Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - grita

Σελίδες: 1
1
Ο ένας τρολαρει τον άλλο και αυτοτρολαριζομαστε. Διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς. Διεκδικούμε ολιγομελή τμήματα για να κάνουμε τη δουλειά μας. Θέλουμε πίσω τις ώρες που μας κόψανε. Όλα τα υπόλοιπα είναι ένας φαύλος κύκλος χωρίς τέλος και αρχή. Εκεί απλά θα αναλωνομαστε.
Ακριβώς!

2
Oταν δωσεις 3 φορες στον ΑΣΕΠ και πετυχεις...αλλα να μου πεις οτι  δεν ειναι "ολα μετρησιμα η αριθμησιμα".... 8)
Το "πετύχεις" πώς το προσδιορίζεις; Έπιασες τη βάση; Δεν αρίστευσες δλδ... Για να δώσεις 3 φορές...

3
Όλοι εσείς με το ΑΣΕΠ έχετε καταντήσει εμμονικοί. Λες κι όλα είναι μετρήσιμα, αριθμήσιμα, προσδιορίσιμα διά του ζυγού ακριβείας. Νιώθω όταν συζητώ μαζί σας φυλακισμένος μες σε τέσσερες τοίχους κι ασφυκτιώντας. Απωλέσθη ο φυσικός ορίζοντας της αβεβαιότητος κι εξοβελίσθη διά του εξακοντισμού η δημιουργική ασάφεια. Δεν πάμε έτσι μπροστά. Δεν προκόβουμε. Θα θερίσουμε δυστυχισμένες ανθρώπινες υπάρξεις ενηλίκων κι αγιάτρευτα παιδικά τραύματα.
Ακριβώς...Ξεφύγαμε από τον στόχο μας. Παιδαγωγοί είμαστε πάνω απ' όλα. Και η κατάρτισή μας στην παιδαγωγική επάρκεια έβγαλε από μέσα μας πράγματα. Δεν μπαίνουμε να δώσουμε ξερή γνώση. Θα τύχει και μέρες που τα παιδιά ή οι έφηβοι στη δική μου περίπτωση, θα έχουν ανάγκη από συμβουλή και καθοδήγηση σε κάποιο θέμα που τους απασχολεί. Εγώ τι θα τους πω δλδ; Έχω σχέδιο μαθήματος δεν μπορώ να παρεκλίνω;

4
@grita, διάβασα καλά τι έγραψες.  Πράγματι η πράξη μπορεί να έχει τεράστια απόσταση από την θεωρία. Άλλο αυτό και άλλο να καταργούμε τα Παιδαγωγικά και την Διδακτική σαν επιστήμες και να τις βαφτίζουμε άχρηστες...
Έχω και εγώ εμπειρίες απο διάφορες καταστάσεις. Αλλά στο τέλος δεν γενίκευσα ακύρωνοντας τις βασικές αρχές της Διδακτικής.
Ακόμη φτιάχνω ένα σχέδιο μαθήματος πριν μπω στην τάξη. Μερικές φορές δεν πετυχαίνει. Κάνω διρθώσεις και ξαναπροσπαθώ. Τελικά βγαίνει.
Δεν ακύρωσα τίποτα. Έχω κάνει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια σε ένα από τα καλύτερα μέρη που θα μπορούσα να κάνω. Πήρα πολλά, αλλά επιμένω ότι δεν κάνουν όλοι για τάξη.... Δεν είναι μια οποιαδήποτε δουλειά. Θέλει αγάπη για τα παιδιά, υπομονή, εγρήγορση και ενσυναίσθηση... Καλό να ξέρεις να κάνεις σχέδιο μαθήματος κι έχω κάνει πολύ καλά σε πληροφορώ κατά τη διάρκεια της κατάρτισής μου, αλλά σημασία έχει όταν δεν σου βγαίνει, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις και πώς να προσαρμοστείς... Αυτό λέω κι επιμένω ότι δε διδάσκεται!

5
Ασε με ρε με την εμπειρια και την εμπειρια ...Καφεδακι πινουνε οι περισσοτεροι και οι μονιμοι και φυσικα οι αναπληρωτες...Παρτε τα αποτελεσματα των πανελλαδικων στα Μαθηματικα και θα καταλαβετε...50% κατω απο την βαση...Απο την πολλη εμπειρια θα ειναι... ;D ;D ;D
Αν εσύ πίνεις καφέ μόνο πρόβλημά σου... ρε.... Στην υπάρχουσα κατάσταση της παιδείας αν μπει κάποιος που πέρασε ΑΣΕΠ θα ανατρέψει τα πάντα και θα γίνουν όλοι φωστήρες δλδ....Μάλιστα!

6
Παιδιά έχει πέσει πολύ το επίπεδο των αντιπαραθέσεων. Γενικεύσεις, ειρωνείες και χτυπήματα κάτω από τη μέση.
Μερικές επισημάνσεις και από εμένα. (Εύχομαι να μην ξεφύγω και εγώ...):

-Φυσικά και είναι προσόν η εμπειρία αλλά, αλλά αν δεν γνωρίζεις και βασικές αρχές της διδακτικής νομίζεις πως κάνεις σωστή δουλειά, ενώ μπορεί να είσαι λάθος...

- Μπορεί να εφαρμόζονται οι αρχές της διδακτικής πιο εύκολα σε κάποια τμήματα, ενώ πχ., στα ΕΠΑΛ θα πρέπει να ψαχτεί κάποιος περισσότερο ή να αφεθεί στο ενστικτό του χαμηλώνοντας πολύ τον πύχη.

- Κάποιος με καλή επίδοση στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αποδεικνύει γνώσεις και εμπειρία στο γνωστικό αντικείμενο, όπως και γνώσεις στις βασικές αρχές Παιδαγωγικών και Διδακτικής. Όποιος δεν το αποδέχεται αυτό, θα πρέπει να είναι και κατά της θεωρητικής κατάρτισης γενικότερα. Φυσικά και οι θεωρητικές γνώσεις δεν είναι ικανές για να είναι κάποιος καλός δάσκαλος. Είναι αναγκαίες όμως.

- Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θέτει πράγματι σε αμφισβήτηση την αξία των πτυχίων των αποφοίτων. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, όμως, αποδεικνύουν πως η αξία τους είναι όντως αμφισβητίσημη, όπως και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών δείχνουν πόσο αμφισβητίσημη είναι η αξία που έχουν τα απολυτήρια Λυκείου.

-Είναι γνωστό ποια σε όλους πως οι τρόποι διορισμού εκτός πινάκων ΑΣΕΠ ήταν αντισυνταγματτικοί (29-0 από την ολομέλεια του ΣΤΕ!!) Οι παράνομα διορσθέντες (Μόνιμοι ΚΑΙ αναπληρωτές...) θα πρέπει να είναι ευτυχείς που δεν είχε κάνει προσφυγή κάποιος την δεκαετία πριν την χρεοκοπία και κατάφεραν να βολευτούν πιο εύκολα. Διαφορετικά, θα έπρεπε να σηκώσουν και αυτοί τον "σταυρό" των εξετάσεων.

Όλα αυτά μικρή σχέση έχουν με τον τρόπο που θα επιλεχτεί για τους διορισμούς. Ο τρόπος διορισμού θα είναι το αποτέλεσμα των πιέσεων της κάθε ομάδας συμφερόντων και με το τι είναι συμβατό με τους νόμους και το Σύνταγμα. Στο υπουργείο δεν μπορούν να σκεφτούν καθαρά και ανεξάρτητα από τα "αφηγήματα" της κάθε ομάδας.
Είναι δύκολο και γι' αυτούς, γιατί δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν ποιοι είναι οι "πελάτες τους"...
Μάλλον δεν ακούς τι λέμε ή δε θέλεις να ακούσεις... Η θεωρία έχει τεράστια απόσταση από την πράξη. Το ότι θα γράψεις καλά στον ΑΣΕΠ σε παιδαγωγικά πχ μαθηματα, δεν σου εξασφαλίζει ότι αν συμβεί κάτι στην τάξη θα μπορέσεις και να το αντιμετωπίσεις σωστά. Η τάξη είναι απρόβλεπτη πίστεψέ με... Και δε διδάσκονται όλες οι περιπτώσεις στις παιδαγωγικές επάρκειες. Έμαθα πάρα πολλά όταν έκανα παιδαγωγική επάρκεια αλλά μου έτυχαν περιπτώσεις μέσα στην τάξη που το χειρίστηκα από ένστικτο και από εμπειρία. Όπως είπε και κάποιος συνάδελφος πριν, κάθε μέρα είναι διαφορετική και απρόβλεπτη. Το παιδαγωγικό κομμάτι δε διδάσκεται λέμε... Ή το χεις ή δεν το 'χεις. Το πώς θα αντιδράσεις έχει να κάνει με το χαρακτήρα σου. Ξέρω ποιο είναι το σωστό , το γράφω θεωρητικά στις εξετάσεις αλλά δε μου βγαίνει όταν προκύψει στην τάξη...

7
Μπράβο σου...αν πει ο καθείς ποια ανταπόκριση έχει στους μαθητες του θα σε πείσει; Είναι γελοίο νομίζω να επικαλούμαστε τη σχέση μας με τους μαθητές. Άλλοι εκτιμούν αυτό που τους δίνεις, άλλοι όχι, άλλοι σε λατρεύουν κι άλλοι αλλάζουν γωνία μόλις σε δουν, γιατί θυμούνται την ανεπάρκειά τους ή τη δική μας πιθανό. Χίλιοι μαθητές χίλιες αντιδράσεις! Είναι ένα κριτήριο αυτό, αλλά αφορά στην αξιολόγηση των μονίμων. Θα ήμουν σύμφωνος να ετίθετο μεταξύ άλλων για ευνόητους λόγους όχι αποκλειστικά κ μόνο αυτό.

Το να ισοπεδώνεις όμως επιτυχίες στον ασεπ που δεν έχεις δώσει μάλιστα για να μπορείς να εκτιμήσεις τη δυσκολία του και το να υποτιμάς τα ακαδημαικά προσόντα που με μεράκι και κόπο οι περισσότεροι απέκτησαν, είναι κοντολογίς σαν το γνωστό: όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!

Διαγωνισμός και πάλι και μόνο! Δεν μας χαρίζεται τίποτα. Ξέρουμε όλοι μας και πολλούς που έχουν χρόνιααα στις τάξεις και τίποτα δεν έχουν νιώσει. Παντού τα πάντα. Αφού δεν είχαν όλοι την ευκαιρία να εργαστούν, τα μόρια προυπηρεσίας δεν μπορεί να είναι το αποκλειστικό κριτήριο. Και δεν θα επικαλεστώ το νόμο, αλλά την κοινή λογική!

(διέρρεαν λογικά ήθελες να γράψεις;)
Όντως αυτό ήθελα να γράψω σ'ευχαριστώ για τη διόρθωση, αν και δεν το έκανες καλοπροαίρετα . Έτσι τον έξυπνο να κάνεις και στους ?μελλοντικούς μαθητές σου... Τέτοιο ήθος να τους δώσεις και να ξεφεύγεις από το θέμα. Λάθη ορθογραφικά δε συνηθίζω να κάνω αν και είμαι θετικής κατεύθυνσης. Και επίσης αν μπεις ποτέ σε τάξη να ξέρεις ότι μόνο οι φιλόλογοι δικαιούνται να τα διορθώνουν. Όσο κάτι για αλεπούδες που αναφέρεις δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω εξετάσεις και πιθανόν λόγω εμπειρίας θα τα πάω και καλά. Εσύ πώς είσαι τόσο σίγουρος δεν ξέρω. Απλώς δε θεωρώ σωστό να απαξιώνονται τα πτυχία μας και να πρέπει να αποδείξουμε τι δλδ, ότι σε ένα τρίωρο εξετάσεων θα αποδειχτεί ότι θα είμαστε καλοί στη δουλειά μας...

8
Θα συμφωνήσω με grita. Επιτέλους δυο κουβέντες αγάπης ψυχής ανθρωπιάς. Δεν έχουν σημασία τα πτυχία κι οι γραπτοί κι όλα ετούτα τα ξενέρωτα με διαβάσματα και λοιπά στην εκπαίδευση. Μα η ζεστή καρδιά που δίνεις στα παιδιά καθώς σε κοιτούν στα μάτια και σε παρακαλούν να μη μείνεις, συγνώμη να μείνεις, και την άλλη χρονιά και την άλλη για πάντα μαζί τους ως διορισμένος μόνιμος (για τα παιδιά πάντα).
πόσο συμφωνώ... Κλαις κι εσύ μαζί τους... Λειτούργημα είναι βρε παιδιά, πάνω απ όλα...Μετά βιοποριστικό... Τι να το κάνω να βγαίνω από την τάξη και να με βρίζουν...Στο κάτω κάτω πανεπιστήμιο τελειώσαμε, σε Επαλ οι γνώσεις μας είναι υπεραρκετές. Αν ήταν να διδάξουμε στην Τριτοβάθμια θα ήταν αλλιώς βέβαια...

9
Έχω δει και εγώ το ίδιο φαινόμενο να μη μπορούν να σταθούν μέσα στη τάξη καθηγητές που δεν έχουν ασεπ αλλά μόνο προϋπηρεσία, το αμφισβητείς? Αμφιβάλεις για αυτό?
Τώρα τι μου λες δλδ; Οτι αν δωσω εξετασεις στο γνωστικό μου αντικείμενο, που σημειωτέον η σχολή μου είναι και 5ετούς φοίτησης και στα θεωρητικά παιδαγωγικά που διδάχτηκα στην ασπαιτε, εντάξει το κατέχω; Όχι βέβαια... Μέσα στην τάξη αποκτάς τριβή, εμπειρία...

10
Πες τα. Εμείς δλδ πως κάναμε μεταπτυχιακό σε δημόσιο πανεπιστήμιο; Και χωρίς δίδακτρα. Αλλά μάλλον κάποιοι
με το βαθμό πτυχίου που έχουν δε τολμούν να κάνουν ουτε αίτηση.
Κατ'αρχάς δεν ξέρω ποιον εννοείς αγαπητέ, αλλά αν εννοείς εμένα, και βαθμό πτυχίου έχω 7 και 2 γλώσσες γνωρίζω με C2. Δεν μπήκα με κανένα μέσο στον πίνακα προϋπηρεσίας, αλλά όταν εξαντλήθηκε αυτός και ήμουν στο μηδενικής. ΑΣΕΠ δεν έδωσα, γιατί ελάχιστοι έχουν στην ειδικότητά μου. Και θα το θεωρούσα και ντροπή να απαιτώ διορισμό επειδή απλά κατάφερα να περάσω τη βάση. Επίσης είναι γνωστό σε όλους ότι και ο γραπτός ΑΣΕΠ δεν ήταν και τόσο αντικειμενικός, αφού όποιος είχε φράγκα τα έσταζε στα φροντιστήρια (άλλη βιομηχανία της εποχής κι αυτή) και θέματα διαίρεαν. Έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα πιστεύω. Η εκπαίδευση δεν είναι κάποιος απλός διαγωνισμός τεχνοκρατών στο δημόσιο, ένας 3Κ ας πούμε. Εκεί να μετρήσουν και διδακτορικά και μεταδιδακτορικά και γλώσσες και απ 'όλα. Στο σχολείο έχουμε να κάνουμε με παιδικές ψυχές, που αν δεν "το'χεις" δεν μπορεί να στο δώσουν εκατό μεταπτυχιακά. Και καλύτερος κριτής και αξιολογητής μου είναι "τα παιδιά μου" όπως τα αποκαλώ, αν και έχω και δικά μου παιδιά, που στο τέλος κάθε χρονιάς κλαίνε που πιθανόν δεν θα είμαι μαζί τους την επόμενη χρονιά. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση ότι κάτι έχω πετύχει. Έχω δουλέψει με συναδέλφους με πολύ περισσότερα ακαδημαϊκά, που μέσα στην τάξη των ΕΠΑΛ που μπαίνω, δεν μπορούσαν να σταθούν.....

11
Τι γράφεις, αλήθεια, καταλαβαίνεις;
Η ημερομηνία κτήσης πτυχίου είναι δυνατόν να αποτελέσει κριτήριο ικανότητας και αξιοσύνης, για να μπει κάποιος και να διδάξει σε δημόσιο σχολείο;
Και τα ακαδημαικά προσόντα είναι για εσένα "καραμέλα";
Είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια από εκπαιδευτικούς;
Αλλά τι αναρωτιέμαι; Προφανώς και είναι, από τη στιγμή που μερικοί μηδενίζουν όσα δεν έχουν και εξυψώνουν όσα τους συμφέρουν! Τον εαυτούλη τους και μόνο κάποιοι!
Και μου αρέσει που ζητάς και συμπαράσταση, συνάδελφε!
Ενώ το να τα έχεις στάξει σε κάποιο ξένο πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακό ή να γνωρίζεις αγγλικά, γαλλικά και πιάνο σε κάνει καλό δάσκαλο ε;;; Η παλαιότητα πτυχίου δεν σε κάνει, αλλά ήταν για πάρα πολλά χρόνια το μόνο δίκαιο κριτήριο, γιατί ήξερες ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά σου. Είναι αν μη τι άλλο ανήθικο να "βιάζεσαι" εις βάρος του άλλου και να θες να του φας τη σειρά! Και πάνω απ' όλα η εμπειρία στην τάξη....

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 2
Επισκέπτες: 615
Σύνολο: 617

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.045 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.