνε και συνηπηρέτηση).
Στην τελική το συσσίτιο μας κοινωνικοποιεί περισσότερο δηλαδή μας φέρνει πιο κοντά! Α και με τα λεφτά που γλιτώνεις την κάνεις και μια βόλτα στο λιμάνι για καλαμπόκι. Χουβαρντάς έτσι ;D
-
" ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ "
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ
ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ: "ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ"
-
τελικά δεν ισχύει η δωρεάν σίτιση πήγα σε λέσχη αξιωματικών και εγώ και μου είπαν μόνο για παραμεθόριο ισχύει >:(
-
τελικά δεν ισχύει η δωρεάν σίτιση πήγα σε λέσχη αξιωματικών και εγώ και μου είπαν μόνο για παραμεθόριο ισχύει >:(
Oυτε για παραμεθοριο ισχυει. Τουλαχιστον δεν εχει αλλαξει κανενα καθεστως. Ισχυει οτι ισχυε και παλιοτερα.
-
Τότε γιατί μας παραμύθιαζαν με το ότι σκέφτονται τους καθηγητές;
-
..."γιατί κανένας δεν έχασε τάζοντας", ὀπως λέει και η παροιμία!
-
Απλά όλο αυτό το διάστημα μόνο ακούμε υποσχέσεις χωρίς να βλέπουμε κάποιο έργο!
-
Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που έσπευσαν να επαινέσουν την κίνηση του Υπουργείου και καταφέρονταν εναντίον όσων έλεγαν
ότι θα ξεφτιλιστούμε στο τέλος.
Ακόμα δεν είχαν δει μερίδα ζωγραφιστή,έλεγαν και ευχαριστώ.
Έγραφαν να μην είμαστε γκρινιάρηδες και μίζεροι,αλλά πως είναι δύσκολα τα πράγματα και να είμαστε ρεαλιστές.
Ας φάμε ρεαλισμό ομαδικώς τώρα,να κάνουμε και σιλουέτα.
-
Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που έσπευσαν να επαινέσουν την κίνηση του Υπουργείου και καταφέρονταν εναντίον όσων έλεγαν
ότι θα ξεφτιλιστούμε στο τέλος.
Μη τα βαζεις με αυτους που επαίνεσαν την κίνηση, αλλα με αυτους που ακόμα δεν την εφάρμοσαν ενω την υποσχέθηκαν
-
Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που έσπευσαν να επαινέσουν την κίνηση του Υπουργείου και καταφέρονταν εναντίον όσων έλεγαν
ότι θα ξεφτιλιστούμε στο τέλος.
Μη τα βαζεις με αυτους που επαίνεσαν την κίνηση, αλλα με αυτους που ακόμα δεν την εφάρμοσαν ενω την υποσχέθηκαν
Με την αφέλειά τους τα βάζω,που τρώνε ότι τυράκι τους πετάνε και εφησυχάζονται.
Επίσης ξέρω, ότι φέτος σύμφωνα με τα κενά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα είμαι 70χλμ μακριά από την έδρα μου,αναπληρωτής μεν,ΑΜΩ δε..
Οπότε τις υποδείξεις περί ρεαλισμού, από μερικούς που δεν τους αφορούσε καν το μέτρο,ας τις κρατήσουν τώρα για τον εαυτό τους..
-
Οπότε τις υποδείξεις περί ρεαλισμού, από μερικούς που δεν τους αφορούσε καν το μέτρο,ας τις κρατήσουν τώρα για τον εαυτό τους..
Υπήρξαν κι αλλοι που τους αφορουσε το μέτρο και το βρηκαν αρκετα "καλό",
Νομίζω πως αν εφαρμοστει καποια στιγμη (προσωπικα δεν το βλεπω) θα ηταν αρκετα χρησιμο για πολλους.
*πρεπει να ακουμε καθε αποψη με σεβασμο ;)
-
Οπότε τις υποδείξεις περί ρεαλισμού, από μερικούς που δεν τους αφορούσε καν το μέτρο,ας τις κρατήσουν τώρα για τον εαυτό τους..
Υπήρξαν κι αλλοι που τους αφορουσε το μέτρο και το βρηκαν αρκετα "καλό",
Νομίζω πως αν εφαρμοστει καποια στιγμη (προσωπικα δεν το βλεπω) θα ηταν αρκετα χρησιμο για πολλους.
*πρεπει να ακουμε καθε αποψη με σεβασμο ;)
Επειδή και εγώ δεν το βλέπω,μιας και από το Υπουργείο και την Δευτεροβάθμια δηλώνουν παντελή άγνοια, το μόνο που ζητάω είναι να έχουμε μικρό καλάθι..
Πώς είναι δυνατό να θεωρούμε κάτι καλό,από την στιγμή που δεν το είδαμε στην πράξη;
Έχω βαρεθεί να πατάμε μπανανόφλουδες των πολιτικάντηδων,λες και τους μαθαίνουμε τώρα..
Κάθε άποψη σεβαστή,αλλά ας κινείται με βάση την πραγματική εφαρμογή μιας εξαγγελίας και όχι με βάση εικασίες..
-
Μην γίνεστε λιγούρια!!!....
.....ειδικά τώρα που όλες τους θαυμάζουν τον πάμπλουτο σαδιστή γκόμενο στις 50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι.....
-
Γνωμη εξέφρασαν. Υπάρχει πραγματική εφαρμογή κάθε εξαγγελίας?
-
Γνωμη εξέφρασαν. Υπάρχει πραγματική εφαρμογή κάθε εξαγγελίας?
Όχι,των θετικών εξαγγελιών η εφαρμογή,συνήθως παραμένει στην σφαίρα της φαντασίας.
Απλά όταν μου αντιπαραβάλλουν τα ήδη εφαρμοσμένα μέτρα,με την ανακούφιση που ΘΑ προσφέρει μια εξαγγελία,τι να πω..
.....ειδικά τώρα που όλες τους θαυμάζουν τον πάμπλουτο σαδιστή γκόμενο στις 50 πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι.....
:D :D :D
-
όπως φαίνεται δεν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα..εστειλα mail στο υπουργείο μου έστειλαν κάποια τηλ επικοινωνίας πηρα και μου ειπαν οτι δε γνωριζουν..κατα καιρούς καποιοι εγραψαν οτι κατι παει να γινει , οτι ειναι να συμφωνήσει το παιδείας με το αμυνας κτλ..εγω που εχω ρωτησει αρκετο κοσμο και στις διευθυνσεις δεν ηξερε κανεις τιποτα..αν εχει κατι καποιος εγκυρο ας μας ενημερωσει δεν ειμαστε ανετοι οικονομικα..να ελπιζουμε;
-
γνωστή με ενημέρωσε ότι όσοι είναι στη θεσ/νικη μπορούν να τρώνε στη λέσχη του απθ, αφού καταθέσουν φωτοαντιγραφο προσληψης και 2 φωτογραφιες
-
Μα ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν σωστά;
-
Απο πολλές περιοχές γνωρίζω ότι με 2 φωτό, πράξη ανάληψης κ φωτοτυπία ταυτότητας βγάζουν κάρτα σίτισης... βέβαια εκεί που ξεκινήσαμε πηγαίνουμε εκεί μας είπαν κιόλας ότι κλείνει η λέσχη!! αυτά για στρατιωτικών...υπάρχουν κ οι φοιτητικές αλλά...συνήθως άλλο επίπεδο!!
-
υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο για τη διαδικασία? αν και μου φαίνεται ότι όλη η ιστορία ήταν άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα
-
Ο υπουργός Παιδείας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι του Γιώργου Αυτιά επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του για την οικονονική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.
Είπε, πάλι, ότι κατανοεί το πρόβλημα, και το υπουργείο Παιδείας φρόντισε, ύστερα από συνεννόηση, να μπορούν οι εκπαιδευτικοί, κυρίως της επαρχίας να πηγαίνουν στις φοιτητικές λέσχες να τρώνε ή αν υπάρχει κοντά κάποιο στρατόπεδο να πηγαίνουν σε στρατιωτική λέσχη για να φάνε.
http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%82
-
θα τελειώσει η σχ.χρονιά και ακόμη ... θα το συζητούν... ;)
-
http://www.greekteachers.gr/index.php/2012-01-21-22-19-06/1000-2012-11-10-16-57-40
Αυτό σημαίνει ότι από αύριο μπορούμε να πηγαίνουμε στις λέσχες και να τρώμε δωρεάν? 'Η ακόμα δεν έχει σταλεί η απόφαση στις κατά τόπους λέσχες?
-
τον παλιοψεύτη τον υπουργό! μα δεν υπάρχει καθόλου ντροπή! που είδαν τη δωρεάν σίτιση ;;;;;;;;
-
http://www.greekteachers.gr/index.php/2012-01-21-22-19-06/1000-2012-11-10-16-57-40
Αυτό σημαίνει ότι από αύριο μπορούμε να πηγαίνουμε στις λέσχες και να τρώμε δωρεάν? 'Η ακόμα δεν έχει σταλεί η απόφαση στις κατά τόπους λέσχες?
αυτό γράφει 19 Σεπ και εγώ που πήγα πριν 2 βδομάδες να ρωτήσω στη λέσχη εδώ στην Κω και στη διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Δωδεκανήσου, δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση τίποτα επίσημο μόνο λόγια οτι θα γίνει.
-
Μήπως δεν τους έχει κοινοποιηθεί η απόφαση; Τύπωσέ το και πήγαινέ το να το δούνε. Δε θα μπορούν να πούνε πλέον όχι. Τώρα που θα φύγεις, όμως...τι σημασία έχει πια; :P
-
το έστειλα ήδη με μεηλ στη διευθυνση και στο σχολειο. μέχρι να φύγω δε θα με χαλούσε καθόλου..αν και δεν είναι παλι σίγουρο τι θα κανω..περιμενω να δω τι θα μου πει και ο μπρατης τη δευτερα στο τηλεφωνο μεσα απο το υπουργειο..
-
http://www.greekteachers.gr/index.php/2012-01-21-22-19-06/1000-2012-11-10-16-57-40
Αυτό σημαίνει ότι από αύριο μπορούμε να πηγαίνουμε στις λέσχες και να τρώμε δωρεάν? 'Η ακόμα δεν έχει σταλεί η απόφαση στις κατά τόπους λέσχες?
Η απόφαση δεν λέει τιποτα για δωρεάν. Στη δική μου ΔΔΕ πηγαίναμε και εμείς και τρώγαμε με μικρό αντίτιμο (περίπου 3 ευρώ τη μερίδα)
-
gallikou εμας δε μας αφήνουν να φάμε ακόμα και αν θέλουμε να πληρώσουμε..για ποια ΔΔΕ μιλάς; να τους τηλ αν έιναι να μου πουν..
-
Στην ομιλία του υπουργού παιδείας στη βουλή για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είπε ότι έχει περάσει το μέτρο της δωρεάν σίτισης και αρχίζει να εφαρμόζεται! Έδειχνε ότι ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τους εκπαιδευτικούς! Που να ήξερε ο κόσμος τι ψευδή πράγματα λέει!
-
Στην ομιλία του υπουργού παιδείας στη βουλή για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είπε ότι έχει περάσει το μέτρο της δωρεάν σίτισης και αρχίζει να εφαρμόζεται! Έδειχνε ότι ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τους εκπαιδευτικούς! Που να ήξερε ο κόσμος τι ψευδή πράγματα λέει!
Αντί να τα λέμε εδώ ρε παιδιά, ας πάρουμε τηλ αύριο στο υπουργείο να μας πούνε..
-
Μα θα ξέρουν να μας απαντήσουν;
-
Να σου πω κάτι; Να κόψουν τον λαιμό τους να μάθουν!
-
Μα και για πολλά άλλα θα έπρεπε να τον είχαν κόψει και να ήξεραν να μας απαντήσουν αλλά...
-
Συνάδελφοι, αν μάθετε κάτι, κοινοποιήστε το εδώ στο forum, γιατί εδώ στην Κεφαλονιά μας δουλεύουν "ψιλό γαζί". Σας παρακαλώ, αν υπάρχει επίσημη εγκύκλιος στείλτε τη μου σε π.μ. για να την τρίψω στη μούρη κάποιων εδώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για τον τρόπο που εκφράστηκα, αλλά και η υπομονή έχει και τα όριά της!
-
τηλ: 1550, 210-3442508, 210-3442793, 210-3442806, 210-3442649, 210-3442505 Είναι τα τηλ του τμήματος επικοινωνίας του υπουργείου.
-
Πες τα αγόρι μου ΕΝΤΥ23!!!! είμαι μαζί σου! τόσο καιρό νιώθω και εγώ ακριβώς έτσι!! Δεν πάει άλλο η ανευθυνότητα και η κοροϊδεία!!!! Δεν είμαστε βλάκες να μας υποτιμάνε!! Επιτέλους! Αυτό που ψάχνεις είναι εδώ... http://www.greekteachers.gr/index.php/2012-01-21-22-19-06/1000-2012-11-10-16-57-40
-
Θα πρέπει να σταλεί και απόφαση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις κατά τόπους λέσχες. Η εγκύκλιος δεν αρκεί. Στον στρατό έτσι λειτουργούν. Οπότε ας ελπίσουμε η απόφαση να σταλεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
-
Νομιζω οτι η εξαγγελια αυτη του υπουργου για σιτηση των εκπαιδευτικων σε λεσχες ειναι ονειδος. Ειναι ενα ξεροκομματο που μας το πετανε στα μουτρα και εμεις σα λιγουρια αντι να απαιτουμε αυτα που μας ανηκουν δικαιωματικα, αναρωτιωμαστε απο ποτε θα αρχισει να ισχυει το μετρο αυτο. Αντε και στα συσσιτια της εκκλησιας με το καλο. Για να μην πω στους καδους των σκουπιδιων. Και παλι τοτε θα βρεθουν καποιοι απο μας να ειναι ευχαρηστημενοι. Αισχος συναδελφοι. Και ξερω τις κλαψες μας οτι τα εχουμε αναγκη εστω και αυτα τα λιγα. Ομως προτιμω να τρωω ΣΚ..Α παρα να δεχομαι με χαρα τις ψευτοελεημοσυνες. Δε θελω να προσβαλλω κανεναν πραγματικα, απλα ειμαι εκνευρισμενος που ειμαστε τοσο κοτες πια. Ειμαι νεοδιοριστος του 11, περισυ επαιρνα 440 ευρω για 5 μηνες, μετα 650 για 4 και τωρα 740. Με τα νεα μετρα χανω ετησιως 6500 ευρω περιπου ετησιως. Τωρα πρεπει να χαιρομαι που με στελνουν στις λεσχες για φαι στα τσιγκινα? Ας ξυπνησουμε επιτελους και ας αγωνιστουμε μαζικα!
-
Νομιζω οτι η εξαγγελια αυτη του υπουργου για σιτηση των εκπαιδευτικων σε λεσχες ειναι ονειδος. Ειναι ενα ξεροκομματο που μας το πετανε στα μουτρα και εμεις σα λιγουρια αντι να απαιτουμε αυτα που μας ανηκουν δικαιωματικα, αναρωτιωμαστε απο ποτε θα αρχισει να ισχυει το μετρο αυτο. Αντε και στα συσσιτια της εκκλησιας με το καλο. Για να μην πω στους καδους των σκουπιδιων. Και παλι τοτε θα βρεθουν καποιοι απο μας να ειναι ευχαρηστημενοι. Αισχος συναδελφοι. Και ξερω τις κλαψες μας οτι τα εχουμε αναγκη εστω και αυτα τα λιγα. Ομως προτιμω να τρωω ΣΚ..Α παρα να δεχομαι με χαρα τις ψευτοελεημοσυνες. Δε θελω να προσβαλλω κανεναν πραγματικα, απλα ειμαι εκνευρισμενος που ειμαστε τοσο κοτες πια. Ειμαι νεοδιοριστος του 11, περισυ επαιρνα 440 ευρω για 5 μηνες, μετα 650 για 4 και τωρα 740. Με τα νεα μετρα χανω ετησιως 6500 ευρω περιπου ετησιως. Τωρα πρεπει να χαιρομαι που με στελνουν στις λεσχες για φαι στα τσιγκινα? Ας ξυπνησουμε επιτελους και ας αγωνιστουμε μαζικα!
++++++++++++++++++++
-
Συμφωνώ με τους συναδέλφους ότι η σίτιση των εκπαιδευτικών είναι όνειδος, αλλά όταν αυτά που μας δίνουν δεν φτάνουν πες μας συνάδελφε και συ τι να κάνουμε. Ξέρουμε ότι είναι ψίχουλα, αλλά και εγώ συμφωνώ στο να ξεσηκωθούμε, αλλά όχι για να κάνουμε μάγκες τους συνδικαλιστές. Φτάνει πια. Καταφέραμε τίποτα μέχρι τώρα; Εγώ είμαι υπέρ της απεργίας και της αντίστασης αλλα διαρκείας, όχι μια ή δυο μέρες. Τελοσπάντων, σεβαστές οι απόψεις όλων.
Συνάδελφε - συναδέλφισσα η εγκύκλιος που έστειλες αφορά το στρατό και τις λέσχες του και όχι τις φοιτητικές λέσχες. Εμείς εδώ στην Κεφαλονιά έχουμε μόνο φοιτητική λέσχη ΤΕΙ. Αν υπάρχει κάτι για τις φοιτητικές λέσχες, στείλτε π.μ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
ΕΝΤΥ23 και πάλι θα συμφωνήσω με τον τρόπο σκέψης σου..είχαν βάλει και τις φοιτητικές λέσχες μεσα αλλά επίσημο χαρτί έχω δει μόνο αυτό που έγραψα και το οποίο είδα και εγώ απο τη winona.
-
Και στα μέρη που δεν υπάρχει ούτε φοιτητική λέσχη ούτε στρατιωτική;
Ας προσέχαμε... ::) :-X
-
Και στα μέρη που δεν υπάρχει ούτε φοιτητική λέσχη ούτε στρατιωτική;
Ας προσέχαμε... ::) :-X
υπάρχουν και τα συσσίτια των μητροπόλεων... ;) >:(
-
Εδώ ούτε αυτό έχουμε!
-
Μας βλέπω στα συσσίτια των μητροπόλεων να καταφεύγουμε! Δεν υπάρχει άλλη λύση!
-
Εδώ ούτε αυτό έχουμε!
που είσαι βρε dinateacher και δεν υπάρχει τίποτα;
-
Κάπου...καλά! 8) ;D
Και πέρα από την πλάκα υπάρχουν και μέρη ξεχασμένα από το κράτος που ειδικά όταν υπάρχει και η θάλασσα ανάμεσα το κάνει πιο δύσκολο... Άσχετο αλλά σχετικό... ::)
-
Και στα μέρη που δεν υπάρχει ούτε φοιτητική λέσχη ούτε στρατιωτική;
Ας προσέχαμε... ::) :-X
Κάτι θα γίνει και για εσένα...
(http://www.xairforces.com/images/news/large_news/11022011_C130J_Airdrop.jpg)
Πολλοί βιάστηκαν να χειροκροτήσουν το μέτρο ενώ δεν είχαν δει ούτε μερίδα ζωγραφιστή.
Καλή μας όρεξη λοιπόν..
-
Να 'σαι καλά βρε Άρη και βαρέθηκα κάθε μέρα να μαγειρεύω!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D
Στο κεφάλι μας μόνο μην πέσουν... ::)
-
Δωρεάν Φαγητό ανά Νομό
http://helping.gr/8DE911D1.el.aspx
-
(http://1.1.1.3/bmi/3.bp.blogspot.com/-UUGbu0QjSag/T37P6Yn6lSI/AAAAAAAAAj4/t83c-fBUTPI/s1600/KYR++2.jpg)
bonus photo: http://1.1.1.4/bmi/www.ellinofreneia.net/photos/2012.02.29.jpg
-
ρωτησα σημερα στη πρωτοβάθμια της περιοχής που βρίσκομαι,και η απάντηση τους ήταν ..... ψάξε να βρεις και ρώτα τους υπόλοιπους αναπληρωτες αν θελουν να σιτίζονται δωρεάν και ελάτε να μας το πείτε να πάρουμε το υπουργείο τηλέφωνο...
τα σχόλια δικά σας...
-
Σου φόρτωσαν δουλειά δηλαδή. Αν ξέρεις κάποιους ΟΚ, αλλά να αναλάβεις όλο το συντονισμό και την οργάνωση του εγχειρήματος...είναι αρκετά απαιτητικό. Γιατί να μη βγάλει ανακοίνωση η διεύθυνση στα σχολεία και να απευθυνθούν σε αυτήν όσοι ενδιαφέρονται, για να συγκεντρωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών που επιθυμούν δωρεάν σίτιση;
-
Ούτε στο υπουργείο ξέρουν. Μου είπε φίλη που επικοινώνησε ότι περιμένουν διευκρινίσεις. Κοινώς για άλλη μια φορά πετάει ο υπουργός μια φούσκα για να ακουστεί και το τι θα γίνει μετά, ουδείς γνωρίζει!
-
Απο πολλές περιοχές γνωρίζω ότι με 2 φωτό, πράξη ανάληψης κ φωτοτυπία ταυτότητας βγάζουν κάρτα σίτισης... βέβαια εκεί που ξεκινήσαμε πηγαίνουμε εκεί μας είπαν κιόλας ότι κλείνει η λέσχη!! αυτά για στρατιωτικών...υπάρχουν κ οι φοιτητικές αλλά...συνήθως άλλο επίπεδο!!
γνωστή με ενημέρωσε ότι όσοι είναι στη θεσ/νικη μπορούν να τρώνε στη λέσχη του απθ, αφού καταθέσουν φωτοαντιγραφο προσληψης και 2 φωτογραφιες
Δεν ξέρω πως να εκλάβω τέτοια post πλέον..
Πως γίνεται κάποιοι να γράφουν τον Οκτώβρη για ΑΠΘ και κάρτες σίτισης ενώ υπάρχουν συνάδελφοι που επικοινώνησαν με το Υπουργείο μόλις χθες και τους απάντησαν ότι γνωρίζουν την εξαγγελία αλλά δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη οδηγία;
Eδώ μέσα υπάρχουν πολλά μέλη που έχουν αναλάβει υπηρεσία μακριά από την εστία τους.
Υπάρχει,έστω και ένας, που να έχει "ευεργετηθεί" στην πράξη από το συγκεκριμένο μέτρο;
Πόσα αντίστοιχα "τυράκια" εφησυχασμού και ψευτοανταποδοτικότητας έχουμε φάει μέχρι τώρα;
Kαι η φάκα εκεί, ορθάνοιχτη, αλλά εμείς το χαβά μας..
-
Στην περιοχή μου μπορούμε οι εκπαιδευτικοί να τρώμε στη λέσχη των ΤΕΙ με 3 ευρώ.
Αλλά αυτο δεν είναι λόγω της δωρεάν σίτισης που λένε ότι θα ισχύσει. Απλά οι εκπαιδευτικοί γενικώς έχουν αυτό το δικαίωμα (εδώ τουλάχιστον).
-
Σε κάποια μέρη οι καθηγητές μπορούν να φάνε σε φοιτητικές ή στρατιωτικές λέσχες δίνοντας το σχετικό αντίτιμο! Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τις εξαγγελίες του υπουργού. Επίσης στις στρατιωτικές λέσχες έτρωγαν παλιότερα συμφοιτητές και συνάδελφοι που είχαν πατεράδες αξιωματικούς ή εφέδρους ή που είχαν υπάρξει οι ίδιοι δόκιμοι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας!
-
καλά ακόμα το ψάχνετε? αυτοί το έχουν ξεκινήσει !!! χαχαχα
13-11-12 Δηλώσεις κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο κτίριο που στεγαζόταν το ξενοδοχείο « La Mirage» (http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5745%3A13-11-12-diloseis-kata-tin-episkepsi-toy-ypoyrgoy-ethnikis-amynas-k-panoy-panagiotopoyloy-kai-toy-ypoyrgoy-paideias-kai-thriskeymaton-athlitismoy-kai-politismoy-k-konstantinoy-arbanitopoyloy-sto-ktirio-poy-stegazotan-to-ksenodoxeio-l-la-mirager&catid=81%3Aanakoinoseis-typoy&Itemid=806&lang=el)
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:
" Ξεκινήσαμε με τη σίτιση των εκπαιδευτικών σε στρατιωτικές λέσχες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, γιατί και αυτό είναι μια κίνηση κοινωνικής προστασίας σε συμπολίτες μας."
-
Σου φόρτωσαν δουλειά δηλαδή. Αν ξέρεις κάποιους ΟΚ, αλλά να αναλάβεις όλο το συντονισμό και την οργάνωση του εγχειρήματος...είναι αρκετά απαιτητικό. Γιατί να μη βγάλει ανακοίνωση η διεύθυνση στα σχολεία και να απευθυνθούν σε αυτήν όσοι ενδιαφέρονται, για να συγκεντρωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών που επιθυμούν δωρεάν σίτιση;
Καμιά διεύθυνση δεν μπορεί να βγάλει ανακοίνωση αν δεν υπάρχει εγκύκλιος/οδηγία από το υπουργείο.
-
Σε κάποια μέρη οι καθηγητές μπορούν να φάνε σε φοιτητικές ή στρατιωτικές λέσχες δίνοντας το σχετικό αντίτιμο! Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τις εξαγγελίες του υπουργού. Επίσης στις στρατιωτικές λέσχες έτρωγαν παλιότερα συμφοιτητές και συνάδελφοι που είχαν πατεράδες αξιωματικούς ή εφέδρους ή που είχαν υπάρξει οι ίδιοι δόκιμοι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας!
Eτσι ακριβως ειναι τα πραγματα. Και μετα απο συζητηση με αξιωματικο σε λεσχη νησιου της παραμεθοριου το δωρεαν δεν προβλεπεται απο πουθενα. Δηλαδη ο υπουργος ειναι εκτος τοπου και χρονου και μιλαει για δηθεν μετρα ανακουφισης. Συμπληρωνεται ετσι ο μυθος του τεμπελη εκπ/κου, που δουλευει λιγο και τρωει τζαμπα. :-X
-
Πήγα στη ΔΔΕ Λιβαδειάς για να ρωτήσω τι γίνεται με τη σίτιση. Τυχαία περνούσε ο διευθυντής της ΔΔΕ και του θέσαμε το ερώτημα της σίτισης. Η απάντηση ήταν οτι δεν γνωρίζουν τίποτα, αλλά έδωσε εντολή στην υπάλληλο να ρωτήσει αν υπάρχει λέσχη στο Πανεπιστήμιο της Λιβαδειάς και να μας βοηθήσουν γενικά. Το συμπέρασμα είναι οτι δεν έχει έρθει καμία εγκύκλιο στις ΔΔΕ.
-
Σου φόρτωσαν δουλειά δηλαδή. Αν ξέρεις κάποιους ΟΚ, αλλά να αναλάβεις όλο το συντονισμό και την οργάνωση του εγχειρήματος...είναι αρκετά απαιτητικό. Γιατί να μη βγάλει ανακοίνωση η διεύθυνση στα σχολεία και να απευθυνθούν σε αυτήν όσοι ενδιαφέρονται, για να συγκεντρωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών που επιθυμούν δωρεάν σίτιση;
Καμιά διεύθυνση δεν μπορεί να βγάλει ανακοίνωση αν δεν υπάρχει εγκύκλιος/οδηγία από το υπουργείο.
Οπότε πρέπει να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία ενός εκπαιδευτικού να κάνει έρευνα ανάμεσα στους αναπληρωτές για να μάθουν αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που θέλουν να σιτίζονται δωρεάν...
Αν δεν μπορεί να βγάλει ανακοίνωση χωρίς εγκύκλιο η ΔΔΕ, τουλάχιστον ας πάρει τηλέφωνο στο υπουργείο και ας πει ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην περιοχή για δωρεάν σίτιση αναπληρωτών για να δούμε τι απάντηση θα πάρει.
Είναι σωστό να βγει ο ΠΕ 16.01 στο σεργιάνι να μαζεύει κι άλλους ενδιαφερόμενους για να γίνει ένα τηλεφώνημα;
-
Οπότε πρέπει να στηριχθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία ενός εκπαιδευτικού να κάνει έρευνα ανάμεσα στους αναπληρωτές για να μάθουν αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που θέλουν να σιτίζονται δωρεάν...
Αν δεν μπορεί να βγάλει ανακοίνωση χωρίς εγκύκλιο η ΔΔΕ, τουλάχιστον ας πάρει τηλέφωνο στο υπουργείο και ας πει ότι υπάρχει ενδιαφέρον στην περιοχή για δωρεάν σίτιση αναπληρωτών για να δούμε τι απάντηση θα πάρει.
Είναι σωστό να βγει ο ΠΕ 16.01 στο σεργιάνι να μαζεύει κι άλλους ενδιαφερόμενους για να γίνει ένα τηλεφώνημα;
Ασφαλώς και δεν είναι σωστό και το μήνυμα μου δεν είχε σκοπό να κρίνει κάτι τέτοιο. Απλά διευκρίνισα μια τυπική διαδικασία.
Είμαι σίγουρος ότι από το υπουργείο γνωρίζουν πολύ καλά πού υπάρχει ενδιαφέρον για την δωρεάν σίτηση, αλλά πολύ φοβάμαι ότι προς το παρόν τουλάχιστον, η εξαγγελία αυτή έγινε για κατανάλωση.
-
και νομίζουν τώρα πως θα κάνω τον τελάλη της πρωτοβάθμιας? :o
μη φανε,έχει γλάρο ;D ;D ;D
-
Επειδή πηγαίνω στη λέσχη μη ρωτάτε κανέναν σε δ/βθμια κλπ. Πηγαίνετε κατευθείαν στη λέσχη είτε στρατιωτικών είτε φοιτητών...όπου υπάρχει... με την πράξη ανάληψης, ταυτότητα κ μία φωτογραφία και θα σας βγάλουν κάρτα. Φυσικά πάντα με το ανάλογο αντίτιμο...το τζάμπα δεν υπάρχει!!
-
Επειδή πηγαίνω στη λέσχη μη ρωτάτε κανέναν σε δ/βθμια κλπ. Πηγαίνετε κατευθείαν στη λέσχη είτε στρατιωτικών είτε φοιτητών...όπου υπάρχει... με την πράξη ανάληψης, ταυτότητα κ μία φωτογραφία και θα σας βγάλουν κάρτα. Φυσικά πάντα με το ανάλογο αντίτιμο...το τζάμπα δεν υπάρχει!!
δηλ γινεται η σιτιση των αναπληρωτων?περιμενα να βγει καμια ανακοινωση....και στην αθηνα μπορω να παω να ρωτησω σε λεσχη φοιτητων?και ειπες οτι πληρωνεις κατι?
-
Εννοείται και γίνεται!! μη περιμένετε ενημέρωση σε αυτή την χώρα από κανέναν.Απλά πληρώνεις ότι και οι στρατιωτικοί π.χ.
-
Στη λέσχη φοιτητών της Λιβαδειάς δεν έχει ταμιακή γιαυτό δεν μπορούμε να πληρώνουμε,άρα ούτε και να τρώμε...!
-
οποτε βρισκω μια λεσχη στρατιωτικων που να ειναι κοντα σχετικα σε μενα και παω και ρωταω για τη σιτηση των αναπληρωτων ε??αλλιως παω στη λεσχη φοιτητων
-
μην ρωτάς και πολλά.απλά πές ειμαι αναπληρωτρια και θέλω να βγάλω κάρτα σίτισης!!
-
μην ρωτάς και πολλά.απλά πές ειμαι αναπληρωτρια και θέλω να βγάλω κάρτα σίτισης!!
!σε ρωταω κατι τελευταιο...λεσχη στρατιωτικων η λεσχη φοιτητων?και σε ευχαριστω για τις απαντησεις!!!!! :)
-
τωρα ειδα οτι ανεφερες πιο πανω οτι ειναι καλυτερες οι λεσχες στατιωτικων... :)
-
Επειδή πηγαίνω στη λέσχη μη ρωτάτε κανέναν σε δ/βθμια κλπ. Πηγαίνετε κατευθείαν στη λέσχη είτε στρατιωτικών είτε φοιτητών...όπου υπάρχει... με την πράξη ανάληψης, ταυτότητα κ μία φωτογραφία και θα σας βγάλουν κάρτα. Φυσικά πάντα με το ανάλογο αντίτιμο...το τζάμπα δεν υπάρχει!!
Έτσι,μην τυχόν γίνει καμία παρανόηση..
Το μόνο μέτρο που θα "ανακούφιζε" λίγο τους αναπληρωτές,η δωρεάν σίτιση,τελικά έμεινε στις καλένδες.
-
Ούτε δωρεάν, ούτε για όλους... :P
-
ε τότε καλύτερα να μαγειρεύετε στα σπίτια σας, σας "δουλεύουν"
-
Στη λέσχη φοιτητών της Λιβαδειάς δεν έχει ταμιακή γιαυτό δεν μπορούμε να πληρώνουμε,άρα ούτε και να τρώμε...!
Τότε είναι μία ευκαιρία να τρώτε δωρεάν!!
-
Καταλόγους με τις στρατιωτικές Λέσχες που μπορούν να σιτίζονται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Στρατιωτικά Μουσεία στα οποία δύναται να πραγματοποιούν δωρεάν εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης , και των αρχείων και
-
Γιατί "και μη χειρότερα";
Αργούν να ξεκινήσουν το μέτρο της δωρεάν σίτισης, γκρινιάζετε. Το ενεργοποιούν, πάλι γκρινιάζετε.
Τι θέλετε πια; :P
-
Λεφτά για να σιτιζόμαστε μόνοι μας ;) όπου επιλέξουμε
Προσωπικά δε με αφορά το θέμα αλλά με χαλάει, η αναφορά μου (υπεν)θυμίζει κατοχή
-
Προφανώς και είναι κατάντια να φτάνουμε σε τέτοιες "λύσεις".
Το κακό είναι ότι αυξήσεις δεν θα υπάρξουν για πολύ καιρό πλέον, μάλλον ακόμα περισσότερες μειώσεις (όσο κι αν κάνει κωλοτούμπες ο Αντωνάκης για να μας πείσει για το αντίθετο).
Τα έχουμε πει και παλιότερα αυτά περί σίτισης. Σκέφτομαι, όμως, ότι σε λίγο καιρό ούτε στο υπουργείο Άμυνας θα περισσεύουν (ήδη σε στρατόπεδα, στρατιωτικές σχολές κλπ κάνουν οικονομία στη σίτιση), οπότε παίζει το μέτρο αυτό της "διευκόλυνσης" των αναπληρωτών να αποδειχτεί προσωρινό...
-
Η επανηλλειμένη εξαγγελία της δωρεάν σίτισης δια στόματος του υπουργού,φυσικά παρέμεινε στις καλένδες..
Το μέτρο αφορά μόνο όσους έχουν σε κοντινή απόσταση λέσχη και έχουν και την πρόθεση να γίνουν "μηνιαίοι συνδρομητές".
Το γεγονός ότι υπάρχουν άπειρα μέρη χωρίς λέσχη ή όταν αυτή υπάρχει είναι σε ασύμφορη χιλιομετρικά απόσταση, φυσικά είναι ψιλά γράμματα για το υπουργείο.
Αλήθεια,κάποια μέλη με post μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού που είχαν γράψει τον Οκτώβρη ότι σιτίστηκαν δωρεάν στο Α.Π.Θ. και σε στρατιωτική λέσχη δεν τα βλέπω πια.
Εκείνα που έγραφαν:"...εύκολη διαδικασία,θέλει 2 φωτογραφίες και φωτοτυπία ανάληψης υπηρεσίας από τις κατά τόπους Διευθύνσεις..".
Υ.Γ.Lasid κάποτε πρέπει να κάνεις ένα excel με όλα τα μέλη του forum μπας και καταλάβουμε τι ρόλο βαράει ο καθένας εδώ μέσα...
-
στο esos.gr εχει τον καταλογο με τις λεσχες σε ολη την ελλαδα...ειδα οτι η αθηνα δεν ειναι μεσα...εμεις οι αναπληρωτες δηλ που ειμαστε απο αλλα μερη αλλα δουλευουμε στην αθηνα,δεν εχουμε το δικαιωμα..μαλιστααα
-
Η λύση είναι η προσωπική δημιουργία στην κουζίνα ;)
Με συνολικό κόστος 3-4 ευρώ, φτιάχνεις μια υπέροχη μακαρονάδα με ειδική σάλτσα, και τρως για τουλάχιστον 2 μέρες (π.χ. ένα πακέτο μακαρόνια είναι για τουλάχιστον 4 μερίδες, οπότε 2 άτομα τρώνε 2 μέρες χαλαρά).
Θα έδινα και μια ωραία και εύκολη συνταγή, αλλά το αντίστοιχο θέμα το έχει κρύψει η διεύθυνση, οπότε δεν έχει >:(
-
;)
Η λύση είναι η προσωπική δημιουργία στην κουζίνα ;)
Με συνολικό κόστος 3-4 ευρώ, φτιάχνεις μια υπέροχη μακαρονάδα με ειδική σάλτσα, και τρως για τουλάχιστον 2 μέρες (π.χ. ένα πακέτο μακαρόνια είναι για τουλάχιστον 4 μερίδες, οπότε 2 άτομα τρώνε 2 μέρες χαλαρά).
Θα έδινα και μια ωραία και εύκολη συνταγή, αλλά το αντίστοιχο θέμα το έχει κρύψει η διεύθυνση, οπότε δεν έχει >:(
;)
-
το κλειδί του οπλοβαστού θα μας το δώσουν? :-\
-
Lasid κάποτε πρέπει να κάνεις ένα excel με όλα τα μέλη του forum μπας και καταλάβουμε τι ρόλο βαράει ο καθένας εδώ μέσα...
Αυτό θα το αφήσω να το κάνεις εσύ. Ούτως ή άλλως έχει συγκεντρώσει μερικά κουφά πόστ ατομών που αναιρούν ότι είχαν δημοσιεύσει πριν! Μα κι εσύ...πού πας και τα βρίσκεις! Όλα τα εντοπίζεις Aris81. :P
-
Η λύση είναι η προσωπική δημιουργία στην κουζίνα ;)
Με συνολικό κόστος 3-4 ευρώ, φτιάχνεις μια υπέροχη μακαρονάδα με ειδική σάλτσα, και τρως για τουλάχιστον 2 μέρες (π.χ. ένα πακέτο μακαρόνια είναι για τουλάχιστον 4 μερίδες, οπότε 2 άτομα τρώνε 2 μέρες χαλαρά).
Θα έδινα και μια ωραία και εύκολη συνταγή, αλλά το αντίστοιχο θέμα το έχει κρύψει η διεύθυνση, οπότε δεν έχει >:(
Είναι η δεύτερη φορά που γράφεις πόσο σου αρέσουν η μακαρονάδες. Αφού δεν μπορείς να γράψεις τη συνταγή δημόσια στείλε ένα πμ με παραλήπτη εμένα και τους υπόλοιπους που συμμετέχουν στη συζήτηση σ'αυτό το θέμα!
-
Lasid δεν στέλνω τίποτα, μέχρι να ανοίξει για όλους το θέμα με τις συνταγές (αντίσταση, εκβιασμός όπως θες πες το :D )
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
(οκ οκ σταματώ το off-topic ::) )
-
ΟΚ Landau. Μήνυμα ελήφθη! ;)
-
Το υπουργείο Παιδείας , σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας θα καταβάλει μηνιαία συνδρομή για κάθε εκπαιδευτικό που θα σιτίζεται στις Στρατιωτικές Λέσχες 150 ευρώ.
΄Οσο αφορά τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα σιτίζονται δεν υπάρχει περιορισμός.
Την παραπάνω ενημέρωση έκανε το υπουργείο Παιδείας στο esos
-
δυστυχως στον καταλογο με τα μερη της ελλαδας οπου μπορουν να σιτιζονται οι αναπληρωτες δεν υπαρχει η αθηνα...λες και δεν υπαρχουν αναπληρωτες απο αλλα μερη στην αθηνα...οπως εγω
-
Μα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση!!
-
Εδώ που είμαι εγώ και δεν λέω που για να μην στοχοποιήσω (είναι βόρεια) μια διευκρίνηση που στάλθηκε από την τοπική ΕΛΜΕ στο σχολείο λέει.
1. Αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς (όχι μόνο αναπληρωτές)
2. Το γνωστο μηνιαίο αντίτιμο 2,69 +έξοδα κάρτας
3. Μπορείς να πάρεις φαγητό για όλη την οικογένεια.
4. Δεν είναι δωρεάν, τιμή μερίδας 2Ε-5Ε.
Συνάδελφοι, πως πιστεύετε ότι μπορούμε να ανδείξουμε στη κοινή γνώμη ότι ο Υπουργός, και τα παρελκόμενα, έλεγαν πάλι ψέμματα;
Καμιά καλή ιδέα;
-
Να βγούνε κάποιοι στον Παπαδάκη το πρωί με στοιχεία!!
-
φώναξε τα κανάλια να κάνουν ρεπορτάζ, να σας δείχνουν όταν πληρώνετε, πάλι ψέμματα είπαν; >:(
-
Με το να καθόμαστε εδώ μέσα και μόνο να τα συζητάμε δε βγαίνει κάτι συνάδελφοι!!
Θέλει να πάρουμε μέτρα!!
-
Oντως ενας Παπαδακης τους χρειαζεται ή μαλλον Λυριτζης-Οικονομου του Σκαι ,ο πρωτος εχει εκπαιδευτικο συζυγο και δειχνει μια ευαισθησια στα εκπαιδευτικα...... :) ;)
-
Εδώ που είμαι εγώ και δεν λέω που για να μην στοχοποιήσω (είναι βόρεια) μια διευκρίνηση που στάλθηκε από την τοπική ΕΛΜΕ στο σχολείο λέει.
1. Αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς (όχι μόνο αναπληρωτές)
2. Το γνωστο μηνιαίο αντίτιμο 2,69 +έξοδα κάρτας
3. Μπορείς να πάρεις φαγητό για όλη την οικογένεια.
4. Δεν είναι δωρεάν, τιμή μερίδας 2Ε-5Ε.
Συνάδελφοι, πως πιστεύετε ότι μπορούμε να ανδείξουμε στη κοινή γνώμη ότι ο Υπουργός, και τα παρελκόμενα, έλεγαν πάλι ψέμματα;
Καμιά καλή ιδέα;
Τελικά αυτο που ανέφερα πρέπει να ειναι διαφορετικό από αυτό που λέει το υπουργειο. Έχω μπερδευτεί, διάβασα σημερα στις υπουργικές οδηγίες ότι οντως είναι τζάμπα αν μαζευεις αποδειξεις μεχρι 5 ευρώ από τις λεσχες και μετα θα στα δωσουν; ανα τριμηνο. Άρα ο υπουργός όπως φαινεται προς το παρόν δεν είπε ψέμματα, και ζητώ συγνώμμη από τα τσιράκια του. Κάτι αλλο θα τρέχει τοπικά.
-
Οδηγός σίτισης αναπληρωτών
http://xenesglosses.eu/2013/01/odigos-sitisis-anapliroton/ (http://xenesglosses.eu/2013/01/odigos-sitisis-anapliroton/)
30 μέρες Χ 5 Ευρώ = 150 Ευρώ το μήνα καλύπτει το υπουργείο.
Ο Μάρτιος και ο Μάϊος εχει 31 μέρες.
-
Και ο Φεβρουάριος έχει 28 μέρες. Προφανώς οι 30 μέρες το μήνα αναφέρονται στο λογιστικό έτος 30x12=360 μέρες.
-
Οδηγός σίτισης αναπληρωτών
http://xenesglosses.eu/2013/01/odigos-sitisis-anapliroton/ (http://xenesglosses.eu/2013/01/odigos-sitisis-anapliroton/)
30 μέρες Χ 5 Ευρώ = 150 Ευρώ το μήνα καλύπτει το υπουργείο.
Ο Μάρτιος και ο Μάϊος εχει 31 μέρες.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αφού το Υπουργείο θα δίνει 150 για τον κάθε εκπαιδευτικό, παρόλαυτα στη στρατιωτική λέσχη της περιοχής μου μας είπαν ότι θα πληρώνουμε κανονικά τη μερίδα 2.50-5 ευρώ :o
-
και πιστεύουν πως με 5 ευρώ δεν μπορώ να φτιάξω ένα φαΐ στο σπίτι?.....και θα προτιμήσω να τα δώσω σε ένα αμφιβόλου ποιότητος φαγητό? :-\
θα μας τρελάνουν?Για δωρεάν σίτιση δεν έλεγαν?που είναι το <<δωρεάν>> τότε? :-[
Θα πάω να ρίξω μια ματιά στη λέσχη της περιοχής που βρίσκομαι...αλλά είμαι σίγουρος πως θα πάρω την ίδια απάντηση με αυτή που πήραν και οι υπόλοιποι... >:(
-
Μα υπάρχει κανένας που πίστευε στη δωρεάν σίτιση;;
Ό,τι λέει ο υπουργός δεν επαληθεύεται τίποτα!!!
-
Κάλυψη δαπάνης σίτισης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
http://www.pde.gr/index.php?page=5977
-
Έχω μερικές ερωτήσεις, αν είναι κανείς που έχει κάνει χαρτιά και έχει την καλοσύνη ας μου απαντήσει:
- από τον οδηγό διαχείρισης δεν κατάλαβα εάν καταβάλουμε κάθε τρίμηνο ή κάθε μήνα τις αποδείξεις, σε ένα σημείο λεει ότι η εκκαθάριση γίνεται ανά τρίμηνο, αλλά καταβάλλουμε τις αποδείξεις κάθε μήνα, δηλαδή μπορούμε να καταβάλουμε τώρα μέχρι την πέμπτη τις αποδείξεις του προηγούμενου τριμήνου ή του προηγούμενου μήνα;
- το διπλότυπο του ποσού 2,65 το στέλνουμε πρωτότυπο ή φωτοτυπία; το συγκεκριμένο μας το έβγαλαν για όλη τη χρονιά συγκεντρωτικά, πειράζει;
- βεβαίωση εγγραφής μας έβγαλαν αρχικά όταν ήρθαμε από το σχολείο, αλλά δεν είχε όλα τα στοιχεία (αφμ, ΑΔΤ) όπως θέλουν αυτοί, βγάλαμε μία καινούργια τώρα με όλα τα στοιχεία, να στείλουμε και τις δύο; γράφει στον οδηγό ότι αν δεν έχει η βεβαίωση τα στοιχεία δεν ακυρώνεται, αρκεί να έχουν επιπρόσθετα τα απαραίτητα στοιχεία.
Ευχαριστώ
-
Είχαμε κανένα νεότερο για φετινές πληρωμές? Μέχρι και Μάρτιο έχουμε πληρωθεί πάντος
-
Θα ισχύσει και φέτος το μέτρο;
-
Θα ισχύσει και φέτος το μέτρο;
Ναι, δες εδώ (http://www.inedivim.gr/attachments/article/621/20140915-sit-anp-odigos-2d.pdf).
-
«Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών στις Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ» 2015-2016
http://www.inedivim.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%C2%AB%CF%83%CE%AF%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BB%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%82
-
Μπήκαν τα χρήματα του Οκτωβρίου
-
Μπήκαν τα χρήματα του Οκτωβρίου
Σίγουρα; Μπήκε ο περσινός Ιούνιος;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Φέτος κατά τον Οκτώβριο ανακοίνωσαν την σίτιση συγκεκριμένου αριθμού αναπληρωτών. Υπάρχουν λέσχες που προσφέρουν δωρεαν σίτιση ; Γιατί διαδικασία επιστροφής των τροφείων δεν προβλέπεται για φέτος .
-
Καλημέρα συνάδελφοι, με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα σχετικά με τη σίτιση των αναπληρωτών στις λέσχες στρατιωτικών. Είδα στο site του υπουργείου ότι μας γίνεται επιστροφή χρημάτων από το ΙΝΕΔΙ