Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - silkcut

Σελίδες: 123 ... 302
1
Δεν μπορούμε να προδικάσουμε κανενα αποτέλεσμα σε περίπτωση δικαστικής προσφυγής. Δεν είναι πάντα ιδια τα δεδομένα και η ερμηνεία των νομων από τα δικαστήρια.
Υπάρχει πάντα η δυνατότητα προσφυγής και η πιθανότητα δικαίωσης..
Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τη διεκδίκηση θέσεων στελεχών εκπαίδευσης εάν απέχουν από την αξιολόγηση
Η διάταξη έχει ήδη συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 24/02/2021
https://www.esos.gr/arthra/71777/apokleismos-ekpaideytikon-apo-ti-diekdikisi-theseon-stelehon-ekpaideysis-ean-apehoyn
Ναι το θυμάμαι, θυμάμαι επίσης και συναδέλφους μου στο σχολείο που ψήφισαν υπέρ της αξιολόγησης στη σχετική συνεδρίαση του συλλόγου μας (μη συμμετοχή στην απεργία-αποχή) ακριβώς λόγω αυτής της διάταξης (και μόνο)..
Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του και για τα όποια ρίσκα θα πάρει.

2

2) Παρά τα προβλήματα συμφωνίας που γεννούν οι ρυθμίσεις του άρθρου 56 ν.4823/2021 προς τις ανωτέρω διατάξεις του Συντάγματος, η επίκληση του δικαιώματος-απεργίας αποχής των στελεχών εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ε.Β.Π. και Ε.Ε.Π. δεν είναι ικανή να αποτρέψει την ενεργοποίηση του συστήματος κυρώσεων του ν.4823/2021. Καίτοι η επίκληση του εν λόγω συνταγματικού δικαιώματος θα έπρεπε να αποτελεί επαρκή λόγο για την δικαιολογημένη αποχή από την άσκηση των καθηκόντων που συνδέονται με την διαδικασία αξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης του ν.4692/2020, η διοικητική πρακτική που ακολουθήθηκε στην ουσιωδώς όμοια περίπτωση του άρθρου 36 παρ.2 ν.4489/2017 (με τον αποκλεισμό δηλαδή δημοσίων υπαλλήλων που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή από διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης Προϊσταμένων σε θέσεις Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών και οι οποίοι προσέφυγαν ακολούθως δικαστικώς), καθώς και η πραγματική στοχοθεσία του ν.4823/2021 που είναι η καταστολή της απεργίας-αποχής (όπως ήταν και στην περίπτωση του ν.4489/2017), καθιστούν σαφές ότι η διοίκηση θα επιβάλλει τις κυρώσεις του άρθρου 56, παρά την επίκληση του συνταγματικού δικαιώματος απεργίας-αποχής των στελεχών εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. Τούτου δοθέντος, κάθε πρόσωπο που θα υποστεί τις εν λόγω κυρώσεις θα πρέπει να προσφύγει δικαστικώς για να την ακύρωσή τους και για να ελεγχθεί συναφώς η νομιμότητά τους και η  συμφωνία των διατάξεων του άρθρου 56 ν.4823/2021 με το άρθρο 23 Συντ.

Αθήνα, 13.09.2021

Η γνωμοδοτούσα δικηγόρος
Συμπληρώνω: να προσφύγει δικαστικώς και να δικαιωθεί..
Ενδιαφέρον έχει το σκεπτικό της απόφασης:
https://www.nomotelia.gr/photos/File/WWW.559.20.htm

3
Ποτέ δεν μας κατηγόρησε για τους εμβολιασμούς, γνωρίζουν ότι δεν είναι του ίδιου μορφωτικού επιπέδου όλοι μα όλοι οι εκπαιδευτικοί, όπως δεν είναι και οι γιατροί, αλλά παρόλα αυτά περύχαμε σημαντικά υψηλό ποσοστό.
Χαρακτηρισμοί και εύκολα συμπεράσματα ανήκουν σε ανθρώπους χωρίς παιδεία, όσα πτυχία και αν μαζεύει.
Υγ: δικά σου και τα 2 σχόλια... ;D ;D

4
Δηλαδή ο μικροβιολόγος θα δηλώνει τα rapid μας στο edupass??? Ή θα το κάνουμε μόνοι?? Κατάλαβε κανείς?? Από πότε ισχύει??
Εμείς θα δηλώνουμε ως φυσικά πρόσωπα την κατηγορία στην οποία ανήκουμε.. πχ εμβολιασμένοι, νοσήσαντες τελευταίου εξαμήνου, υπόχρεοι σε αρνητικό τεστ καθώς και την εκπαιδευτική δομή που εργαζόμαστε. Η πλατφόρμα edupass θα διασυνδέεται με τις πλατφόρμες πιστοποιητικών εμβολιασμού / νόσησης  και βεβαιώσων αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου.. έτσι η κάθε δομή θα ξέρει ποιος μπορεί να μπει..

6
Μα ενεργοποιημενο είναι!
Αν κλείσει τμήμα θα χρειαστεί....
Ναι αλλά δεν κλείνουν έτσι εύκολα τα τμήματα φέτος... πάντως δεν ζητήθηκε η ενεργοποίηση από όλα τα σχολεία..

7
όχι δε μας ανακοίνωσαν κάτι τέτοιο!Πώς ενεργοποιείται by the way;
Για ενεργοποίηση του link webex δες το video:

https://m.youtube.com/watch?v=qVDkbIs-gWI

8
Έχετε προγραμματίσει στα σχολεία σας την περιβόητη συνεδρίαση του ΣΔ για τα εργαστήρια δεξιοτήτων;

9
Μετανάστες; Αλήθεια ε; Τι υποτίθεται ότι θα κολλούσες από μετανάστες; Αν είναι δυνατόν! Δεν απαντάς. Υπεκφεύγεις. Φυματίωση, λέπρα. Δεν θα ήθελες να απομονωθούν οι φέροντες τον ιό; Υποκρισία απλή! Η αναφορά στους μετανάστες, ας κριθεί από άλλους.
Μια χαρά απάντησα. συνέχισε να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις..
Δεν ενδιαφέρομαι να σε πείσω.. ότι γράφουμε σίγουρα κρίνεται από όλους μας..
Τι ζητάς ΤimTap?? Να απομακρυνθούν οι φέροντες τον ιό??? Δηλαδή ποιοί? Οι εμβολιασμένοι που το μεταδίδουν? Οι ανεμβολίαστοι που επίσης μπορεί να το έχουν? Οι ασυμπτωματικοί που επίσης μπορεί να το έχουν? Οι μαθητές που δεν κάνουν τα self test? Άλλοι που έχουν τον ιό και δεν το ξέρουν??? Δηλαδή η μισή ελληνική κοινωνία σε απομόνωση? Αυτό θες???? Κάπου έλεος δηλαδή.....
Όλα αυτά και άλλα τόσα ;D ;D

10
Άσχετο με το θέμα αλλά επειδή αφορά τα σχολεία το βάζω εδώ..
Μας ζητήθηκε από το σχολείο να ενεργοποιήσουμε το link της webex..
Σε σας;

11
Υποθετικά μιλώντας, αν ήξερες ότι κάποιοι φέρουν την φυματίωση, κι εσύ ήσουν εκτεθειμένος, διότι δεν υπήρχε εμβόλιο, τι θα υποστήριζες; Υπεκφεύγεις!
Καθόλου... ζω σε μια περιοχή γεμάτη από μετανάστες.. είμαι εκτεθειμένη στα πάντα και το εννοώ..
Έχουμε μάθει εδώ και χρόνια να προσέχουμε ..
Δεν περιμέναμε τον covid..
Και δε χρειάζεται να σου δώσω λεπτομέρειες..
Μη μιλάς άμα δεν ξέρεις..
Σε βολεύουν οι οριζόντιες γενικεύσεις.. αλλά δε σημαίνει ότι ισχύουν κιόλας..

12
Με την δική σου ερμηνεία. Οι απόψεις αυτές καθαυτές δεν είναι επικίνδυνες. Η προσωπική σου ερμηνεία είναι. Αν αντί αυτού του ιού επανερχόταν η φυματίωση; Η λέπρα; Τι θα υποστήριζες; Σαν αυτές τις λοιμώδεις ασθένειες του παρελθόντος είναι. Έχουμε όμως επιστημονικά προοδεύσει και δεν μας είναι αναγκαίες οι Σπιναλόγγες. Όμως όταν κάποιος λειτουργεί ως κινητή βόμβα; Οφείλει η πολιτεία να προστατεύσει το σύνολο ή όχι;
Όποιος δεν επέλεξε εμβολιασμό δε σημαίνει ότι είναι κινούμενη ωρολογιακή βόμβα..
Με την δική σου ερμηνεία/άποψη είναι..

13
Οι άνθρωποι εκεί έχουν πραγματική δημοκρατική συνείδηση. Δεν είναι Χριστιανοταλιμπάν, Ελληναράδες, Βαλκάνιοι, άνθρωποι του Μεσαίωνα… έχουν προοδεύσει!
Ωραία «λογική»: πας μη Έλλην βάρβαρος= πας μη εμβολιασμένος όλα αυτά που είπες..
Μας ενδιαφέρει να πιστοποιήσεις ότι δεν θα καταλήξεις σε μεθ ή νεκρός. Μπορείς;
Γιατί εσύ μπορείς;;
Ο υφέρπων φασισμός στα μηνύματα κάποιων συνεχίζει να υπάρχει
Δεν εξαιρείσαι από αυτό που κατακρίνεις
Αν κουράστηκες να ελέγχεσαι με ράπιντ που μόνο καλό κάνουν, αν ξοδεύεσαι, να πας να εμβολιαστείς ή να μείνεις στο σπίτι σου σε καραντίνα μέχρι το τέλος της πανδημίας. Κινδυνεύεις! Εμείς οι θαρραλαίοι θα ζήσουμε την κοινωνική μας ζωή, χωρίς να αποτελούμε κίνδυνο για τον εαυτό μας και τους άλλους!
Κίνδυνο για τον εαυτό τους και για τους άλλους αποτελούν όσοι πρεσβεύουν τέτοιες απόψεις

14
Ο μικροβιολόγος πού θα δηλώνει το rapid μας???? Στο edu ή θα το κάνουμε εμείς??
μην αγχώνεσαι, δες τι ωραία που τα εξηγεί η elean εδώ:
Εγώ silkcut  καταλαβαίνω ότι, όταν θα αρχίσει να λειτουργεί η πλατφόρμα, κάθε εκπαιδευτικός θα μπει μία φορά, δηλώνοντας σε ποια κατηγορία ανήκει (εμβολιασμένος, ανεμβολίαστος ή με νόσηση στο παρελθόν) και η πλατφόρμα, η οποία θα παίρνει στοιχεία από τους αντίστοιχους φορείς, θα ενημερώνει αυτόματα τη σχολική μονάδα, εάν ο εκπαιδευτικός μπορεί να εισέλθει σε αυτήν. Και για εμάς που κάνουμε ραπιντ τεστ, δεν θα χρειάζεται να το εκτυπώνουμε κάθε φορά από το gov, αλλά θα υπάρχει αυτόματη ενημέρωση στο σχολείο. Γενικά νομίζω ότι έτσι καταργούνται τα αντίστοιχα έγγραφα που θα πρέπει να φέρουν οι εκπαιδευτικοί μαζί τους.

Σελίδες: 123 ... 302

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1086573
  • Σύνολο θεμάτων: 18228
  • Σε σύνδεση σήμερα: 425
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 8
Επισκέπτες: 314
Σύνολο: 322

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.127 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.