Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Dr.W

Σελίδες: 123 ... 43
1
Αποσπάσεις / Αποσπάσεις 2022
« στις: Μάρτιος 23, 2022, 02:11:16 πμ »
Μια ερώτηση: όταν βγαίνουν οι αποσπάσεις και γράφει απόσπαση από ΚΥΣΔΕ τι σημαίνει αυτό?

2
Ίδιες είναι. Αν δεν γνωρίζει κάποιος ας μη γράφει καλύτερα. Τον κωδικό ειδικότητας τον βλέπεις στον Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.
Εσύ που ξέρεις, μέσα στον εφκα που το βλέπεις αυτό? Επίσης εγώ βλέπω ότι εκεί μέσα γίνεται πανηγύρι. Οι μισές προϋπηρεσίες είναι περασμένες λάθος...

3
Δεν μπερδεύομαι απλά στη προσπαθεια μου να δω και εγώ αυτό που αναζητάς κοίταγα και στον ΗΔΙΚΑ δηλ παντου. Στο μητρώο ΙΚΑ εκεί πρεπει να παμε.
Εγώ στο ΙΚΑ που πήγα δεν ξέρανε να μου πούνε που ανήκω συνταξιοδοτικά. Και εκείνοι βλέπουνε μόνο την (υγειονομική) ασφάλιση και σου λένε ότι ανήκεις στο Δημόσιο...

4
Να πούμε ότι ο τίτλος του νήματος είναι λάθος αλλά τέλος πάντων.
Πάμε παρακάτω: το "ΙΚΑ ή ΔΗΜΟΣΙΟ" ως προς τη σύνταξη έχει να κάνει μόνο ως προς την αποτύπωση στον κωδικό ειδικότητας στη δήλωση των ενσήμων προς τον ΕΦΚΑ (κάθε μήνα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κάνουν δήλωση ενσήμων για τους μόνιμους όπως κάνουν και για τους αναπληρωτές). Από τον κωδικό ειδικότητας διαπιστώνει κανείς αν είναι παλιός/νέος ασφαλισμένος και με/χωρίς προϋπηρεσία πριν το 2011 ή το 2017 (εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα και μεταξύ των υπαλλήλων στον ΕΦΚΑ ως προς τους κωδικούς και το τι σημαίνουν αλλά τέλος πάντων).

Οι κρατήσεις είναι ακριβώς ίδιες. Δεν αλλάζουν τα ποσά.

Αυτό που αλλάζει (με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα) είναι μόνο το εξής: Αυτός που έχει "πρώην ΙΚΑ" υποβάλει την αίτηση καταβολής σύνταξης ΜΟΝΟΣ του ηλεκτρονικά.
Αυτός που έχει "πρώην Δημόσιο" υποβάλει αίτηση καταβολής σύνταξης μέσω της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που ανήκει.

Όποιος γνωρίζει με βεβαιότητα κάτι άλλο, ας μας ενημερώσει.
Που τους βλέπουμε αυτούς τους κωδικούς?
Όχι, οι κρατήσεις δεν είναι ίδιες και διαφέρουν τα ταμεία από ασφαλισμένο σε Δημόσιο με ασφαλισμένο σε ΙΚΑ (συνταξιοδοτικά πάντα μιλάω)

5
. Από το Νοέμβριο ασχολούμαι με αυτό το θέμα. Αρχικά η υπηρεσία μας έβαλε το Σεπτέμβριο να κάνουμε μια υπεύθυνη δήλωση όλους εμάς που είχαμε με οποιαδήποτε σχέση εργαστεί στο δημόσιο πριν του 2011 να επιλέξουμε μεταξυ πρωην δημοσίου και ΙΚΑ. Όσοι γραφετε για τον ΕΦΚΑ αναφέρεστε σε άλλο θέμα το υγειονομικό... Δεν μιλάμε γι αυτό.... Το γνωριζουμε ότι πλεον όλα είναι ΕΦΚΑ. Από την υπηρεσία μου μετέφεραν ότι θα γίνει αυτόματα. Απλά θα παρει χρόνο. Σε επικοινωνία με ΙΚΑ(ΕΦΚΑ) μου είπαν ότι αυτό δεν γίνεται αυτόματα και ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία διαγραφής από ΙΚΑ και υπαγωγής σε πρωην δημόσιο. Μεταφέροντας τις πληροφοριες στη διευθυνση μόνο που δε μου επιτέθηκαν μιας και ειρωνικά μου είπαν ότι κάνω λάθος ενώ όταν τους μίλησα για τον ΕΦΚΑ και ότι μίλησα με το διευθυντή αμφισβήτησαν λες και ειμαι παιδακι και λέω ψέματα  το πως και μίλησε ο διευθυντής μαζί μου! Τελικά μου απέστειλαν ένα δικαιολογητικο που μου είχε ζητηθεί από τον ΕΦΚΑ αλλά επειδή εκνευριστηκα που κάθε φορά παω πρωτη να κάνω κάτι και αφου με διαβεβαιώσαν ότι θα γίνει αυτόματα δεν προχωρησα και περιμενα 2 μήνες να δω μήπως και παλι είμαι υπερβολική. Έχουμε φτάσει Φεβρουάριο στον ΗΔΙΚΑ εξακολουθώ να φαίνεται ότι υπαγομαι στο ΙΚΑ και επικοινώνησα ξανά με ΙΚΑ. Μου είπαν να επισκεφτώ υποκατάστημα στο ΜΗΤΡΩΟ για να μου πουν με βεβαιότητα τι έχει γίνει. Συνάδελφος που επίσης ρώτησε προσφατα στη διδε τι έχει γίνει η απάντηση ήταν δεν γνωρίζουμε αν πατε στο ΙΚΑ και μάθετε κάτι πειτε και σε εμάς!!!! Γνωστός μου νεοδιοριστος με γνωστό στον ΕΦΚΑ κατέθεσε κάποια δικαιολογητικά και από το Σεπτέμβριο φαίνεται να ανήκει στο πρωην Δημοσιο.
Συναδέλφισσα και πάλι νομίζω ότι μπερδεύεσαι γιατί στον ΗΔΙΚΑ το μόνο που βλέπεις είναι αν έχεις ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ασφάλιση Δημοσίου.
Δεν καταλαβαίνεις δηλαδή από κάπου αν ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ έχεις υπαχθεί σε Δημόσιο ή ΙΚΑ...

6
Πλέον δεν υπάρχει ΙΚΑ καθώς και κανένα άλλο ταμείο κύριας ασφάλισης, όλοι ασφαλιζόμαστε στον Ενιαίο Φορέα Κοινονικής Ασφάλισης  (ΕΦΚΑ) και μόνο.
Ναι, αλλά μόνο ως προς την υγειονομική περίθαλψη. Συνταξιοδοτικά εξακολουθεί να υπάρχει δημόσιο - ικα...

7
Η υγειονομική ασφάλιση είναι για όλους η ίδια (ΕΦΚΑ), αλλά πως μπορεί να καταλάβει κάποιος αν ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ έχει ενταχθεί στο Δημόσιο ή στο ΙΚΑ? Από που φαίνεται αυτό? Όπου και αν έχω ρωτήσει δεν μπορούν να με βοηθήσουν να διαπιστώσω αν μισθολογικά για την σύνταξη έχω ενταχθεί δημόσιο ή ΙΚΑ......

8
Μα καλά, δεν το κανόνισε ο ΠΑΣΑΔ?

9
Koιτάξτε, δεν θα μπω σε αντιπαράθεση για τα δικαστήρια και τι κάνει η φίλη σας κ αν την "κοπαναει"-εγώ ξέρω 3 ανθρώπους που έφυγαν απο κει κ ορκίζονται αυριο-μεθαυριο, αν εσεις ξερετε μονιμους εκπαιδευτικούς που πήγαν στα δικαστήρια στις πρόσφατες προκ του ΑΣΕΠ πείτε μας.
Ό,τι βλέπω - λέω.
Κάποιοι την περνάνε "καφενείο" στα δικαστήρια.

10
Ε, όχι και ζόρι η δουλειά στα δικαστήρια...
Μην τρελαθούμε!
Μία γνωστή κοπέλα από την γειτονιά μας διορίστηκε με αυτήν την προκήρυξη (επαρχία) και την βλέπω τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα στο σπίτι να πηγαινοέρχεται (ψώνια, παιδιά, κτλ)


11
Δεν ξαναγυρνάμε σε τόσο πέτρινα χρόνια μνημονίων.
Από εδώ και πέρα οι διορισμοί θα έχουν έναν ρυθμό.
Επίσης η προϋπηρεσία δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να μετράει...

12
Αυτό που σου γεμίζει την καρδιά: εκπαίδευση

13
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2021
« στις: Αύγουστος 07, 2021, 03:12:17 μμ »
Το υπουργείο με περσινή εγκύκλιό του σχετικά με τις τοποθετήσεις στην ειδική αγωγή θεωρεί ότι οι νεοδιόριστοι προηγούνται των αποσπασμένων.
https://diavgeia.gov.gr/doc/9%CE%A1%CE%A6%CE%A546%CE%9C%CE%A4%CE%9B%CE%97-%CE%9E%CE%919
Η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι αυτό δεν ισχύει
https://www.olme.gr/2020/08/27/27-08-2020-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84/
Ζητήστε από την ΟΛΜΕ να σας πει που το στηρίζει και να σας στείλει την αντίστοιχη νομοθεσία.
Η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο της...

14
Νεοδιόριστοι / Απ: Τοποθετήσεις νεοδιόριστων
« στις: Αύγουστος 07, 2021, 10:52:27 πμ »
Καλημερα,υπαρχει νομος για το ότι προηγούνται οι νεοδιοριστοι εναντι των αποσπασμενων;.Μπορεί καποιος να με κατευθύνει να τον βρω;..Ευχαριστώ..
Και εδώ ψάξε...

Σελίδες: 123 ... 43

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1162070
  • Σύνολο θεμάτων: 19239
  • Σε σύνδεση σήμερα: 573
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 17
Επισκέπτες: 541
Σύνολο: 558

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.087 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.