Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - sikat

Σελίδες: 123 ... 291
1
Πάντως τα παλιά θέματα-ερωτήσεις δεν μπορείς να τα πεις και εύκολα για να πιάσεις το όριο...

2
Ο κίνδυνος νοσηλείας, εισαγωγής στην εντατική και θάνατος είναι χαμηλότερος στους εκπαιδευτικούς από ό, τι σε άλλα επαγγέλματα σύμφωνα με την παρακάτω μελέτη:
https://www.bmj.com/content/374/bmj.n2060?utm_source=etoc&utm_medium=email&utm_campaign=tbmj&utm_content=weekly&utm_term=20210917
Στο τέλος λέει:

Τι προσθέτει αυτή η μελέτη

Από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 στη Σκωτία, δεν βρέθηκαν στοιχεία ότι ο κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο με Covid-19 ήταν υψηλότερος μεταξύ των εκπαιδευτικών από ό, τι μεταξύ άλλων ενηλίκων σε ηλικία εργασίας στο γενικό πληθυσμό, μετά από προσαρμογή στην ηλικία, το φύλο, την κοινωνικοοικονομική στέρηση, τοποθεσία, φυλή/εθνότητα, σύνθεση νοικοκυριού και συννοσηρότητες
Όταν τα σχολεία έκλεισαν σε μεγάλο βαθμό, οι εκπαιδευτικοί έδειξαν μικρότερο κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο με Covid-19 από άλλους ενήλικες σε ηλικία εργασίας και όταν τα σχολεία ήταν πλήρως ανοιχτά, ο κίνδυνος και στις δύο ομάδες ήταν παρόμοιος

Η άμεση λήψη εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς μπορεί να συνέβαλε στην προστασία τους κατά τη διάρκεια μιας περιόδου όπου η παραλλαγή δέλτα ήταν κοινή

3
edupass.gov.gr

Τα 'λεγε κάποιος: https://www.pde.gr/index.php?topic=35365.msg1132548#msg1132548

Προφανώς με το edupass θα ελέγχονται τα πάντα. Κάθε προϊστάμενος θα γνωρίζει τα στατιστικά στο κάθε σχολείο όσο αφορά την τήρηση των κανόνων πρόληψης για τον covid-19.


Τι γίνεται στην περίπτωση ανεμβολίαστου διευθυντή; Ποιος τον ελέγχει; Ποιος του επιβάλλει κυρώσεις, αν δεν προσκομίζει τεστ; Πώς είμαστε σίγουροι ότι ελέγχει τους συναδέλφους;

4
Oντως καταχωρείς το 16ψηφιο αριθμό της κάρτα σου?  Αυτό δεν μπορεί να υποκλαπεί και να το χρησιμοποιήσουν άλλοι για αλλες αγορές...?
Ασφαλές είναι όταν η συναλλαγή γίνεται μέσω πιστοποιημένου οργανισμού όπως μιας τράπεζας. Η ίδια η Amazon προφανως έχει τέτοια πιστοποίηση. Πρόσεχε μην έχεις τελωνείο.

5
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Αναπληρωτές 2021-2022
« στις: Σεπτέμβριος 12, 2021, 09:42:18 μμ »
Πέρυσι ήμουν αναπληρωτής.στον οπσυδ στα μόρια προϋπηρεσίας δεν φαίνεται κάτι.θα περαστούν??
Σε όλους προς το παρόν δεν φαίνονται.

6
Δεν διαφωνώ σε αυτό.

7
Αναπληρωτές / Απ: Κυρώσεις από άρνηση πρόσληψης ή παραίτηση
« στις: Σεπτέμβριος 12, 2021, 09:15:56 μμ »
Εκπαιδευτικοί ή μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι και, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας τοποθέτησής τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση πρόσληψης ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτούνται, αποκλείονται από τις προσλήψεις, τόσο σε δομές Γενικής όσο και σε δομές ΕΑΕ, κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, και το επόμενο σχολικό έτος.

killbill, γύρισα πίσω στη σελίδα 17 εδώ στο νήμα και βρήκα αυτό που παρέθεσα. Εσύ αρνήθηκες στην ουσία τη θέση αναπληρωτή αλλά συνέχισες να εργάζεσαι ως ωρομίσθιος. Δεν γνωρίζω γιατί σου επέτρεψαν να δηλώσεις ξανά ως ωρομίσθιος. Είναι μία ειδική περίπτωση πάντως. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

8
Τελικά ανακοίνωσε κάτι για υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατί κάποιες άλλες πληροφορίες λένε πως δεν το σκέφτονται προς το παρόν. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ καλά κρατάει. https://www.kozanilife.gr/2021/09/10/%cf%80%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%85%cf%80/?fbclid=IwAR3e5F2JPRAAYCF-hjnaxuCZp8YAqdbNziW4VxrBE6tk2GzChaHMhGkshC0
Δεν το διάβασες καλά αυτό που παραθέτεις. Θα δούνε σε κάποιες εβδομάδες πως πάει κατάσταση και θα κάνουν ανάλογα. Τα μέτρα για τους ανεμβόλιαστους με τα συνεχή τεστ από μόνα τους θα οδηγήσουν ένα σημαντικό ποσοστό στον εμβολιασμό. Δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικοί που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ασθενήσει και αναρρώσει. Είναι πάρα πολλοί που τρέχουν όλη μέρα και δεν προλαβαίνουν. Χρόνος και χρήματα για τεστ δεν υπάρχουν.

9
Αναπληρωτές / Απ: Κυρώσεις από άρνηση πρόσληψης ή παραίτηση
« στις: Σεπτέμβριος 12, 2021, 04:04:54 μμ »
Πέρσι είχα κάνει αίτηση για αναπληρωτής και για ωρομίσθιος. Με κάλεσε αναπληρωτή κάπου μέσα στον Μάρτιο, αλλά επειδή είχα ήδη βρει δουλειά σε άλλη δομή και δεν γινόταν για 3 μήνες να παραιτηθώ και να δημιουργήσω αναστάτωση, δεν δέχθηκα. Δυστυχώς δεν γνώριζα ότι μπορείς να διαγράψεις την αίτησή σου ώστε να μην έχεις ποινή για την επόμενη χρονιά.

Τώρα το καλοκαίρι που ξεκίνησαν οι αιτήσεις όμως, παρατήρησα ότι δεν μου επέτρεπε να υποβάλω αίτηση για αναπληρωτής (προφανώς επειδή είχα αρνηθει), όμως μου επέτρεπε  να υποβάλλω για ωρομίσθιος!!! Άρα, έχεις κύρωση μόνο για την θέση για την οποία αρνήθηκες και δεν αποκλείεσαι από τα πάντα??? Υπέβαλα αίτηση για ωρομίσθιος κανονικά!!

Το αναφέρω γιατί το είχα ρωτήσει πριν καιρό εδώ και είχα πάρει απάντηση ότι αν αρνηθείς από κάπου (είτε αναπληρωτής είτε ωρομίσθιος) τότε χάνεις το δικαίωμα για την επόμενη χρονιά και για τα δυο, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ισχύει. Χάνεις το δικαίωμα μόνο για την θέση που αρνήθηκες.
Άρα φέτος αν με καλέσει ωρομίσθιο και αρνηθώ, λογικά θα μπορώ του χρόνου να υποβάλλω αίτηση για αναπληρωτής, αλλά όχι για ωρομισθιος...  σωστά;
Ισχύει μόνο αυτό:

άρθρο 64/νόμος 4692
4. Εκπαιδευτικός ή μέλος Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής σε κενό με την ειδική πρόσκληση, ύστερα από την αίτηση-δήλωση συμμετοχής του, και για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνει υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία
που ορίζεται στην ανακοίνωση της πρόσληψης ή αναλαμβάνει υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτείται, αποκλείεται από τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, καθώς και κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη. Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, το πρόσωπο που αποκλείεται μπορεί να προσληφθεί μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων.».

Μάλλον απέσυραν την ποινή για ωρομίσθιους. Αρχικά από όσο θυμάμαι υπήρχε στο προσχέδιο και ποινή σε όλες τις προσλήψεις αν αρνούμασταν ή παραιτούμασταν από την ωρομισθία.

10
Παιδιά ευχαριστώ...

Για να βγάλει ΜΑΝ o μόνιμος πρέπει να αλλάξει ΔΟΥ όπου θα φαίνεται η μόνιμη κατοικία του.
Το να αλλάξω ΔΟΥ απο το μητρώο είναι εύκολο...
Μπηκα το πρωί και είδα το εντυπο...

Το θέμα είναι τι θα γίνει τον Ιούνιο που θα πρέπει να δηλωσω που κατοικώ...

Αυτό με τη φιλοξένια είναι το πιο εύκολο αλλά αν ο ιδιοκτήτης σου πεί το Μαιο οτι δεν μπορεί να σε βάλει τελικά τι γίνεται?
Δηλώνεις σκηνίτης?
Δεν χρειάζεται να αλλάξεις ΔΟΥ. Μόνο να δηλωθεί το μισθωτήριο στην ΔΟΥ που υπηρετείς. Από εκεί θα μπορεί να εκτυπώνεις και τον τόπο μόνιμης κατοικίας. Αν το ακυρώσεις θα φαίνεσαι πάλι εκεί που έχεις τη ΔΟΥ σου.

11
Στο Απογραφικό ζητάει Περιφερειακή Ενότητα που εργαζόμαστε.
δεν χάνεις κάτι...βάλε περσινή

12
Εμείς που είμαστε στην αναμονή για τις επόμενες φάσεις και δεν δουλεύουμε αυτή την περίοδο δεν μπορούμε να κάνουμε αίτηση, σωστά;
Δεν συνάντησα στην είσοδο ή αίτηση κάτι που να το επιβεβαιώνει. Δοκίμασε να μπεις να μας πεις και εμάς αν σου επιτρέπει...

14
ok! Μου έστειλαν από το helpdesk λινκ επιβεβαίωσης και έγινε η εγγραφή και η αίτηση.

Σελίδες: 123 ... 291

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30686
  • Τελευταία: Palada
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1085579
  • Σύνολο θεμάτων: 18216
  • Σε σύνδεση σήμερα: 512
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 27
Επισκέπτες: 435
Σύνολο: 462

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.16 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.