Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Lucinda

Σελίδες: 123 ... 87
1
Άδειες / Απ: Άδεια εγκυμοσύνης
« στις: Απρίλιος 04, 2022, 07:24:43 πμ »
Στις περιπτώσεις αυτών των αδειών (εγκυμοσύνης, λοχείας, ανατροφής) δίνονται κανονικά τα μόρια της περιοχής διορισμού;

2
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Συνάφεια διδακτορικού
« στις: Ιανουάριος 27, 2022, 09:08:08 πμ »
Εύλογη η απορία σου. Από όσο έχω καταλάβει όμως η συνάφεια δίνεται σε σχέση με τα πρώτης ανάθεσης μαθήματα του κάθε κλάδου και την κύρια μεθοδολογία με την οποία αυτά διδάσκονται. Η διαθεματικότητα όντως προτείνεται και αποτελεί τάση, αλλά εφαρμόζεται κατά περίπτωση και όχι ως κύρια μέθοδος προσέγγισης.

3
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Συνάφεια διδακτορικού
« στις: Ιανουάριος 26, 2022, 02:35:43 μμ »
Θα πω και πάλι το ίδιο, να το κάνεις. Φαίνεται ενδιαφέρον θέμα και, από την εμπειρία μου, θεωρώ ότι θα πάρει συνάφεια άνετα.

4
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Συνάφεια διδακτορικού
« στις: Ιανουάριος 26, 2022, 10:29:08 πμ »
Να το κάνεις! Ενδιαφέρον θέμα και με εμφανέστατη συνάφεια με τον κλάδο ΠΕ02.

Η απάντησή μου έχει ως βάση ότι ο/η συνάδελφος θα διεκδικήσει θέση στην εκπαίδευση ως ΠΕ02, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα.

5
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Συνάφεια διδακτορικού
« στις: Ιανουάριος 26, 2022, 10:05:41 πμ »
Εξαρτάται από το θέμα της διατριβής. Η συνάφεια του διδακτορικού εξετάζεται και δίνεται κατά περίπτωση. Αν το θέμα σου, τόσο ως τίτλος όσο και ως περιεχόμενα, έχει συνάφεια με τα μαθήματα πρώτης ανάθεσης του κλάδου ΠΕ02, θα σου δοθεί. Γι' αυτό και όταν πρόκειται να ζητήσει κάποιος συνάφεια καταθέτει τίτλο διατριβής, περιεχόμενα και περίληψη. Ειδικά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο διδακτορικός τίτλος δεν προέρχεται από Τμήματα με επαγγελματικά δικαιώματα ΠΕ02 είναι απαραίτητο να εξετασθεί κατά τον τρόπο αυτό.

6
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Εκκλησιαστικά σχολεία
« στις: Αύγουστος 13, 2021, 06:42:32 μμ »
Τα Εκκλησιαστικά θεωρούνται θεματοφύλακες ενός συγκεκριμένου ήθους. Πρόκειται για σχολεία τα οποία φιλοξενούν αποκλειστικά χριστιανούς ορθοδόξους ως προς το θρήσκευμα μαθητές, οι οποίοι, μεταξύ των άλλων (γενικής κατεύθυνσης) μαθημάτων, διδάσκονται επιπλέον και ορισμένα θρησκευτικού χαρακτήρα, τα οποία ανάλογα με την τάξη μεταβάλλονται (μεταξύ αυτών: δογματική, εικονογραφία, βυζαντινή μουσική, λειτουργική και τελετουργική, χριστιανική ηθική και ποιμαντική θεολογία κλπ). Εκτός του ωρολογίου προγράμματος, γενικώς πρεσβεύεται ένα θεολογικό-χριστιανικό ήθος το οποίο αντανακλάται σε όλη την ζωή της σχολικής κοινότητας: πρωινή προσευχή πιο εμπλουτισμένη σε σχέση με τα γενικά σχολεία, συχνοί εκκλησιασμοί, εικόνες αγίων στις τάξεις και στους διαδρόμους, ανάλογες συζητήσεις. Κάποια παιδιά θέλουν να περάσουν στις εκκλησιαστικές ακαδημίες ή να χειροτονηθούν ή ακόμη και να λάβουν την μοναχική κουρά, χωρίς βεβαίως αυτές οι επιλογές να είναι απόλυτες, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών ακολουθούν μία από τις γνωστές κατευθύνσεις (θεωρητική, θετική κλπ). Σχολάρχης του εκάστοτε σχολείου θεωρείται ότι είναι ο Δεσπότης στην περιοχή του οποίου υπάγεται γεωγραφικά το σχολείο, ο οποίος και επισκέπτεται συχνά το σχολείο και ενδεχομένως διδάσκει κάποια θεολογικά μαθήματα.
Το βιογραφικό λοιπόν ζητείται γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, προκειμένου δηλαδή να διαπιστωθεί αν ο καθηγητής που θα έρθει να διδάξει, μπορεί να εναρμονιστεί με αυτό το κλίμα. Επειδή πολλές φορές δεν προκύπτει όμως το χριστιανικό αυτό ήθος από το βιογραφικό, ζητείται επιπλέον και επιστολή από προσωπικότητα της Ορθοδοξίας. Φανταστείτε σε ένα τέτοιο σχολείο, να έρθει να διδάξει κάποιος ο οποίος πρεσβεύει διαφορετικές θεολογικές-θρησκευτικές απόψεις ή κάποιος χωρίς θρήσκευμα.
Η άποψή μου είναι ότι αν κάποιος δεν έχει την ίδια κατεύθυνση, να μην πάει. Και ο ίδιος δεν θα περάσει καλά αλλά και θα δημιουργηθεί αναταραχή στο χώρο του σχολείου. Άλλωστε δεν είναι υποχρεωτικό, όποιος θέλει το δηλώνει. Ανάλογα για παράδειγμα γίνονται οι επιλογές και στην Ειδική Αγωγή: όποιος θέλει πάει, αλλά αυτός που πάει θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις.
Εν κατακλείδι: για τις προσλήψεις στα εκκλησιαστικά ακολουθείται η σειρά στον πίνακα με την προϋπόθεση όμως ότι ο προσλαμβανόμενος έχει τις εγγυήσεις ότι ταιριάζει στο κλίμα του σχολείου.

7
Με κάθε επιφύλαξη, ο πίνακας των φιλολόγων έφτασε μέχρι το 1600 και κάτι των εκκαθαρισμένων.

8
Καλημέρα σε όλη την ομάδα. Το λες και D-Day το σημερινό.

9
Σε ποια περίπτωση κάποιος δεν μονιμοποιείται μετά τα δύο πρώτα χρόνια;

10
Είναι πολλά τα χρόνια, αλλά η μονιμότητα στην εκπαιδευση δεν υπόσχεται και διορισμό σπίτι σου. Πάλι μόρια κυνηγάς...

Αυτό... τα είπες όλα.

11
Αν πάρουμε οργανική όμως 3 ώρες μακριά από το σπίτι μας και μάλιστα χωρίς μόρια, θα μας "τρώνε" πάντα αυτοί που μαζεύουν μόρια διαβίωσης από τα δυσπρόσιτα. Πχ εγώ θέλω τη Β Θεσσαλονίκης αλλά διορίζομαι στην Ξάνθη που παίρνει 2 μόρια. Πόσα χρόνια θα μείνω μακριά από τον τόπο μου; Μπορεί και 10 και παραπάνω. Αυτό είναι βέβαια αποτρεπτικό. Δε σκέφτομαι σωστά;

Είναι πολύ σωστή η σκέψη σου. Και εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι. Ειδάλλως παίζει να κολλήσεις στον νομό διορισμού για πολλά χρόνια. Νομίζω η λύση των δυσπρόσιτων θα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά.

12
Να ρωτήσω κάτι για να είμαι σίγουρη. Τα μόρια διπλασιάζονται μετά την διετία μόνον αν είναι δυσπρόσιτη η περιοχή (ήτοι: 10 και άνω μόρια). Σωστά;

13
Κατάλαβα... μεγάλο κεφάλαιο άνοιξα.

14
Να ρωτήσω κάτι... και συγχωρήστε με αλλά δεν έχω ιδέα. Για μεταθέσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ παίζουν ρόλο τα μόρια. Αν μιλάμε όμως για αποσπάσεις, εκεί τι γίνεται; Είναι το ίδιο; Και με τόσα είδη αποσπάσεων, σε γραφεία, σε σδε, σε πρότυπα, σε εκκλησιαστικά σε...σε...σε... εκεί τι γίνεται; Με τα μόρια είναι;

Σελίδες: 123 ... 87

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31150
  • Τελευταία: Sarmadaki
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1109507
  • Σύνολο θεμάτων: 18513
  • Σε σύνδεση σήμερα: 408
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 31
Επισκέπτες: 283
Σύνολο: 314

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.074 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.