Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Lucinda

Σελίδες: 123 ... 85
1
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Ιστορία Β' Λυκείου
« στις: Οκτώβριος 03, 2020, 02:50:33 μμ »
Επαναφέρω αυτό το θέμα για να θέσω ένα ερώτημα. Σε μία διδακτική ώρα, πόσες σελίδες είναι το λογικό να παραδίδονται από τον καθηγητή; Επίσης, σύμφωνα με τις οδηγίες, ορισμένες ενότητες διδάσκονται συνοπτικά και ορισμένες άλλες αναλυτικά. Αυτές που διδάσκονται συνοπτικά παραδίδονται κανονικά ως μάθημα και απλώς δεν περιλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη στο τέλος ή τις προσπερνάει ο καθηγητής (λέγοντας ίσως απλώς ορισμένα γενικά για να υπάρχει μία νοηματική συνέχεια);

2
Ευχαριστώ για την απάντηση.

3
Μία ερώτηση. Αν κάποιον τον προσπέρασε το σύστημα γιατί δεν είχε δηλώσει κάποιες περιοχές αλλά μόνον συγκεκριμένες και εάν δεν έχει δοθεί θέση στην Α΄ φάση στις περιοχές που έχει ζητήσει, τι πιθανότητες υπάρχουν να δημιουργηθεί θέση σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές στη Β΄ φάση;

4
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!

5
Δηλαδή, αφενός, το σύστημα δεν θα σε προσπεράσει σε επόμενη φάση για αναπλήρωση και, αφετέρου, μπορείς να παραιτηθείς από ωρομίσθιος σε μία περιοχή για να πας αναπληρωτής σε μία άλλη;

6
Ήθελα να ρωτήσω το εξής, αν μπορεί κάποιος να απαντήσει: αν δηλώσουμε και ως αναπληρωτές (πλήρους και μειωμένου) και ως ωρομίσθιοι, υπάρχει περίπτωση να μας καλέσουν ως ωρομισθίους και να χάσουμε την αναπλήρωση η οποία μπορεί να ερχόταν σε μεταγενέστερη φάση; Για να γίνω πιο σαφής, υπάρχει περίπτωση, ας πούμε, να μας καλέσουν σε μία περιοχή χ ωρομισθίους τον Οκτώβριο και να χάσουμε την ευκαιρία να πάμε αναπληρωτές σε μία άλλη περιοχή ψ τον Δεκέμβριο;

7
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« στις: Ιούνιος 24, 2018, 03:26:23 μμ »
Όταν εγγραφείς σε ένα μεταπτυχιακό υπογράφεις ότι δεν είσαι εγγεγραμμένος σε άλλο μεταπτυχιακό άλλου τμήματος ή πανεπιστημίου. Αυτό θεωρείται υπεύθυνη δήλωση με την νομική σημασία.

8
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« στις: Ιούνιος 18, 2018, 10:28:50 πμ »
Για όποιον ενδιαφέρεται, το ΕΑΠ έχει βγάλει προκήρυξη για 7 προπτυχιακά και 29 μεταπτυχιακά προγράμματα. Δείτε στην κεντρική σελίδα του πανεπιστημίου (www.eap.gr). Η προθεσμία λήγει στις 9 Ιουλίου στις 15:00.

9
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Διδακτορικό (varia)
« στις: Απρίλιος 27, 2018, 03:49:37 μμ »
Προσωπικά δεν το έχω ακούσει ποτέ και δεν έχω δει καμία διατριβή, τουλάχιστον στην εγχώρια βάση διδακτορικών διατριβών (ΕΚΤ), η οποία να φέρει δύο ονόματα. Έχω ακούσει βέβαια να υπάρχει ερευνητική ομάδα με υποψηφίους διδάκτορες οι οποίοι μελετούν ένα θέμα ευρύτερο των διατριβών τους και από το οποίο να τροφοδοτηθούν δύο διατριβές, αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό από να εκπονείται το ίδιο ακριβώς θέμα από δύο διδάκτορες σε συνεργασία.

10
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Διδακτορικό (varia)
« στις: Μάρτιος 31, 2018, 04:41:43 πμ »
Αν μιλάμε για επιστημονικό συνέδριο, το σωστό είναι όχι "παρουσίαση" αλλά "ανακοίνωση" σε συνέδριο. Η έννοια της "ανακοίνωσης" υποδηλώνει την παρουσίαση για πρώτη φορά (εξ ού και ανακοινώνονται) νέων δεδομένων επί ενός ζητήματος στην επιστημονική κοινότητα. Το εκάστοτε ζήτημα βεβαίως δεν κλείνει με μία ανακοίνωση, διότι νέα δεδομένα μπορεί να έρθουν στο φως μετά από λίγο (ή και πολύ) καιρό. Η κάθε ανακοίνωση δηλαδή προϋποθέτει μία πρωτοτυπία σε σχέση με ό,τι έχει ειπωθεί όχι μόνον από εσένα αλλά γενικώς από την επιστημονική κοινότητα του συγκεκριμένου θεωρητικού πεδίου.
Συνεπώς, δεν είναι επιστημονικό να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα-συμπεράσματα μίας έρευνας-μελέτης δύο φορές σε δύο διαφορετικά συνέδρια, μπορούν όμως να παρουσιαστούν νέα δεδομένα και νέα αποτελέσματα-συμπεράσματα επί ενός ζητήματος του οποίου μία ανάγνωση έχει ήδη ανακοινωθεί.

11
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Διδακτορικό (varia)
« στις: Μάρτιος 29, 2018, 12:51:50 μμ »
Η απόφαση αυτή έχει πολλές αναγνώσεις και στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει όσα είπα παραπάνω. Πάντως φιλόλογος με διδακτορικό στην γλωσσολογία δεν έχει πάρει συνάφεια, ακριβώς λόγω του ότι η γλωσσολογία δεν θεωρείται ότι σχετίζεται με το επάγγελμα του καθηγητή δευτεροβάθμιας (να το πω έτσι απλά). Καλή τύχη σε όσους κυνηγήσουν το θέμα.

12
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Διδακτορικό (varia)
« στις: Μάρτιος 29, 2018, 11:46:49 πμ »
Το ζήτημα της συνάφειας είναι λίγο πιο σύνθετο από όσο αρχικά φαίνεται. Καταρχάς, για ποία περίπτωση θέλεις συνάφεια; Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είναι δύο ειδών η συνάφεια: 1. συνάφεια με μία συγκεκριμένη θέση εργασίας ή επαγγελματικό τομέα και 2. συνάφεια με το πρώτο πτυχίο. Π.χ., ας πούμε ότι είσαι καθηγητής δευτεροβάθμιας φιλόλογος. Σε αυτή την περίπτωση, τι θέλεις; Συνάφεια με τον εργασιακό κλάδο των καθηγητών δευτεροβάθμιας ή συνάφεια με τους φιλολόγους, υπό την έννοια του επιστημονικού κλάδου, γενικώς; Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει το διδακτορικό σου α) να είναι από Τμήμα που επαγγελματικά εντάσσεται στο ΠΕ02, η διατριβή σου να σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τα όσα διδάσκονται από τους ΠΕ02 και να αποφανθεί το ΠΥΣΔΕ (στους οποίους καταθέτεις είτε το σύνολο της διατριβής είτε μόνο τίτλο και περιεχόμενα, αναλόγως τι θα ζητήσουν) ότι όντως υπάρχει συνάφεια.
Αν το Τμήμα στο οποίο εκπόνησες, δεν εντάσσεται στους ΠΕ02 είναι αρκετά δύσκολο να πάρεις συνάφεια με το πρώτο πτυχίο. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που θέλεις σύνδεση πρώτου πτυχίου (ας πούμε για παράδειγμα φιλολογίας)  με το διδακτορικό (ας πούμε ότι και αυτό είναι στον τομέα ευρύτερα της φιλολογίας) δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Π.χ. έστω ότι φιλόλογος κάνει διδακτορικό στην γλωσσολογία , το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα του δώσουν συνάφεια στον χώρο της εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, φιλόλογος που κάνει διδακτορικό στην νεοελληνική λογοτεχνία, μάλλον θα πάρει συνάφεια. Σκέψου τώρα τι μπέρδεμα είναι όταν γίνεται διδακτορικό σε σχολή που δεν εντάσσεται στον ίδιο επαγγελματικό-εκπαιδευτικό κλάδο με το πρώτο πτυχίο. Ξέρω περίπτωση φιλολόγου που έκανε διδακτορικό σε θεολογικό τμήμα (μετάφραση, μελέτη και ερμηνεία από φιλολογικής απόψεως κάποιων κειμένων της βυζαντινής περιόδου και παρακολούθηση της εξέλιξης της αττικής σε ελληνιστική κοινή, δηλαδή φιλολογικό θέμα), ο οποίος δεν πήρε συνάφεια με το πρώτο πτυχίο του ακριβώς γι' αυτό (λόγω του ότι η Θεολογία δεν εντάσσεται στους ΠΕ02).
Αν θέλεις πάλι συνάφεια με μία συγκεκριμένη θέση, αυτό κρίνεται κατά την εκάστοτε περίπτωση. Δηλαδή, εσύ μπορεί να έχεις διδακτορικό στην ιστορία και να θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα μόρια που σου δίνει ένα διδακτορικό για μία θέση διοικητικού σε μία δημόσια υπηρεσία. Σε αυτή την περίπτωση, δεν παίρνεις συνάφεια. Αν πάλι θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις για μία θέση σε ένα μουσείο ας πούμε, μάλλον θα την πάρεις, αν με κάποιο τρόπο φαίνεται ότι το διδακτορικό σου περιλαμβάνει την εποχή της τέχνης που το συγκεκριμένο μουσείο εκθέτει. Αν το μουσείο είναι αρχαίας ελληνικής τέχνης και εσύ έχεις διδακτορικό στην ευρωπαϊκή τέχνη, μάλλον δεν παίρνεις.
Γενικώς, είναι αρκετά σύνθετο το ζήτημα και εξαρτάται από ποικίλες παραμέτρους. Σου αναφέρω μόνο ορισμένες περιπτώσεις.

13
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Διδακτορικό (varia)
« στις: Μάρτιος 29, 2018, 09:02:36 πμ »
Μπράβο, ωραία εξέλιξη. Μην ανησυχείς, βολεύεται το θέμα με την σωστή επιλογή τριμελούς. Ο επόπτης δηλαδή είναι τυπικά ένας. Από εκεί και έπειτα συνεπιβλέπουν και τα άλλα δύο μέλη της τριμελούς επιτροπής, τα οποία μπορεί να είναι από διαφορετικά τμήματα, από διαφορετικά πανεπιστήμια και με τελείως διαφορετικά ερευνητικά ενδιαφέροντα. Αυτό σε καλύπτει.

14
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Διδακτορικό (varia)
« στις: Μάρτιος 14, 2018, 10:47:13 πμ »
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, ωστόσο, θα ήταν ορθότερο αν τον είχες ενημερώσει για την κίνησή σου. Η ειλικρίνεια πάντοτε κερδίζει. Έστω ανεπίσημα, φαίνεται ορθότερο το να είχες λάβει την άδειά του να προβείς σε μία δεύτερη κατάθεση του ίδιου θέματος.

Σελίδες: 123 ... 85

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30263
  • Τελευταία: lamoun
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1052932
  • Σύνολο θεμάτων: 17939
  • Σε σύνδεση σήμερα: 556
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 24
Επισκέπτες: 472
Σύνολο: 496

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.097 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.