Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - bobpit

Σελίδες: 1
1
Ευχαριστώ για την υποδοχή.

Χρειάστηκε λίγο ψάξιμο αλλά το βρήκα.

Αυτο που λεει ο συναδελφος το εχω ξαναδιαβασει (αλλά δε θυμαμαι πού), και ισχυει οτι ο εκπαιδευτικος δεν μπορει να παει πριν τις 10:00 αν τελειωνει στις 16:00, γιατι ο νομος οριζει ρητα οτι ο εκπαιδευτικος ειναι υποχρεωμενος να παραμενει στο σχολειο μεχρι 6 ωρες τη μερα και 30 ωρες τη βδομαδα για τη διεκπεραιωση των καθηκοντων του (ανεξαρτητως των ωρων διδασκαλιας που εχει):
http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/28-orario-didaskalias.htm

ΝΟΜΟΣ 1566/30-9-1985
Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις
http://www.daskalos.edu.gr/d/nomouesia/n1566-85.html

2
http://www.didefth.gr/
ΘΕΜΑ: Επιλογή και Ορισμός Υπευθύνου Σχολικού Εργαστηρίου Πληροφορικής
O Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ απαλλάσσεται από κάθε εξωδιδακτική εργασία, εκτός των εφημεριών.
Είναι αυτονόητο ότι υποστηρίζει συμβουλευτικά τη λειτουργία του σχολείου σε θέματα που αφορούν στις Τεχνολογίες Πληροφοριών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνει και τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών.
Ναι, εγώ το τηρώ, τα τελευταία 3 χρόνια.  Τότε βγήκε και η διαταγή.  Πριν ήμουνα σε άλλο σχολείο.  Έκανα ττα ΠΑΝΤΑ, αλλά είχα και 8 ώρες Γραμ. Υποστήριξη.


* Αν στο σχολείο που είμαστε δεν συμπληρώνουμε ωράριο ισχύει το παραπάνω?
Όσες ώρες υπολείποντε, μπορούνε να σου αναθέσουνε Γραμ. Υποστήριξη.  Άρα λοιπόν, για τις συγκεκριμένες 2-4 ώρες, οι οποίες θα αναγράφοντε και στο ωρολόγιο πρόγραμμα, θα κάνεις τις δουλειές που θα σου αναθέτουνε.  no problem.


* Υπάρχουν κάποιες κυρώσεις ή κάποιο πρόβλημα που δεν θα γράφει γραμματειακή υποστήριξη για να συμπληρώνω ωράριο? (Γιατί αυτό μου υποστηρίζουν.)
Η κάλυψη του ωραρίου είναι ευθύνη του διευθυντή.  Εσύ τι πρόβλημα και αευθύνη να έχεις?  Οι παραπάνω ώρες θα είναι διάθεση σε άλλο σχολείο, ή Γραμ. Υποστ, ή θα κάθεσαι.

Φυσικά και να βοηθήσω αλλά να αναλάβω σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου τι σχέση έχω?! και ο τρόπος ήταν φοβερός. η ταδε αναλαμβάνει την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Τελεία και παύλα. πάμε καλά?
Όχι.  Αυτό είναι εξωδιδακτικό καθήκον και αντιβαίνει στον κανονισμό για τα ΣΕΠΕΗΥ.  Στην πιο ακραία περίπτωση, θα μπορούσες να βοηθήσεις για τη γιορτή, στα πλαίσια των ωρών της Γραμ. Υποστ.  Πολύ τραβηγμένο.

Πως αντιδράς σε τέτοιες περιπτώσεις?  Είναι και θέμα προσωπικότητας.  Τους το ξεκόβεις κι εσύ.  Τελεία και παύλα. Ή διαμαρτήρεσαι στον ΠΛΥΝΕΤ, ή στον Σύμβουλο.

3
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Ωρολόγιο πρόγραμμα
« στις: Οκτώβριος 25, 2008, 05:18:46 μμ »
Πολλές φορές, ειδικά στην αρχή του σχολικού έτους, υπάρχει το πρόβλημα ο Διευθυντής να χρησιμοποιεί το ωρολόγιο πρόγραμμα σα μέσο πίεσης προς τους διδάσκοντες. 

Μετά από ψάξιμο βρήκα το ακόλουθο.  Λέει ότι ο Διευθυντής δε μπορεί να κάνει αυθαίρετα πρόγραμμα χωρίς να συμβουλευτεί τους διδάσκοντες.  Και αν υπάρχει κάποια διαφωνία, θα πρέπει να δικαιολογήσει ότι η γνώμη του συμβάλει στην πιο αποδοτική λειτουργία του σχολείου:ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1340 16 Οκτωβρίου 2002

Αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ - ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ Σ.Ε.Κ. - ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ Σ.Ε.Κ.

Άρθρο 29
Καθήκοντα και Αρμοδιότητες των Διευθυντών σε σχέση με το Σύλλογο των Διδασκόντων

3. Σε συνεργασία με τους διδάσκοντες έχει την ευθύνη της σύνταξης του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου με γνώμονα την αποδοτική λειτουργία του.

4
Σχετικά με την υποχρέωση των διδασκόντων να παραμένουνε στο σχολείο στο ωράριο 8:00-14:00.   Από που προκύπτει?

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1340 16 Οκτωβρίου 2002

Αριθ. Φ.353.1./324/105657/Δ1


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ (Δ.Π.) - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ (Σ.Δ.)

Άρθρο 36
Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων


11. Προσέρχονται στο σχολείο έγκαιρα πριν από την έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων τους, εφαρμόζουν το ωρολόγιο πρόγραμμα και δεν παραβιάζουν την ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων.
12. Παρίστανται στο χώρο συγκέντρωσης των μαθητών κατά την έναρξη λειτουργίας του σχολικού ωραρίου και κάθε φορά που ο Σύλλογος των Διδασκόντων απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών. Με τον τρόπο αυτό δίνεται το αναγκαίο κύρος στη συλλογική λειτουργία του σχολείου.
17. Παραμένουν στο σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες πέρα από το ωράριο διδασκαλίας τους, για να προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες από κάθε εκπαιδευτικό καθορίζονται με πράξη του Διευθυντή του σχολείου.


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Το -11- λέει ότι προσέρχονται "πριν από την έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων τους".  Δε λέει "πριν την έναρξη λειτουργίας του σχολικού ωραρίου".

Το -12- Υποχρεούται ο καθηγητής να έρθει πρωί-πρωί, μόνο για την προσευχή?  Ωραία, κι αυτοί που έχουν μάθημα μόνο τις πρώτες ώρες?  Μετά το μάθημα θα φεύγουνε και θα μένουν μόνο οι καθηγητές που κάνουν τις τελευταίες ώρες?  Αυτοί θα πληρώνουνε τη νύφη και θα κάθονται στο σχολείο 6 ώρες?  Παράλογο.

Το -17-.  Υπάρχουν πολλοί καθηγητές (πχ πληροφορικοί) οι οποίοι είναι υπεύθυνοι εργαστηρίων.  Αυτοί είναι κατοχυρωμένοι και δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ εξωδιδακτικό καθήκον, εκτός των εφημεριών.  Άρα δεν έχει κανένα νόημα να βρίσκονται στο σχολείο.  Το -17- δεν ισχύει γι αυτούς.


Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πιο ξεκάθαρος ο νόμος:


ΝΟΜΟΣ 1566/30-9-1985
Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις
Παρατηρήσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Άρθρο 13
Εκπαιδευτικό προσωπικό δημοτικών σχολείων

8. Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 της περίπτωσης ΣΤ΄ του άρθρου 11. Από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσονται οι μητέρες παιδιών μέχρι δύο ετών.

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30258
  • Τελευταία: elenitsa15
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1051888
  • Σύνολο θεμάτων: 17928
  • Σε σύνδεση σήμερα: 522
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 19
Επισκέπτες: 438
Σύνολο: 457

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.085 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.