Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - lazaros

Σελίδες: 123 ... 16
2
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2016
« στις: Ιούλιος 05, 2016, 12:36:21 μμ »
το να τα λεμε στα φορουμ ειναι καλο, οκ
δε στελνετε και κανα email ομως στο υπουργειο, σε περιφερειακες διευθυνσεις α βαθμιας και κυριως σε ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ μπας και τη χαμπαριασουν;

4
μπορω να το κανω σαν κατοχος πτυχιου πε70?
δε θελω να τρεχω κυπρο και βουλγαριες
μπορειτε να προτεινετε κατι αλλο αλλιως?εστω και σε πμ

5
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2016
« στις: Ιούνιος 24, 2016, 12:22:17 μμ »
επαναπροσδιορισμος κενων, παμε για αρχες ιουλιου...

6
ΔΟΕ: ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Ενημέρωση από τη ΔΟΕ:

Συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας κ. Κατσαρό είχε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο της κινητοποίησης στο Υπουργείο Παιδείας που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε για μια ακόμη φορά τα επείγοντα ζητήματα αυτής της περιόδου και συγκεκριμένα:

• Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο Υπουργός μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα.

• Του άμεσου μόνιμου διορισμού όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής.

• Να μην υπάρξει καμία απόλυση αναπληρωτή, να μην βρεθεί κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.

• Να μην υπάρξει καμία παρακράτηση μισθού για τους αναπληρωτές.

• Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».

• Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.

• Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

• Τον ακριβή προσδιορισμό του αριθμού των αναπληρωτών που θα προσληφθούν για το σχ. έτος 2016 – 2017 και την πρόσληψή τους σε μία φάση.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν μας ικανοποιούν σε καμία περίπτωση αλλά αντίθετα μεγαλώνουν το χάσμα ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και Υπουργείο, αφού έγινε σαφές από την πλευρά του διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας, ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση στην πολιτική ηγεσία να αποσύρει τις ρυθμίσεις που οδηγούν σε υποβάθμιση του δημόσιου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και οδηγούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, με αρπαγή μάλιστα του τελευταίου μισθού της χρονιάς, στην ανεργία.

Ειδικά για το θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες, την παρακράτηση, δηλαδή, της μισθοδοσίας του Ιουνίου των αναπληρωτών συναδέλφων μας στην οποία καλούνται να προχωρήσουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έπειτα από τις σχετικές οδηγίες που έλαβαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, η απάντηση ότι είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών και ότι το Υπουργείο Παιδείας καταβάλει προσπάθειες να αποτραπεί, δεν έχει να πει απολύτως τίποτα στους εκπαιδευτικούς που κινδυνεύουν να βρεθούν απλήρωτοι και αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας ταυτόχρονα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόνισε ότι μια τέτοια διαδικασία δεν είναι σύννομη (κάτι που ειπώθηκε και στη συζήτηση μεταξύ των νομικών υπηρεσιών Δ.Ο.Ε. και Υπουργείου), τόνισε, επίσης, ότι η μόνη λύση είναι η άμεση νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος και κατέθεσε και πρόταση για τον τρόπο που αυτό μπορεί να γίνει.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκανε για μια ακόμη φορά σαφές ότι δεν αποδέχεται τις αντιεκπαιδευτικές και παράνομες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας.

Η κυνική αναφορά εκ μέρους του Υπουργείου ότι οι αναπληρωτές που θα εργαστούν την επόμενη χρονιά θα είναι «περίπου» 20.000 τη στιγμή που τα κενά, με βάση τα στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου, αναμένεται να είναι περίπου 27.000 επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τους φόβους που έχουμε εκφράσει ότι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα είναι συνυφασμένο με τις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων μας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεχίσει να αναδεικνύει όλα τα παραπάνω ζητήματα και να παλεύει για την απόσυρση όλων των ρυθμίσεων (κάτι που θα αποτελέσει και κεντρικό αίτημα της 85ης Γ.Σ. του Κλάδου) με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στην εργασία όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτό, δίχως επικίνδυνους μεταξύ τους διαχωρισμούς.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεσηκωνόμαστε και ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ Από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

------------------------------------

Ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Δασκάλων

Την Πέμπτη 16/06/2016, κλείνοντας έναν κύκλο επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και με συμβούλους του Υπουργού για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, συναντηθήκαμε και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφο Ιωάννη, ο οποίος είναι συνάδελφος δάσκαλος. Στη μακρά συζήτηση που είχαμε μαζί του αναλύθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την Α/βάθμια και ειδικότερα όσα έχουν σχέση με τους αναπληρωτές. Από τη μεριά του υπήρξε διάθεση για βοήθεια στην προσπάθειά μας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων μας.

-Συνάδελφοι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι ΠΕ70 με ένα ή δύο χρόνια προϋπηρεσίας έχουν μηδαμινές πιθανότητες πρόσληψης κι όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι υπόλοιποι με μεγαλύτερη προϋπηρεσία θα βρεθούν σε απομακρυσμένες περιοχές.
-Η «εξοικονόμηση» δασκάλων ξεκινάει από μια βάση τουλάχιστον 1500-1800 ατόμων και εκτιμούμε πως το εύρος της μπορεί να φτάσει τα 3000 έως και 3800 άτομα.
-Όπως ξέρουμε, δε θα γίνουν φέτος μόνιμοι διορισμοί. Το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει σε διορισμούς από την επόμενη χρονιά, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί ο τρόπος, ενώ ανοιχτό μένει και το νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών.
-Απαιτήσαμε, με βάση τα χιλιάδες οργανικά κενά που έχει ο κλάδος μας, να δοθεί μεγάλο μέρος των διορισμών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και πήραμε τη δέσμευση, ότι στο υπό συζήτηση σύστημα διορισμών και αναπλήρωσης, που θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε λόγο και δεν θα απαξιωθεί η προϋπηρεσία μας.
-Το θέμα των προσφυγικών δομών, που πρώτος ο Σύλλογός μας το έθεσε σε διεκδικητικό πλαίσιο, βρίσκεται υπό συζήτηση. Απαιτήσαμε οι προσλήψεις να γίνονται μέσα από τους πίνακες αναπληρωτών (κι όχι μέσω ΟΑΕΔ) και παράλληλα να υπάρχει σχετική επιλογή (με κουτάκι) στις αιτήσεις που θα γίνουν. Θεωρούμε ότι είναι εφικτό με τον τρόπο αυτό να δουλέψουν όσοι συνάδελφοι δούλεψαν και φέτος.
-Απαιτήσαμε και εξασφαλίσαμε συνάντηση με τον κ. Υπουργό, η οποία θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

Συνάδελφοι, όποιος νομίζει ότι οι λίγοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας για το εργασιακό αύριο χιλιάδων συναδέλφων πλανάται πλάνην οικτράν.
Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη μας ανακοίνωση ότι είμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και παρατάξεις κι έχουμε τους στόχους και το διεκδικητικό πλαίσιο.
Ξεκαθαρίσαμε όμως και πως θέλουμε να είστε ΜΑΖΙ ΜΑΣ! Τα βάρη κουράζουν λιγότερο όταν μοιράζονται κι αγώνας είναι αποτελεσματικότερος όταν είναι μαζικός. Η συνεννόηση δεν είναι και τόσο δύσκολη. Μερικές φορές κι ένα απλό μήνυμα αρκεί.

Το Δ. Σ.

http://www.e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/21130-2016-06-19-17-13-13

8
100 με 150 πλεοναζοντες πε70 σε αρκετους νομους εμαθα της επαρχιας...αυτα ειναι
ας συνεχισουμε να κοιμομαστε

9
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2016
« στις: Ιούνιος 13, 2016, 04:47:24 μμ »
φουλ υπερραρυθμια ακουω δεξια αριστερα απο φιλους σε διαφορους νομους
θα αντιδρασουμε τωρα, ή μετα τις μεταθεσεις/αποσπασεις?
γραψτε σε κανεναν τοιχο...δεν ειναι κακο

https://www.facebook.com/nikosfilis.gr/


10
στο δημοτικο που εχω οργανικη δε με βολευουν τα μορια
ΕΑΝ βγαλει υπερραρθμο θα θελα να μαι εγω και να παω σε αλλο σχολειο με περισσοτερα μορια
ξεχρεωνω ομως ετσι οργανικη ναι ε;

11
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2016
« στις: Ιούνιος 12, 2016, 09:21:47 πμ »
Πλεονασματα δασκαλων σε πολλες περιοχες της χωρας βγαζουν οι μετρησεις με βαση το νεο ωρολογιο προγραμμα των σχολειων. Το υπουργειο ετοιμαζεται λοιπον για μεταθεσεις σε πλασματικα οργανικα κενα, δηλαδη προσαρμοσμενα στα λειτουργικα. Αρα ουτε μεταθεσεις αναμενονται ουτε και αποσπασεις σε πολλες περιοχες της χωρας.

https://www.facebook.com/nektarios.petrakis/posts/1162964950390406

ας γινουν με το παλιο


12
Μεταθέσεις / Απ: Μεταθέσεις 2016
« στις: Ιούνιος 11, 2016, 09:48:21 πμ »
γενικα κανεις δεν ξερει με σιγουρια

13
ΑΚΡΙΒΩΣ


Πανυπαλληλικό -πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνεται την Κυριακή 22 Μαίου ώρα 17.30 στο Σύνταγμα από την ΑΔΕΔΥ και συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης -7500 σελίδες- που φορτώνει κι άλλα μέτρα ύψους 2 δις στις πλάτες των εργαζομένων , ενώ ταυτόχρονα εισάγει τον αυτόματο "κόφτη" μισθών και συντάξεων,ιδιωτικοποιεί όλες τις εταιρείες κοινής ωφέλειας κλπ.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες( Μετρό-τραμ-ηλεκτρικός) δεν θα υπάρχουν ΜΜΜ το Σάββατο και την Κυριακή στην Αθήνα

14
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο Α' Σύλλογος ΠΕ Αθηνών στον "νέο τύπο ολοήμερου σχολείου" που θεσμοθέτησε ο κ.Φίλης θα χρειασθούν 6500 λιγότεροι εκπκοί !!!


Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύουν αιρετοί των ΠΥΣΠΕ, από διάφορες περιοχέςτης χώρας, οι υπεραριθμίες που προκύπτουν στα σχολεία ,με βάση τις ρυθμίσεις Φίλη, είναι απίστευτες.Ειδικά σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας ( Θεσσαλία -Μακεδονία-Θράκη) η κατάσταση είναι τραγική .Οι συνέπειες αυτών των ρυθμίσεων στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπκών(μεταθέσεις-αποσπάσεις) θα είναι καταλυτική ,αφού σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας όχι μόνο δεν θα υπάρχουν κενά ,αλλά σημαντικές υπεραριθμίες.Αυτό σημαίνει ότι σε πολλές περιοχές όχι μόνο δεν θα γίνουν μεταθέσεις και αποσπάσεις ,αλλά θα τεθεί και θέμα μετακινήσεων των ήδη υπηρετούντων εκπκών σ' αυτές.
Ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει στις αρχές Ιουνίου ,όταν αποσταλούν από τις Δνσεις εκπαίδευσης τα οργανικά κενά. Τα πρώτα μηνύματα ,πάντως ,δεν είναι καθόλου καλά.

να αποσυρθει το νομοσχεδιο ΧΤΕΣ

Σελίδες: 123 ... 16

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30376
  • Τελευταία: paraskevi82
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1063750
  • Σύνολο θεμάτων: 18028
  • Σε σύνδεση σήμερα: 561
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 35
Επισκέπτες: 462
Σύνολο: 497

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.112 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.