Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Θέματα - enigma

Σελίδες: 1
1
Το ΦΕΚ των αναθέσεων έχει πολλά κενά και φέρνει ανατροπές. Θα μιλήσω για το δικό μου κλάδο και συγκεκριμένα για τους ΠΕ15. Να ξεκαθαρίσουμε ότι πλέον βρίσκεται σύσσωμος ο κλάδος της Οικιακής Οικονομίας χωρίς οργανικές θέσεις. Με 2 ώρες μόνο Α' ανάθεσης στην Α' γυμνασίου, πρακτικά καταργούνται όλες οι οργανικές και βγαίνουν όλοι πανελλαδικά υπεράριθμοι.
Αυτά που δεν καταλαβαίνω είναι τα εξής:
1. Αφού χαρακτηριστεί κάποιος υπεράριθμος, καλείται να επιλέξει νέα οργανική. Από τη στιγμή όμως που κανένα σχολείο δεν έχει οργανική θέση για ΠΕ15 πλέον (εκτός κι αν έχει 6 τμήματα Α γυμνασίου, άρα 12 ώρες), τι θα συμβεί με τις μεταθέσεις; Δε θα ξαναπάρει ποτέ ξανά κανένας  εκπαιδευτικός ΠΕ15 μετάθεση;
2. Ως προς τις β' αναθέσεις: όταν κρίνεσαι υπεράριθμος, εξακολουθείς να προηγείσαι στα μαθήματα β' ανάθεσης, εφόσον έχεις παλαιότητα οργανικής τοποθέτησης στη σχολική μονάδα; Ή προηγείται ο πιο πρόσφατα τοποθετηθείς άλλης ειδικότητας που έχει β' ανάθεση το ίδιο μάθημα, επειδή κατέχει οργανική θέση; Διαφωτίστε με σας παρακαλώ, επειδή αν ισχύει αυτό, πρακτικά οι εκπαιδευτικοί  ΠΕ15 πετιούνται έξω ΚΑΙ από τις β' ανάθεσεις!

Το Υπουργείο πρέπει να δώσει διευκρινίσεις άμεσα, επειδή τα παραπάνω αφορούν και σε άλλους κλάδους και στα σχολεία ήδη επικρατεί σύγχυση!

2
Υπηρεσιακές μεταβολές / Τι είναι πάλι τούτο;
« στις: Οκτώβριος 08, 2009, 10:34:16 πμ »
Το είδα στο mailbox του σχολείου μόλις με τίτλο ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ.
 
Πιστεύω ότι λίγο πολύ μέχρι το μεσημέρι όλοι θα έχετε ενημερωθεί για το νέο ραβασάκι του ΥΠΕΠΘ... 2-3 υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί σε κάθε μονάδα, 200 ωρες αναγκαστική παρακολούθηση σεμιναρίων εξ αποστάσεως, που μας δεσμεύουν χρονικά τουλάχιστον για 5 μήνες, κ κανένας λογος για αποζημίωση ή για το ωράριο των εκπαιδευομένων.

α!9.500.000 ευρω ο προϋπολογισμός του έργου....

3
Αναθέσεις/Ωράριο / Ωράριο και προβλήματα υγείας
« στις: Οκτώβριος 01, 2008, 12:10:54 μμ »
Συνάδελφος διαγνώσθηκε με όγκο εγκεφάλου (μηνιγγίωμα) και προσεχώς ξεκινά ο γολγοθάς των θεραπειών κτλ. Υπάρχει κάποιος νόμος που να ορίζει μείωση ωραρίου ή κάτι σχετικό;

4
Υπηρεσιακές μεταβολές / Από Οργανική στη Διάθεση
« στις: Μάιος 28, 2008, 02:10:17 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Μια ίσως άτοπη απορία:
Ένας συνάδελφος πήρε οργανική σήμερα και δεν τη θέλει! Μετάνιωσε δλδ που δήλωσε το συγκεκριμένο σχολείο. Μπορεί να ζητήσει να ξαναμπεί στη διαθεση με ενσταση ή δε γίνεται;;

5
Συμπληρώνω ωράριο σε 2 σχολεία και έχω καταλήξει να κάνω διπλάσιες επιτηρήσεις και εφημερίες από τους συναδέλφους που είναι στο καθένα απ τα δύο! Επίσης οι δ/ντές συνεννοούνται μεταξύ τους ώστε οι ημερήσιες εκδρομές (που δε συνοδεύουν εύκολα οι συνάδελφοι) και οι μεσημεριανές συνεδριάσεις να γίνονται τις μέρες που είμαι στο κάθε σχολείο. Επιπλέον οι διευθυντές με στέλνουν αυθημερόν από το ένα σχολείο στο άλλο (στα 2 χιλιομετρα) για να μεταφέρω έγγραφα ή επειδή πχ ήρθαν τα μισθολογικά του πρώτου σχολείου (έχω αναλάβει) και επείγουν -αναγκάζομαι μόλις τελειώσω το μάθημα στο 2ο να πάω στο πρώτο. Από την άλλη, οι συναδελφοι κάθε συλλόγου επειδή δε με βλέπουν καθημερινά και γι αυτό το λόγο με θεωρούν τουρίστα, βρίσκουν τρόπο να μου χώνουν διαρκώς δουλειές τις ημέρες που λείπω (πχ Όταν πέφτει η ερώτηση: "ποιος θα πάει τη γ' τάξη στην τάδε εκδήλωση"; Κάποιος πετιέται και λέει "ας πάει η Α" κάτι που εγώ πληροφορούμαι κατόπιν εορτής). Αφήστε που ό,τι ρημαδοέγγραφο έχει βγει από το σχολείο από τα δικά μου χεράκια πληκτρολογήθηκε τρέχοντας απ το ένα σχολείο στο άλλο στα κενά (που ποτέ δεν έκανα) την ώρα που οι μειωμένου ωραρίου έπιναν καφεδάκι!!!!!!! Α! και μετά σαν καλό περιστέρι τα μετέφερα σε ΔΟΥ-Τράπεζα-Δ/νση. Κατέληξα να κάνω (μαζί με 2 περιβαλλοντικές) 30 ώρες τη βδομάδα τουλάχιστον χωρίς πλάκα! Απ ότι φαίνεται το 30ωρο που λέει ο νόμος εφαρμόζεται επιλεκτικά!

Έχω τις εξής απορίες:
1.Πώς γίνεται κάποιοι νεοδιόριστοι συνάδελφοι να μένουν με 9 ή 11 ή 13 ώρες χωρίς άλλα καθηκοντα και άλλοι να πηγαίνουν σε 2-3 σχολεία για τις 21 κάνοντας και διοικητική δουλειά παράλληλα? Πώς δικαιολογεί εκείνους ο διευθυντής στη Δ/νση; Ως γραμματειακή υποστήριξη; Αν κάποιος γνωρίζει το σχετικό νόμο τον χρειάζομαι επειγόντως.

2.Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να ορίζει τα καθηκοντα των εκπ/κων που είναι σε 2 σχολεία; Αναφέρομαι σε ενδοσχολικές επιτηρήσεις, εφημερίες, εκδρομές, συνεδριάσεις, αναληψη θέσης υπεύθυνου τμήματος, απουσιών κτλ.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη γιατί όπως λέει και το λαϊκό άσμα: Κοπηκα στα δυό :=P!

6
Αναθέσεις/Ωράριο / Ωρολόγιο Πρόγραμμα
« στις: Οκτώβριος 14, 2007, 12:35:53 μμ »
Είναι γνωστό σε όλους ότι οι εκπ/κοί πρέπει να παραμένουν στο σχολείο 6 ώρες καθημερινώς. ΟΚ ως εδώ. Οταν ωστόσο το πρόγραμμα 22 ατόμων είναι φυσιολογικό, δηλ. 2-4 ώρες 1-4 ή 3-6 ή 4-7καθημερινά, με ένα κενό το πολύ ανάμεσα, και το δικό μου είναι καθημερινα 1η-4η-7η ή 1η-3η-6η και αναγκάζομαι να μένω 4 ώρες στο σχολείο με κενά, πώς μπορώ να διαμαρτυρηθώ νομίμως;

7
1.Γνωρίζει κανείς αν πρέπει να περιμένουμε 2 χρόνια για να γίνουμε μόνιμοι, ή γινόμαστε αυτόματα λόγω προυπηρεσίας αναπλήρωσης άνω των 2 ετών;

Και ακόμη 2 απορίες:
2.Σύμφωνα με τη νομοθεσία, εαν κάποιος διορισμένος χωρίς προυπηρεσία, έχει ΜΔΕ προχωρά στο βαθμό Β' εντός ενός έτους, και όχι με την πάροδο δύο ετών. Ανεβαίνει βαθμό χωρίς να  είναι μόνιμος δηλαδή. Παραλογο δεν είναι;

3. Αν ο εκπ/κος αυτός έχει προυπηρεσία αναπληρωτή 2 ετών και ΜΔΕ, μπορεί να πάρει με το διορισμό βαθμό Β'; Απευθείας;

Ή μήπως η προυπηρεσία ως αναπληρωτής δε μετρά πουθενά και καθόλου, παρά μόνο στα μισθολογικά κλιμάκια; Μπέρδεμα.

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30347
  • Τελευταία: V.T.
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1060530
  • Σύνολο θεμάτων: 18001
  • Σε σύνδεση σήμερα: 503
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 24
Επισκέπτες: 477
Σύνολο: 501

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.057 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.