Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - adion

Σελίδες: 12
1
Αντιδεοντολογικό είναι πράγματι, όχι όμως και παράνομο.
Και δεν είναι παράνομο εφόσον βέβαια ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες.

Διαδικασίες όπου στο τέλος ο Δ/ντής Δ/νσης (ή ο Προϊστάμενος Γραφείου) εγκρίνει αν θέλει την εκδρομή.
Σε αυτό το σημείο πέφτει η χοντρή συζήτηση μεταξύ του Δ/ντή του σχολείου και του προϊσταμένου του.
Εδώ ο Προϊστάμενος Γρ. ή Διευθυντής Δ/νσης, αν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στην απεργία από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, μπορεί να επικαλεστεί ότι η συνοδεία δεν είναι αρκετή και δεν παρέχει ασφάλεια στους μαθητές.

Ακόμη και αν σε ένα σχολείο υπάρχουν πιο ισχυροί λόγοι για εκδρομή, όπως π.χ. α) η απόφαση της εκδρομής έχει παρθεί πριν την ημερομηνία απόφασης της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για απεργία, ή β) οι Δάσκαλοι-Καθηγητές το έχουν τάξει στα παιδιά μετά από πολλές αναιρέσεις, γ) ο καιρός και η ημερομηνία (περνάει η ευκαιρία της 1 εκδρομής ανά μήνα) απαιτούν την εν λόγω μέρα, είναι εντελώς αντισυναδελφικό μια ομάδα να αγωνίζεται και να χάνει τα λεφτά της απεργίας (2 περίπου μισθοί) και η άλλη ομάδα να περνάει τη μέρα της χαλαρά.


2
Άδειες / Απ: Άδεια αιμοδοσίας
« στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 02:33:53 am »
Για την εξυπηρέτησή σας:

Αδειες λόγω αιμοδοσίας
(Δ2/4620/6.7.98 ΥΠΕΠΘ)

Αναφερόμενοι στο από Φ.12.1/1840/20-5-98 έγγραφο σας, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με όσα ορίζονται στο αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.53?214/16897, 20784/16-11-94 έγγραφο του Υπ. Προεδρίας ο αριθμός των ημερών άδειας, που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί λόγω αιμοδοσίας κατά περίπτωση είναι οι εξής:

1. Εκπαιδευτικός, που δίνει αίμα για ασθενή του συγγενικού του περιβάλλοντος. δικαιούνται να απουσιάσει από το σχολείο κατά την ημέρα της αιμοδοσίας.

2. Εκπαιδευτικός, που προσέρχεται από δική του και μόνο πρωτοβουλία σε κέντρο αιμοδοσίας για να προσφέρει αίμα δικαιούται να απουσιάσει από το σχολείο πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, μία (1) ημέρα επί πλέον.

3. Εκπαιδευτικός, που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση υπηρεσίας αιμοδοσίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και εκπαιδευτικός που συμμετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, Δικαιούται να απουσιάσει από το σχολείο πέρα της ημέρας αιμοδοσίας, δύο (2) επί πλέον ημέρες.
--------------------------------

Αιμοδοτική άδεια
(Δ1/12071/23.1.98 ΥΠΕΠΘ)

Σε απάντηση του αριθμ. 27/3468/17-12-97 εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με όσα ορίζονται στο αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.58/214/16697/20784/16 - 11 - 94 έγγραφο του Υπ. Προεδρίας ο αριθμός των ημερών άδειας που δικαιούνται οι εκπ/κοί λόγω αιμοδοσίας κατά περίπτωση είναι οι εξής :

1) Εκπ/κός που δίνει αίμα για ασθενή του συγγενικού του περιβάλλοντος δικαιούται να απουσιάζει από το σχολείο κατά την ημέρα της αιμοδοσίας.

2) Εκπ/κός που προσέρχεται από δική του και μόνο πρωτοβουλία σε κέντρο αιμοδοσίας για να προσφέρει αίμα, δικαιούται να απουσιάσει από το σχολείο πέραν της ημέρας αιμοδοσίας, μία (1) ημέρα επί πλέον.

3) Εκπ/κός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση υπηρεσίας αιμοδοσίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και εκπ/κός που συμμετέχει σε οργανωμένη αιμοληψία δικαιούται να απουσιάσει από το σχολείο πέρα της ημέρας αιμοδοσίας, δύο (2) επί πλέον ημέρες.
--------------------------------

Συμπληρωματικές πληροφορίες για την άδεια στους εθελοντές αιμοδότες.
(Δ2/4309/6.3.91 ΥΠΕΠΘ)

Σε συνέχεια της Δ2/2459/14.2.91 εγκυκλίου μας και με αφορμή ερωτημάτων, σας διευκρινίζουμε τα εξής σχετικά με την θ περίπτωση (σελ.9).
Στους εθελοντές αιμοδότες (εκπ/κούς) χορηγείται άδεια απουσίας κατά την ημέρα της αιμοδοσίας μόνο στην περίπτωση που η αιμοληψία γίνει κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου (με αποδεικτικό στοιχείο). Η μια ημέρα άδειας λόγω αιμοδοσίας χορηγείται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ως άνω εγκύκλιο.
Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος απουσιάσει την επομένη της αιμοδοσίας, η ημέρα αυτή θα θεωρηθεί ως ημέρα άδειας λόγω αιμοδοσίας και όχι αναρρωτική.
Σημειώνουμε ότι: Για να γίνει απολύτως κατανοητό σε καμία περίπτωση η άδεια απουσίας από τα διδακτικά καθήκοντα του αιμοδότη εκπ/κού δεν θα υπερβαίνει συνολικό τις δύο ημέρες.
Την αυτή έννοια έχει και το Η/62/2.1.91 έγγραφο.
--------------------------------

Πηγές:
http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/14-adeies_aimodotikes_1.htm
και
http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/14-olme-aimodosia_1.htm


4
Παράθεση από: PhysEd
[Ο,τι σας παραθέτω παρακάτω, Συγγυμναστές, είναι από τον επίσημο ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: ]
http://www.futureofeurope.parlament.gv.at



    Πολιτισμός και εκπαίδευση[/list]

    Θέμα: Πόση άθληση χρειάζονται οι μαθητές για να μην είναι παχύσαρκοι;

    Αθλητισμός - 07-11-2007 - 16:47

    Παιδιά που παίζουν ράγκμπι σε σχολείο ©BELGA/AFP/Nicolas Tucat

    Η έκθεση συνιστά 3 μαθήματα φυσικής αγωγής την εβδομάδα, εσείς τι λέτε;

    Η φυσική αγωγή είναι παραδοσιακά το μόνο σχολικό μάθημα με σκοπό να προετοιμάσει τα παιδιά για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Με τα ποσοστά παχυσαρκίας να αυξάνονται παντού στην Ευρώπη, μπορεί η άθληση στα σχολεία να κάνει τη διαφορά; Και, αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις; Ο πρώην ολυμπιονίκης στην ξιφασκία και νυν ευρωβουλευτής Pál Schmitt συνέταξε σχετική έκθεση που θα τεθεί υπό ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της Συνόδου Ολομέλειας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

    Κάθε χρόνο πάνω από 400.000 περισσότερα παιδιά είναι υπέρβαρα, δηλαδή 1 στα 4 παιδιά σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπέρβαρο. Το ποσοστό των παχύσαρκων παιδιών έχει φτάσει πια τα 3 εκατομμύρια (ενώ το ποσοστό των υπέρβαρων κυμαίνεται γύρω στα 14 εκατομμύρια)! Η παχυσαρκία μάλιστα είναι υπεύθυνη για το 7% των δαπανών υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
     
    Πολλές από τις αρρώστιες που μαστίζουν τους ενήλικες (πχ οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, κλπ) θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν τα άτομα αυτά είχαν αθληθεί στα νιάτα τους! Τα αθλήματα βοηθούν επίσης τους νέους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και ομαδικό πνεύμα, ενώ καταπολεμούν το κάπνισμα, την καθιστική ζωή και την παχυσαρκία.
     
    Να φάμε λιγότερο...ή να αθληθούμε; Ιδού το ερώτημα!
     
    Ο πρώην ολυμπιονίκης στην ξιφασκία και νυν Ούγγρος ευρωβουλευτής Pál Schmitt (από την Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωπαίων Δημοκρατών) συνέταξε πρόσφατα έκθεση για το ρόλο της άθλησης στην εκπαίδευση. Η έκθεση αυτή, που έχει ήδη εγκριθεί από την κοινοβουλευτική επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας και που θα τεθεί υπό ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της προσεχούς Συνόδου Ολομέλειας (συζήτηση στις 12 Νοεμβρίου, ψηφοφορία στις 13), αφορά ειδικότερα τη φυσική αγωγή στα πλαίσια του σχολείου.
     
    "Η έκθεση θέλει να επιστήσει την προσοχή των εθνικών και διεθνών εκπαιδευτικών φορέων στη σχέση μεταξύ του σχολείου και της υγιεινής διαβίωσης. Ενώ τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται στους μαθητές, ο χρόνος που αφιερώνεται στη φυσική αγωγή μειώνεται", σύμφωνα με τον εισηγητή της έκθεσης.
     
    Πιο ενδιαφέροντα και καλύτερα εξοπλισμένα προγράμματα φυσικής αγωγής
     
    Η έκθεση του κ. Schmitt τονίζει ότι σήμερα η φυσική αγωγή παρουσιάζει ορισμένα προβλήματα, όπως είναι η περιθωριοποίησή της. Από το 2002, ο χρόνος που αφιερώνεται στο μάθημα της φυσικής αγωγής έχει μειωθεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από 121 στα 109 λεπτά την εβδομάδα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από 117 στα 101 λεπτά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αντίθετα, οι ειδικοί συνιστούν σε παιδιά αλλά και ενήλικες να ασκούνται τουλάχιστον επί μία ώρα την ημέρα! "Η φυσική αγωγή συχνά θυσιάζεται στο βωμό άλλων μαθημάτων", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Schmitt.
     
    Άλλα προβλήματα που εντοπίζει η έκθεση είναι ότι το περιεχόμενο των μαθημάτων δεν είναι συχνά ελκυστικό για τους μαθητές και ότι οι δάσκαλοι δεν είναι επαρκώς καταρτισμένοι. Επιπλέον, τα μαθήματα φυσικής αγωγής δεν χρηματοδοτούνται καταλλήλως. Συχνά μάλιστα λείπει ο συντονισμός μεταξύ των σχολικών και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων των μαθητών.
     
    Γίνετε αθλητές...τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα!
     
    Η έκθεση του κ. Schmitt παροτρύνει τα κράτη μέλη να προβούν σε ενημερωτικές εκστρατείες, αλλά και να καταστήσουν τη φυσική αγωγή υποχρεωτική στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα πρέπει επίσης οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δεχτούν να γίνονται στα σχολεία τουλάχιστον 3 μαθήματα φυσικής αγωγής την εβδομάδα, ενώ χρειάζεται επίσης να ενισχυθεί η ένταξη ευαίσθητων ομάδων στα μαθήματα φυσικής αγωγής (πχ. μουσουλμάνων, παιδιών με ειδικές ανάγκες, κλπ).
     
    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Schmitt, "ως πρώην ολυμπιονίκης, συνιστώ στα παιδιά να ασκούνται καθημερινά, είτε μέσω σχολικών είτε μέσω εξωσχολικών δραστηριοτήτων, και στους ενήλικες να ασκούνται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Προσωπικά είμαι "θαμώνας" της πισίνας και πηγαίνω συχνά στο γυμναστήριο".
     
    Δώστε μας τη γνώμη σας! Είναι αρκετή η άθληση που γίνεται σήμερα στο σχολείο;
     
    Ως  μέρος των 492 εκατομμυρίων πολιτών που αντιπροσωπεύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα, θα θέλαμε να σας θέσουμε την εξής ερώτηση: Κατά τη γνώμη σας και βάσει της (τωρινής ή παρελθοντικής) εμπειρίας σας, υπάρχουν επαρκείς αθλητικές δραστηριότητες στα σχολεία;
    Στείλτε την απάντησή σας με ηλεκτρονικό μήνυμα, μέσω του πρώτου συνδέσμου που θα βρείτε πιο κάτω.


    Αναφ. : 20071107STO12715

    Αναλυτικά:
    Η απάντησή μου στο ερώτημά σας
    [σ.σ. Εδώ ζητούν την γνώμη μας μέσω email.
     Στείλτε ΟΛΟΙ την απάντησή σας εδώ
    :[/size] web-editor-el@europarl.europa.eu ]

    Άρθρο: "Οι Δέκα Εντολές του Κοινοβουλίου κατά της παχυσαρκίας"
    Φάκελος: "Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο!"
    Συνέντευξη του Pál Schmitt, πρώην χρυσού ολυμπιονίκη στην ξιφασκία και νυν ευρωβουλευτή
    Ιστοσελίδα της κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας
    Άρθρο: "Αυξάνονται οι ανησυχίες για την παχυσαρκία στην Ευρώπη"

    (Πηγή στα Αγγλικά: http://www.futureofeurope.parlament.gv.at/news/public/story_page/041-12716-309-11-45-906-20071107STO12715-2007-05-11-2007/default_en.htm
    Πηγή στα Ελληνικά: http://www.futureofeurope.parlament.gv.at/news/public/story_page/041-12716-309-11-45-906-20071107STO12715-2007-05-11-2007/default_el.htm )

    5
    Κλάδος ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής / Απ: ΑΣΕΠ 2007, ΠΕ11 - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
    « στις: Ιανουαρίου 31, 2007, 08:15:04 am »
    Α Ν Ω Τ Α Τ Ο ----- Σ Υ Μ

    6
    Κλάδος ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής / Απ: ΑΣΕΠ 2007, ΠΕ11 - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
    « στις: Ιανουαρίου 31, 2007, 08:08:21 am »
    ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜ

    7
    Κλάδος ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής / Απ: ΑΣΕΠ 2007, ΠΕ11 - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
    « στις: Ιανουαρίου 31, 2007, 08:04:22 am »
    .........ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ 50 ΠΡΩΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ.......

    Γνωστικό αντικείμενο


    ......
    ......

      Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο


      51. Τέρμα στη χειροσφαίριση επιτυγχάνεται:
      ------α)
      από ελεύθερη βολή.
      -------β) από πλάγια επαναφορά.
      -------γ) με ρίψη από το τέρμα.
      -------δ) με όλους του παραπάνω τρόπους.
      52. Στη χειροσφαίριση, το λάθος, που γίνεται στο σουτ πάνω από τον ώμο με τρία βήματα και στήριξη στο έδαφος, είναι όταν:
      ------α)
      κατά τη ρίψη τοποθετείται μπροστά το αντίθετο πόδι από το χέρι ρίψης.
      -------β) ο παίκτης κρατά την μπάλα κοντά στο κεφάλι του.
      -------γ) γίνεται στροφή του ισχίου.
      -------δ) γίνεται κάμψη της παλάμης και των δακτύλων κατά την απελευθέρωση της μπάλας.
      53. Οι διαστάσεις του κανονικού γηπέδου χειροσφαίρισης είναι:
      ------α)
      15Χ30 μέτρα.
      -------β) 20Χ30 μέτρα.
      -------γ) 18Χ36 μέτρα.
      -------δ) τίποτε από τα παραπάνω.
      54. Στη χειροσφαίριση, το πλεονέκτημα της άμυνας ζώνης 6:0 είναι ότι:
      ------α)
      αντιδρά γρήγορα στον αιφνιδιασμό.
      -------β) καλύπτει με επάρκεια τους ισχυρούς σουτέρ της αντίπαλης ομάδας.
      -------γ) παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη πλάτους της άμυνας.
      -------δ) δεν επιτρέπει την κυκλοφορία της μπάλας των αντιπάλων.
      55. Η διάρκεια αποβολής ενός παίκτη σε αγώνα χειροσφαίρισης είναι:
      ------α)
      2 λεπτά.
      -------β) 3 λεπτά.
      -------γ) 4 λεπτά.
      -------δ) 5 λεπτά.
      56. Στη χειροσφαίριση, ο διαιτητής σφυρίζει παραβίαση της περιοχής τέρματος, όταν ένας παίκτης:
      ------α)
      ακουμπήσει τη γραμμή με το πόδι.
      -------β) ακουμπήσει τη γραμμή με το χέρι.
      -------γ) περάσει τη γραμμή με το χέρι ή το πόδι.
      -------δ) ακουμπήσει ή περάσει τη γραμμή με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του.
      57. Στη χειροσφαίριση, όταν μια ομάδα έχει στην κατοχή της την μπάλα χωρίς να εκδηλώνει επίθεση, ο διαιτητής σφυρίζει:
      ------α)
      τέλος επίθεσης.
      -------β) να συνεχιστεί το παιχνίδι.
      -------γ) τέλος χρόνου.
      -------δ) παθητικό παιχνίδι.
      58. Στη χειροσφαίριση, ποια είναι η ελάχιστη απόσταση που μπορεί να σταθεί ο τερματοφύλακας στο πέναλτι από τον παίκτη που το εκτελεί;
      ------α)
      5 μέτρα.
      -------β) 2 μέτρα.
      -------γ) 3 μέτρα.
      -------δ) 4 μέτρα.
      59. Στη χειροσφαίριση, εάν ένα παιχνίδι είναι ισόπαλο, μετά τη δεύτερη παράταση:
      ------α)
      δίνεται τρίτη παράταση.
      -------β) τελειώνει ο αγώνας.
      -------γ) εκτελούνται πέναλτι.
      -------δ) οι ομάδες μοιράζονται τους βαθμούς.
      60. Στο άλμα τριπλούν, η αύξηση της γωνίας απογείωσης προκαλεί:
      ------α)
      απώλεια της ταχύτητας.
      -------β) μεγιστοποίηση της ταχύτητας.
      -------γ) χαμηλότερη τροχιά πτήσης.
      -------δ) τίποτε από τα παραπάνω.
      61. Στο άλμα σε ύψος, η δομή των τριών τελευταίων διασκελισμών της φόρας είναι:
      ------α)
      ο τελευταίος διασκελισμός είναι ο μικρότερος.
      -------β) ο προτελευταίος διασκελισμός είναι ο μικρότερος.
      -------γ) ο τρίτος από το τέλος διασκελισμός είναι μεγαλύτερος από τον προτελευταίο και μικρότερος από τον τελευταίο διασκελισμό.
      -------δ) τίποτε από τα παραπάνω.
      62. Η ιδανική γωνία απελευθέρωσης του ακοντίου κυμαίνεται:
      ------α)
      από 27° έως 33°.
      -------β) από 25° έως 30°.
      -------γ) από 45° έως 48°.
      -------δ) από 35° έως 42°.
      63. Το βάρος του ακοντίου στην κατηγορία γυναικών είναι:
      ------α)
      1.000 γραμ.
      -------β) 800 γραμ.
      -------γ) 600 γραμ.
      -------δ) 500 γραμ.
      64. Στη σκυταλοδρομία 4Χ100, τα μέλη μιας ομάδας, εκτός του πρώτου δρομέα, μπορούν να τρέχουν εκτός της ζώνης αλλαγής για απόσταση:
      ------α)
      όχι μεγαλύτερη από 3 μέτρα.
      -------β) όχι μεγαλύτερη από 5 μέτρα.
      -------γ) όχι μεγαλύτερη από 10 μέτρα.
      -------δ) Δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω.
      65. Στα πρώτα δευτερόλεπτα ενός δρόμου ταχύτητας η απαιτούμενη ενέργεια προέρχεται κυρίως από:
      ------α)
      το οξειδωτικό σύστημα.
      -------β) το σύστημα ΑΤΡ – φωσφοκρεατίνης (PCr).
      -------γ) το γλυκολυτικό σύστημα.
      -------δ) το α και το γ.
      66. Η προπόνηση ενός δρομέα αντοχής θα πρέπει να στοχεύει στη βελτίωση:
      ------α)
      της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου.
      -------β) του αναερόβιου κατωφλιού.
      -------γ) της δρομικής οικονομίας.
      -------δ) όλων των παραπάνω.
      67. Η βελτίωση της μυϊκής αντοχής:
      ------α)
      σχετίζεται με τη βελτίωση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου.
      -------β) καθυστερεί τον μυϊκό κάματο.
      -------γ) διακυβεύεται με ταυτόχρονη προπόνηση δύναμης.
      -------δ) επιτυγχάνεται μόνο με προπονητικά ερεθίσματα υψηλής έντασης και λίγες επαναλήψεις.
      68. Η μέγιστη βελτίωση της μυϊκής ισχύος επέρχεται με προπονητικά ερεθίσματα που αντιστοιχούν:
      ------α)
      στο 100% της μέγιστης ταχύτητας συστολής.
      -------β) στο 100% της μέγιστης επιβάρυνσης του μυός.
      -------γ) στο 1/3 της μέγιστης ταχύτητας και της μέγιστης επιβάρυνσης.
      -------δ) Ισχύουν το α και το β.
      69. Ασκήσεις ισορροπίας σε μικρά παιδιά μπορούν να γίνουν:
      ------α)
      με σχοινάκια.
      -------β) με δοκό ισορροπίας.
      -------γ) με κορδέλες.
      -------δ) με όλα τα παραπάνω.
      70. Για να περιστραφεί ένα σώμα:
      ------α)
      η δύναμη που ασκείται πάνω σ’ αυτό δεν πρέπει να περνάει από τον άξονα περιστροφής.
      -------β) η δύναμη που ασκείται πάνω σ’ αυτό πρέπει να περνάει από τον άξονα περιστροφής.
      -------γ) δεν παίζει ρόλο η θέση του σώματος.
      -------δ) παίζει ρόλο ο όγκος του σώματος.
      71. Η βοήθεια στην ενόργανη γυμναστική έχει ως σκοπό:
      ------α)
      να συμβάλλει στην κατανόηση και σταθεροποίηση της άσκησης.
      -------β) να βοηθάει στην επίδειξη της τέλειας άσκησης.
      -------γ) να συμβάλλει στην παροχή ασφάλειας.
      -------δ) όλα τα παραπάνω.
      72. Η επίτευξη καλύτερης ισορροπίας στην κατακόρυφη στήριξη γίνεται:
      ------α)
      με την πίεση των δαχτύλων στο έδαφος.
      -------β) με την κάμψη και έκταση των χεριών.
      -------γ) με την κάμψη και έκταση του κορμού.
      -------δ) με όλα τα παραπάνω.
      73. Στην ωλένια λαβή οι παλάμες είναι:
      ------α)
      γυρισμένες προς τα μέσα.
      -------β) γυρισμένες προς τα έξω.
      -------γ) γυρισμένες η μία προς την άλλη.
      -------δ) γυρισμένες προς το πρόσωπο.
      74. Λάθος κατά το πάτημα στο βατήρα του εφαλτηρίου είναι:
      ------α)
      η μείωση της ταχύτητας.
      -------β) τα χέρια είναι πίσω από το σώμα.
      -------γ) τα πόδια είναι πιο μπροστά από τον κορμό.
      -------δ) τίποτε από τα παραπάνω.
      75. Το μουσικό μέτρο 3/4 σε ποιο χορό αντιστοιχεί;
      ------α)
      Στο Πεντοζάλι.
      -------β) Στο Τικ.
      -------γ) Στο Χασάπικο.
      -------δ) Σε κανένα από τα παραπάνω.
      76. Ο χορός «Έντεκα» χορεύεται:
      ------α)
      στη Στερεά Ελλάδα.
      -------β) στη Δυτική Μακεδονία.
      -------γ) στην Ανατολική Ρωμυλία.
      -------δ) στη Δυτική Θράκη.
      77. Το μουσικό μέτρο του χορού «Πεντοζάλι» είναι:
      ------α)
      2/4
      -------β) 3/4
      -------γ) 5/8
      -------δ) 6/8
      78. Ποιος από τους παρακάτω χορούς παραπέμπει σε χορευτικό μοτίβο παρόμοιο με αυτό του Τσακώνικου;
      ------α)
      Ο Τσάμικος.
      -------β) Ο Συρτός στα τρία.
      -------γ) Ο Ζωναράδικος.
      -------δ) Κανένας από τους παραπάνω.
      79. Το μουσικό μέτρο του χορού «Τικ» είναι:
      ------α)
      5/8
      -------β) 9/8
      -------γ) 2/4
      -------δ) 3/4
      80. Το μουσικό μέτρο του Καλαματιανού είναι:
      ------α)
      9/8
      -------β) 3/4
      -------γ) 5/8
      -------δ) τίποτε από τα παραπάνω.

      [/list]
      =================================

      ---------------------    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


      8
      Κλάδος ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής / ΑΣΕΠ 2007, ΠΕ11 - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
      « στις: Ιανουαρίου 31, 2007, 07:54:52 am »
      Α Ν Ω Τ Α Τ Ο ----- Σ Υ Μ

      10
      Είδες λοιπόν που η παραπάνω παράγραφος β πολύ εύκολα μεταφράζεται κατά το δοκούν.

      Υπέθεσες τα παρακάτω Χρίστο:
      Παράθεση
      Ας πάμε σε μια δυσπρόσιτη περιοχή, ένα νησάκι π.χ. που έχει το Δημοτικό του και το Γυμνάσιό του...λείπουν κάποιες ώρες Μαθηματικών.
      Ε! λοιπόν δε  θεωρώ ότι έγινε κανένα έγκλημα κατά των εργασιακών μας σχέσεων -ποιες είναι αυτές άραγε; -  ούτε ότι θα γίνει η κερκόπορτα που θα οδηγήσει στην κατάρρευση  !!! των βαθμίδων της εκπαίδευσης αν ένας δάσκαλος που του περισσεύουν ώρες κάνει μαθηματικά στο Α1 του Γυμνασίου ή ένας Μαθηματικός στο Στ1 του Δημοτικού
      Πρόσεξε τώρα τι απαντήσεις, θεωρώ, ότι θα λάβεις και εσύ αλλά και η πολιτεία, στην παραπάνω υπόθεσή σου:

      Από Μαθηματική Εταιρεία ή Σύλλογο Μαθηματικών:
      Από πότε εξειδικεύθηκε ο δάσκαλος στα μαθηματικά ώστε να διδάσκει την ύλη της

      11
      Θα πρότεινα να μείνουν ως έχουν, αν δεν ενοχλεί, μιας και ξεκίνησε η off topic συζήτηση μετά το δικό μου μήνυμα "η Πληροφορική στο Δημοτικό 1000%" στη σελίδα 3.
      Ευχαριστούμε και πάλι
      -------------------------
      Occasione data Μιχάλη (που θάλεγε και η rica), να επισημάνω την πολύ καλή δουλειά που κάνεις στον εδώ χώρο (αλλά και στον έξω, π.χ. φόρουμ των ΚΕΠ) προς όφελος της εκπαίδευσης γενικά αλλά και της Πληροφορικής ειδικά, που υπηρετείς και αποδεικνύεις ότι αγαπάς. Εύγε σου.

      12
      Εν πλήρει επιγνώσει, ζητάμε άλλη μια φορά συγνώμη, ευχαριστώντας σας συνάμα για τα καλά σας λόγια.
      Γνωρίζουμε ότι "εξετράπημεν" του θέματος αλλά δεν "παρεκτράπημεν" στο λόγο μας.
       

      13
      Παράθεση
      Έχουμε ξεφύγει τελείως από τη θεματική και δεν γλυτώνουμε την κατσάδα από τους διαχειριστές
      ...γι'αυτό αναχώρησα ήδη για το "Αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς διαφόρων ειδικοτήτων"

      Συγνώμη στους διαχειριστές.

      14
      Αγαπητέ Χρίστε

      Αχ! Αχ!  Ακόμη περιμένω την απάντησή σου στο επίμαχο σημείο της διαφωνίας μας. Στην παράγραφο β εννοώ. Δεν νομίζεις, για να τελειώνουμε, ότι επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας που ενδέχεται να γίνει και κατάχρηση?

      Νάσαι καλά. Πολύ ωραίο το site σου.

      ----------------------------------------
      Ασχετο:
      Το Χρίστος προέρχεται από το ρηματικό επίθετο του "χρίζω"? (όπως π.χ. χρίσμα, επίχρισμα, κλπ. Εχει το ίδιο "έτυμον" με το χριστιανός?).
      Το Χρήστος? (έχει ρίζα από το χρήζω? (όπως π.χ. "χρήζει βοηθείας").

      Σελίδες: 12

      Pde.gr, © 2005 - 2025

      Το pde σε αριθμούς

      Στατιστικά

      μέλη
      • Σύνολο μελών: 32871
      • Τελευταία: Arleta30
      Στατιστικά
      • Σύνολο μηνυμάτων: 1182528
      • Σύνολο θεμάτων: 19473
      • Σε σύνδεση σήμερα: 684
      • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
      • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
      Συνδεδεμένοι χρήστες
      Μέλη: 12
      Επισκέπτες: 562
      Σύνολο: 574

      Πληροφορίες

      Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

      Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

      Επικοινωνία >

      Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
      TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

      Δημιουργία σελίδας σε 0.054 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.